Clever a Smart: Atomový postřik
CREW1. vydáníříjen 2024
0
...
...
...
...
+ 2 další ukázky
Koupit
Doktor Bacil vynalezl prostředek na ničení hmyzu, jen mu to (opět) nějak nevyšlo – jeho vynález dělá z brouků obří monstra! Bohužel se chemikálie dostala do rukou vládců země Tyránie, kteří s její pomocí chtějí ovládnout svět. Jsou jen dva lidé, kteří mohou problém vyřešit. Ustup, Jamesi Bonde - přicházejí Clever a Smart! Dva dokonalí (alespoň, co se týče demolic) agenti ve službách tajné organizace B.O.T.A.

Legendární dílo komediálního komiksu přichází ve speciální verzi vytvořené k šedesátému výročí obou hrdinů - doplněné o úplně původní krátké epizody!

Poprvé vyšlo v nakladatelství Editorial Bruguera v roce 1969, české vydání vychází z vydání z roku 2024.

Scénář
Francisco Ibáñez Talavera (Francisco Ibáñez)
Art
Francisco Ibáñez Talavera (Francisco Ibáñez)
Obálka
Francisco Ibáñez Talavera (Francisco Ibáñez)
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Anna Štádlerová
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
CdbID
10869
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-7679-573-0
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Hmotnost
275 g
Tisk
barevný
Stran
64
Původní cena
249 Kč
Originál
Mortadelo y Filemón: El sulfato atómico (Penguin Random House Grupo Editorial, 2024)
Tak tohle je vážně rekord. Kdo by řekl, že na další sešit Clavera a Smarta budeme čekat přes třicet let? Pamatuju si, že už tenkrát mi přišel Ibáñezův humor mírně infantilně nepatřičný, ale nemohl jsem se jaksi udržet. A ani lán času a dospělácké zmoudření nezabrání tomu, abych se rozřehtal, když tam někomu přejedou nohy tankem. A to nejsem ani trochu cílovka. Nemám rád grotesky. Z humoru preferuju spíš Calvina, než Iznougůda. Ale nápadité a nádherně kreslené příběhy dvou agentů z nichž jeden je mistr šílených převleků jsou prostě kouzelné. Stejně jako překlad excelující zejména v žargonu tyranijských vojáků, mluvící naprosto neodolatelným česko německým hantecem. Bylo to boží už tenkrát. A furt je to boží.