* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

choze: tak postupne:
Slucovani komentu a diskuze patri dohromady, protoze je to proste prirozeny proud veci. Oddelovani nefunguje, pokud to nekdo nehlida, neb bezny uzivat internetu neni schopny ani ve foru odlisit, kam ktere tema patri, natoz aby pod comicsem reagoval do spravneho vlakna.

Nejvetsi problem v prepisovani historie je nekontinuita. Roztrhani souvislosti. Pokud se nekdo odkazuje na prispevek, ktery mesic pote nekdo zmeni, je dusledek snad jasny kazdymu. Tech duvodu je daleko vic, muzem si je probrat ve chvili, kdy se nejak uspesne preargumentujes pres tenhle.

Pokud mas potrebu vrsit opravne komenty, mas problem uplne jinde, nez je nejaky system.

CSFD je takovy mentalne postizeny klon IMDB. IMDB vypada tak, jak by to melo vypadat na CSFD. Za kvalitama si klidne stuj, ja jsem jen chtel naznacit, ze CSFD naprosto fuckuju a argumentovat "maj to na csfd" je ta uplne nejstupidnejsi cesta, jakou se pri motivacnich projevech muzete pustit :)

Pracnosti se nehajim, neb je to otazka tak pul hodiny :) Ale tak hlavne, ze ti to je jasny :)

Black Bro, yo: ono by zas nebylo treba spatny cist i co se psalo par stranek zpatky, ale to je ten problem s uzivateli, ze clovek nemuze cekat, ze se budou chovat jak by idealne mohli nebo meli :) Ano, kdo co vlastni se resilo nekolikrat a ano, je to schvaleny. Ne, oddelovat hodnoceni od diskuzi jen pres mou mrtvolu.
Já myslím, že každý si za své názory hrdě stojí (mě třeba nikdo nevymluví, že moje guilty pleasure Dříve známí jako Liga Spravedlnosti je špatný komiks :-) ), ale ty se prostě mění, a můžou nastat i chybky jako např. u Vraždy a Housle se krvinka56 zřejmě překlikl a dal místo 55%, 5%, což výrazně snižuje celkové hodnocení, ale opravit už to nemohl. Je jasný, že ti, co to čtou postupně a jsou tu delší dobu, ta ví, jak to s tím je, ale někdo se třeba dívá jen na celkový hodnocení a komentáře nečte, nebo jenom první tři na začátku.
choze: přesně tak, absolutně se vším souhlasím, já taky, když se podívám na své staré komenty, tak některé hlavně po slohové stránce by potřebovali sakra vylepšit, na csfd to funguje výborně, je to hlavně přehledný, odklik na komentáře s hodnocením, na diskuzi, popřípadě i galerii (tady by se to taky mohlo zavíst) a všechno zvlášť. A je pravda, že názory se mění, jako teď ho tam můžu napsat, ale procentní hodnocení změnit už nemůžu, pak sem např. někdo na nějaký komiks nahlídne, že si ho chce třeba podle hodnocení koupit, ale ty názory jsou z doby, kdy nám třeba stačilo málo a dávali jsme 100%. Taky by nebylo špatný dát ke každému komiksu odkaz na to, kdo ten komiks vlastní, nabízí nebo chce, ať nemusíme hledat ve sbírkách. Jako jasný, je to práce navíc atd. atd., ale když v posledních měsících comicsdb postihl nějaký ten posun (vylepšené fórum, ikonky, sbírka atd.), tak by nebylo v budoucnu špatný to posunout ještě o pár tříd víš právě tady tímto :-).
teda mě je jasný, že by to znamenalo to tu dost zásadně překopat a že by to bylo pracný, ale tímhle se nehájíte :)
rád bych konečně slyšel nějaký rozumný argument, proč je vlastně taková blbost "přepisování historie" (to zní, jak kdybychom se bavili o retušování nepohodlných soudruhů z fotek :)...proč za sebou vršit opravné a aktualizované komenty a prodlužovat a znepřehledňovat diskusáky u titulů, když je praktičtější opravit starý koment a případně do něj připsat "zprvu jsem tenhle comics nedocenil, ale s odstupem času..."
choze: souhlasím :), systém csfd mě taky vyhovuje. už jsem to tady kdysi dával do placu, ale neuspěl. :( . opravný komentář se může dát, problém je, že se příspěvky řadí chronoligicky, takže by to bylo dost roztrhaný pokud je delší časová mezera mezi.(prostě je už tam vecpaný spoustu jinejch lidí). Pochybuju, že někdo bude hledat jestli si svůj kometář náhodou někde (třeba se do 20 let dočkáme, že komentářů bude i několik stránek:))neopravoval.
to choze: nesouhlasim... vlozene komenty a hodnoceni nedovolit menit. At si kazdej da pozor na to, co pise. Tim nechci rici, ze bych se svym hodnocenim nektererych comicsu treba starymi treba 2 roky bych ted byl spokojen, nicmene tenkrat jsem to tak videl.

Ja v tom nevidim problem, kdyz chces, muzes ke comicsu hodit novy koment:)
Zack: při vší úctě mě jako neoddiskutovatelná pičovina přijde mít sloučené komenty a diskusáky jednotlivých titulů...každej se občas v komentu přepíšem (gramaticky i fakticky) a v názorech vyvíjíme a proč to jako zákony dodatečně x-krát připomínkovat? Zároveň když si sem někdo přijde pro stručný info, jak se v tom má pak orientovat? Jinak za kvalitami systému ČSFD si stojím a ty údajné chyby by mě docela zajímaly...
CSFD je dukaz ledasceho, ale ze by v tom vyctu bylo u neceho "perfektne funguje", to me v zivote nenapadlo :) Prepisovani historie je picovina naprosto neodiskutovatelna. Ja bych tu rad mel lidi, co si za tim, co napsali, dokazi stat, a pokud ne, at je ten vyvoj nazoru jasne videt. Narozdil prave od toho CSFD, kde je ta uroven sice vyssi nez treba v diskuzich idnesu, ale zas ne o moc.
Na CSFD to beží perfektně.
zack: myslím, že konkrétně ČSFD je důkazem toho, že takový systém perfektně funguje (každý titul má vlastní libovolně opravitelné/aktualizovatelné komentáře i hodnocení a oddělenou diskusi s mazatelnými příspěvky), ale budiž
choze: Můj předešlý příspěvek byl jen kostatováním stavu oněch dvou mnou vlastněných kusů. Rozhodně to nebylo myšleno, že nemáš pravdu. Pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám.
Zmenu hodnoceni jsme uz probirali a predbezne se schvalil navrh, kde pujde vlozit hodnoceni vzdy, jen se pripadne smaze puvodni hodnoceni a prepocita celkove. Uprava je to minimalni a neprijde mi to nic proti nicemu. Upravovani historickych komentu na cbd neuvidite, kde jsem to videl, delalo to jen zmatky.
fel68: bez urážky, ale nemůže to být třeba tím, že máš prostě dva kusy od jednoho ze dvou různých speciálů? Každopádně není nic jednoduššího než že vezmu ten svůj na komiksslez a uvidí se...
AZTeck a choze - Záhadný Spider-man Extra: Prohlédl jsem oba kusy, které vlastním a jsou naprosto totožné a podle popisu, který uvádí AZTeck, včetně uvedeného ISBN.
choze - Jj, podle CSFD jsem to myslel.
Choze v tomhle máš pravdu ale podle mne by stačil menší odklik.Konec konců je aspoň znát to jak se vyvíjí čtenářův vkus.Osobně bych zmněnil taky pár svých komentů plus hodnocení ale je lepší když to tak zůstane a člověk přidá dodatečný komentář.
Velmi bych se přimlouval, aby se po vzoru ČSFD dalo měnit hodnocení i komenty, určitě má každý z vás nějaké hodnocení/koment, který by rád opravil.
Já sem toho názoru že je totakhle lepší alle nebylo by odvěci tam přidat možnost dalšího procentního hodnocení které by bylo pro tyto důvody.Jinak je totu super!A řekl bych i více navštěvovaný.
Bylo by fajn kdyby se hodnocení mohlo měnit.
choze: pokud tam máš jiné ISBN tak by to znamenalo opravdu vyšlo i jiné vydání (soubor).
Popravdě, jak se prodával ten Saudek v LK, tak jsem ho předtím vůbec v knihkupectvích neviděl, až teď:) Svět je občas postavenej na hlavu.
AZTeck: OK, jinak ale moje vydání má zezadu na obálce ISBN 80-7147-125-9 (to ISBN co jsem uvedl předtím pocházelo z tiráže)
choze: dalšího Extra Spider-Mana přídávat nebudeme, jelikož nejde o jiné vydání. ISBN tohoto titulu je uvedeno na poslední straně obálky (neplést si s ISBN jednotlivých svázaných čísel) a předpokládám, že i to ten tvůj tam má ISBN 80-7147-126-7.
Maximálně můžeme dopsat do poznámek tuto verzi souboru (tudíž nebude nutné mazat tvůj komentář).
Jo, mohl bych požádat o smazání svýho komentu a hodnocení u toho Záhadnýho Spider-mana Extra, jelikož jsem hodnotil jinej speciál stejnýho jména? A nebylo by od věci přidat ten co jsem měl na mysli, obálka a cena je stejná, ISBN 80-85 163-26-8, obsahuje sešity 1, 6, 7 a 8.
Tenhle vikend, pokud nebude nejak extremne hezky, bych chtel dodelat to nejpodstatnejsi na cdb (vcetne lepsi prace se sbirkou). Potrebuju to mit z krku, abych se mohl pustit zas do neceho dalsiho... Minimalne vznikne seznam toho, co mam na n todolistu, to tu pak povesim.
Nevim jestli ste to už tu neřešili, ale... nebylo by fajn, kdyby se komiks s označením "chci" po označení jako "mám" ze "chci" odstranil?
Zack: jsem se trochu ucvrnkl a poslal u nového Spider-mana prázdný komentář. Prosím tě, smázni ho. Thx
Asi by to chtělo, kdyby se do svých výtisků podívali jiní, kteří toto vlastní.
AZTeck: to by ovšem znamenalo, že vyšly ty soubory ve dvou různých verzích, zajímavé...
choze: no myslel jsem souboj Spider-mana s Hydromanem (č.4), kde začíná příběh Tajemný vynález (začíná osvobozením vězňů z vězení). Takže myslím jiné vězení :)
V každém případě mám soubor složený z těchto čísel (1,4-6). Porovnáno se sešity.
AZTeck: ale souboj Sandmana s Hydromanem je přece v sedmičce (Z písku a vody vzniká Marast ) a vězení je v osmičce (Peter Parker - zločinec), ve čtyřce byl jen Hydroman
choze: ano mám, je to číslo 4. Možná jim už došly čísla 4 a 5 tak pokračovali s dalšími čísly, které měli na skladě.
AZTeck: máš tam souboj Sandmana s Hydromanem a končí to tím příběhem ve vězení?
AZTeck: tak tenhle Spider-man je skutečně záhadný :)
choze: držím ten book v ruce a v tom mém jsou obsaženy čísla 1, 4-6 jak stojí v popisku.
Nějak mi tu nesedí popisky u Záhadný Spider-man Extra, teda držím ten book v ruce a jsou v něm obsažený čísla 1, 6, 7 a 8 a ne 1, 4-6, jak stojí v popisku.
to Andre: dyk ti to povidam, v poznamce proste musis neco mit napsany:) Je jedno, jestli to je link nebo mezera

to Zack: vskutku, pokud nemas v poznamce vlozen zadny znak, tak proste nelze nic zpetne editovat... reseni je jednoduche, staci pastnou do poznamky par mezer, ale mate to:).
Zack: potom co jsem tam šoupl linkxy, tak to najednou zase šlo..... tak nevim kde je chyba
andre: clovece, to vubec nejak nechapu proc by to neslo, ja to delam pomerne bezne :)
to Andre: tak ja si dnes prijdu jak help-linka:). Mne to taky "nefunguje", ale uplne staci, kdyz do pole "poznamka" napiseses treba mezeru a potom se ti nove zeditovanej profil ulozi.
Zack: už si připadám jak debil. Někde je nějaká chybka. V mém profilu, v mé sbírce "zahraniční komiksy" se mi občas stane, že nemohu dotačně editovat. Třeba tam u jednoho nemohu přidat stát (vlaječku) a u long H. nemohu přepsat "2" na "02"
Demnog: to nejde ani tak o cas, ale o rozvoj CDB jinym smerem, nez je ted prioritni. Pokud se bavime o nejakym nesystemovym reseni, kde mi nekdo posle haldu obrazku a ja jen uploadnu na server a dam prislne linky, to by zas takovy problem nebyl :) Nebo by se na to dalo udelat FTPko, kam bude mit pristup par sberatelu, co si odprisahaji, ze si to nebudou vzajemne mazat... a pak me k tomu nepotrebujete a mazani nemusite resit, ja na serveru mazu veci jen vyjimecne a to vzdycky omylem :)

andre: to jo, vykradacky comicsovych sbirek jsou dneska na dennim poradku :) No problem je, ze ve vsech razenich jsou cisla pred mezerou... tim padem se to radi spravne. Nuly pred cislo to resi (delame to tak i pri normalnim plneni CDB).
DEmnoG: no to mě taky napadlo, ale co když začnu s 001 a vono se to přehoupně přez 1.000ks :) .... I když je pravda že zrovna u Long H. se to už asi nesatane, tak já to tedy přepíšu;-) ...... mně šlo o princip. Ikdyž vono když už je tam větší číslo, tak to utnou a začnou "novou serii"
to Andre: tak zacni na 001 a budes to mit za sebou:)
Zack: nešlo by aby se mi jednotlivá čísla rovnala opravdu zasebou "1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,....." A né "1, 10, 11, 12,..., 110,111,2,3,4,..." jestli mi rozumíš.
DEmnoG: chápu, kolikrát jsem byl někde v zahraniční komiksárně bezradný zda mám či ne. A doufal jsem v něco podobného. Ale s těmi obálkami (linky) by to chtělo pro mě nějak změnit. Tak až budeš mít vlastní server, tak bych si ty obálky taky k tobě šoupl:)
to Andre: na druhou stranu muzes, chces-li, svoji zahranicni sbirku kdykoliv "skryt", takze prehled budes mit pouze ty a teda admini. Ja se s timhle seru, pac jsem za posledni rok lehce ztratil prehled o tom, co vlastne mam a tenhle odkudkoliv pristupny seznam je na idealni.