* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

I když ted o tom tak přemýšlím, tak Neutrino píše o nějaké tvrdší obálce, tak to mám asi bez ní :-)
Tauren : shodu okolností tu raritku taky vlastním. A jakous takous " obálku " to má.
Neutrino - A maj ti Conani vůbec obálku? Já myslím že ne ...
Tauren: Těžko říct. Třeba takové první Sorrely jsou také jen málonákladové samizdaty ze secvaknutých papírů bez ISBN a jsou tu. Navíc tyhle Conani se čas od času (přiblížně jednou ročně) objevují na Aukru, takže náklad nemohl být úplně nicotný. Letterované je to pěkně, má to tvrdší obálku s barevným nápisem, takže nevidím žádný důvod proti...
Neutrino - Podle mě to sem nedaj, protože to nevyšlo oficiálně.
Dneska jsem si koupil komiks, který na databázi není. Jde o titul "Král Conan - Kamenný démon" a sice na něm nejsou uvedeny téměř žádné informace o vydání, ale podle toho co jsem slyšel (kupříkladu asi před rokem z Aukra), vydávala tyto komiksy skupina nadšenců ještě před rokem 1989. Navíc jsem si jist, že tento díl nebyl v sérii jediný. Mám ho oscannovat a zaslat info?
Power Rangers 3/2008 (viděl jsem na stánku)
Velkolepý Spider-man 6/2008 :DDDD
Spider-Man #17 (2001) mate napsano:
Originál: The Amazing Spider-Man vol.2 #10 (celkově 451, říjen 1999)

ve skutecnosti tj: vol.2#11, celkově 452, listopad 1999
Slaine: v Brne to mate jinak :)

Kapis: ja to nerek :)
Zack: no toť otázka, jestli nechat hodnotit "lůzu", co;-)? Taxem zvědav, jak to celé dopadne.
Pockej, jak to myslis... kdyby to bylo spolecensky prijatelny? :))
Clovek je tvor jesitny, kdyby to bylo spolecensky prijatelny, tak se chlubi i velikosti vlastnich vykalu.
Zack: OK, souhlas, vse to zacalo tim, ze jsem reagoval na invapeho prispevek, ze nechape, ze nekdo muze v souvislosti s verejnosti sbirek mluvit o chlubeni. Tudiz se shodujem, ze muze. Ja tam jeste dodal "predevsim", priznavam, ze to je subjektivni. Btw to prirovnani ke Krvinkovi se me dost dotklo (byt to bylo psano po ctyrech pivech :)).
Kapis: tahle cast je vcelku jasna a vymyslena, otazka je spis jestli budou komenty hodnotit lidi nebo ja/admini/vybrani jedinci, a co pak s tema bodama za dobry komenty. Mozna do toho zkusim zatahnout vydavatele, ze by se to vzdycky kazdy mesic secetlo a prvni tri by dostali nejaky comics nebo slevu nebo tak neco.
Slain: i pres ten krvinka-like styl vyjadrovani asi chapu, o co ti jde. Doma mi je seznam na dve veci neb doma nakupuju comicsy malokdy. Ano, pristup ke sbirce kdekoliv pres net by mi resil i jakykoliv privatni pristup, nicmene protoze me netrapi, ze nekdo vi, co mam, je verejnost neverejnost naprosto irelevantni. Verejna sbirka s sebou nese napriklad to, ze kdyz nekomu neco pucuju, tak mi nepolozi debilni otazku "a co mas?", ani si nemusi prijit vybrat, proste si vebere zas na tom netu. Vyhod verejne sbirky bude fura, kazdy bude mit spoustu osobnich duvodu, deklasovat to na detinske "pochlubit se" (ktere samozrejme svoji roli hraje take, o tom zadna) mi prijde trochu kratkozrake. Ne ze by to nebylo jedno :)
Nejsem z těch co by dovšeho ryli ale chybí tu novej komiks od Egmontu ten Kil me kis me.Jo bylo by fajn kdyby tu bylla i nějaká Galerije.Jinak sem spokojen.
no dal jsem si pěkné krevpotící odpoledne zalité pár pifkama a u soundtracku k vskutku vydařenému Dexterovi "the serial killerovi" mě napadá pár možností, ze kterých vzniká exponenciálně hromada dalších možností:
1.Brát nejlepší komentář ke každému komiksu......což je pičovina vzhledem k tomu, že čím lepší kus, tím více rozjařených myslí, neklidně nocí se převalujících, marně se tomu snažíc přijít na kloub - a tím více plnohodnotnějších komentářů, nepočítaje množství qalitních debat u kontroverznějších kousků.
2. Takže každý komentář může být nominován......ze všech stran jaxe na to dívám, vzhledem k předešlému bodu, se toto zákonitě musí týkat komiksů, u kterých je komentářů hodně až kurevsky hodně ->
takže stanovit limit komentářů odkdy může být hodnoceno, čímž by se zúžil výběr, ale zároveň by ze hry byly vyhozeny komiksy, které nejedou v hlavní vlně a nejsou tolik vidět -> což je blbost. Šanci by neměli dostat snad jen hodnocení s omezením počet slov méně než ...5....;-)
3.Hodnotit v časovém úseku? dělat kategorie? V tom množství nejde určit jasně...........a aby to nestálo práce........myslím, že v hodnocení se smývají všechny kategorie, jde o subjektivní pocit z přečteného.....napadá mě elegantní řešení třeba rozdat x bodů každému, které každý může rozdělit čistě podle sebe jak chce mezi libovolný počet komentů. S výjimkou svojich pochopitelně;-) No a dostávám se i k první otázce tohoto bodu - musí to být v časovém horizontu? Kdo bude mít chuť a čas nasází body. Třeba se může vyhodnotit koment každého roku....třeba, no a pak jaxe za napsaným zavře závora a s nádechem nového ročníku si každý než tu začne něco psát chvíli popřemýšlí, a budeš mít Zacku co chceš - lidi snažící se ze sebe dostat to nejlepší k zprostředkování zážitků ze čtení a snad i ze sebe;-)

.....no kurva to jsem se zas rozepsal........dám si ještě jeden díl Dextera a jdu spát......
Nic, zkusim to znovu... sbirka, je tu od toho, ze sepisuje si sbirku kde a pres db je to pohodlny a navic je prakticky mit ji online. K tomu vsemu by ale stacilo sepisovat si je soukrome v profilu. Moznost ukazat ji svetu je tu podle tebe kvuli cemu?
Zack: Tak na to uz nemam vazne odpoved, zases me preargumentoval :D
Kapis: mam neco dost podobnyho konceptualne rozmysleny, jen zatim upne nevim, jak to nejak elegantne nasadit na soucasny engine aniz bych musel nejak moc pracovat :)) Ale to chci, o kvalitu komentu mne osobne jde nejvic a jakakoliv motivace bude dobra.

vasek: to je odsouhlaseny a dokonce mozna i na seznamu (samozrejme s vyloucenim andreho :)
vasek - nestraš, veď by sa tak dalo vylučovacou metódou zistiť, čo má v zbierke andre a to by možno neprežil :)
Jden nápad jo...? Možná to tu už někdo navrhoval... Ale nebudu to všechno číst. :-)

Co kdyby se u každého titulu objevil seznam lidí, kteří mají ten daný kousek ve své sbírce?
(Resp. by se počet vlastníků mohl prezentovat jen číselně)

Dobře by se tím dalo preznetovat, jak je titul rozšířený ...
Tak mě napadlo, co tak hodnocení Komentářů? Jako zřeba z pohledu výstižnosti, vtipnosti, udeření na hlavičku..... Asi už to trochu vybočuje z původní koncepce a záměru této databáze, ale myslím, že pro zpestření.........
.....a třeba by někteří "tapetáři" se zamysleli a zkusili aspoň sem tam něco napsat;-)
Zack: Vsak ja nemluvim o funkci sbirky jako celku... rikam, ze kdyby to tu bylo jen z duvodu sepsani, bylo by to pouze v profilu a mohl bych to do toho jen ja sam. Mluvim o moznosti verejnosti ;)
Slaine: ale prd :) Co do toho tahas nejaky chlubeni a porovnavani se? Nekde to sepsany mit chci, idealne na netu, protoze se muzu kdykoliv podivat, co mam. Jestli to uvidi nekdo dalsi je vedlejsi, pochybuju, ze me nekdo pujde vyrabovat byt kvuli comicsum.
Líná Edna: Presne jak pravil Neutrino - Ohnive znameni tusim nesplnuje podminky comicsove publikace - tzn. vetsina obsahu netvori comics ani to neni primarne na comics zamereny.
Líná Edna: Sice to Ohnivé znamení nemám, ale co si pamatuju, tak to není čistě komiksová publikace, tudíš se sem nehodí. A admini mají zřejmě podobný názor, protože věc je to celkem známá a určitě jí mají k dispozici. Ale třeba jenom zapomněli?
ahoj,
mám návrh do databáze: Ohnivé znamení (příběhy ze starých časopisů), nakl.BLOK v Brně r. 1990, vydání první, 47-009-90, str. 184
invape: Verejne sbirky jsou predevsim k tomu, ze davas ostatnim nakouknout, co vsechno mas (cemuz ja rikam "chlubeni" a myslim, ze to tomu i odpovida) a k tomu, ze muzes porovnavat rozsah svy sbirky s ostatnima. Jinak by byla verejnost sbirek uplne k nicemu a kazdej by mohl svoji sbirku osefovavat jen v profilu. Na druhou stranu chapu, ze nekdo nechce, aby vsichni vedeli co ma a nema - proto je tu moznost neverejnosti. A delat si seznamy doma je vec pekna, ale na comicsdb je to stokrat pohodlnejsi, nemusis se s nicim vypisovat etc.
vzhledem k tomu, že tady naprostá většina lidí vystupuje pod pžezdívkou, tak nechápu, proč tady někdo mluví v souvislosti se zveřejňovaním sbírek o chlubení. Nehledě na fakt, že si tam můžeš nabušit, co chceš. Takže je to opravdu jen přehled. A představa, že by to bylo něco víc, je směšná. Pokud se posuneme někam dál, jako např. k udělování cen, tak to už je nadstavba a je to super ("DB" znamená snad databáze, ne?). Web má svoje pravidla. Neveřejný sbírky ať má každej ve svým kompu doma a netahá to na veřejnost, když nechce. A navíc to má i jednu výhodu: Můžeš tam dát i to, co na comicdb.cz zatím není
Tak asi budete muset mit sbirku verejnou, no :)

kouknu na to
V oceneních u autorů není cena fabula rasa :-)
andre: Taky jsem to zkoušel a mám ten samý problém. Když mám neveřejnou sbírku, tak se nemůžu dostat ani do ostatních částí mý sbírky, což je celkem nepraktický. Co ty na to Zacku?
Klíďo brďo, já se poměřovat nemusim. Ale abych se našel:)
Dle myho by se meli vsichni, co maji zakliknutou utajenou sbirku uplne vyradit z zebricku... tahle funkce je tu pro lidi, co chteji mit katalogizovanou sbirku, ale jen pro vlastni ucely, ne aby se chlubili. Takze zadny "nikdo prede mnou ani za mnou nevidi jak daleko od sebe jsme" :))
Zack: jsem zalognutej, ale dokud nemám zakliklo "Zveřejnit sbírku CZ (Mám)" nemohu si vkládat komiksy(to bych ještě chápal), ale nedostanu se ani do "moje ciz.jaz. sbírky" atd., vlastně dokud nemám zakliklo "Zveřejnit sbírku CZ (Mám)", tak nemohu dělat nic v mé "složce" (profilu?). ........... Jinak nejdo o posrnatost, ale vychcanost. Taklhe nikdo před i zamnou neví jak daleko od sebe jsme:)
To je zamer, aby svy sbirky zverejnovali i poserove. Zamer to neni, ale z toho popisu sem nejak vubec nepochopil, co mas vlastne za problem :) Zkus to popsat nejak pregnantneji, idealne bez vyrazu typu "nikam jinam" (protoze do fora se ocividne dostanes.
Zack: stále mám problém s tím, že když mám v profilu okliknuto "Zveřejnit sbírku CZ (Mám)" tak se nedostanu ani nikam jinam. Nebo si nemohu přidávat věci do "mám". Je to záměr, nebo chyba?
AZTeck: Jak to vypadá s tim fotokomiksem? Bude nebo ne? Já jsem se na to tak těšil...
velkejsef: není k dispozici obálka, takže později.
Velkolepý Spider-man 5/2008 :)
velkejsef: Myslím že admini to zvládnou i bez tvé pomoci :D
AZTeck: Tím by se leccos vysvětlovalo, překvapilo mě totiž, jak krásné vydání to je. Vydavatele mám taky ČEZ.
AZTeck - Musím, je to má občanská povinnost.
velkejsef: myslím, že tady zrovna nemusíš vypisovat nejčerstvější novinky. Také máme trošku přehled.

Neutrino: titul Elektrické magistrály vyšel tuším dvakrát. Koho tam máš uvedeného jako vydavatele (ČEZ)?
Včera na Crweconu jsem si pořídil komiks "Elektrické magistrály" a všiml jsem si jedné věci - tady v databázi je uveden rok vydání 1993, ale na publikaci jsem ho nenašel ani jednou. Jsou v ní ale uvedeny data z let 1996 a 1997, takže rok 1993 je určitě neplatný. Vyšlo to buď 1997 nebo 1998.
Velkolepý Spider-man 5/2008
Mýty: Legendy v exilu
Lucky Boy
Sandman: Báje a odlesky
Nikdykde
AZTeck: Co se týče dosavadního zaměření comicsdb, tak jsem naprosto přesvědčen, že parametrům to vyhovuje - co se týče obrázků tak je to podobné jako např. Záhada hlavolamu a co se týče příběhu tak je to podobné jako např. Witch. Nezastírám, že je naprostá blitka, ale mělo by to tady být. Můžeš ale být klidný, ptal jsem se sestry a zřejmě je to zatím jediný vydaný speciál tohoto typu :)