Slučovat komentáře? Moc se mi to nezdá. Pokud jde o hodnocení samostatného komiksu, tak není problém, ale třeba u Návratu Temného rytíře by v případě nového vydáni na křídovém papíře mohlo dojít k nedorozumění s komenty u prvního ohledně kvality. Myslím, že systém by měl být co nejjednodušší a přehledný i pro zcela náhodné návštěvníky a né jenom pro znalé comicshardy :) Na druhé straně nějaké adminovské zjednodušení (řešení) přechodu mezi jednotlivými vydaními by bylo dobré.
andre: tvůj problém se jmenuje skleróza a s přibývajícími léty se to bude už jenom zhoršovat. Takže nezbývá, než nosit u sebe psaný seznam a odškrtávat....spolu s návratovou adresou domů - pro soucitné lidi :)
Slaine: Dobrovolne slucovani komentu podle nejake mapovaci tabulky je proveditelne. Jen je potreba si uvedomit, ze podobnyma vyfikundacema pribyva pomerne hodne prace adminum, kterych je malo a nezivi je to :) (nemuzu si nevzpomenout na cloveka, ktera desne chtel aby recenze meli vlastni pole v databazi, a pak nejak zapomnel, ze je taky bude muset nekdo plnit :) Ale jako technicke reseni to je prijatelne.
Andre: To by asi obecne resil nejak uzivatelsky definovatelny seznam. To by asi slo, nevim teda jesteli do tehle vanoc :)
A z jiného soudku... nešlo by udělat do profilu něco jako nákupní košík "musím koupit"? Ano vím, je tady "chci", ale tam má člověk spíš něco jako zbožná přání, která se špatně shánějí. To o čem mluvim je něco jako osobní nákupní seznam, který si pak jednoduše když jdu do města vytisknu - a ve chvíli, kdy zakliknu "mám", tak by to ze seznamu vypadlo. Třeba teď před vánoci, kdy se to na nás valí ze všech stran, už opravdu nevim co jsem za poslední 3 týdny koupil, na co se jenom koukal a přesunul na pozdější nákup. Člověk pak jednoduše na jednu, dvě věci zapomene a zjistí, že ji nemá, až po jejím vyprodání. (to se mi teď málem stalo třeba s Bunkrem) .......... vím je to hloupost, ale je to věc, kterou teď prostě řešim.
... tzn pri zakladani comicsu by byla nejaka tabulka, se kterymi dalsimi polozkami ma sdilet komentare... a tam by se nacpaly dalsi vydani. Takhle by se ani nemuselo resit, jak moc jsou vydani rozdilna - daly by se tam vsechny a hotovo, na uzivateli by bylo jestli chce vide komenty zvlast nebo pohromade. Kdyz by se ta tabulka rovnou vypsala i u comicsu, tak by to byl ideal - automaticky by se udelalo to, co ted delal Azteck - tzn linky na ostatni vydani.
Mno vzhledem k tomu, ze jde o sdruzeni komentaru ke vsem vydanim, tak bych se zameril na slucovani komentu, ne vydani... jako obstojnou variantu bych napriklad videl u kazde polozky (comicsu) moznost zobrazit komentare bud tohoto vydani nebo vsech vydani. Co by se zobrazovalo defaultne by si mohl nastavit uzivatel v profilu. Aby nebyl bordel, tak pridavat by komenty sly jen u zobrazeni komentaru k urcitemu vydani.
Podslozky ci zalozky se mi moc nezdaj, at uz jsou azteckovi nebo andreovi, co jsem rikal je, ze udelat odkazy na podobne comicsy se da. Co podepisuju u AZTecka je fakt, ze z databazoveho hlediska je tahle vec naprosto dana (a to i tak jsme uz spoustu veci zjednodusili).
Zack: Však AZTeckovi "podsložky" jsou moje "záložky". Pokud to hodně zjednodušim: společný nadpis a pod ním třeba 15 záložek (jako když jsou třeba exclu "listy") a tam by pak ke každýmu vydání mohlo bejt vlastní hodnocení jako dnes. Zatím nic složitýho nevyžaduju, akorát u něčeho už je to dneska voser tim listovat a to nemluvim za 20let;-)
andre: jako se vsemi "chytrymi" systemy, kdo bude rozlisovat, jestli se ty verze lisi nebo nelisi, jak moc a jestli si zaslouzi samostatne karty v katalogu? Takhle je jasny, ze kazdy novy vydani ma vlastni kartu. Udelat pruh na obalky z ostatnich "stejnych" vydani je opravdu vec trivialni. Jinak podepisuju AZTecka.
POPIS:
Underground comix fanzine číslo 2 na téma: Násilí
Obsah:
Comicsy:
Břečtan - Viktor Šauer, Michal "DevCageR" Petrus
Kinder Teror - Pavel "Pata" Talaš
Dopíchal - Pavel "Pata" Talaš
Milá maminko - Adam "Antiga" Kasalý
Life of Unseen - Unseen
Mařena - Václav "Hoki" Myslík
Pan Vajíčko vzpomína - BeeSee, Mankin
Phob "čmáráme" - Drobek, Phob
Publicistika:
10 nejbrutálnejších a nejnásilnejších scén v comicsu - Markýz de Sade, CMX Ultrazz, BeeSee
Mega-rozhovor s Viktorem Janišem - BeeSee
Rozhovor s Nikkarinem - Michal "DevCageR" Petrus
Konečník - BeeSee, Toebiash
Z databázového hlediska nestačí uvádět další (jiné) vydání jenom do poznámek.
Pokud vyjde Vlas a Brada za dvacet let, tak vydavatele i potencionální čtenáře nebude zajímat nějaké hodnocení v té době už prošedivělé generace. Budou chtít znát čerstvé názory. Je třeba to brát s časovým nadhledem.
Současný stav v tomto ohledu určitě není ideální. Řešením by mohly být nějaké podsložky, ale to už je spíše na Zackovi. Prozatím jsem zkušebně u Vrány doplnil odkazy na dřívější vydání pro snadnější přechody. To je tak všechno, co se dá zatím udělat :)
Souhlasím se sjednocením různých vydání, někdy je v tom opravdu bordel :) Myslím, že by to mohlo klidně vypadate nějak jako třeba u Pixyho, prostě obálky jednotlivých vydání nad sebou a k tomu nějaké doplňující řečičky. Mělo by to taky výhodu, že by dal komentovat ten komiks sám o sobě a komentáře by nebyly rozházeny tak jako třeba u Vlase a Brady...
Taky si myslím, že různá vydání, reedice, druhy obálek nebo vazeb by mohly být lehce "rozkliknutelné" někde v záhlaví - to samé u komentářů, když se v podstatě jedná o tutéž knihu.
Jinak už se moc těšim na "statistiku rozšířenosti" danýho titulu, jak je slíbeno zde v uvítacím textu :-) Myslím, že pro sběratele fakt stěžejní věc.
MdS: tys asi nepochopil mou myšlenku. Většinu lidí, kteří si sem přídou něco přečíst, nezajímá 5,6 obrázků navíc, ale obsah. A tečh pár bonusových materiálů by samozřejmě mohlo být zmíněno na té vlastní záložce. Prostě mi jde o to, ty jednotlivý vydání trošku víc sjednotit a zpřehlednit. ...... V podstatě by stránka vypadala skoro stejně jako dnes, horní cca 1/3 by byla pro společný popisek, pak by následoval dělící pruh, na kterém by si člověk mohl překlikávat mezi jednotlivými vydánimi .. a dál by to zase vypadalo jako dnes.
Z grafickýho hlediska mi to připadá absolutně triviální, ale z programátorskýho vůbec netušim - nemám nejmenší zkušenost.
Když už nám dneska Comics Centrum dává na výběr z HC a TPB, ale jinak jsou obě verze totožný, nemohlo by se s tím něco udělat v DB. Dnes už se naštěstí nem,usíme moc často vyjadřovat ke kvalitě vazby atd. a většinou už se řeší pouze obsah (samotný komiks). A je viloženě otravné furt hledat zda někdo něco napsal k HC nebo TPB.
Návrh: nemohla by se pro tato vydání udělat něco jako společná stránka, kde by bylo společné záhlaví (kompletní popisek) a podním by byly 2 záložky "HC" a "TPB" mezi kterými by si člověk mohl překlikávat? .............. a podobná metoda by se dala použít i u dotisků třeba "asterixů", kteří se obsahově příliš neliší (vyjma obálek) a dělají se pouze dotisky. Něco jiného je samozřejmě dvojí vydání SinCity (crew a jiní vs. ComicsCentrum)
yogi: No nejdřív si najdeš komiks, který chceš přidat do sbírky. Dole ned hodnocením máš sbírka mám(+)chci (+) nabízím(+). Pokud klikneš na příslušné plus, pak se ti komiks zařadí do nabízené rubriky. Takže když komiks chceš do seznamu které máš, klikneš na + u máma on se ti zařadí do sbírky atd. Good luck. :)
Kdyby byl někdo tak laskav a vysvětlil mi pokud možno po lopatě jak si vytvořit svůj seznam v české sbírce ,mě se dlouhodobě nedaří se tam dostat . Do zahraniční ano,ale ty nevlastním . Teď zrovna marodím tak bych snad i měl čas si to uspořádat.Prosím o shovívavost ,jsem vcelku počítačový analfabet . Díky .
Zack: Myslel jsem, jestli by bylo možné upravit starý příspěvek s hodnocením místo vytvoření nového příspěvku. Není to nic zásadního, ale udělalo bymi to radost :-)
Aha, omlouvám se, nevšiml jsem si.
Xeelee: doplněno
Nikkarin: budou, až to budu mít. Možná jsem divný, ale respektuji tu nezáživnou práci se sepisováním výpisu u podobných titulů, kterou s tím admini jiných aplikaci (comics obchodů) mají a nekopíruju vše co se namane. Je to i určitá forma nutné nezávislosti.
M@P: u originálních názvu opraveno, ale u českých alepoň prozatím nevidím důvod.
Bylo by možné sloučení změněného hodnocení s posledním příspěvkem?
Pracuje se na funkci, která by zobrazila, kdo všechno má/shání/nabízí daný komiks? Něco jako Filmotéka a Kšefty na ČSFD.
Proč Poznámky a vzkazy neakceptují HTML kód? Když použiju BB kód, tak všechno funguje jak má, ale když znovu vlezu do editace profilu, tak se text převede do HTML a BB kód jde do kytek.
metalmaus: protože unicorn čísloval tuhle sérii dost podivně a to: Spiderman I, Spiderman II a pak 2/98-5/98, takže 2/98 je vlastně třetí v sérii od unicornu
Dnes do databáze přibyl komiks "Aza: Život je prostý", takže bych rád upozornil na fakt, že název komiksu je pouze "Život je prostý" a Aza je krycí název Zuzany Andělové :)
Mimochodem, co takhle sjednotit komiksy Kmen a Život je prostý do jedné série zvané "Edice Bublanina"?
MdS: No, když už by dcéru lehce neznérvóznil tvůj nick a přišla by, hádám, že by nám všem rozdala po "Čtyřlístku", prohodila něco o úchylech - a šla by si s hrůzou a vzorkem DNA znovu ověřit moji paternitu. (Chlípný hnusníku ! - mimochodem... :----))
Navrh: Ted kdyz je moznost menit sve procentualni hodnoceni, hodila by se myslim moznost nechat si vypsat vsechny mnou hodnocene comicsy pouze s mym hodnocenim a seradit je od nejvyssiho hodnoceni k nejnizsimu a naopak... abych jasne videl - tady "tomu" jsem dal moc, protoze se mi to prece nelibilo vic nez "toto".
4 Woffce: Ty máš 18-ti letou dceru? A tos jí nemohl přivézt sebou? To by byl teprv dáreček. Příště jí vem, všichni budou mít určitě radost a budeme s ní zacházet jako s nejdražším comicsem. Já budu číst první. :) Zvrhlý MdS
Dostal jsem dnes od své drzé osmnáctileté dcery k narozeninám Čtyřlístek č. 458: "Poselství z minulosti" - a hned po odklizení drzé osmnáctileté mrtvoly a zahlazení stop jsem se chystal aspoň si ho přidat do sbírky. A ejhle - ono je tu poslední číslo 454....