* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

4 Tauren: Já řekl litr. O žádnejch penězích nebyla řeč. Počkej tři, čtyři dny a já ti ho nachčiju. Pissoidní MdS
4 DEmnoG: Je to Turlogh a ne Thurlog ty milovníku nepřesných překladů. Gramatyckí MdS
4 AZTeck: V USA to vyšlo jako comics se čtyřma verzema obálek, tak nedělej Zagorku a hoď to sem. Redaktorský MdS
Ještě mi nepřišli prachy od Markýze :)
Kapis: Zlatá armáda ještě není úplně bez šance, ale....ten redaktor?? Biografie Markýze...brrrrr. Pouze pro silné povahy :)
to Tauren: asi takhle, pokud ma comics ISBN, tak by mel byt i v databazi. Co se tyce tvych prispevku, kdy si vydupavas, at tady neco je, tak v poradku, pokud to udelas jednou, ok? Neustale opakovat Hellboy: Zlata Armada je na palici, stejne tak novej Velkolepy Spider-man.

Idealnim stavem je, pokud vis o comicsu, ktery tady neni, tak nascanovat obalku, prihodit info o comicsu, kdo kdy vydal a poslat AZTeckovi nebo Thurlogovi. Ti zvazi a pripadne pridaji.

Se tak nezer:).

AZTeck: k té Zlaté Armádě - myslím, že je tu více "reklamních-propagačních" komiksů, které v databázi jsou, nemám teď čas nějak moc hledat, ale napadá mě např. Jeden den v Temelíně nebo vzpomínám na nějakou sračku o EU či reklamu na Renault-Logan. Tento promo kousek je celkem hezká jednohubka a dle mého by tu být měl. Ale já tu nešéfuju, takže rozhodnutí je stejně na tobě ;-) Když tak info můžu zaslat.
Tauren: Vyser. Tahni treba do pice. Doufam, ze ta odpoved byla jasna dost :)
K tomu nemam zadny podklady. Jsem to porad bral spis jako vtip. Je na tech 12 comicsu potreba databaze? :)
AZTeck - Ok, ok. A co ty Conani? Vím, že to nevyšlo oficiálně, udělali to fandové, už se to tu řešilo ale nepadla tady jasná odpověď.
Zack: co ta sk odnož databáze?
Tauren: obvyklá praxe když víš o něčem co tady není - poslat administrátorovi materiály potřebné k vložení. Z h...a bič neupletu.
Batman: Dokolečka dokola - vycházel na pokračování v ABC - ne - pochopíš to někdy?
Spider-man leporelo - ne
Hellboy: Zlatá armáda - reklamní materiál, asi ne (sorry redaktore Markýzí :)
Garfiel 4 - když není obrázek, tak asi není k dispozici (tomu se říká logická úvaha)
Garfield (dotisky) - vlastní položky mít asi nebudou (bude info v poznámkách..časem)

Tak co? Uděláte s tím něco? Začínám vážně přemýšlet, že se na comicsdb vyseru a udělám si seznam v počítači.
Ve Fabule Rase jde o nazor lidu, proto svou smysluplnost hlasovani luzy ma. V zebricku nejakych jakoze nejlepsich comicsu to je trochu jina matematicka uloha.
Tak potom ale Fabule rase chybí smysluplnost také.
Koukal jsem, ze Lomove zas vysel nejaky comics, mate to nekdo?
http://www.kosmas.cz/knihy/142482/zlate-ceske-pohadky/
Kapis: otvirej si to do novy stranky.
Smysluplny to bude az ve chvili, kdy to nebude hodnoceni lidu, ale nekoho, kdo tomu rozumi :) Proc proboha resite nejaky zebricek comicsu? Jakou to ma relevanci?

Na druhou stranu nejaky podobny system mam od Turlogha v poste nekde, asi casem.
No to vskutku není reprezantativní. Já si myslím, že aby se komiksy řadily podle hodnocení trochu smysluplně, stačilo by, aby za právoplatné byly považovány komiksy s nějakým minimálním počem komentů s hodnocením - třeba pět (5). Komiksy s menším počtem komentů by se řadily až za tyto bodované. Pokud by více komiksů mělo stejné hodnocení, rozhodoval by vyšší počet hodnocených komentů. No a takoví kačeři donaldi, kteří teď vedou by obsadili místa jim náležící někde na chvostu.

Nemám IT vzdělání, programovat neumím, takže nevím jestli je to realizovatelné.

....jo a napadla mě ještě jedna drobnost, ale nevím jestli to není třeba jen nastavením prohlížeče či to není záměr - když otevřu všechny komiksy a chcu si je pomocí "mám" přidávat do sbírky nebo je odebírat ze "chci" tak to pak vždy skočí právě do "mám" nebo "chci" a furt se musím vracet.
A další...

CONAN: A zrodí se čarodějka
CONAN: Doupě prokletých
CONAN: Hrůza z rudé věže
KRÁL CONAN: Kamenný démon
KRÁL CONAN: Mlha a čarodějka
KRÁL CONAN: Válka proti přeludům
Spider-man lepolero
Tauren: No, jo, čoveče - máš pravdu; byl jsem línej bádat. A když vidím prvních 7 míst, tak ten žebříček zas až tak reprezentativní nebude... Ale dík. :----)
Trochu jsem se mrknul na Garfiledy, u dotisků řeším jenom ty, které mám.

Garfield #04: Slízne smetanu (1998) - chybí obrázek
Garfield #08: Nohy z dohledu - chybí dotisk
Garfield #10: Válí sudy - chybí dotisk

dále

Velkolepý Spider-man 9/08
Hellboy: Zlatá armáda
Batman: Dokolečka dokola

Jsem si vědom toho, že už jsem s tim otravný. Ale já nedám pokoj :).
Žebříček tu přece je. Comicsy - Řezení podle - Hodnocení. A je to.
Přidávám se k Bay_watchovi - připomněl mi, že už mě to taky onehdá napadlo...
nebylo by špatný udělat tu nějakej žebříček nejlépe hodnocených komiksů :)
To trackovani statusu u sbirky musim predelat cely, jsou ocividne kombinace, ktery jsem necekal, na adreho neni holt svet pripraveny :)
to Zack: i kdyz se mne to netyka, tak preci jen... kdyz se podivas ve "sbirka" na Andreho, tak v tabulce neni videt, kolik ma comicsu = nechce, aby kdokoliv vedel, kolik a jakych comicsu ma. No, ale kdyz si na Adreho rozkliknes(profil), tak jasne vidis, ze ma 622 CZ comicsu. Cili bych bylo fajn, kdyby i v tomhle pohledu nebylo cislo, ale treba "-".

Jinac se da rici, ze jsem s DB spokojenej, a konecne bych zase po letech mohl zacit hodnotit:).
Mazani ci zmena komentaru se tu resila a za meho zivota tohle na zadnym z mych webu nebude. Ale pripomina mi to, ze sem sliboval moznost hodnotit nekonecnekrat (s tim, ze se vzdycky predchozi hodnoceni odmaze, ne koment, jen body). Jen se stydte, vas to aspon nauci se zamyslet nad tim, co pisete :)

andre: na tu chybu mrknu
Já zase pro změnu souhlasim s Taurenem, měnit komentáře by byla neobyčejně šikovná funkce. Za některé věci co jsem psal už dávno se celkem stydím...
Souhlasím s Andrem i DEmnoGem ale já bych uvítal konečně možnost mazat své komentáře a měnit hodnocení.
No ještě drobnost, když mám NEzakliknuto pouze českou sbírku, tak se nedostanu ani do jinejch složek, plus bych bral, že když se já zaloguju, tak abych so dostal hned do svých všech složek a mohl je doplňovat, bez toho abych musel měnit nastavení.
to Zack: tak stara vec. Kdyby se u comicsu bylo mozne podivat, kdo ho vlastni, tak bych byl rad = neco shanim, comicsdb mi napraska u koho je = muzu ho zacit lamat, at mi ho streli:).

Takze jako naprosta spokojenost, ano? Nestydte se, tech moznosti se vyjadrit, aniz bych vas poslal do prdele, zas uz tolik nebude :)
Hola amigos, mam takovy cukani, ze bych zas vysil nejakou tu decku na comicsdb, co vas ted nejvic sere nebo vam chybi?

(poznamka Azteckovi, s tam ukazkama a vetsi verzi obalky se pocita jako prvni, to je jen jako ze tenhle slib v hlave drzim :)
Jestli chcete dále doplňovat, tak tady jsou další (a asi i poslední) od Čtyřlístku:
Čtyřlístek - Záhada faraonovy hrobky (2001)
Čtyřlístek - Zádrhel se vrací (1992)
Dobrodružství Čtyřlístku (2004)
FrAnK: :DDDDDDDDDDDD Bez komentáře :DDDDDDDDDDDDD
Tauren:Dyt jo, ty mě taky..
Jane: V pohodě... Rexík bude.
Tauren: Sry já myslela že jsou tu příspěvky do databáze a ne pindárna.
Ale no tak, klid. Si občas snad můžu rejpnout...

Neutrino: Ne, ten se nevrátí nikdy. Ale i Tauren potřebuje občas vyvětrat.
FrAnk: Ty mě urazit nemůžeš...
AZTeck: viz nahoře
Tauren: dej pozor, abys tady jednou nebyl v prdeli ty. Doufám, že tvá puberta už bude brzo končit a dočkáme se i nějakých tvých dospělejších projevů.
Jane: díky za tip. Zkusím někde najít informace.
Neutrino:Můžeme jenom doufat že jen kousek protoze kdyby se velkejsef vratil myslim ze uz by sme to po druhe neustaly..
Tauren se nějak rozjíždí... Asi v něm stále přebývá kousek velkéhošéfa. Takové zlé alter ego :)