Zdur, aktualizuju todo list (mam cukani, ze bych tu neco udelal), tak chci zkompletovat pozadavky, nez se do toho pustim. Nasledujici text eviduju zatim, nejspis jsem na neco zapomnel nebo prehledl.
cDB v2.1.3
PRIJATE NAVRHY (bez poradi):
* pridat do tabulky comicsu novou polozku pro mesic vydani, pridat do vkladani a do editace comicsu
* vyhledavani podle zanru comicsu
* pridat volbu "odebrat obalku" (nahradi se default obrazkem)
* nl2br na cely web, obecne sjednotit vkladani, zobrazovani a editaci textu
* banner a ikonky CDB
* vetsi verze obalky na kliknuti (pokud existuje zaznam o ni v db)
* ukazky z comicsu (tri?, oslovit vydavatele)
* abecedni seznamy nedelit podle stran, ale podle pismen abecedy
* metodicka prirucka pro adminy (Turlogh/Azteck?)
* pridat cenova doporuceni pro sberatele (+ pdf katalog?)
* filtrove vyhledavani
* interni posta
* ikonka a link do profilu do headu (misto vyhledavani?)
* logovani pres jakoukoliv stranku
* vazene bodove hodnoceni (matematicky model doda Turlogh :)
* uzivatelsky formular na predpripraveni noveho comicsu, co neni v db (+ schvalovani adminy)
* xls/html formular pro vydavatele (+ schvalovani adminy)
* hromadne vkladani comicsu
* kalednar - vydani, akce
* comics link portal
* do detailu comicsu moznost ukazat, kdo ho ma ve sbirce (jen z verejnych sbirek) ci shani
* txt poznamky ke vsem polozkam ve sbirce
* procistit, usporadat, graficky zkultivovat profil uzivatele
* prehledy comicsu nejen seznamem, ale i s nahledy (+ moznost si to nastavit v profilu)
* moznost nastavit vychozi razeni na seznamu comicsu
* uzivatelsky seznam comicsu ve sbirce, moznost pojmenovat (nakupni listek, co shanim primarne, co ma nejvetsi cenu
atd.)
* moznost nastavit akci po vlozeni comicsu (zpet k seznamu/comicsu nebo do sbirky)
* hromadne vkladani comicsu po seriich (vsechny chci krom tech co mam/vsechny mam krom tech co chci)
* upravit seznam comicsu v detailu vydavatele do stejne formy jako je v prehledu comicsu
* na seznamu comicsu razenych podle hodnoceni zahrnout jen ty s x hodnocenim (5-10?)
BUGy:
* zobrazuje se tlacitko pro editaci profilu uzivatele i v cizim profilu (odkazuje do vlastniho, ale vaporizovat uplne)
* Andreho chyba - pri neverejny cesky sbirce se k ni nedostane ani sam - predelat cely autorizacni script
* v profilu se zobrazuje pocet comicsu ve sbirce, i kdyz je neverejna
Jo tak to je ukázka z Koralíny přímo? Já myslel, že to je takový předkrm s obligátním koncem, ....zbytek v kině.... tak to asi nic no a konečně AZTeck uhodil hřebík na hlavičku, už jsem se bál, že tato reakce nepřijde, i když upřímně jsem ji čekal od jiného Admina;-)
Aha, to že je to jenom úryvek z knihy jsem nevěděl (a přesto hlasoval...c.c.c.), tak to pak asi nic. ....... Jinak posuzovat s ohledem na reklamu asi nejni úplně správné. Co by pak říkal čtyřlístek se solí a Saudek s Temelínem?
AZTeck: Pak už tomu rozumím - díky za reakci. A to, že pravidla databáze maj´ určitou vůli, je logický a dobře; komiksy nejsou šrouby, pěkně vytříděný, každej ve svým fochu.
Tu moji "kafčí" obsesi ber, prosím, už jako tradici - to Woffceho jednostranný hádání se mi dělá v určitých periodách, takže "Na čtenou o Portálu" zas´ tak.... asi za půl roku, řek´ bych... ;---)
S odstupem času hodnotím vložení Zlaté armády jako špatné rozhodnutí. Koralína z toho pohledu vypadá už tuplem jako čistokrevná reklamní brožůrka, což ji z mého pohledu diskvalifikuje.
Co se týče pravidel, tak jsou sice daná, ale mají určité rozpětí pro individuální posouzení a příklon k té či oné straně. Nechtěl bych tu mít striktní pravidla alá EU o správném rozměru banánů.
Ehmmm, tak tedy skopová část lůzy na to TO (ale možná je to jen ilůza), ŽE podivné jí přišlo už zařazení "Zlaté armády" do regulérních komiksových publikací - to lůza vážně zírala... Pravidla jsou daná (si myslela), hádáního je tu o všelijaké "Kafky" (což je zatím takřka jediný Crumb, co tu vyšel - a né dle mého až tak nekomiksový: http://www.kosmas.cz/knihy/117122/kafka/), a pak se tu objeví letáček pouhý propagační... Ovšem jsou-li (jak předpokládám) pravidla věcí instinktu, a zjevně tedy nedána - pak moje námitka, že po "Armádě" je i "Koralína" jasná, je úplně mimo (a tak nějak ilůzorní). Uff, a je to venku... - a du spat. :---)))
Jak psal Kapis - publikace jako taková je to v podstatě to samý jako Zlatá armáda (formát, vydavatel, provedení, zaměření...), obsah je ale opravdu pouze výňatkem z knihy. Takže vedle Hellboye by se to tady pěkně vyjímalo (co třeba založit rovnou novou sérii?), ale pokud jsou propagační materiály zakázané, spíš bych byl asi proti. Problémem je, že CC to celkově pojalo spíše jako reklamu na knihu než na film (a asi ani jinou možnost nemělo).
Tak už jsem o tom pomailoval s AZTeckem, který je na vážkách, proto bych to hodil do veřejné diskuze a snad dojdeme k nějakému jednoznačnému závěru.
Patří sem promo-Koralína? Sešitek, vydaný CC jako promo k filmu.
Já si myslím, že jo, je to úplně stejná věc jako Hellboy-Zlatá armáda, je to komiks, je sice zadarmo (teda nevím, jestli už to někdo natlačil na aukro), ale není to jen prachsprostá reklama, promo k filmu, stejný rozsah, velikost, všechno, nevidím důvod, proč by to tu býti nemělo.
Takže já jsem pro, aby se to tu umístilo. Jsem zvědav, co si o tom kdo myslí.........neberu to jako hlasování, protože hlas lůzy tu není brán příliš v potaz;-)
Tos mel pockat na dnesek, nasranej jsem se uz probudil a uz od rana hledam duvod nekoho servat a internet je plnej nekonfliktnich kretenu s kteryma nic neni :)
vasek: me fascinuje, ze sis u takovy kokotiny dal praci a spocital to :) Proste to je sbirka vtipu, ktere nektere jsou stripy. Neni to comicsova publikace. Neni nejak co resit :)
yama: českou sbírku se editovat nedá. Jednotlivé položky se do ní přidávají pomocí "+" (Mám Chci Nabízím) u jednotlivých titulů, nebo u celkového seznamu http://www.comicsdb.cz/comicslist.php napravo. Poté je možno k jednotlivým položkám své sbírky napsat dle libosti poznámku (odkaz zelené "E"). Samozřejmě lze cokoliv a kdykoliv i vymazat, takže se nemusíte bát zaexperimentovat :-)
Pouze tituly do sbírky zahraničních titulů je nutno si vypsat sám, jelikož toto je pouze česká národní databáze.
Zack: Díky za tip - slibnej název; prof. Myšpulín, mimochodem, toto doporučuje jako doplňkovou četbu ke "Garfieldovi", "Blacksadovi", kocourům "Courovi s Courkem", "Vavřincovi" i "Felixovi", a především k tomu rabínovu a tomu od Jerryho (proč to vždycky odnášej kočky a králíci, vlastně....?). :---)
Jsem tu nová, tak se chci zeptat. Je normální, že po přihlášení nemůžu hned editovat sbírku - českou? Nebo je tu nějaký manuál pro nově příchozí, který jsem přehlídla?
Zack: kdybych tě chtěl tahat za fusekli, tak teď budu suše konstatovat, že je tam 27 stran čistě sekvenčních stripů. Protože jsem ale slušně vychovaný, tak to sem nenapíšu :o)
vasek: takhle by se dala na hranu postavit naprosto jakakoliv ilustrace ci vtip. Comicsovou sekvenci tam nevidim, proste tematicky stejny vtipy. Tech par stripu neda ani 5 procent natoz tech "nasich" 50.
Každopádně ale stojej "Králíčkovy sebevraždy" za mítí - tolik potencionálních králíků na smetaně.... Doporučuju jako doplňkovou četbu k "Flafíkovi", "Bugs Bunnymu", "Usagimu" nebo "Safari pláži". :---)
No tak pozor, Králíčkovy sebevraždy nejsou čistý vtipy. Jednak je tam několik opravdu čistě sekvenčně (tj.komiksově) řešených stripů a druhak celková kniha má jistou (i když dost volnou) návaznost jednotlivejch vtipů. Tzn. že jakási hodně rozevlátá komiksová posloupnost se tam vysledovat dá. Pro mě je tahle knížka spíš na hraně, jestli je to komiks nebo není. Asi bych se úplně nepřikláněl k zařazení do databáze, ale taky bych netvrdil, že to tady nemá co dělat.
vetsinou jsou to jednostrankove obrazky, ve kterych se kralicek (ne)uspesne snazi zabit. Ale par sebevrazd je v sekvenci, jako strip. Dat ci nedat do databaze?
Objevila jsem doma 2 výtisky "Super Donald: 3 comicsy v jednom (1992)" a každý je jiný. Jeden je ten co je v tadabázi a ten druhý vypadá úplně stejně, ale uvnitř je Strýček Skrblík a zlatý klíč Inků Onků..... (je to Donald Duck č.6, 2,8).
Taxe koukám, že nové kousky, vychrleny na Crweconu, jsou pohotově nacpány v datábazi, to je obdivuhodné, ale chtěl bych se zeptat na sešitek Koraliny, který vyšel jako promo k filmu a má všechny znaky Hellboye-zlaté armády. Myslím, že by tím pádem měl být zařazen taky.
vachudik007: (NÁVRH DO DATABÁZE......AJDAR ) Dle popisu mě to moc nepřesvědčilo, že je to komiks. Neměl jsem možnost vidět ukázky, takže neříkám kategoricky ne, ale bez bližšího posouzení zatím ne.
vasek: v tomto případě spíše záleží, zda je to určeno pro český trh, případně zda je u nás konkrétní publikace dostupná. O tomto katalogu nemám bližší informace, takže v současné době nemám jak posoudit.