Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Zack: Kde to info vidíš? Potřebné informace jsem se dozvěděl až tady od uživatele Toe, jinak jsem nic o tom, že by se měly tajně vydávat série z New 52 i vázaně nevěděl.
MB: Hlavne to info mas na CDB :) Ted jeste jestli jsme spis reznici nebo drogerie :)
Toe: Nemůžu se zbavit pocitu, že pokud chybí info o vydaném titulu na stránkách samotného vydavatele, je něco špatně. A že to bylo na na pár jiných stránkách? Ano, to dává smysl, asi jako kdybych se o tom, že v mém oblíbeném obchodě s elektronikou mají nějakou novinku, mohl dozvědět jen u řezníka a v drogerii. Vzhledem k tomu, že všechny vyjmenované stránky mě absolutně míjejí a nezajímají mě, každopádně díky za info.
MB: Všechny série z New 52 budou vydávány ve dvou vazbách, měkká i pevná. Pevná samozřejmě limitovanější a bude k dostání jen v síti prodejen Comics Point. Info bylo na Komiksáriu, Facebooku, Twitteru a Google+, ale je třebas se dívat spíš na profily Comics Pointu. Ne vždy se všechny informace dostanou ke všem, reklamu na TV NOVA nebo ČT1 si hold zatím může dovolit jen málo kdo ;)
Každopádně to že vyšel Supík víš, takže "mission accomplished", vázaná verze je prostě libůstka CP, tak jako byl plakát v případě Avengers: Do boje! nebo je teď u Batman: Ticho...
Díky. Jen jsem teď zmatený ještě víc, že se něco, co dle stránek vydavatele ani neexistuje, prodává jen v Comicspointu. To se akcí "tajně něco vydám, aby o tom nikdo nevěděl a budu to prodávat v jediném obchodě" snaží Buchal trumfnout Dorta v šílených obchodních strategiích po tom prodeji Goona pouze u Comicscentra? Tak to každopádně vyhrál, Dort dal aspoň vědět, že Goon vyšel.
Neví náhodou někdo nějaké podrobnosti ohledně vydání titulu Superman a lidé z oceli v pevné vazbě? Tady v databázi se to objevilo, ale na stránkách BBartu jsem nenašel ani jediné slovo o nějakém vázaném vydání a v obchodech, kde to mají brožovaně, o tom taky nic nevědí. To si Buchal tajně vytisknul 5 vázaných kusů pro sebe a kamarády?
to brkowycz: jestli tě baví Aliens, tak Vetřelci 4,5 a 6 se dají:). Tajné války kupodivu taky, ale ty te myslím vyjdou levněji v UKK. Vše co píši, by u mě získalo alespoň tři hvězdy.
Teď koukám na tu skvělou superakci Omnibusů.... a skoro přemýšlím, že bych si nějaký koupil. Masku jsem četl, Vetřelci 1 mi přišli jako sračka. Je tam něco, co by někdo opravdu doporučil?
Kapis: Ani ne. Byl jsem si poslechnout Janáčkovu filharmonii s podobným repertoárem a že bych z toho byl kdovíjak odvařený se říct nedá. Ta hudba nejlépe funguje v kinosále při promítání daného filmu, tohle už je snobárna :)
Kapis: Já taky štamgastím asi ve třech antikvariátech a je jim to úplně fuk =). A souhlas, 900 je moc (mimo čísla 1-12).
Lenny: služba pro štamgasty;) Ale tak nad tím uvažuju a 900 bych za jeden sešit čtyřlístku nikdy nedal, tak jsem zvědav, jak dlouho mu to tam bude ležet či to bude rychle prodáno, podle mně to přestřelil tu cenu kapku...
Kapis: Voláni z antikvariátu. To je servis =)
kura, mi volá paní z antikvariátu, že mají pro mne schované Čtyřlístky a tak tam běžím a luxusácký stav od čísla 14 a výše, tak si slintám, ale za ty první čísla chcou 900!! Za mladší pak trochu méně...no tak jsem poděkoval, že to si nemůžu dovolit, zakápl ejakulát a šel zase pryč..:(
Toe: Asi si ho prodel mě. Dík
Ok, dokončím to v pindárně:)) Takže kdyby měl někdo náhodou mail na uživatele s nickem 5555, dejte vědět na jankukral@email.cz, díky moc:)
2 Toe: Sa neopováž predať môj autorák, bo si to s tebou na Crwehone vydavím ručne stručne!!! :-)))
jiskra: No právě jsem doprodal poslední, šel nějak rychle na dračku a to jsme ještě ani neohlašovali, že je venku :)... Zkusím ještě nějaké stáhnout, když tak Seqoy.cz by měl ještě mít
to se klidne vsadim, ze da :))
Nevíte, jestli se dá v comicspointech koupit novej Bubblegun?
Lenny, Zack: Díky, už sem se začínal mít obavy .o)
Klaun: urcite nejsi, narod je plny lidi bez spetky vkusu v tele :)
Klaun_Dominant: Nejsi =) (ale soudím jen podle těch pár obrázků z ukázek)
KLAUN_DOMINANT: Jsi jediný :)
Když už jsme v té "Pindárně". Jsem jediný, komu se kresba Hard Boiled nelíbí? Neřikám, že je špatná. Jen se mi nelíbí...
Potřeboval bych pomoct. Není to sice komiks, ale dobrodružný fantasy seriál: Jsou tam asi dva hlavní hrdinové a oni vždy vejdou do zrcadla (nebo portálu), kde je čarovná země. Myslím, že je provází takový vlk, který během příběhu přijde o ocas. Myslím, že v předposledním díle najdou v lese takovou kobku a v posledním díle je útok na hrad, který je myslím v moci čarodějky. Seriál má asi 6 až 12 dílů. A ne, není to "Alenka v říši divů" :D Jesti víte, tak prosím napište. Děkuji Fry
Kapis: Len upresním - z Astonishing stačí mať prečítané len tie dve knihy, myslím, že už tretia sa odohráva po House of M. A aj keby nie, moc na tom nezáleží, séria Astonishing X-Men sa celomárveláckymi udalosťami prakticky nezaoberá. Bendis sa vyjadril, že House of M napísal preto, lebo chcel písať aj X-Menov a žiadni mu nevyšli.
Lenny: díky momentálně nemám zájem.
Kapis (či kdokoli jiný): Kdybys měl zájem, mám čtvrtý book Astonishing X-Menů (TPB) na prodej za 300,-
House of M je úplne samostatná vec. A perfektná, Bendis sa prekonal. Vychádza z udalostí Rozpadu, začína to tak, že sa Astonishing X-Meni a New Avengers zídu, aby sa dohodli, čo s Wandou, ktorú lieči Xavier. A keď sa dohodnú a idú vykonať ortieľ, realita sa zmení. Časovo sa to odohráva až po niekoľkých knihách New Avengers (tuším troch) a Astonishing X-Men.
Aerik: aha, se dívám ono ještě v UKK vyjde: Astonishing X-Men: Dangerous (7-12). Tak teď už to chápu a než se do toho pustím, tak mít ještě k dipozici zbylých 12 dílů + speciál. Ale tak s tím mám evidenně chvilu čas.

No a House of M je tedy pokračování Avengerz: Rozpad?

Díky za info
Kapis - celý run má 24 dielov a jeden záverečný špeciál, pričom je to jeden rozvíjajúci sa príbeh (hoci to po šiestich zošitoch funguje aj ako samostané minipríbehy) s podareným finále, pričom až v zošitoch19-24 plus Giant-size special sa dozvieš, čo stálo za udalosťami v prvej knihe. Ja to mám v štyroch knihách, tak to vyšlo v paperbackoch a zdá sa, že to UKK kopíruje. Rozhodne je druhá kniha zaujímavejšia ako prvá a skús ju, aj keby už ten zvyšok nevyšiel.
Podle mého má xintax pravdu. Sice píšou o bankovním převodu, ale pod tím mám odstavec, který říká: Při osobním odběru je nutné platbu složit do 7 dní od objednání přímo u nás v nakladatelství, tedy do 27. 3. 2013.
Což mě taky docela opruzuje, ale furt poště nevěřím natolik, abych si nechával poslat takovéhle "ručně slepované" krabice. Radši si je vyzvednu sám, když můžu.
Azalin (případně kdokoli jiný): Ad Astonishong X-MEN od UKK: takže v UKK vyšlo prvních 6.čísel,ale celkový run, aby to mělo cenu je 12 čísel nebo ještě více?
to xintax: osobně platit určitě nemusíš. Já jsem jim poslal platbu na jejich účet. Bankovní spojení máš na faktuře a variabilní symbol je číslo dokladu:).
Tak jsem se rozhodnul "podpořit" CC a objednal si tu "Speciální limitovanou edice 100 kusů" Drsný školy. Osobní odběr a platba v hotovosti při vyzvednutí v termínu od 8.4.na prodejně. Takže jsem předpokládal, že ji zaplatím v den kdy si jí půjdu vyzvednout. Omyl. Musím ji tam osobně dojet zaplatit do 27.3., jinak se objednávka ruší.
Drobet mě tim nas... .
Kapis: Tak jasně, že 150 000 není jejich zisk, že to vydat, přeložit atd. něco stálo, jen říkám, že za jeden den vydělali 150 000, z čeho teda část padla na ten tisk atd.
Luigi: Jakých 150 000 za den? Ač nejsem ekonom, je snad jasné, že od toho musíš odečíst náklady na výrobu - a jestli se s tím Dortisko jebal 2 a půl roku a třikrát to celé předělával, tak se dostáváme do trochu jiných čísel;) Ale musím souhlasit s DEGem, že to je rozhodně investice, která by hodnotu ztratit neměla. Beztak to pár frikulínů koupilo do zásoby, aby to mohli na aukru pěkně prorýžovat.

AZTeck: takže k tvoji chalupě se už radši ani nepřibližovat, jo;-)?
V dnešní nejisté době považuji za jedinou rozumnou investici Armalite M15A4, Minimi M249 a pár směrových min Claymore. A samozřejmě dostatek munice :-)
150 000 za jeden den, to je dost slušný.
Hmmm... tak to comicscentru gratuluji k vybornemu tahu. Takhle rychle vydelat takove penize to se asi vydavatelum jen tak nepovede.Respekt
to DEmnoG: Moje chyba, že jsem si to špatně vyložil. U mě to stejně nic moc nemění.
to Luigi: tak to pozor, já nechci Hard Boiled prodávat, psal jsem "dobře uložené peníze". To znamená, že kdyby došlo na nejhorší, tak dostanu nazpátek to co jsme investoval a možná i více. Jsem prostě rád, že si taky občas koupím něco, co jakmile za to zaplatím nebude mít poloviční hodnotu:). Hard Boiled bych si koupil tak jako tak a těch + 1 100 kč za limitovanou edici mě nezabije:).
to DEmnoG: tak jasný, že kdybych měl 1500 navíc a prostě je nepotřeboval, tak bych možná také uvažoval o tom, že to koupit a následně prodat. Ale rozhodně bych bych si to nekupoval z důvody, že je to limitovaná edice a musím to mít. Když to bereš jako obchod a počítáš s tím, že na tom vyděláš OK.
Vida, tak před hodinou byl pod CC prodán poslední kus. Pěkný.
to Luigi: no vidíš, mně třeba ty speciální edice u her přijdou úplně zbytečné. Kupuji si jen základ. Za pár let nebudou mít žádnou hodnotu. Figurky nejsou žádný zázrak a pokud se z titulu nestane kult, tak je to zbytečná věc. Taková figurka Hellboye, ta mi bude dělat radost ještě pár let. K investici - neznám nic lepšího, co si koupit za 1 500 kč a co ti udrží hodnotu i po použití než limitované comicsy. Jo, kdyby byla řec o 3-4 milionech, tak to bych věděl, jak je zhodnotit:). Ale neberu ti tvůj názor, že pro tebe jsou české limitované edice comicsů kravina, která nepřináší žádný bonus majiteli mimo své existence za přemrštěnou cenu. Protože v tom máš pravdu:). Anebo jak zmínil můj kamarád - za 75 dolarů si koupíš podepsaný comics, s bonusy, ve slipcasu a s podpisem autora.

to KLAUN_DOMINANT: Hard Boiled už mám několik let doma, kresba je prostě úžasná, i po těch letech nenajdeš kreslíře, který pracuje s takovým množstvím detailů. Pro mě třeba hodnotnější comics, než to provařené a nudné Hush, co tady vydal BBart. Jinak dnes Comics Centrum hlásilo na Facebooku, že mají poslední tři kusy. Což pravda u CC není zrovna relevantní informace, ale tohle bych jim i věřil:).
Docela rychle vzali za svý!