Světoznámý autor, řečník a v neposlední řadě úspěšný podnikatel a investor Robert T. Kiyosaki shrnul veškeré zásadní body své slavné knihy Bohatý táta, chudý táta a představuje je hravou komiksovou formou mladším čtenářům! Když při návštěvě zábavního parku se svými přáteli želvoun Tim zjistí, že nemá žádné peníze, obrátí se s žádostí o radu na svého nejlepšího kamaráda Reda. Ten Tima názorně učí, jak správně nakládat se svými peněžními prostředky, jak správně investovat a vyznat se ve finančních záležitostech.Díky tomuto zručně ztvárněnému komiksu se nejen Tim, ale i Vaše děti naučí, jak se stát finančně zodpovědným!

Scénář
Robert Toru Kiyosaki
Art
Rantz Hoseley
Překlad
Petr Hampl
Žánry
dětský, naučný
ISBN/ISSN
978-80-7349-462-9 (Pragma (Euromedia Group, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 245 mm
Tisk
barevný
Stran
76
Cena
148 Kč
Originál
Rich Dad's Escape from the Rat Race: How to Become a Rich Kid by Following Rich Dad's Advice ()
  • Kapis
    Opravdu pěkně a srozumitelně vysvětlená rozvaha a výsledovka. Může to být poměrně motivační pro některé děti (ale i rodiče!). Ale cpát to děckám zatím určitě nebudu, protože nevidím smysl v tom, aby četly někdy před - chm, těžko říct... desátým, dejme tomu - rokem, něco o nakupování aktiv, když mají ve své pokladničce s beránkem Timmym nasbíraných 350 korun. A taky aby to děti nevzaly příliš vážně a nestaly se z nich malé vychcané kurvy, které nedají zadara ani "sveza." Pravda, kniha vede spíše k "hledání příležitosti" a rozumnému nakládání s prostředky, ale stejně.

    Celkově je to ale velice pěkně uděláno, až nečekaně mě to bavilo a musel jsem, chudák, místo činností, naplánovaných mi ženou, si sednout do hospody, vypít tři piva a dočíst to do konce:) Akorát se na mě zase číšnice dívala tak schovívavě, když viděla na obálce napsáno....a staň se bohatým dítětem. Druhá a třetí část, kdy autor vykrádá sám sebe z jiné knihy, je kreslená hodnotněji než zbytek, jehož ukázku jde vidět na obálce. Za 39 kaček z Levné knihy není vůbec o čem uvažovat, ať už chcete k finanční gramotnosti nějaké děti vést nebo ne. Nicméně, ještě mám vlastně poslední výhradu - kniha oslavuje "vlastní podnikání" a tvrdí, že být zaměstnancem se rovná být skoro otrokem - nějak mi tam chybí aspoň zmíněno, že i to podnikání sebou nese jistá rizika a ne každý se super nápady dopadl jako superboháč. Že to klidně může dopadnout i naopak.
  • louza
    Roztomilá dětská hříčka se skrytými velkými pravdami a asi nejlepším vysvětlením rozvahy a výsledovky, kterou jsem kdy viděl. Tuhle verzi s želvou a myšákem by obratem měli převzít do nového vydání Samuelsona. Diskutabilní je jen etický rozměr knihy, jestli je vhodné namáčet děti finančních záležitostí už tak v útlém věku. Ale udělané je to fakt pěkně.