Ukázka
Ukázka
Ukázka
Komiksový úvod do psychologie nabízí překvapivě chytré a poučené, přesto dostatečně zábavné a uvolněné uvedení do psychologie jako oboru, ale hlavně do rozumění lidskému chování a vnímání. Čtenáři se touto cestou seznámí se základními principy vnímání světa (percepce, učení, paměti, myšlení), vnímání sebe (metakognice, emoce, motivace, stres a zdraví) i vnímání druhých (jazyk, osobnost, sociální vliv, stereotypy).

Komiksový úvod do psychologie ocení nejen všichni středoškoláci, ale i zájemci o vysokoškolské studium psychologie. Pro odborníky může být kniha užitečným pomocníkem v tom, jak srozumitelně sdělovat fakta o jejich oboru.

Scénář
Danny Oppenheimer
Art
Grady Klein
Obálka
Grady Klein
Lettering
Jan Hampl
Překlad
Ondřej Fafejta
Redakce
Martin Bedřich, Kateřina Tvrdá
Žánry
humorný, naučný
ISBN/ISSN
978-80-262-1377-2 (Portál)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
180 x 260 mm
Tisk
černobílý
Stran
232
Cena
399 Kč
Originál
Psychology: The Comic Book Introduction (W. W. Norton & Company, 2017)
  • kaylin
    kaylin24.6.2019 15:44Psychologie: Komiksový úvod
    Kniha "Psychologie: Komiksový úvod" se rozhodně dá doporučit jako úvod do psychologie, do pochopení toho, jak naše psychika funguje a především, jak fungujeme sami. Když si knihu "Psychologie: Komiksový úvod" přečtete, ani omylem se nestanete psychologem, ale nějaké to základní poznání, které má vědecké podklady, dostanete. A to je dobře. Hlavně proto, že je to podáno formou, která člověka nebude nudit, neurazí ho. Samozřejmě, je jasné, že se tímhle způsobem nedá jít moc do hloubky, ale to ani není cíl knihy. Jako každá úvodní kapitola k něčemu, ani ona nemůže zasahovat příliš do hloubky, a tak se spokojíme s tím, že je to jen otevření nějakého mnohem komplexnějšího tématu. Jen je trochu škoda, že si české vydání nezasloužilo lepší práci s některými obrazovými a textovými částmi, kdy zde zůstává angličtina, protože bylo jednodušší na ní vysvětlit problém, než to přeložit do všem srozumitelné češtiny. Tohle mi přišlo trochu zvláštní.
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.10.2018 22:34Psychologie: Komiksový úvod
    Sympaticky pojaty uvod do psychologie. Sem tam se najde i vtipny vtipek.
    70%
21