Ukázka č.1
Ukázka č.2
Vydejte se s námi na dobrodružnou cestu za husity! Navštívíme vojenské ležení s vozovou hradbou, ocitneme se v hradní hladomorně, poslechneme si kázání v Betlémské kapli, zažijeme zmatky na hoře Tábor a na skok se podíváme do Kostnice i do Hutné hory. Zjistíme, co vlastně způsobil před šesti sty lety Mistr Jan Hus, i co se dělo po bitvě u Lipan.
Našimi průvodci budou Mikuláš a Anežka – nebojácní cestovatelé v čase. Na cestě do minulosti nás čeká také spousta vtípků a komiksových příběhů.

Scénář
Klára Smolíková
Art
Jan Smolík
Barvy
Jan Smolík
Obálka
Jan Smolík
Žánry
dětský, historický, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-02947-4 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
240 g
Stran
56
Cena
199 Kč
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš31.12.2021 22:51Husité
    Výborná populárně naučná knížka pro mladistvé, ale najde se tam i plno zajímavostí a vtípků i pro dospělé. Je to tedy spíše polokomiks - asi půlku tvoří próza, půlku zase komiksová část (doplňující příslušné kapitoly), která je ale spíš sledem jednotlivých vtipů než vyloženě komiksová sekvence. Smolíkovy kresby jsou každopádně top.
  • kaylin
    kaylin24.3.2014 09:10Husité
    Spojení komiksu s beletristickým textem je pak zajímavé především z toho hlediska, že je to právě komiks s popisky, který jednotlivé události a osobnosti dokresluje tak, aby měl čtenář z každé kapitoly vše podstatné. A tak Mikuláš a Anežka projdou celou husitskou dobu od upálení Jana Husa až po bitvu u Lipan, všechno navíc prostřednictvím různých vtípků, které se vyskytují právě v ilustracích a komiksu. Je to zábavné, má to myšlenku, příběh není jen tak odfláknutý, jen je škoda, že zde není více chronologie a možná ještě o něco větší propojení textu a komiksu. Jinak by to bylo skutečně dokonalé. Doufám, že autorská dvojice se pokusí o něco podobného a doufám, že rodiče budou dost inteligentní na to, aby tohle dali dětem číst. Dějepis může být sranda. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/551-husite-90.html
2121