Ukázka
Koupit
Mladá Angličanka Robyn a její otec, mistr lovčí, se vydávají do Irska, aby pomohli lordu protektorovi vyhubit poslední zdejší vlky, a zkrotit tak tuto divokou zemi. Robyn by svému otci ráda pomohla, místo toho je ale nucena zůstat za hradbami města Kilkenny a dřít se s ostatními dívkami v paláci jako služka.

Jednoho dne se proto vydá do divočiny na vlastní pěst. Hned na okraji lesa ji ale přepadne vlčí smečka, a nebýt divoženky Mebh, kdo ví, jak by to dopadlo. Obě dívky se záhy skamarádí a Mebh Robyn ukáže, jak vypadá život v lese mezi divokými šelmami. Patří totiž mezi Vlkochodce – starý keltský kmen, jehož členové jsou schopni měnit se ve vlky.

Mebh a její matka jsou však poslední svého druhu a angličtí okupanti pro ně představují nepřítele, se kterým se ještě nikdy nesetkaly. Pokud Robyn svým novým přátelům nepomůže, hrozí, že jejich národ navždy zmizí ze světa

Komiksová adaptace stejnojmenného filmu nominovaného na Oscara využívá nádherné ilustrace převzaté přímo ze své filmové předlohy a doplňuje je o exkluzivní úvod popisující historii kmene Vlkochodců.

Scénář
Samuel Sattin
Předloha
Thomas Moore (Tomm), Ross Stewart
Art
Thomas Moore (Tomm), Maria Pareja, Ross Stewart
Obálka
Ching N. Chan
Lettering
Ondřej Mikulecký
Překlad
Eliška Boudová
Redakce
Jakub Laxar, Ondřej Mikulecký, Michaela Tománková
Žánry
adaptace, dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-271-3864-7 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
145 x 210 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
272
Cena
479 Kč
Originál
WolfWalkers: The Graphic Novel (Little, Brown and Company; Hachette Book Group, 2020)
  • trudoš
    trudoš editor26.11.2023 14:35Vlkochodci
    Na to, že jde o sestříhanou verzi stejnojmenného animovaného filmu do komiksové podoby, funguje příběh bez jediného škobrtnutí. A to mluvím jako člověk, který původní snímek neviděl. Ale kromě akčních scén, u nichž občas není úplně jasné, co se na panelech děje, působí práce Samuela Sattina velmi profesionálně. Kazí to pouze finální podoba knihy, za kterou je zodpovědné nakladatelství Grada Publishing – ono dát do brože komiks pro mládež za takřka pět stovek si říká pouze o to, že skončí s rozpadlou vazbou ve sběrně papíru. Bohužel.
    Každopádně obsah perfektní, tvůrci pracují s dojemným motivem dívčího přátelství a touhy po celistvé rodině v zajímavých časech, přičemž prim hraje stará osvědčená revolta dětí vůči pravidlům dospělých. Napětí je pak v závěru vygradováno do takové míry, že i když víte, co bude následovat (logicky dobrý konec, ne?), přesto trnete v očekávání, jak daleko autoři zajdou. U Tomma Mooreho a Rosse Stewarta totiž nikdy netušíte, koho si připíšou na seznam padlých.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2023 17:02Vlkochodci
    K filmu jsem se zatim jeste nedostal, ale tohle bylo vcelku paradni. Misty uz trochu vycpele svym tematem, ale tohle bylo aspon dobre pojate a ctive. Kresba, resp. animace, take na vybornou, velmi originalni.
4
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.8.2023 10:13Vlkochodci
    To byl krásnej film!