* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Mohl by někdo doplnit k Teenage Mutant Hero Turtles #01 až #12 označení 1/1992 až 12/1992 jaku u novějších dílů?
http://www.comicsdb.cz/search.php?retezec=Teenage+Mutant+Hero+Turtles&submit=NAJDI%21
metalmaus: protože unicorn čísloval tuhle sérii dost podivně a to: Spiderman I, Spiderman II a pak 2/98-5/98, takže 2/98 je vlastně třetí v sérii od unicornu
nevíte proč je tenhle The Amazing SpiderMan (http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=79) označen jako #3, když na obálce je pravém horním rohu 2/98?
Dnes do databáze přibyl komiks "Aza: Život je prostý", takže bych rád upozornil na fakt, že název komiksu je pouze "Život je prostý" a Aza je krycí název Zuzany Andělové :)
Mimochodem, co takhle sjednotit komiksy Kmen a Život je prostý do jedné série zvané "Edice Bublanina"?
Ja myslim, ze je cas se s tim bezduchym pindanim presunout na vhodnejsi pisecek. Dekuju :)
Kapis: A jo ! D´OH ! (Všechno nejlepší už bylo - přesto: Díky za přání. :---))
MdS: No, když už by dcéru lehce neznérvóznil tvůj nick a přišla by, hádám, že by nám všem rozdala po "Čtyřlístku", prohodila něco o úchylech - a šla by si s hrůzou a vzorkem DNA znovu ověřit moji paternitu. (Chlípný hnusníku ! - mimochodem... :----))
Navrh: Ted kdyz je moznost menit sve procentualni hodnoceni, hodila by se myslim moznost nechat si vypsat vsechny mnou hodnocene comicsy pouze s mym hodnocenim a seradit je od nejvyssiho hodnoceni k nejnizsimu a naopak... abych jasne videl - tady "tomu" jsem dal moc, protoze se mi to prece nelibilo vic nez "toto".
Woffce: Tak všechno nejlepší;-) A tos dostal jen jeden 4lístek? :-0 To si teda fakt zasloužila :-D Nevím, ale jestlis to tu neprozradil celé..........
4 Woffce: Ty máš 18-ti letou dceru? A tos jí nemohl přivézt sebou? To by byl teprv dáreček. Příště jí vem, všichni budou mít určitě radost a budeme s ní zacházet jako s nejdražším comicsem. Já budu číst první. :) Zvrhlý MdS
AZTeck: :---)) (Si piš - muka i na profesora Myšpulína příliš rafinovaná !)
Woffce: to je ovšem dvojnásobná drzost darovat něco, co tu neni. Doufám, že trpěla :)
Kapis:Jo sou takový noci,ty nadrzane
POZOR! Bug ve znovuhodnocení komiksů. Pokud je teď nově připsán další komentář k titulu, který už byl uživatelem hodnocen (aniž by uživatel chtěl měnit své staré hodnocení), smaže se automaticky stará hodnota.

ahoj, s nekteryma z vas jsem v sobotu popijel na Komiksfestu, posilam kdyztak foto, vsak to poznate ;)
http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/18/l_f9c541339e1b489796de6ce42ceaffa0.jpg ....

Slainemu jsem slíbil, ze sem poslu nektery moje komiksy, tak tady jsou:-)
Nech brouka žít (3mb): http://presdrzku.ic.cz/brouci/
Něco třísklo v kumbále (30mb): http://presdrzku.ic.cz/kumbal/
Prohlížel jsem si to a dle mého náyoru se sem nehodí. ISBN nemá, obálku nemá a je to spíš jen reklama na Komiksfest a Moleskine. Text v tiráži praví: "Vydaly Sequence a Labyrint jako speciální limitovaný tisk u příležitosti 3.ročníku festivalu Komiksfest.

P.S. Vyšla Doba ledová.
ad Moleskin: Nemám to ted u sebe, ale pokud to ma ISBN, tak by to tu melo byt ne? Kolem a kolem není jedno jestli se to rozdava jako Hellboy ke vstupenkam (a kdyz zbyl, tak jen tak) nebo ke katalogu?
Kapis: to sice jo, ale samostatne to nevyslo.
Na KF! jsem si všimnul, že Sequence vydala Zuzaně Andělové nějaké její (zřejmě starší) komiksy. V podobném formátu jako Plachého Kmen. Zběžně jsem proslitoval a nekoupil - obsahuje Veverku, Zajíce + ňáký další věci, které jsem zahlédnul na ComXu...čili jak se říká "staré krámy za nové peníze" :-) Autorka navíc začala vystupovat pod pseudonymem AZA, což je u tak hezkýho jména trochu škoda, nemyslíte :D... UF
Zack: jj. Podle mně si to zaslouží být samostatně.
Kapis: to myslis ten moleskin? Tezko rict, jestli se to da povazovat za samostane vydanou publikaci.
Maska: Ne jsi opět mimo.

Jedná se o projekt, kdy byla požádaná blíže nespecifikovaná skupina kreslířů ať zpracují téma "Kdo je George a jaké je jeho tajemsví." Přispěli J. Plachý, L. Lomová, Andraste, Vladimír 518, HZA Bažant a sorry poslednímu autorovi, teď si nevzpomenu a nemám to u sebe. Je tam celkově 6 autorů. Formát deníčku a tajemné, nejasné příběhy jsou velmi roztomilé. Prodávalo se to s komiksfest revue jako SPECIÁL k příležitosti Komiksfestu 08. Se Slainem jsme se bavili, že by to tu patřit rozhodně mělo.
kapis:Něco jako brožurka k filmu Hellboy co?:)
Jinak v sobotu se prodával speciálek ke konání Komiksfestu "Kdo je George a jaké je jeho tajemství." Bylo to, spolu s DVD jako bonus ke komiksfest revue. Je to parádní a sympatický kousek a jsme pro to, aby tu byl zařazen jako samostatný komiks.
Dalsi navrh: U razeni comicsu (cehokoliv) udelat klasickou moznost od "nejvyssiho" nebo "nejnizsiho". Ted kdyz chce clovek kuprikladu kouknout na nejstarsi comicsy, musi se proklikat na konec.
cdb 2.1.3

* opraveno lamani textu v hlavickach for
* pridana moznost hodnotit comics opakovane (zaroven se pri kazdem novem hodnoceni odmazou body z predchozich komentu)
Napište mi, co je potřeba o Bunkru vědět a napíšu....rád bych, aby tady byl už zanesen v databázi:-)
AZTeck:To by asi bylo docela prijemne:)
Psal jsem ještě o druhé podmínce a to dostupnost potřebných informací. Pokud není nově vydaný titul vložený někde v internetovém obchodě, tak nemám kde převzít potřebné údaje. Název a rok vydání je trochu málo. Bohužel mi nikdo novinky přednostně neposíla (ale mohl by :-)
Já mám POZK od včerejška a dostupná je od 6. listopadu v prodejně Comics Centra.
AZTeck: Ale třeba ten Aargh vyšel už před třemi týdny a není tu (15.10.)! A je k sehnání. Stejně tak i třeba Bunkr. Ovšem POZK by měla být dle stránek Comicscentra v prodeji až od zítřka.
Novinky přidáváme, až když jsou fyzicky dostupné a jsou k dispozici potřebné informace.
Přidejte prosím Pohádku o Zlobivé kryse od Bryana Talbota (Comics Centrum).
To je opravdu hodne jednoduse receno :) Ale podle tvy teorie a pocitu, ze ten book je comics, by bylo comicsem kazdy rodinny fotoalbum. Taky tam mas obrazky, obcas i nejaky text, tak nejak jako ze sekvencne to vetsinou taky jde.
Zack: Ale jo, co jiného by to dělalo? Komiks je jednoduše řečeno příběh vyprávěný pomocý obrázků (sekvenčních). A ty obrázky by měly být přinejmenším stejně důležité jako text, což v tomto případě je.
To ze ma neco bubliny a obrazky z toho jeste zdaleka nedela comics.
nedávno vyšlo:
Aargh - Singapurský speciál
Bunkr no.1
Komiksfest 2008 - katalog
AZTeck: Prohlížel jsem si to a podle mě by to tady být mělo. Jsou to normální obrázky s bublinami, plus nějaký ten textík navíc.
andre: zatím nevím, neviděl jsem.

Neměl náhodou někdo v ruce toto: http://www.daemon.cz/kniha/10522/rau-zachary-star-wars-klonove-valky-galakticke-fotoalbum.htm ? Podle popisu se mi to moc nezdá.
Já jsem Komenskýho neviděl, ale zato znám od této autorky knihy o Karlu IV. a o Masarykovi a to teda rozhodně komiksy nejsou, ač se v nich některé rysy také najdou. Proto počítám, že ten Komenský bude něco podobného.
ad Freud: Obrázková knížka a ještě blbě nakreslená. Po 30-ti letech druhé vydání? Sakra to je úspěch! To mi v tý TV prosím vystřihli a pak že svoboda slova. Comicsový MdS
Freudem sem listoval a ten je jasnej, to proste comics neni. Komenskyho sem nevidel, tak nevim, ale ja zas kolem luxoru nekdy pujdu :)