Kniha Ve jménu Husa nabízí netradiční pohled na důležité období české historie. Komiksové zpracování osudů tří významných osobností žijících v období husitské revoluce čtenáře pohltí a nenásilnou formou jednak seznámí s fakty, ale také přiblíží souvislosti. Kniha se zaměřuje na mládež, ale jistě ji ocení široká veřejnost.

Můžete se začíst do tří komiksových příběhů těchto historických osobností:

- Jan Hus (životní příběh, kázání, mučednická smrt)
- král Václav IV. (raná korunovace, vladařské povinnosti, komplikovaný vztah s Husem, husitské hnutí, králova smrt)
- Jan Želivský (kázání, nepokoje v Praze, defenestrace, jeho role v husitské revoluci, poprava Želivského)

Textová část představuje poselství mistra Jana Husa, význam Karlovy univerzity, papežský koncil, protestantskou reformaci, ale i běžný život ve středověku.

Scénář
Zdeněk Ležák
Art
Michal Kocián
Žánry
historický, naučný
ISBN/ISSN
978-80-266-0697-0 (Edika (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
152
Cena
399 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 08:30Ve jménu Husa - Zrození kalicha
    I když se nejedná prvoplánově o komiks, přesto se celá tato sbírka - nazveme ji tak - povedla na výbornou. Z edice asi nejlepší. I Kocián mi tady nevadil a přišla mi jeho kresba osvěžující - dodala takový vzdušný ráz celé kresbě, připadal jsem si, jako bych tam byl v těch všech příbězích. Poměrně dobře vystihl dobu. Velké plus: 3 samostatné ale související příběhy. Další velké plus: stručná historie ohledně Jana Husa a husitství. Největší plus: Husovy teze ve třech verzích, hlavně ta latina tam byla úžasná! Velké mínus: málo o komiksovém Husovy - ale to je pouze subjektivní dojem. Na výsledek celé edice to nemá vliv a jako takové se to povedlo a doporučuji tuto knihu. Zvláště děti, žáci a studenti, potažmo i učitelé s rodiči by toto mohli ocenit asi nejvíce. Za mě je toto velmi dobře stravitelná historie podávána v nejvyšší kvalitě.
  • Lenny
    Lenny mecenáš11.8.2015 22:15Ve jménu Husa - Zrození kalicha
    Zatímco textová část Ve jménu Husa je paráda, u komiksové jsem zaplakal. 2,5*
    Recenze od 0:44
    http://www.youtube.com/watch?v=8F3enVYSw3U
  • kaylin
    Kniha "Ve jménu Husa: Zrození kalicha" se velmi povedla a ve srovnání s knihou "Generál Fajtl", která má podobnou strukturu, ji mohu jen doporučit. Poučné a zábavné, to je spojení, které se hledá těžko. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/07/950-ve-jmenu-husa-zrozeni-kalicha-90.html
141