* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Ze by iDnes resil nejakych pet stovek rocne? :)
Zack: no, casem je prestane bavit platit za domenu, takze zmiziiiii. To pak zbude akorat nejaky archiv googlu :)
Valim bubnovat, pokracovani hledani a copy&pasteovani zitra.
Comics.cz jsem kdysi delal s Vrecem a jsou tam hodne clanky, co se puvodne psali pro comx.cz ... ale pochybuju, ze nam to idnes prenecha (kdysi za to totiz platili). Ale mrtvy to tam je uz roky a nic se nedeje, ono to takhle jeste par let asi zustane, pro ne je levnejsi s tim nedelat vubec nic :)
No, ja mam za sebou comics.cz, trochu fantasyplanet.cz plus neco malo navic. A je toho dost. Slaine muze stale vyrubat komiks.cz :)
Kazdopadne vypada to ze comics.cz uz je nejakou dobu neaktivni, tak byste se mohli domluvit o prebrani clanku driv, nez ta stranka propadne skvirou v dejinach.
Tak mi hned nekaz radost :)) Houbar vypadal odhodlane :)
Houbar: Ty externi recenze jsem totiz mel za ukol predtim delat ja... ale po par chvilich stravenych s pridavanim recenzi z komiks.cz moje pracovni moralka tezce upadla :))
ad Houbar a recenze... yeaaas :D:D
:) to te odnauci si rikat dobrovolne o praci
Zacku, nemam te rad. Tech recenzi je jak sra... :)
Wiruss: byls jediny, co neco navrhoval. Muj prispevek hned nasleduje. Dej si pres hubu :)

Protoze to k tomu patri. Protoze hadka si pole nevybira a stejne by to lidi nerozdelovali. A protoze mi to prijde jako kokotina. Nevim, jak kazdy rozumny clovek (na to mas nejaky pruzkum nebo predpokladas, ze tvoje predstavy jsou tak normalizovane, ze odpovidaji vetsine?), ale pro me to dve ruzne veci nejsou. Smol pachol, rozhoduju tu ja.

Chapu, rozumim, pisu si. Ono se to vyresi tim, ze vyhledove tam bude podobna tabulka jako kdyz si rozkliknes sekci Comicsy. Vcetne tlacitek na pridavani do sbirky.
Zack: Osina v zadku? za to že ty neumíš řádně odpovědět a říci na co odpovídáš to není můj problém odpověď na kupu věcé jen pisu si a nikdo z těch co tam psali neví na co to je to není odpověď...

Proč se zamita rozdělení diskuze a hodnocení? Je úžasné vidět jak je u komiksu 5 hodnocení a pak se v 20 příspěvkách lidi hádaj, každému rozumnému člověku je jasné, že jsou to dvě různé věci...

Přeformulování: Vezmu si např. Joanna Sfara vidí jeho Bibliografii ale tam jsou jen odkazy, dle mého by bylo lepší kdyby tam zároveň bylo vidět zda danou věc mám či chci atd.
AZTek: ještě tady chybí Arnal a dva dračí zuby vydané v roce 1998 speleologů viz http://www.aukro.cz/item285245996_arnal_k_saudek_1988.html
To spis prolitni cesky web a hledej odkazy na recenze na comicsy v cdb. Prace je to hnusna, o tom zadna :)
Houbar: vsechno je oficialne s licenci, na to se spolehni :) (pokud resime oficialni filmy, domaci produkci nepocitam).
Řazení podle počtu komiksů a seznam online uživatelů jsou fakt boží nápady. Konečně si můžeme navzájem ješitně porovnat jejich velikosti.:-) A serie jsou taky good idea.
Mno, s tim zfilmovanim jsem si docela nabehl.
Nerozlisuju, co je oficialne s licenci, nebo jestli to udelali nadrzo bez ni, u Batmana je toho spousta a hlavne: K cemu to zaradit? .. alternativni planety nebo ne, udelejte si jak chcete :)
Neco u nas jako vlastni rada/book nevyslo (Hulk), takze to ignoruju. Kdyby nekdo chtel vsechno, tak uz je lepcejsi prelozit par stran ve wikipedii.
No to fakt nechci :) Jestli chces prispet, tak zkus napsat profily autoru nebo ty linky nebo cokoliv, ja to pak dohazu do db. Ale dik za nabidku.
Jo, a u tech serii, by se mohlo dat prumerne hodnoci vsech dilu uvnitr -proste jak si stoji serie jako takova
Zack: tak ti tady holt < ? phpneco nefunguje, no :)
a nechces mi dat editacni prava? stale v praci nic na praci, tak bych mohl prispet pro komunitu praci (reknes mi, jak to zamyslis se seriema, pripadne pokud budes davat ty externi linky k publikacim, tak bych mohl nahazet z csfd zfilmovane veci apod.)
Wiruss: rozdeleni se zamita :)
Wiruss, ty ses koukam osina v zadku uplne vsude, vid? Tak kdyz si zalistujes zpatky, tak odpoved mas Zack | 10:58:33 03.01.2008

vydani se sjednocovat nebudou ani hodnocenim, ani nicim jinym

odkazy - pisu si

oddelit diskuzi od hodnoceni - zamita se

nechapu, zkus to preformulovat, zacni u specifikace "u toho seznamu co my vyjede", tam nekde jsem se ztratil :)
Pak bych spojil jednotlivá vydání do sebe třeba i s různým hodnocením ale na venek by se tvářilo jako to lepší hodnocení osobně mi přijde velmi divné koukat na hodnocení a kousek pod sebou vidět ty samé věci.

Přidal bych vkládání odkazů od užitalelů se schvalováním, odkazovalo by se např. na recenze, galerie, filmy podle komiksů atd..

Pod každým komiksem bych udělal část na hodnocení a část na diskuzi.

Když si vyjedu např scénáristu u toho seznamu co my vyjede nezjistím vůbec nic jaké maj hodnocení zda už je mám třeba ve chci atd.
Stále není nahozen starej Hobit...

Jinak co rozdělit databázi na číst časopisovou (crew, kometa, kačer donald etc.) a věcí co byli vydávány jako knihy? Dle mého je to něco dost jiného a nedá se to zcela adekvátně obojí honotit na stejné lajně...
Ješě nikdo neodpověděl na moje dotazy...
Uchch, chvilku jsem tu neyl a nestíhám se divit. Paráda. Klobouk dolů, pěkná PFka;-)
Vzkaz adminum: vkladani a editace Serie je hotova. Nez udelam pridavani comicsu do serie, kdybyste se nudili, muzete zacit zakladat serie (idealne s obrazky :)
Jo, pod razeni sbirky podle poctu comicsu se podepisuju... porad jsem to prepinal, abych se mi radilo podle nejvetsich maseru :)) a seznam online lidi je taky sikovna vec.
Chtel to Woffce, kdyz nebude nejaka nebezpecna masa proti, tak to tak uz zustane :) (Je fakt, ze ja spis koukam na aktualizaci, protoze me zajima, jak plnite, ale to uznavam jsem asi jediny :)
To radenie v zbierkach podľa "počtu komiksov" je ideálne :) už som o to chcel to tu chcel napísať a zrazu som zistil, že je to už spravené :)
Na hlavni strance pribyl seznam online uzivatelu. Limit pro vymazani ze seznamu je 15 minut necinnosti na strance. Je to tam spis nahozeny, casem to bude videt vzdy u jmena na vsech strankach CDB. Neni nic tak protivnyho, jako prijit do fora, nekomu odpovidat a nevedet, jestli u toho sedi. Neni to uplne presny, ale lepsi nez pumpickou do kouli.
Markyz, tohle patri do jinyho fora (ted je to fuk, casem by v tom byl trochu bordel, jiste chapes :).

Crew Galerii nekde mam - ne

Urgence je uz na spravnem miste :) Administrace bohuzel bude jeste chvili vznikat, sorry :)
300 (2. vydání) - ano
Zappa story - nemám, nevím
Crew Galerie - nemám, nevím, spíše ne
Ediční plán CC - ne
Kapitán Blood - ne (vyšlo jako součást časopisu a ne jako samostatná publikace)
Max a Mořic - asi ano (nemám)
Možnost editace nových titulů je teď částečně omezená, tak až později (urgujte u Zacka)
Chtěl bych poprosit adminy, aby do databáze doplnili následující comicsy: 300 (2. vydání) a Zappa story. Zároveň se chci zeptat, zda si nemyslíte, že by do databáze patřili i následující tituly: Crew Galerie (rozbory comicsových postav), Ediční plán Comics Centra 2004 (část comicsu Conan), Kapitán Blood (samostatný comics jako příloha ABC), Max a Mořic (netřeba více představovat). Vyčerpávající MdS
Ne, tam opravdu není, ale díky za snahu :)
Woffce: tak ten Erotický labužník bych měl "někde" mít. Až ho někdy někde najdu tak ho tu nahodím. Díky za tip. V tom množství už člověk ztrácí přehled :)

Spider-man: Hurvajz není jednoznačně comicsy převažujícím titulem. Alespoň ty čísla, co jsem měl v ruce.

Jinak se samozřejmě nenechte odradit a pište sem vše co vám tu chybí.
Tak on nejaky ten comics byl ledaskde, ale definujeme comicsovou publikaci jako publikaci, kde je minimalne 50% obsahu comcis (pokud se pletu, tak me nekdo opravte, panove admini).
sakra..chybička, .....nějakej ten komiks tam taky byl. Víte někdo další info?
Zdarec, Chybí mi tu časopis Hurvajz, vycházel buď v roce 97 nebo 99, dělala ho H. Štáchová, nevím jak dlouho vydržel..je fakt, že kvalitou nic moc, ale nějakej ten komiks.
Chvala potesi, ale pro me je hlavni a dulezity, ze se tu budete casto a radi pohybovat, ze budete komentovat a ze to ve foru bude zit :)
Je mi to jasný - dík za odpověď. Ber to spíš jen jako moje prstový cvičení - především platí, že se vám povedlo úžasný (a moje nej-) stránky ještě zdokonalit. Dík, a gratulace !
Razeni - to je to nejmensi, je otazka, jestli by mi zas zitra nekdo nepsal, ze to chce podle aktualizace. Ale muzem to zkusit, je to prace na vterinu :) Casem to bude soucast osobniho nastaveni, takze to bude mit kazdy po svem.

Komentare - to urcite ne, ty procenta jsou schvalne trochu stranou, navic ikonka ten prispevek ukotvuje i graficky (coz by hodnoceni nedelalo).
Jen to zkouším: Nešlo by, aby u sbírek byl v základním nastavení "Řazení podle" Počet comicsů (a ne Aktualizace) ? Všichni jsou - až na mě, teda - trochu ješitný... :-) Jinak paráda ! (Ale přece jen ještě- puntičkář ve mně mi nedá: Za sebe bych v Komentářích prohodil umístění ikonky a procenta - nebo si prostě zvyknu hodit okem doprava, jasně... :-)))))
Na seznam to dam, ale zas tak brzo bych to necekal :)
Neslo by nejak udelat, aby to cerveny oznaceni kdyz najedu na odkaz jezdilo v seznamu comicsu/sbirce po celym radku - trochu mi dela problem se obcas ztrefit tam kam chci - napr kdyz si chci pridat comics tlacitkem v seznamu, musim jet mysi po radku az dojedu na tlacitko :). Kdyby se mi automaticky radek "rozsvecoval" (at najedu kamkoliv na na nej) bylo by to mnohem praktictejsi. Stejnej problem mam i u seznamu lidi ve sbirce - najeti od cloveka k cislu.
Pěkné, jen mě trochu chybí trocha práce se sbírkou např srovnat co mám od určitého autora atd...

Za ceny se připlouvám do spešl položky...

Za editování sého hodnocení taky přimlouvám...

Nikde nevidím možnost přesunu z chci do mám bez přidávání a vyndávání, zároveň bych uvítal nějaké upozornění když mám něco v mám a přidám to ještě do chci...