Podslozky ci zalozky se mi moc nezdaj, at uz jsou azteckovi nebo andreovi, co jsem rikal je, ze udelat odkazy na podobne comicsy se da. Co podepisuju u AZTecka je fakt, ze z databazoveho hlediska je tahle vec naprosto dana (a to i tak jsme uz spoustu veci zjednodusili).
Zack: Však AZTeckovi "podsložky" jsou moje "záložky". Pokud to hodně zjednodušim: společný nadpis a pod ním třeba 15 záložek (jako když jsou třeba exclu "listy") a tam by pak ke každýmu vydání mohlo bejt vlastní hodnocení jako dnes. Zatím nic složitýho nevyžaduju, akorát u něčeho už je to dneska voser tim listovat a to nemluvim za 20let;-)
andre: jako se vsemi "chytrymi" systemy, kdo bude rozlisovat, jestli se ty verze lisi nebo nelisi, jak moc a jestli si zaslouzi samostatne karty v katalogu? Takhle je jasny, ze kazdy novy vydani ma vlastni kartu. Udelat pruh na obalky z ostatnich "stejnych" vydani je opravdu vec trivialni. Jinak podepisuju AZTecka.
POPIS:
Underground comix fanzine číslo 2 na téma: Násilí
Obsah:
Comicsy:
Břečtan - Viktor Šauer, Michal "DevCageR" Petrus
Kinder Teror - Pavel "Pata" Talaš
Dopíchal - Pavel "Pata" Talaš
Milá maminko - Adam "Antiga" Kasalý
Life of Unseen - Unseen
Mařena - Václav "Hoki" Myslík
Pan Vajíčko vzpomína - BeeSee, Mankin
Phob "čmáráme" - Drobek, Phob
Publicistika:
10 nejbrutálnejších a nejnásilnejších scén v comicsu - Markýz de Sade, CMX Ultrazz, BeeSee
Mega-rozhovor s Viktorem Janišem - BeeSee
Rozhovor s Nikkarinem - Michal "DevCageR" Petrus
Konečník - BeeSee, Toebiash
Z databázového hlediska nestačí uvádět další (jiné) vydání jenom do poznámek.
Pokud vyjde Vlas a Brada za dvacet let, tak vydavatele i potencionální čtenáře nebude zajímat nějaké hodnocení v té době už prošedivělé generace. Budou chtít znát čerstvé názory. Je třeba to brát s časovým nadhledem.
Současný stav v tomto ohledu určitě není ideální. Řešením by mohly být nějaké podsložky, ale to už je spíše na Zackovi. Prozatím jsem zkušebně u Vrány doplnil odkazy na dřívější vydání pro snadnější přechody. To je tak všechno, co se dá zatím udělat :)
Souhlasím se sjednocením různých vydání, někdy je v tom opravdu bordel :) Myslím, že by to mohlo klidně vypadate nějak jako třeba u Pixyho, prostě obálky jednotlivých vydání nad sebou a k tomu nějaké doplňující řečičky. Mělo by to taky výhodu, že by dal komentovat ten komiks sám o sobě a komentáře by nebyly rozházeny tak jako třeba u Vlase a Brady...
Taky si myslím, že různá vydání, reedice, druhy obálek nebo vazeb by mohly být lehce "rozkliknutelné" někde v záhlaví - to samé u komentářů, když se v podstatě jedná o tutéž knihu.
Jinak už se moc těšim na "statistiku rozšířenosti" danýho titulu, jak je slíbeno zde v uvítacím textu :-) Myslím, že pro sběratele fakt stěžejní věc.
MdS: tys asi nepochopil mou myšlenku. Většinu lidí, kteří si sem přídou něco přečíst, nezajímá 5,6 obrázků navíc, ale obsah. A tečh pár bonusových materiálů by samozřejmě mohlo být zmíněno na té vlastní záložce. Prostě mi jde o to, ty jednotlivý vydání trošku víc sjednotit a zpřehlednit. ...... V podstatě by stránka vypadala skoro stejně jako dnes, horní cca 1/3 by byla pro společný popisek, pak by následoval dělící pruh, na kterém by si člověk mohl překlikávat mezi jednotlivými vydánimi .. a dál by to zase vypadalo jako dnes.
Z grafickýho hlediska mi to připadá absolutně triviální, ale z programátorskýho vůbec netušim - nemám nejmenší zkušenost.
Když už nám dneska Comics Centrum dává na výběr z HC a TPB, ale jinak jsou obě verze totožný, nemohlo by se s tím něco udělat v DB. Dnes už se naštěstí nem,usíme moc často vyjadřovat ke kvalitě vazby atd. a většinou už se řeší pouze obsah (samotný komiks). A je viloženě otravné furt hledat zda někdo něco napsal k HC nebo TPB.
Návrh: nemohla by se pro tato vydání udělat něco jako společná stránka, kde by bylo společné záhlaví (kompletní popisek) a podním by byly 2 záložky "HC" a "TPB" mezi kterými by si člověk mohl překlikávat? .............. a podobná metoda by se dala použít i u dotisků třeba "asterixů", kteří se obsahově příliš neliší (vyjma obálek) a dělají se pouze dotisky. Něco jiného je samozřejmě dvojí vydání SinCity (crew a jiní vs. ComicsCentrum)
yogi: No nejdřív si najdeš komiks, který chceš přidat do sbírky. Dole ned hodnocením máš sbírka mám(+)chci (+) nabízím(+). Pokud klikneš na příslušné plus, pak se ti komiks zařadí do nabízené rubriky. Takže když komiks chceš do seznamu které máš, klikneš na + u máma on se ti zařadí do sbírky atd. Good luck. :)
Kdyby byl někdo tak laskav a vysvětlil mi pokud možno po lopatě jak si vytvořit svůj seznam v české sbírce ,mě se dlouhodobě nedaří se tam dostat . Do zahraniční ano,ale ty nevlastním . Teď zrovna marodím tak bych snad i měl čas si to uspořádat.Prosím o shovívavost ,jsem vcelku počítačový analfabet . Díky .
Zack: Myslel jsem, jestli by bylo možné upravit starý příspěvek s hodnocením místo vytvoření nového příspěvku. Není to nic zásadního, ale udělalo bymi to radost :-)
Aha, omlouvám se, nevšiml jsem si.
Xeelee: doplněno
Nikkarin: budou, až to budu mít. Možná jsem divný, ale respektuji tu nezáživnou práci se sepisováním výpisu u podobných titulů, kterou s tím admini jiných aplikaci (comics obchodů) mají a nekopíruju vše co se namane. Je to i určitá forma nutné nezávislosti.
M@P: u originálních názvu opraveno, ale u českých alepoň prozatím nevidím důvod.
Bylo by možné sloučení změněného hodnocení s posledním příspěvkem?
Pracuje se na funkci, která by zobrazila, kdo všechno má/shání/nabízí daný komiks? Něco jako Filmotéka a Kšefty na ČSFD.
Proč Poznámky a vzkazy neakceptují HTML kód? Když použiju BB kód, tak všechno funguje jak má, ale když znovu vlezu do editace profilu, tak se text převede do HTML a BB kód jde do kytek.
metalmaus: protože unicorn čísloval tuhle sérii dost podivně a to: Spiderman I, Spiderman II a pak 2/98-5/98, takže 2/98 je vlastně třetí v sérii od unicornu
Dnes do databáze přibyl komiks "Aza: Život je prostý", takže bych rád upozornil na fakt, že název komiksu je pouze "Život je prostý" a Aza je krycí název Zuzany Andělové :)
Mimochodem, co takhle sjednotit komiksy Kmen a Život je prostý do jedné série zvané "Edice Bublanina"?
MdS: No, když už by dcéru lehce neznérvóznil tvůj nick a přišla by, hádám, že by nám všem rozdala po "Čtyřlístku", prohodila něco o úchylech - a šla by si s hrůzou a vzorkem DNA znovu ověřit moji paternitu. (Chlípný hnusníku ! - mimochodem... :----))
Navrh: Ted kdyz je moznost menit sve procentualni hodnoceni, hodila by se myslim moznost nechat si vypsat vsechny mnou hodnocene comicsy pouze s mym hodnocenim a seradit je od nejvyssiho hodnoceni k nejnizsimu a naopak... abych jasne videl - tady "tomu" jsem dal moc, protoze se mi to prece nelibilo vic nez "toto".
4 Woffce: Ty máš 18-ti letou dceru? A tos jí nemohl přivézt sebou? To by byl teprv dáreček. Příště jí vem, všichni budou mít určitě radost a budeme s ní zacházet jako s nejdražším comicsem. Já budu číst první. :) Zvrhlý MdS
Dostal jsem dnes od své drzé osmnáctileté dcery k narozeninám Čtyřlístek č. 458: "Poselství z minulosti" - a hned po odklizení drzé osmnáctileté mrtvoly a zahlazení stop jsem se chystal aspoň si ho přidat do sbírky. A ejhle - ono je tu poslední číslo 454....
POZOR! Bug ve znovuhodnocení komiksů. Pokud je teď nově připsán další komentář k titulu, který už byl uživatelem hodnocen (aniž by uživatel chtěl měnit své staré hodnocení), smaže se automaticky stará hodnota.