Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Heroická. Ikonická, Nezastavitelná. Vyzbrojená svým Lasem pravdy a prostoupená mocí samotných bohů je princezna Diana z Themysciry, kterou svět zná jako Wonder Woman, jedním z největších superhrdinů historie.

Ale kým je ve skutečnosti? Ani sama Wonder Woman to s jistotou neví. V koutech její mysli se skrývají vzpomínky na život, který nikdy nežila, a přesto ve svém srdci cití, že jsou skutečné. A co je nejotřesnější, nemůže najít cestu na Themysciru, mýtický ostrov Amazonek. Přestože je před vnějším světem skrytý, byla jí cesta vedoucí k domovu vždy otevřená... a teď zmizela, možná jednou provždy!

Naneštěstí je na světě jen jediná osoba disponující znalostmi, které by ji mohly dostat zpět na ostrov: její největší nepřítel, divoká zvířecí žena Cheetah. Povede se nečekanému spojenectví vnést světlo pravdy mezi Dianina nejtemnější tajemství, nebo je pohřbí - a Dianu s nimi navěky?

Obsahuje sešity série Wonder Woman (Rebirth) #1, #3, #5, #7, #9, #11 a Wonder Woman: Rebirth

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Greg Rucka
Art
Matthew Clark, Liam Sharp
Ink
Sean Parsons
Barvy
Jeremy Colwell, Laura DePuy Martin
Obálka
Laura DePuy Martin, Liam Sharp
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-625-7 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
600 g
Stran
176
Náklad
200ks
Cena
669 Kč
Originál
Wonder Woman #01: The Lies (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Wonder Woman #01: Lži (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Wonder Woman #01: Lži (pevná vazba) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Wonder Woman #01: Lži (Black edice) (2018)
  • tom173
    Úvodní book Wonder woman ze Znovuzrození zatím nevybočuje z průměru těchto sérií. Já mám ww rád a tak jsem se docela bavil, jde však o poměrně zapomenutelný komiks. Potěší kulisy džungle, která je moc pěkně vykreslená, vyústění dějové linky okolo Urzkartaga, ale moc uspěchané a bez nápadu.
  • Ivan Kucera
    Nie som si istý, či je to naozaj taký ideálny štart pre začínajúcich čitateľov, ako hlása obálka. Kto sa doteraz s Dianou nestretol (alebo stretol len prostredníctvom filmu s Gal Gadot), bude mať v mnohých veciach hokej, vinou čoho sa dostaví nekomfortný pocit vyrušenia (najviac zrejme čo sa týka Cheetah, ktorá je inak super, ale nič sa o nej nedozvedia, o jej origine, o tom, aká minulosť ju spája s Dianou, proste nič). Oceňujem plnú a veľkolepú kresbu a to, že sa drvivá väčšina deja odohráva v nebezpečnej džungli (čo je prostredie, ktoré mi ako čitateľovi odjakživa veľmi vyhovovalo). Rôzne zákulisné politické dianie ma naopak nebavili a hry s vojačikmi á la G.I. Joe tiež neboli žiadny zázrak (a to na semic-slovarťáckych G.I.Joe spomínam fakt s láskou). Som rád, že som si tento komiks prečítal, ale myslím, že tu sa moja cesta s Dianou v rámci Rebithu končí.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Wonder Woman #01: Lži - Už dříve jsem od Grega Rucky četl část z jeho původních příběhů s Wonder Woman a nemůžu se tedy ubránit menšímu srovnání, jelikož začátek tohohle příběhu ani zdaleka nedosahuje autorových původních kvalit. Možná je to částečně způsobeno restartem vesmíru DC, ale nebýt prokládání sešitů, které zajímavě doplňují skládačku hned u dvou knih najednou, tak bych 'Lži' ani nedočetl. Pokud s touto sérií i tak chcete začít - důrazně doporučuji prokládat čtení obou knihou najednou ... Za mě 2*!
  • hroubek
    Opravdu si vážím toho jakým způsobem v Česku DC Rebirth funguje. A fakt mě mrzí, že jsem se do toho nepustil naplno. Wonder Woman: Lži je první komiks, který z Rebirthu čtu a jsem dost spokojený. Greg Rucka se mě zde představuje jako velmi schopný vypravěč, jenž umí vystavět příběh, chápe postavy a dává příběhu jistou dynamiku a myšlenku. Začátek na mě byl trochu zmatený, ale za to může to, že zde nevyšlo zakončení DC New 52, takže tady je menší problém, ale pak se příběh rozjede. Je napínavý, zábavný a parádně funguje. Wonder Woman: Lži je velmi kvalitní komiks a rád si přečtu další díly.
  • Harlequeen
    Průměr. Jestli jste začátečník, tak si nejdřív přečtěte druhý díl z této série, je to přehozený a zmate vás to.
  • Hønzza
    Příběh je průměr, ale kresba to posouvá na nový level. 3,5*
  • FikyRogers
    Ano, tohle bylo fajn. Krásná kresba, docela pěkný příběh. Moje očekavání kniha splnila. Příjemně strávená část odpoledne.
  • Blackmoor
    Jako nováček u WW bych si začátek představoval trochu jinak, kresba je dost pěkná když je na scéně Diana, ale když je dění mimo ni, celkem nuda a jen člověk čeká až tam bude zase ona (i když je chuděra zmatená jak včelka v zimě).
  • Cinema Ranger
    S Wonder Woman Grega Rucky jsem měl už tu čest se setkat a uznávám, že ji píše dobře. Bohužel zde je to případ Batmana od Kinga, protože i zde to moc nenadchne a nejedná se o nic, z čeho si člověk sedne na zadek. Ale i tak se to dobře čte a je to takové oddychové více akční čtení.
    Co musím ale hodně pochválit je kresba, která je nádherná a Princeznu Dianu se pak hezky kouká.
    Inu, jsem spokojen. 75%
  • Multiverzum
    Ideálne čítanie pre nováčikov, prípadne pre young adult čitateľov. Diana však zaujme aj širšie publikum, k čomu jej výrazne pomáha skvelá kresba a zaujímavá akcia.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/wonder-woman-lzi/
  • JohnyG
    Wonderka je skutečně pěkně nakreslená, má líbivý coloring a leckde si i hrají s dělením panelů. Zejména pasáže v džungli jsou v tomto ohledu dobrým příkladem. Příběh není žádná obří pecka, ale bavil a má příjemný fantasy feeling. Trochu mě vadila zmatenost WW a její monology, ale asi je to příprava pro další vyprávění. Při čtení je však třeba se smířit s faktem, že jazýček genderových vah je zde významně vychýlen ve prospěch žen.
  • Hunter
    Zmatená Diana mě moc nebavila. Místy skvělá kresba ale jakožto člověk co s WW četl jen pár komisků mě tohle moc nenadchlo. Prostě takovej klasickej průměr.
  • Franta z Čokolády
    Předem musím říct,že komiks je hezky kreslený,jen někdy Wonder Woman vypadala jako bohyně(mrk mrk) a jindy jak padesátiletá prostitutka.
    Koloring je taky hodně dobrej.
    Skvěle podtrhuje jednotlivé scény.
    Příběh je dobrej,jen začátek je pro čtenáře neznalého jakékoliv předchozí WW(tedy i mně)tak trochu zmatek.
    Další výtka je ta,že zrovna WW mi tady přišla jako nejmíň propracovaná postava.
    Trevor je sympaťák,Etta je taky příjemná postava,ale Diana,neboli Wonder Woman,není otravná,jen mi přišla taková nemastná neslaná.
    Jinak v pohodě čtivo.75%
  • George Walker Bush
    Wonder Woman a její svět mám v poslední době nějak rád (relativně oproti jiným superhrdinům), ale tenhle příběh zmatené Diany mě příliš nebavil. Ovšem kresba je místy úžasná, obzvláště ta z džungle - příjemná estetika.

    Celkový dojem: 50%
  • karl173
    Zpočátku to bylo lehce zmatečné a viděl jsem v tom jen takovou oddychovou jednohubku bez větší hloubky. V poslední třetině se vše začalo ale lépe vyvíjet a mě to začalo více zajímat a bavit. Ono se tedy dalo čtením bavit i předtím, ale spíše jen v akčních pasážích, jelikož jak jsem již napsal, příběh je zpočátku trochu zmatený. Nakonec to tedy celkem dobře dopadlo a jedná o celkem fajn čtení, které může být ještě hodně zajímavé. Rozhodně mě to navnadilo na další knihu. Kresba je taková klasická mainstreamová. Místy vytvoří krásné panely, místy mi ale občas moc nebrala. Celkový dojem 70%. Něco mezi 3 a 4 hvězdami, tudíž by se hodilo dát 3,5 hvězdy, ale zůstanu na čtyřech jelikož mě to ke konci zaujalo.
  • erik
    Ľúbezná Wonder Woman v ľúbeznej kresbe a v ľúbeznom príbehu. Na mainstreamovú Ameriku rozhodne nadpriemer.
  • mearez
    Na první Rebirth book Wonder Woman jsem se hodně těšil. Po dočtení této knihy jsem měl dost smíšené pocity. Rozhodně tu neplatí nic z věty ,,Ideální start pro nové čtenáře''. Já vlastně ani nevim, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Nebrte mě špatně, průměr to nebyl, vlastně to je rozhodně nadstandartní mainstream, ale já z toho něják unešenej nejsem. Scénář je zajímavej, to rozhodně, ale musim říct, že úvod v podobě výletu do pralesa za Cheetah, kde se WW setká se Stevem je celkem slabota. No ale potom přijde druhá část příběhu, která se na první pohled zdá jako klasickej průměr s Wonder Woman v hlavní roli, kterej ale překlenul ve fakt dobrou zápletku do druhé knihy a přiznám se, poslední tři strany na mě jako cliffhanger působily dokonale. A teď ke kresbě. Kresba mi přišla dost podivná. Kvalita je jak na horský dráze, nějáký výjevy jsou téměř dokonalý, nějáký panely jsou na zvracení. Obličeje vždycky vypadaj jinak, kreslíř kašle na nějáký ustálený rysy v obličeji, což ale zastinňuje fakt, že drtivá většina panelů je kreslena do detailu. Naopak barvy jsou pastva pro oko, inker i kolorista odvedli skutečně kvalitní práci. Plus za ten panel v nákupnim centru, kde jsou místo jmen obchodů jména všech významných scénáristů, kteří kdy dělali na Wonder Woman.
    Komiks jako start dobrej, příběh je nadprůměrný DC, Wonder Woman je zatim sympatická postava, tak snad to tak zůstane. Kvalitu knihy trošičku shazuje kresba a první část příběhu, ale nejsou to věci, které by mě něják štvaly nebo mi kazily dojem z knihy. Snad si Wonder Woman udrží kvalitu. Za mě 4*.
  • jardoom
    Jaká je nová Wonder Woman? Není horší než ta z New52 série, ale ani lepší. Zatím nabízí stejně záživný zážitek, jenomže je její příběh vyprávěn jinak a hlavně odjinud. Zatím to nepůsobí jako nová série nýbrž jako možné pokračování z jiné části jejího života.
    http://www.comixzone.cz/view/2432-znovuzrozeni-hrdinu-dc-wonder-woman-01-lzi
  • Norri
    Po stránce scénáře zajímavá kniha, ale ne dokonalá. Diana si uvědomuje, že je špatně něco s jejími vzpomínkami, že se svět změnil a ona si toho nevšimla - pravděpodobně důsledek FlashPointu a vzniku New 52. Příběh se odkazuje na Wonder Woman z New 52, ze které tady zatím vyšly jenom dvě knihy a tak ten run z New 52 lehce spojleruje. Scénář je dělaný hodně na efekt, tedy pro to, aby mohly být nakresleny co nejepičtější panely. To se povedlo na jedničku. Kresba je vskutku nádherná, ale nemám pocit, že je úplně konzistentní. Na některých panelech vypadá Diana krásně, chytře, drsně a odhodlaně. Na některých zase jako blbá manekýna, která se přišla vyfotit s hladovějícími sirotky, či s týranými štěňátky, a chce u toho vypadat jako Marie z obrazu v kostele. Některé panely na mě působily vyloženě jako vata. Ukazování svalů, aby byly ukázané svaly - pokud jste si toho předtím už 10x nevšimli. Nejlepší z celé knihy je Cheetah, která je krásně divoká a ta kresba tomu odpovídá.
  • Walome
    Určitě nejlepší WW u nás. Není nudná, nádherně nakreslená, Diana je tam hodně sympatická a Steve má bicepsy a břišáky jako blázen!

    Více na mém influencerském kanále: http://youtu.be/2TiA7Tst2hM
  • mike731
    Co člověk od podobného komiksu nečeká (já to teda nečekal), je hustá, až temná, atmosféra, které se nám v pralese dostane požehnaně. Liama Sharpa si tímto přidávám na seznam výtvarníků, které se vyplatí sledovat.

    Ke konci děj zpomalí a Rucka nám předkládá několik záhad, u kterých si jenom musím povzdechnout, že na odpovědi si v češtině nějaký čas počkáme.
  • Fanda
    Komiksy co jsem o WW četl mě moc nebavily ale tohle bylo vážně skvělý. Příběh je takovej pomalej a člověka zmate ale poté co se spojí s cheetahou tak kvalita jen stoupá. Cheetah je tu skvěle vyobrazena jako takovej ´´antihrdina´´ a její linku s wonder woman jsem si užil. Hodně mě zaujali stránky v chrámu a kde rámy tvořili liány což se mi hodně líbili a více mě to vtáhlo do té dané místnosti. Konec je velmi zajímavý a zahalený tajemstvím ale pro někoho až chaotický. Jinak mě komiks bavil víc než Batman a doufám že si minimálně udrží kvalitu.
  • Darth Raelchi
    No nevím, jak je to možné, ale mám z toho o poznání lepší pocit než z Batmana Rebirth #1. Lépe se mi to četlo a příběh mi plynule odsýpal nenudil. Snad jednou nevýhodou je určitá roztříštěnost dílčích prvků příběhu / příběhů. Je dost evidentní, aspoň v této knize, že se jedná o start celé série Wonder Woman Rebirth. Naprosto je jasné, že něco nesedí a čím dál čtete v knize 1, tím víc zjišťujete, kolik mezer vlastně máte. Občas to působí dojmem, že někdo schválně udělal novou bublinu kolem všech dosavadních příběhů v DC světě obecně, aby bylo možné vytvořit sérii Rebirth. Na druhou stranu, to je jenom věc, která může někomu vadit jaksi ideově, nikoliv z praktických důvodů, protože buď je to dobrá kniha nebo ne, abych trochu parafrázoval Oscara Wilda. Nečetl jsem New 52 Wonder Woman a ani nehodlám. Prostě se mi to nelíbí, kresba jakbysmet. V úvodním minialbu ohledně Rebirth série něco málo nastíněné máme, zde také, tak uvidíme, kam to povede. Buď jak buď, Wonder Woman Rebirth to podle mého názoru našlápla dobře a je to zatím zábava - myšleno dobře strávený čas čtením. Co musím vyzdvihnout je kresba. Místy jsem si říkal, že Jim Leeho odkaz je asi věčný v mainstreamovém americkém komiksu, ale při bližším zkoumání zjistíte, že tomu tak skutečně není. Jim Lee je ikonou, která nastavila hranice, ale jeho kresba není až tak detailní co se prostředí týče. Naopak je velmi jednoduše provedené a soustředí se pouze na proporcionalitu lidského těla. Hned se mi vybavuje Ticho nebo Pro zítřek. Kdežto tady Liam Sharp opravdu krásně a velmi detailně vkusně kreslí prostředí a vše co s ním souvisí. Džungle v Bwuvandě je prostě krásná a přitom temná - nabízím srovnání s Man-Thingem, Swamp Thingem a Modrou Crwí: Dlouhý John Silver. Fakt nádhera, moderní koloring, ale v takovém 80. provedení. Jednotlivé detaily mě prostě uchvátily a to byl také jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl do tohoto komiksu jít. Dalším důvodem je shlédnutí biografického snímku o profesorovi Marstonovi. Ten mě přesvědčil, že se má smysl zabývat Wonder Woman obecně. Vždycky jsem ji znal pouze jako jednu z mnoha (v rámci JLA) a samostatně jsem ji četl pouze 2x a nebyla to přitom žádná sláva (byť se internetové diskuse můžou pominout ze Ztraceného ráje, mě to neuchvátilo). Jak píše obálka knihy, dobrý začátek pro začínající čtenáře a já jsem spokojen a určitě půjdu do dalších knih (a ano, tvrdil jsem, že to Batmanem začíná a končí), když ale ta kresba mě fakt dostala. Uvidíme. Za mě zatím 4, protože jsou karty jenom mírně poodkryty.
  • Fimi
    Já teda nikdy WW nečetl nebo spíše neměl rád, ale tohle mě utvrdilo si to přečíst hlavně díky autorovi Ruckovi, kterej po Lazarusu, Gotham centralu a Guardu má u mě čestné místo v oblíbenosti. WW je krásně nakreslená a celkem akční, navíc mám deluxe verzi ve velkém formátu, kde kresba je ještě výraznější (Rebirth si kupuju jen originál) a to prostě hodnocení zvedá. Bohužel Rucka píše jen první čtyry volume, ale i další knihy jsou prý super....u serie jistě doporučuji setrvat, je to jedna z těch lepších v Rebirthu
  • cyboy
    Neni to spatne a stejne jako zbytek rebirthu je to hodne akcni. Rozhodne jde o jeden z lepsich pribehu s WW. Co mi prestava byt jasne, je podstata toho rebirthu. Prakticky zadna kniha se neobejde bez predchozich znalosti a ani neprinasi nejaky zasadne novy pohled na danou postavu.
    75%
1151346