Koupit
Už od mládí kreslí Maaike Hartjes z Nizozemska krátké komiksové příběhy z vlastního života. Vypráví v nich s humorem o všem hezkém, zvláštním i nepříjemném, co se jí v životě přihodilo, a o všem, co ji nutí k zamyšlení. Proč se svému příteli líbí víc ve vytahaném svetru než v krásných šatech? Co dělat, když někdo neposlouchá, co mu vyprávíte? A může se dospělá žena ještě chovat jako malá holka?

Maaičiny obrázky jsou jednoduché, ale expresivní a příběhy z jejího života vám určitě budou připadat povědomé.


Kniha vychází za podpory Nizozemského literárního fondu.

Scénář
Maaike Hartjes
Art
Maaike Hartjes
Překlad
Lenka Sovová
Redakce
Marcela Konárková, Lucie Michlová
Žánry
autobiografie, humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-7558-000-9 (Meander)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
176 x 250 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
96
Cena
268 Kč
Originál
Hartenjagen (De Bezige Bij - Oog & Blik, 2009)
  • Lenny
    Lenny mecenáš5.8.2022 09:28Maaičin deníček
    Maaike si matně vybavuju ze Singapurského speciálu, kde se mi její deníková forma líbila. Meander nám teď přináší sbírku všedních komiksů ze života... a bohužel se úplně míjíme. Minimalistické výtvarno je fajn, ale ty pointy jsou neuvěřitelně banální a nepřišlo mi to vůbec vtipné.
  • kaylin
    kaylin15.11.2016 07:36Maaičin deníček
    Maaike Hartjes říká jednoduché věci, ale říká je způsobem, který vás dovedou zasáhnout a přimějí vás o sobě přemýšlet. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1307-maaicin-denicek-70.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.10.2016 18:57Maaičin deníček
    Klasicky Meander s dalším zajímavým komiksem. Ačkoli typ humoru se nedá úplně srovnat třeba s další publikací z dílny Meandru Macanudem, dá se srovnat minimálně a obecně v tom, že Maain humor je milý, laskavý, mnohdy něžný, umí si dělat legraci sám (sama) ze sebe. Na první pohled jednoduché kresby ala Dagsson jsou ve skutečnosti vtipně a různě hravě poskládávány do stránkových stripů, jsou detailnější a místy šikovně doplněny nějakou tou fotografií. Za mě dost dobrý.

    Celkový dojem: 80%
13121