Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Barry Allen je možná nejrychlejším člověkem na světě, ale ani on nemůže být všude. Když zjistí, že jeho mladý chráněnec Wally West bojuje se zločinem na vlastní pěst jako Kid Flash, nemá Barry jinou možnost než vytyčit v divoké rychlosti pevné mantinely: dokud se Wally nenaučí zodpovědnosti, Kid Flash už žádný nový výcvik nedostane.

Ale když se Wally rozhodne dokázat Flashovi, co dovede, a pokusí se vyšetřit hlášení o podivném stínovém stvoření, které se plíží předměstím Central City, narazí na trable doslova z jiného světa. Flash, Kid Flash a Iris Westová uvíznou v Zemi stínů, doméně Flashovy někdejší Nemesis a pozdějšího spojence Shadea. Jenže Shade už nad svou mocí nemá vládu...

Dokážou Flash a Kid Flash obnovit vzájemnou důvěru a uniknout ze Země stínů? Nebo snad temnota pozře celou Zemi?

Obsahuje sešity série The Flash (Rebirth) #9-13 (říjen 2016 - prosinec 2016)

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Joshua Williamson
Art
Jorge Corona, Davide Gianfelice, Neil Googe, Felipe Watanabe
Ink
Oclair Albert, Jorge Corona, Davide Gianfelice, Neil Googe
Barvy
Ivan Plascencia, Chris Sotomayor (Sotocolor)
Obálka
Carmine Di Giandomenico
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský, Petr Schwarz
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-635-6 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
356 g
Stran
128
Náklad
100ks
Cena
569 Kč
Originál
The Flash #02: Speed of Darkness (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Flash #02: Rychlost temnoty (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Flash #02: Rychlost temnoty (pevná vazba) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Flash #02: Rychlost temnoty (Black edice) (2018)
  • Ivan Kucera
    Na Flasha musíte mať bunky, chuť a naštudovanú jeho nadštandardne bohatú a nesmierne chaotickú históriu. Ak niečo z toho nemáte, hrozí, že pri čítaní megarýchlych dobrodružstiev budete trpieť. Ani Rychlost temnoty nie je výnimkou. Situáciu vylepšuje Shade: charizmatický záporák, ktorý možno nie je záporák a ktorý ako keby vypadol z románu Stephena Kinga (dokonca je prítomná Temná veža, wtf). Na druhej strane sa sem Joshuovi Williamsonovi zamotali koniny typu kurióznych nepriateľov á la chlap v žltom kostýme, ktorý z papierikov skladá smrteľne ostré hviezdice, ktoré následne v parku hádže po ničnetušiciach civiloch. Rušia i logické (Kid Flash sa odmaskuje pred svojou školou, ktorá má zjavne desiatky, stovky okien, z ktorých práve v tom momente náhodou môže niekto vyzrieť von) a kuriózne nezrovnalosti (spoločné vibrovanie, wtf č. 2). A pri scéne, v ktorej sa hrdina musí vyhovoriť a utiecť z miesta činu, aby sa o sekundu dostavil všetkých zachrániť ako maskovaný superhrdina, som sa pýtal, čo to vlastne čítam? Flasha, alebo Spider-Mana? „Hlavný“ Flash je každopádne sympaťák (páči sa mi, že talentom na "pátranie" v mnohom pripomína Batmana) a hoci komiks obsahuje tonu akcie, ktorá je nechcem povedať stupídna, ale... meh... tak tvorcovia zakaždým včas dokážu príjemne spomaliť (ha!), preradiť na nižší rýchlostný stupeň a ponúknuť peknú, v dobrom „obyčajnú“ scénu, ako je napr. tá s rande.
  • Comicsmaniaczone
    Je na tom vidět, že se to snaží být teen komiks... Já teen jsem... Ale tohle opravdu NE! Líbil se mi speciál na začátku, ale hlavní příběh... Moc krátký, moc plotholů(jako kde se tam vzala za věž, nějaké vysvětlení co vlastně tohle všechno mělo být atd.). Poslední sešit byl jed oddych... Po ničem. Nevím, ale třetí díl je lepší.
    Tohle byl děs. Kresba: 1. Sešit: ble, tahle kresba je divná, se spousty ,, zajímavých" grimas,
    2-4: ujde, ale na první díl to nemá.
    5: opět, samá grimasa
    55%
  • Sv1hl1k
  • tom173
    Zpomalení děje oproti první knize a žádná změna statusu quo. Scénář se zaměřuje spíše na Kid Flashe, takže to celé vyznívá jako pro 11-14 let cílovku. Kresba Davida Gianflice se mi nelíbí a přijde mi že není hodna takové značky jako je Flash (ale k tomu teen vyznění asi zapadá, trošku to připomíná Spider-mana Johna Romity Jr.). Scénář titulní rychlosti temnoty se strašně táhne, na to jak je to tenký jsem to četl snad týden (boj proti stínům a temnotě - snad neexistuje méně nápaditá hrozba, temná věž??). Naštěstí to trochu zachraňují první a poslední sešit, které mírně odkazují na button a taky navnadí na pokračování s ranaři, ve kterém se snad konečně hneme z místa. Tohle byl nehorázný filler
  • honza2457
    Velice slabý příběh oproti prvnímu dílu, který zachraňuje kresba. Líbí se mi, že se autor soustředí i na osobní životy postav.
  • MarvelLover
    Druhý bok byl trochu slabší, ale tu kresbu prostě žeru.
  • Harlequeen
  • Spike
    I když jsem oproti předchozímu dílu trochu snížil hodnocení, neznamená to že by kvalita začala nějak klesat. Rozeberu a vysvětlím.
    V první řadě, a toho jsem se obával už minule, zde dostává až moc prostoru nový černý Wally West, a tuhle postavu prostě nemusím, nepřijde mi zajímavá, a zosobňuje všechny neduhy sidekicků hlavních hrdinů. Pokud si koupím komiks Flash, očekávám že budu číst hlavně o něm... Zde se to až moc točí právě kolem Wallyho, a to můj zážitek ze čtení chtě nechtě snižuje. Druhá věc je, že v první knize jsme dostali dlouhý, ucelený příběh, dobře vystavěný, s dobrým záporákem. Druhá kniha je dost tenká,navíc obsahuje spíš kratší příběhy, z nichž ten hlavní, nejdelší, je pro mě nejslabší. Celá ta zápletka se Shadem měla být buď delší a propracovanější, nebo naopak kratší. Takhle to působí celkem nedotaženě a průměrně. Oproti tomu hned první jednosešitovka, kde se na pokec staví původní Wally, je příjemná a potěšilo mě že se pořád myslí na tu ůstřední dějovou linku celého Znovuzrození. Závěrečný sešit je pak možná pro mě tím nejlepším, více se zaměřuje i na civilní životy postav, a i když to mohlo být více využito, zasazení do času Vánoc je příjemné. A úplný závěr pak prozradí na koho se můžeme těšit příště, a já jen doufám že se dočkáme zas nějakého propracovanějšího příběhu a Wally se stáhne trochu do pozadí.
    Kresba takový neurážející průměr, koho bych vyzdvihnul je Felipe Watanabe, bohužel kreslil jen jeden sešit, jeho postavy vypadají zdaleka nejlépe. Když to shrnu, celý komiks je vlastně takový slušný průměr, ale věřím že je to jen taková mezihra mezi většími příběhy a příště se to zase zvedne. 6/10
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Flash #02: Rychlost temnoty - Obyčejný mainstream se všemi klady a zápory, avšak čtenářsky přívětivější, než předchozí kniha. Možná je to díky odbytí dalšího z mnoha úvodů do děje, nepatrnou zásluhu jistě má i absence kreslíře Carmine Di Giandomenica a nebo i to, že se autor konečně zaměřil na samotné postavy a budovaní vztahů mezi nimi. Celkově mi to sedlo asi víc, i když tedy uznávám, že zrovna ústřední zápletka za záchranou Iris do Země stínů byla spíše 'meh' vycpávka, než abych na ni dlouho pamatoval ... Za mě 3*!
  • Cinema Ranger
    Sice se to čte dobře a svižně, ale po prvním dílu je to velký pokles kvality. Za mě je příběh v tomto komiksu zcela zbytečný a zapomenutelný.Co se týče kresby, tak ta mě nenadchla, ale ani mi nevadila. Navíc zde u nás vyšel jen tento velice krátký formát - 5 sešitů je dost málo.
    Tak snad příště to bude lepší. 60%
  • Multiverzum
    Flashova první dobrodružství v rámci série Rebirth se bezesporu povedla.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/komiksovy-flash-nadupany-start-nejrychlejsiho-superhrdiny/
  • Komiksum
    Čte se to dobře, stejně jako první díl ale tempo polevilo. Líbí se mi budování vztahu Barryho s Wallym, ale Wally tady na mě působí jako trošku hlupáček, jsem rád že vrátil na skok i náš zrzavý Wally. Co mě vyloženě uritovalo byla kresba, nejen že se mi ani jeden kreslíř nelíbil ale já nemám rád když se rychle po sobě střídají, a tady jich je zkrátka hodně. Stále jde o řadu kterou má smysl číst protože má dobrou civilní linku.
  • karl173
    Stejně jako u Green Arrowa šla kvalita dolů, ale v případě Flashe to nebylo až tak o moc. Největším problémem bylo především to, že je to zkrátka velmi krátké a první a poslední sešit nepřináší zrovna mnoho. Jenže Flash si dokázal udržet skvělé tempo z prvního dílu a skvělou práci s postavami, které mezi sebou mají velmi dobrou chemii. To dělá z Flashe zatím asi nejlepší řadu. A to hlavně když porovnám druhé díly ostatních řad, kde se kvalita buď výš neposunula nebo se naopak zhoršila. Flash tak má zatím z obou dílů nejlepší průměr. A to mě velmi překvapuje. Ale je to příjemné překvapení. Co se týče kresby, tak ta je opět velmi povedená a s Green Arrowem drží první dvě místa v kresbě ze Znovuzrození. Byl jsem také příjemně překvapen, že se kresba téměř nemění, přestože se mění dosti kreslíři. Na závěr mě pak konec pěkně navnadil na další díl. Za mě 75%
  • Doppelganger
    podobně jako u Green Arrowa - scénáristicky klasická superhrdinská storka, která má díky teen sidekickovi a bizarním protivníkům vibe starých dobrých časů silver age, již z šedivosti táhne nahoru zajímavá kresba
  • George Walker Bush
    Škoda, dojem z prvního dílu skoro celý zmizel, protože druhý sklouzl do trapné a klasické superhrdinské nudy. Nejvíc mě baví vztah Iris a Barryho, zbytek vůbec.

    Celkový dojem: 30%
  • cyboy
    Druhy dil u me potvrzuje muj dojem z prvniho. Bud me nebavi Flash, nebo Williamson.
    50%
  • Fimi
    No po dobrém rozjedu prvního díla přichází nic neříkající, děj nikam neposouvající klasický tuctový klišé mainstream. Alespoň že ta kresba je pěkná. Za mě lehce zapomenutelný komiks
  • rewkon
    První díl byl lepší ,ale druhý jsem si taky užil. 65%
724367