* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

royan: a v tom jsou comicsy? Pokud je to to co myslím, tak tam jsou jenom ukázky (nemám, nevím jistě).
návrh do databáze: COMICS KÁJI SAUDKA ( 1989), připravil: Ivan Vápenka, ilustrace: Kája Saudek - vydal Dům kultury kovoprůmyslu v roce 1989 v nákladu 500 výtisků, neprodejné
Další tipy do databáze:

- Červený Amadeus - jednotlivé sešity
- Pes Novák speciál - 1997
- Loutkové divadlo Hvizd uvádí: Jak Ivan do světa šel
- Blair co?
- Ohníček s Barbánkem
- Ronald Mc Donald č. 2 - reklamní komiks
- Marťanský deník: Havárie na Zemi - reklamní komiks
- Souboj s časem - reklamní komiks
Koukal jsem, že mám vydání Asterixe, který tu nejsou; tak pro úplnost (scanner nevlastním):
Věštec - mám 4. vydání (ISBN 80-252-0356-5; rok 1994 - to je sice asi rok 1. vydání, ale jiný číslo tu není)
A. a kotlík - 3. vydání (80-252-0329-8; 1996 - d t t o)
A. legionářem - 3. vydání (80-252-0104-X; 2004)
A. a velká zámořská plavba - 3. vydání (80-252-0105-8; 2004)
Souboj náčelníků - 2. vydání (80-7186-870-1; 2003)
Sídliště bohů - 4. vydání (978-80-252-0718-5; 2002 - d t t o)
A. na Korsice - 3. vydání (980-80-252-0719-2; 2003 - d t t o)
velkejsef: chtěli, ale všechny nemáme.
Nechtěli byste dát do databáze všechny tomy a jerry?
To uz tu padlo, je to na seznamu... Mam/chci/nabizim. Jsem ejste uplne nepromyslel formu.
možná že už to tady padlo, ale pro jistotu se zeptám. Bude přímo u komiksu nějaká odvolávka jestli ho má někdo aktuálně v nabídce?
wiruss: to vubec neni blbina a na seznamu to je... se sbirkama se jeste bude do konce tydne hybat, takze to prijde nakonec (jestli neco nesnasim, tak po sobe desetkrat neco prepisovat :)
Teď mě napadla taková blbinka na vylepšení sbírek co do toho vyhledávání přídat možnost vyhledat komiks ve sbírkách a tedy ukázat kdo ho má a kdo ne?
"Magazín Větrníku" z roku 1970, který zmiňuje fel68, bych si sice taky rád přidal na seznam MÁM, ale se všema přimhouřenýma okama je tam stripů a komiksů ze 64 stran jen 31; to asi neprojde, že ?
AZteck, Turlogh: Skener nemám (jak ostatně dobře víš) a o jeho koupi nepřemýšlím. Není ale problém se domluvit s některým z pražských administrátorů a vše zapůjčit k posouzení a případnému zdokumentování.

Několik dalších titulů:

- Knihovnička Vakukoku č. 18 (2. vydání) - od prvního se liší jen pozměněnou tiráží a má navíc slídový obal
- Knihovnička Vakukoku č. 62: Porada v Chotěboři - rádoby vtipně předělané příběhy Rychlých šípů
- Knihovnička Vakukoku č. 67: Porada přichází z Chotěboře - rádoby vtipně předělané příběhy Rychlých šípů
- Cože? Já, a rasista? - Multikulturní centrum Praha
- Kvak: Kvak, bytem v jezeře, žabák - nakl. Ion Creanga, Budapešť
- Dobrý druh - zvláštní magazín Zpravodaje města Štramberk pro starší děti a mládež - 1994
- Cesty opičáka Šmudly - Šmudly a Holanďana van Ilky - A. Storch syn - ?1929?
- Cestou k pramenům - Historie skautingu v obrazech - 1. a 2. vydání
- leporelo Kdo postavil náš dům - Albatros - 1977
- leporelo Filípkovo cestování 2 - Albatros - 1968
to fel68 (a dalsi pomocnici ;-):
- Flintstonu jsem par pridal, pokud ma nekdo nejakou informaci, kolik jich vlastne vyslo, budu za ni rad, stejne jako za udaje k cislum, ktere nemam (minimalne 1/94 a 3/94, tusim, ze je tady nekdo hlasil).
- Ohnive znameni, Zlate udoli, 13 nozu z Jamboree, Zavod o Mesic, Sazka v klubu AGS - tyhle vsechny znam, ale obavam se, ze se nekvalifikuji jako comicsova publikace (=malo comicsu)
- reklamni komiksy Kinder - opet, nevidel jsem, ale mam obavu, jestli splnuji podminky
- u nekterych dalsich veci se musim s pokorou priznat, ze jsem o nich ani neslysel, a ze mam jako sberatel jeste co dohanet... :-/
fel68: přemýšlel jsi už někdy o koupi skeneru? :)
Další návrhy do databáze:

- Svíčka jménem Kristián a povídání o Vánocích - 1995
- Ohnivé znamení
- Zlaté údolí
- sešity Flinstonovi
- David - 1991
- Kreslené návody - Tajemství klukovské kapsy - 1990
- Kokeš comics č. 1, 2
- Dilbert a jeho principy - Pragma - 1998
- Théseus - Albatros - 1991
- knížky Kulihrášek a jejich 2. vydání z 90. let z nakladatelství Erika
- Rychlé šípy IV - Silůvky - 1988
- Magazín Větrníku
- 13 nožů z Jamboree
- Závod o Měsíc
- Sázka v klubu AGS
- Magic sport - Magický fotbal - reklamní komiks Kinder
- Magic sschool - reklamní komiks Kinder

AZTeck: Asterix č.10 - Dárek pro Caesara (2. vydání): ISBN 80-7186-288-6, rok vydání 1998
DEmnoG - Velkolepý Spider-man taky nemá 50% comicsu a je tady.
MdS: chybí údaje: čb nebo barevný, cena, popis.
MdS: přesně, tvé maily mažu vždy jako první :)
4 AZTeck: V tom případě nechápu, proč to tu ještě není. MOJE maily jsou přeci ty nejdůležitější. VIPácký MdS
MdS: spolu s tvým mailem mi přišly i nabídky na viagru, zvětšení penisu a oznámení o výhře v mezinárodní loterii. Doufám, že chápeš, že maily vyřizuju v pořadí podle důležitosti :)
2AZTeck: gut, taky jedu na hory, v pondělí v práci to skennu na našich nových super barevných kopírkoscannerech;-), sepíšu a pošlu;-)
4 AZTeck: A co ten Zappa? Posílal jsem ti k němu všechno. Netrpělivý MdS
Nemá někdo Asterixe č.10 - Dárek pro Caesara, první a druhé vydání? Potřebuju údaje o ISBN, roku vydání, případně skeny obálek.
Kapis, blackJag: pošlete to když tak na můj mail. Díky.
uff... nevím co říct :-) Ale jak se vratim z hor ( pokud se vrátím :-) ) nechám to naskenovat ( už to mám domluvené ), i s tím Stříbrným pokladem + mám nějaké Bugsy, co tu nejsou fotky a hodím ti to na mail... nebo kam budeš chtít
blackJag: ano, ty prohrané aukce člověka někdy zamrzi :)
Jak si teď po částech probírám svoji sbírku, narazil jsem na titul Modrá pětka: na bronzovém stupni, má to nějakých 14 stran, vydal ČSTV a Česká státní pojišťovna... Praha 1988, 1.vydání, neprodejné :-)

to velkejsef: coz vubec nic nemeni na tom, ze Batman byl vydavan na pokracovani pouze jako jedna strana v ABC = nesplnuje podminky comicsove knihy (vice nez 50% obsahu je comics) = nebude nikdy v comicsdb.cz... mam dnes nejakou dobrou naladu, hmmm.
Jasně ale třeba Batman Dokolečka dokola (ten v tom odkazu zrovna neni) ve velkých knihach neni, ne?
Co ty "Kakalíkovy komiksy?" Mám to sepsat a fotnout - poslat na Zacka?
fel68:
Makropulos 27 jsem konečně našel. Procentuálně to ale nevychází.
UFF magazíny mám dva. U té pětky mám problém, že tam jsou dva příběhy bez názvu. Asi jm je budu muset vymyslet :)
Tituly z edice Kulihrášek nemám žádné :-(
Ahoj Evropo- pouze jeden :-(
Malabar mám, musím ho najít a zhodnotit.
Obrázky z Bible nemám.
Zelený Raul z Reflexu je příloha a ne samostatná publikace takže ne.
Ahoj úmluvo nemám.
Poklad na ostrově mám, ale zdá se mi, že už to nejde brát jako comics. Je to aspoň můj názor. Posoudíme.
Další Speciály ABC je třeby posoudit zastoupení comicsu.
Pepek námořník nemám.
velkejsef: toto je databáze comicových publikací a tvůj odkaz poukazuje pouze na jednotlivé komiksy, které kdysi vycházely v ABC. Jsou součástí Velkých knih komiksů a ABC speciálů.
Ne ze nema cenu davat... nema to nad 50% pocet comicsovych stran, ani to neni primarne zamereny na comis, tudiz se to sem proste nedava :)
a nevycházeli ty komiksy vždycky po jedné stránce v každém čísle ABC? A posléze ve velké knize komiksu? Pokud ano,tak to nemá význam sem dávat ne?
Abyste je tam dali (pokud tam nejsou)
A co nam tim presne navrhujes? :)
(koment smazan, rok 2005, asi nejaka neopravena chybna v CDBv1)
andre: ne, pravdu ma vzdycky webmaster :) Navic, ja nezpochybnuju, ze to je funkce bezna, jen tohle hrani na city nesnasim u zenskych natoz u useru :)
fel68: právě že na tuti fruti vím, že mám dvě čísla... musím to najít a podívat se, jestli to druhé mám taky slovenské... dík
U komentářů u Sheily je nějaký nerelevantní 1% záznam, nešel by odstranit? Někdo si to asi zkoušel nebo co, když ale člověk není zaregistrovaný, tak by to přece nemělo jít, myslím udělit hodnocení, ne?
Zack: Raoul má pravdu přecedo.
fel68: zahranicni comicsy jsou v ranne fazi rozpracovani, chci tam pridat zemi (cimz bude i dany ten jazyk)

raul: S temahle motivacnima recma jdi proste normalne do prdele :)
bozicku ja si ale nic nechci otevirat do noveho okna :)
chci aby proste kdyz si vyberu nejaky comics napr http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=560
bylo pod obalkou "dalsi cislo" a u dvojky "predchozi cislo"
a ne porad klikat serie cislo serie cislo serie cislo.
tohle je normalni fce, kterou ma vetsina takovychto db :)
Zack: Bylo by možné udělat u sbírky zahraničních komiksů něco jako záložky podle jazyka (např. slovenské, polské, anglické atd.) nebo něco podobného?
to black Jag, AZTeck: New kids on the block jsou skutečně dva sešity. Ten v databázi uvedený a druhý, který má bleděmodrou obálku. Mám ho ve slovenské mutaci. Rok vydání také 1991. Nemá žádné číslování, takže nevím, který je číslo 1, a který číslo 2. Na zadní straně obálky je reklama na New kids on the block - Album nálepiek.
to Andre, Turlogh, AZTeck: Král přichází a Nový zákon / Obrázková bible - obě knihy mají stejnou grafickou úpravu. Vlastním jen tu druhou a ta má tiráž, kde je většina údajů uvedena. Nejsou uvedeni jen autoři a cena, ale je docela možné, že byly zdarma. Aby toho nebylo málo, mám ještě sešit (16 stran) Život pána Ježíše Krista, který je na výšku i šířku o asi 3 cm větší. Na obálce stejný obrázek jako Nový zákon / Obrázková bible. Žádné údaje zde nejsou uvedeny, ale je to od stejného kreslíře a uvnitř některé shodné obrázky jako v NZ / IB. U těchto shodných obrázků jsou ale vždy jiné texty.
blackJag: podle údajů Databáze NK ČR vydal Semic Slovart dva tituly NKOTB. Jeden, který tady máme a u druhého je uvedeno "Nálepkové album". Další bližší údaje nemám k dispozici.