Tak jsem o víkendu poprvé nakoukl do CP v Anglické, orosil se na patřičných místech, utřel slinu a v poklidu nakoupil :)
A je možná dobře, že tady u nás na dálném východě nemáme nic podobného, akorát bych zanedbával rodinu...
Taxem si skočil dneska udělat malou radost do Librexu při čtvrtku a jak mi paní pokladní pípala komiksy do kasy, tak taková straší milá paní: "Chystáte se na vysvědčení?" Říkám "ne, to je pro mně!" :-D Taxme si s paní trochu popovídali a máme v Ostravě další poučenou důchodkyni, která nežije v bludu, že komiksy jsou takové ty sešity pro děcka:-)
andre: to bude nahore u jmena nejak vyrazne kolik mas novy posty.
brkowycz: To ze to obcas nekomu ujede a prohlasi neco, co par lidi povazuje za spoiler, mi vadi podstatne min nez ta rozrustajici se potreba kerovat do toho, jak ostatni pisou komentare. Kdybyste tu energii venovali svym komentarum, tak udelate lip. A kdyz uz si u ty pamatny vety, tak bez toho, aby si ten film videl, nemas vubec sanci pochopit, jak dulezita je.
O čem by byla památná věta "Luku, jsem tvůj otec!", kdyby všichni dopředu věděli, že to tak je :-) A já osobně se koukám na sport jak kvůli tomu jak to vypadá, tak kvůli výsledku. Pro mě je znalost výsledku půl zážitku dolů. Koukat se na sport jen kvůli výsledku je naprostá blbost, to si můžu ráno přečíst v novinách, a nemusim u toho dvě hodiny sedět. Ale to je jedno, to je zase házení hnojem z jedný strany na druhou. Jen sem myslel, že je zbytečný psát sem nějaký hodnocení a komentáře, když to není pro lidi, kteří váhají nad koupí konkrétního komiksu. Protože jakkoliv se to někomu může zdát opozdilí, reterdovaný, zbytečný a dementní, jsou prostě lidi který naštve když se dozví konec.
Zack: tak pokud bude něco jako zprávy, tak prosím ať je po zalogování jméno jinou barvou než normálně. Nebo ještě něco výraznějšího. Páč do svého profilu nelezu moč často. Aby to nedopadlo jako na "Crew" stránkách, kde jsem zprávu objevil až za 1/2 roku:)
andre: No to bude uzasny, az se tu budeme vzajemne ignorovat a hlasit si, kdo koho ignoruje a kdo komu co vzkazuje. Jako vsude, kde nejaky ignorelist funguje.
DEmnoG: To je v poradku, ses zamerenej na vysledek, resp. koukas na to kvuli tomu skore. Ta analogie je uplne blbe prave kvuli tomu, ze jsme resili spoilovani nepodstatnych detailu. Skore neni kurva nepodstatny detail :)
to Zack: mne ta sportovni analogie prijde v cajku. Kdyz znam vysledek, tak to muze byt technicka nadhera, ale i tak prijdu tak o pulku zazitku. Ale je dost dobre mozny, ze zadny echt sportovni fanousek nejsem.
to Andre: to jsem rad, ze jsi tohle tema nakousnul. Protoze ja bych radeji odklikaval lidi, ktere videt NECHCI nez zaklikaval ty, ktere chci:).¨
to brkowycz: Vinetou v poslednim dile zemre! SPOILER attack:)! Ty vole, ja jsem si myslel, ze v poslednim dile osoulozi Ribannu, cimz rozplace Old Shatterhanda:(.
Takovy lidi by pak asi ale nemeli cist recenze a komentare, protoze chca nechca vzdycky se tim pripravuji o prekvapeni. A sorry, ale ta sportovni analogie je uplne debilni. Bud ti jde o to sledovat ten sport (pak ti muze byt skore ukradeny) nebo ti jde o to skore, ale pak to na tom skore stoji a pada. Je zasadni rozdil mezi "... a Willis na konci zjisti, ze je duch." a "... a Willis na konci Hanse zabije."
Proc to resim. Nerad bych, aby se tu ted kazda druha debata odehravala na tema "ten prozradil tohle a ten tamto". Hlavne, kdybyste to hovno nerozmazavali jeste ve foru, tak si toho vsimnou jen lidi, kteri to uz cetli :)
Vinetou taky nestojí a nepadá na tom, že Vinetou v posledním díle umře, ale spousta lidí u příběhů ocení překvapení a není třeba, aby jim to někdo vykecal a zkazil. Chápu že někomu to nevadí, ale třeba by šlo respektovat ty, kteří mají tyhle překvapení rádi. To je pak jako se koukat na hokej/fotbal (doplň sport) a vědět, kdo vyhraje.
Ad "Palo" - To se opravdu povedlo! Příštěse tady může napsat rovnou stručný obsah jako do hodin českého jazyka. Supermana mám v brzké době v plánu, ale asi ho na pár měsíců uložím do knihovny, abych předem sdělené skutečnosti zahrabal někde hluboko v paměti. Každý se občas utne, ale příště prosím opatrněji...
Jsem rád, že věříš, že jsem to nemyslel nějak zle, protože jsem to vážně zle nemyslel, bylo to jen takové popíchnutí. Do přímé diskuze jít nechci, protože se hádat nechci (máme vůbec o čem?), ale hlavně kvůli tomu, že comicsdb a "Dilbertovu stránku" komentářů nepovažuji za vhodnou platformu k takovéto diskusi; vždycky se to zvrhne - a očividně se to stalo i tady - ve zbytečné osočování. Nebudeme to tady přece Zackovi a Azteckovi zaplevelovat politikou, no ni?:)
Popovídám si vždycky rád, navíc se jevíš jako bystrý člověk, jehož komentáře si zde vždycky rád přečtu, ale pochop, že tady to asi není vhodné. Ve svém infu mám kdyžtak mail:) Jo a pokud jsem se tě nějak dotkl, tak se omlouvám, nebyl to úmysl.
to brkowycz: pokud nekdy potkas nazivo Markyze, tak se od nej radeji drz dal:). To co popisujes je jeho tradicni styl "a nakonec ji rozmrda drzku a pochcije prdel".
Fry: Asi nechápeš význam slova "spoiler" - tedy: "informace, která prozrazuje klíčovou část děje (např. rozuzlení)". A to tu opravdu kde kdo nedělá. A opravdu to určitě nedělám já, a už vůbec ne u Supermana: Rudý hvězdy. Ty si zřejmě myslíš, že spoiler je něco jako "popis děje" ale není. Když uvedeš v hodnocení část děje, nevadí. Když uvedeš zásadní, klíčovou část děje, která by čtenáře na konci mohla překvapit, tak je to nehezkej spoiler. Když už ho píšeš do hodnocení, napíšu před to "pozor spoiler". Já se omlouvám, že to tady tolik řeším, ale u mě jsou konce důležité, můžou špatný příběh udělat lepším a dobrý příběh zase úplně zkazit. Podle mě nemá smysl něco číst, když znám konec. To jsem nenáviděl na střední při hodinách literatury, kdy nám učitelka prozradí celý příběh, včetně pointy a pak nás nutí to číst. "Nakonec se zblázní, a všechny zabije. Teď si to přečtěte..." - to mi prostě nedává smysl!
A "mé komentáře jsou (většinou) plné spoilerů" - "kdo tě nutí je číst?" No, osobně neznám moc lidí, kteří by chtěli aby jim někdo převyprávěl celej děj i s pointou, že se podle toho rozhodnou, zda to budou číst. Člověk ocení při výběru (alespoň já!!!!), co dalšího by stálo za koupi, smyslupné recenze bez prozrazení hlavní pointy - a jestli u většiny svých hodnocení prozradíš konec - pak by je neměl nikdo číst - pokud je nebude nikdo číst - jaký je smysl vůbec něco psát?
Například tvůj popis Preachera 1 spoiler neobsahuje. Superman ano, hned v první větě. Cením si tvého slibu, že si na to dáš příště větší pozor.
brokowycz: Ale myslím, že více spoilerů jsi napsal ty než já u ''Supermana - Rudá hvězda''. Jinak o ''mě'' se ví, že mé komentáře jsou (většinou) plné spoilerů, a proto jestli se ti to nelíbí, tak to nečti. Přece tě nikdo nenutí číst komentáře od Frye (nebo snad jo?). Jinak nic osobního, ale klidně můžu říct, že polovina komentářů od kohokoli zde na DB má ve svém znění spoiler (mohu to říct, protože si čtu každý komentář už od minulého roku).
Zdá se mi to, nebo Fryův komentář u comicsu "Superman: Rudá hvězda" skutečně obsahuje celkem zásadní spoiler hned v první větě bez předchozího varování?
vita: Znáš to, silnej jako silnice, klidnej jako klidnice. Tady přerušuji ten sloupcový proud prázdných ikonek God thora, hrozně mě to rozrušuje a cuká mi to trojklanným nervem.
nemal som doteraz žiadny problem ale už mam asi s tebou to že som sa tu pytal na ten komix je asi preto lebo som nič o tom nenašiel kedže aj na DC stranke pisaly že pevna vazba sa nevydavala od 1. vydania po absolute edition a skupina navrhy je o tom (pokial sa nemylim) aby som vyjadril slušne svoj nazor čo by sa sem hodilo to že pišem nejake tie članky na gamesite a pridavam rozny obsah na csfd neznamena že by mi na cdb ubližilo pridať aj denne par komixov/clankov do DB ale možem to okašlať ked si zoberem že su taky admini (ak si vobec ked ta to tak zobralo) ako si ty blbeček z druhej krajiny zo silnymi rečami na nete
God Thor: Když nemáš problém nahazovat sem denně informace o komi"x"ech, tak bys neměl mít problém si najít informace o tom, co si chceš koupit. Jestli problém máš, je to problém na tvé straně. Asi ve vedení. Zkus zvednout zadek a zkontrolovat si, zda si na něm nesedíš... Třeba zjistíš, že sis kromě vedení přisedl i koule a že místo nakupování komiksů by sis vlastně měl jít zamrdat. Nebo aspoň vyhonit, protože mám pochybnosti zda si někdo, kdo má problém rozeznat od sebe různá vydání jednoho komiksu, všiml rozdílů mezi pohlavími /malá rada - ti s pinďourem sou chlapi, ať se ti babička snažila namluvit cokoliv/.
God Thor. Prostě máš klasický vydání - v paperbacku i hardbacku a potom luxusnější absolute edici. Toť vše - není problém si k tomu doggoglit potřebný info včetně rozměrů a ostatních serepetiček
jj je ale na amazone je aj za cc 52€ prepočte z dollarov ale to že ta staršie vydanie stoji 24€ a novšie 33€ nič nemeni na tom žiadna kvalita tlače myslim vylepšene farby a tak.? ked už si chem dačo obejdnať nech viem čo najviac hlavne pri tich popisoch na BD
to God Thor: predevsim mam za to, ze Absolute verze Watchmenu, kterou jsi si nasel, je v nemcine. Coz by treba me docela slusne nasralo, kdybych pln nadseni a optimismu koupil.
God Thor: To levnější je klasickej hardback, jakej vyšel i u nás (řekl bych, že i s přebalem). To dražší je luxusnější sběratelská edice - máš k tomu krabici a hlavně má knížka větší rozměry + nějaké bonusy (a taky má přebal). Rozhodnout se musíš sám
Jen tak pro potěchu oka - moc pěkné navazující obálky Jamese Jeana k FABLES (#44 a 45) aneb kontrast mezi reálným současným arabským světem a pohádkou:
Fry: jelikož je tvůj příspěvěk od Rosy, kterej má problémy s očima, takže už nějakou dobu nekreslí, plus konkrétní obálka je někdy z 80s, tak, ačkoliv jsem příběh nečetl, nepředpokládám, že by to bylo ono.
Buď musel nějakej zásadní příběh vyjít minulej rok, nebo nechápu tu logiku podle který to počítaj:-/
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.