Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Vítejte v Ponyville, domově Twilight Sparkle, Rainbow Dash, Rarity, Fluttershy, Pinkie Pie, Applejack, a všech vašich ostatních oblíbených poníků! S městečkem však není něco v pořádku a jeho obyvatelé se chovají velice, velice podivně! Ponící musí najít zdroj té podivnosti dřív, než bude příliš pozdě!

Obsahuje sešity série My Little Pony: Friendship Is Magic #1-4 (listopad 2012 - únor 2013)

Scénář
Katie Cook
Art
Andy Price
Barvy
Heather Breckel (Angieness)
Obálka
Amanda Conner, Paul Mounts
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Jana Balharová, Filip Gotfrid
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-699-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
332 g
Stran
120
Cena
229 Kč
Originál
My Little Pony: Friendship Is Magic #01 (IDW Publishing, 2013)
  • karl173
    Další kvásnoučký komiks pro děti a určený spíše malým holkám. Nejsem samozřejmě cílovka a neznám žádné poníky, tudíž mohu hodnotit jen provedení. A to mi přišlo oproti DC superhrdinkám poněkud kostrbatější. Přijde mi, že tu je zbytečně moc textu, a mám trochu obavy, zdali to budou schopné ty nejmenší přelouskat. Navíc rozhovory mezi poníky taky nejsou zrovna nejšikovnější. Na druhou stranu musím ocenit výtvarnou stránku, jelikož kresba je opravdu velmi detailně propracovaná a hezky barevná. Střídají se tu dobře lokace a každá z nich umí nasát tu správnou atmosféru. Tudíž pokud se do toho děti začtou, mohou zažít opravdové dobrodružství, tedy pokud jim nebude stát v cestě text. Ve srovnání s DC superhrdinkami je tento komiks o něco slabší, ale pořád se to dá. Průměr 3*
  • Multiverzum
    Ja, Báječná Dragon Star, to jednoducho milujem! Idem znova čítať a tešiť sa na pokračovania. Bronnies všetkých zemí, spojte sa!
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/my-little-pony-1-navrat-kralovny-chrysalis/
  • Scalix
    Dlouho jsem čekal, až se nějaké nakladatelství odhodlá a přeloží komiksy do češtiny. Jsem fanouškem seriálů už docela dlouho, ale komiksy, které vedle něj vycházeli, mě minuly, protože já a angličtina si moc dobře nerozumíme. A tak jsem proto nesmírně rád, že si je konečně mohu přečíst v češtině. A musím říct, že mě komiks příjemně překvapil. Dobře někteří by mohli namítnout, že už po přečtení pár stránek se dalo odhadnout, jak příběh dopadne, ale to mě osobně nevadí a spíše mi to i vyhovuje, protože je to ten typ komiksu u kterého si odpočinu a také musíme mít na paměti, kterému publiku je hlavně určený, ale na druhou stranu,si tam něco najdou také odrostlejší čtenáři. Co se týče kresby, tak zde nemám co vytknout. Zde se prostě Andy Price nezapře a odvedl opravdu parádní práci.
  • cyboy
    Asi mam dementni deti, protoze dcera si to desne prala, kdyz dostala ukazku na kniznim veletrhu a furt si u toho pak stezovala, ze je to blby. Tak jsem si to precetl. A ano, je to blby. Strasne blby.
    20%
  • Darth Raelchi
    Je to ujeté, ale pěkné. Není to terno a dějově to je víc než předvídatelné (aspoň na poměry dospělého člověka), ale to nevadí. Byla to zábava a krásná jízda. Kresba byla milá a na poměry dětského komiksu až nadstandardní. Být mladší nebo ujetý tímto směrem, tak dám vyšší hodnocení. Tohle každopádně doporučuji a minimálně na jedno přečtení to stojí za to. Prostě sranda. Pokud máme mít nové pohádky nebo příběhy pro děti, tak tohle je krok správným směrem. I jazykově mi to sedlo a je to psáno na míru mladším čtenářům. Jednu výtku mám k překladu a to se týká slovního spojení "píšeš kurzívou". Bylo to v pasáži, jak se snažili říct té růžové, že je dobrá, protože umí to a ono. Nemyslím si, že psát kurzívou je běžné slovní spojení v ČR, byť jde nějak pochopit a v principu to na děj nemá žádný vliv, přesto by tam mělo být, že umí psát psacím písmem (v angličtině je CURSIVE výraz pro psací písmo). Sorry za hnidopišství, ale tohle mě doslova trklo do hlavy. Přesto pořád dobrá práce.
  • baatcha
    Poníci mě neskutečně překvapili! Je to sice komiks pro děti, ale pobaví se u něj i rodiče. Skrývá totiž spoustu popkulturních odkazů a meta-vtípků, které dětem nezkomplikují čtení, ale dospělý čtenář se u nich bude pochechtávat (viz. třeba odkaz na "Invazi zlodějů těl (1978)" tady v ukázce). Navíc je vidět, že Andy Price si kreslení ohromně užíval. Moc dobře se na to kouká, kresba je příjemně svěží a - stejně jako scénář - vtipná. A ten koloring je naprosto libový! Tak se toho nebojte, dejte si pár pivek, smotněte brčko a užijte si to!