Ukázka
Ukázka
Ukázka
Komiksová adaptace stěžejního díla Jana Amose Komenského svým tradičním výtvarným i jazykovým pojetím ctí alegoričnost původního textu a současně volí jazyk srozumitelný pro současného čtenáře. Záměrem je přiblížit tento literární poklad a jeho poselství lidem, které by původní text od četby patrně odradil. Autoři se snažili, aby byl komiks zábavný a překypoval detaily, jimiž se může čtenář bavit dlouhé hodiny. V závěru knihy je uveden plný text původního díla.

Scénář
Jan Amos Komenský, Zdeněk Ležák
Art
Milan Víšek
Barvy
Milan Víšek
Obálka
Pavel Václav Vaščák
Redakce
Jiří Matoušek, Eva Mrázková
Žánry
adaptace, filozofický, náboženský, naučný, satirický, ze života
ISBN/ISSN
978-80-2661-329-9 (Edika (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
297 x 370 mm
Tisk
barevný
Stran
72
Cena
1290 Kč
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.1.2019 17:10Labyrint světa a ráj srdce
    Ta výtvarná stránka knihy je opravdu veleúsměvná, formát knihy a zpracování ještě více. Když už prodávám knihu za více než tisíc korun, zkusím zaplatit redaktora, který vychytá takové hrubky jako "vzívat".

    Ale ke komiksu - jsme-li svědky komerčního znásilnění a převyprávění klasického díla, nezbývá než doufat, že si to některé z dítek či jeho rodičů třeba koupí a povede to k jakési osvětě. Myšlenky Jana Amose Komenského jsou často a bezesporu nadčasové a zajímavé, sám jsem si četbu z tohoto pohledu užíval. Pro největší zájemce je i ke konci celé dílo normálně přiloženo tak, jak bylo sepsáno. Škoda jen, že ta kniha celkově vypadá tak idiotsky. Komenský za nic nemůže.

    Celkový dojem: 40%
123
  • james89
    james8925.11.2018 18:18Labyrint světa a ráj srdce
    Koupil si to tady už někdo, že by napsal názor? :-) A celkově by mě zajímalo, kolik se už kusů stihlo prodat od vydání...
  • filozof
    filozof12.11.2018 22:15Labyrint světa a ráj srdce
    Tak hrozný lettering jsem v komiksu ještě neviděl...
  • baatcha
    baatcha7.11.2018 13:09Labyrint světa a ráj srdce
    Koukám, že stále nikdo nekoupil, aby nám to tu ohodnotil a podělil se o čtenářský zážitek... Možná po Vánocích, kdy se někdo slituje a dá to svému komiksuchtivému rodinnému příslušníkovi coby dárek... :D
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.10.2018 22:48Labyrint světa a ráj srdce
    Tak jsem měl možnost nahlédnout dovnitř a je to věru krásně zpracovaná edice, kterou si zaslouží každý poctivý komiks typu grafický román. Tvrdý papír, krásná práce, kožená vazba, to vše je krásné. Vzadu je text Labyrint světa a ráj srdce, akorát se mi nechce věřit, že téměř 300 stránková kniha bude tady nahuštěna v celé své šíři. Četl jsem edici od nakladatelství Práh z roku 2013 s ilustracemi Miroslava Huptycha (dělal ještě Máj a Kytici) a takhle si myslím, že by tento román měl vypadat - http://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/labyrint-sveta-a-raj-srdce-156535?show=binfo. Vše je na komiksu krásné, ale 1300 kč tam nevidím.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2018 14:35Labyrint světa a ráj srdce
    Mala nepresnost, mluvil jsem o ceskych vydavatelich a zminil jsem Ediku ale mel jsem na mysli CPress. Omlouvam se za nedorozumeni.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars28.10.2018 11:54Labyrint světa a ráj srdce
    Souhlasím DR jen tak btw za to máte DD omnibus
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2018 10:20Labyrint světa a ráj srdce
    Nic proti panu Víškovi, jeho tvorbu, kterou předvedl v Příbězích psané střelným prachem, můžu, zvlášť Pána vlků. Navíc jsem se s ním bavil na téma této knihy na veletrhu knih v květnu a byl jsem nadšen. Kresba nevypadá nějak extra pitomě, ale je to pro skalní fans českého komiksu, navíc je tam vidět cílená kresba, která má jít v souladu s dobovým kontextem předlohy. To všechno beru - proti tomu nic. Navíc je to v pěkné pevné vazbě a velkém formátu, všechna čest, ale sorry 1300 kč je prostě moc a je jedno, jak cenné a těžké to bylo to vydat apod... Nebudu zde řešit hodnotu a kvalitu umění. Když se prodává Rothko a jeho červená barva... To sem nepatří. Mě spíš zaráží, že tady na našem trhu začíná vznikat podhoubí pro komiksový MASOCHISMUS a připadám si kolikrát, že jsme jaksi povinováni koupit vše, co je na trhu, jen aby se neřeklo, že nedokážeme docenit něčí práci a že vlastně můžeme být rádi, že tu něco vychází. Jak pak má člověk číst a mít vztah k českému komiksu, když dostává pěknou řádku let na prdel a ve finále se pak není čemu divit, že osloví takový Zázrak (nic proti tomu nemám - jen pro sichr). Srovnám-li to s Bimbou a Technickými novinami, ta cena ještě jaksi jde, malý náklad, piplačka apod., 700 vstřebám. Tím to beru jako hodnotnost edice. Josef Vybíral a XYZ vydávají s Edikou další české palby a cena je naprosto přijatelná a je to luxus mít to doma (přitom jsou někteří vydavatelé pod Albatrosem, že...). Tím vám všem výše zmíněným otevřeně děkuji, jak pracujete s českým komiksem. A moderní český komiks, to je kapitola sama pro sebe, ale pořád to ve finále nijak necítím a na český komiks slyším od lidí spíš negativa než pozitiva. Tímhle cenovým výstřelkem to půjde fakt do kopru.

    Tomb Raider lze prodat na stránkách Comics Centrum se slevou za cca 800 kč a přitom je plná cena 1300 kč. Knižnice jsou cca kolem 2200 kč a myslím si, že nikdo zde si nedovolí se mnou nesouhlasit, že by kvalita vydání daného komiksu od Comics Centra nebyla na vysoké úrovni. Za to se bít budu, protože je to fakt kvalita.
    Promiňte, ale, když si to tak přerovnávám v hlavě... neuniklo mi náhodou něco? Je někde chyba? Nevím proč mě toto rozhořčilo, normálně se vyvést z míry nenechám, ale jaksi mě to celé zaráží a já opravdu nevidím důvod proč by toto mělo stát takové peníze. Fakt je mi jedno, jaká je tržní politika prodeje knih a komiksů. To je každého věc. Ale přece jen, nějaká adekvátnost je na místě a když mi to někdo rozumně vysvětlí, proč to celé kolem tohoto komiksu takto je, tak to uznám a budu to respektovat a řeknu si, že to asi čeká na někoho jiného, který to rád koupí - a já sklapnu ohledně této kauzy.
  • baatcha
    baatcha26.10.2018 14:15Labyrint světa a ráj srdce
    Franta: Já reagoval spíš na Walomeho a tu "devalvaci komiksu". Ale s Tebou souhlasím, že cena měla být bez té nuly na konci, maximálně tak do dvou tří stovek.
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády26.10.2018 12:41Labyrint světa a ráj srdce
    Tak já to myslím s tou cenou,která je na poměr obsahu nechutně přepálená.
  • baatcha
    baatcha26.10.2018 12:07Labyrint světa a ráj srdce
    Já bych to hned nezatracoval. Na devadesátkovém komiksovém výtvarnu české provenience nás spousta vyrostla a nijak nám to neublížilo (ač mne zaráží, že výtvarný projev Milana Víška se od 90. let ani v nejmenším nezměnil a proto si říkám, jestli tohle není tak trochu archivní kousek. Neměl Labyrint světa svého času začít vycházet v Kometě?) Každopádně Komenského Labyrint je dílo hodně obsáhlé a zpracovat jej do srozumitelné komiksové podoby není žádný med, přesto však ukázky tady působí hodně čitelně. Na druhou stranu, ta cena je absolutně dementní. Jak může vydavatel čekat, že to koupí víc jak pár desítek zoufalců?
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády26.10.2018 08:30Labyrint světa a ráj srdce
    To koupí jen úplný hovado...
  • Walome
    Walome mecenáš26.10.2018 07:49Labyrint světa a ráj srdce
    Už jsem se tomu smál pár týdnů zpátky. Tohle je totální katastrofa a devalvace komiksu jako média. Dětské omalovánky s příšerným letteringem. Cena je už jen komický bonus.
  • Azalin
    Azalin mecenáš25.10.2018 07:47Labyrint světa a ráj srdce
    Počkáme na Levné knihy.. ;-)
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.10.2018 07:41Labyrint světa a ráj srdce
    Ty desky jsou ze zlata? Nebo ta cena je vtip? Kdo si tohle koupí?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.10.2018 19:38Labyrint světa a ráj srdce
    fakt 72 stran za 1300 kachlí? Joker by řekl - Why so serious?
  • kadas97
    kadas9724.10.2018 13:09Labyrint světa a ráj srdce
    ...za tie peniaze to vyzerá ako nechutný shit!