Radek - normální cena je ta, za kterou je člověk ochotný si ty comicsy od CC koupit. Kupoval bys ty jejich veci za 599? S nějakou slevou 5-15% jaká je obvykle v eshopech? Já určitě ne. A co vím, tak ty jejich předražené knihy v knihkupectvích a různých eshopech už ani moc nechcou, protože to nikdo nechce za tu DPC a leží jim to tam věčnost.
Dinik: Co je normální cena? Nějaký přepočet na stránky, nebo...? A co je fér na tom, že srovnáváš nějakou zlevněnou knihu v Polsku se zcela jinou nezlevněnou knihou v ČR?
MindReader - jestli je fér že po slevě 40% (a nucenem přímém nákupu u vydavatele hned co ta kniha vyjde nebo na BF) se dostaneme na řekněme normální cenu - ok, v tom případě máme rozdílný pohled na to, co je a není fér:)
Dinik: Doporučená cena 599kč se nedá brát v potaz, protože to prostě žádný pravidelný bobiks čtenář nevysolí. Takže to v podstatě stojí 360kč až 300kč jako při minulém Black Friday, což je velmi fér.
uz zacinam chapat proc je tu ta polstina tak profanovana, jako kdyz clovek zvlada polstinu (hold karvina havirov maji vyhodu) tak dostane 3x tolik muziky co u nas i kdyz teda v polstine, to je fakt husty jak to stoji par korun
Fimi: Ta cena za polskou verzi na bookdepository je značně přemrštěná, rozhodně si to pořídit na gildii. Já to tam minulý měsíc kupoval ve 38% slevě za 84,- PLN.
Jop, ta kniha nemá jedinou pihu na kráse (až na tu poločeštinu), anglický originál jsem v ruce nikdy nedržel, ale polská verze je troufnu si říct totožná - 480 stran, vázaná ve velkém formátu 18x27cm, křídový papír, přebal. Pátý omnibus obsahuje díly 13 - 15 + Goon: Noir. Ta cena je víc než lidová. V příštím balíčku bude nabeton další omnibus.:)
Gmork takhle bych to taky udělal, nebo počkej až cc řekne že to nevydají jen aby to následně vydali. Ale k čemu je mít doma nedokončenou sérii. Mě tedy Goon nezajímá ale ty omnibusy jsem viděl, rozhodně za to stojí.
Gmork- a kvalitu papiru je to na co jsme zvykly v cr nebo ten low cost co je v americkych sesitovkach treba? to neni mozny aby tam byl takovy rozdil. kolik by to stalo v cr? 1500?
Gmork, faster - no vida, očividně to jde dělat i za takovouto cenu. To u nás si jistý nejmenovaný vydavatel vychoval základnu osob kupujících s nadšením 120 stran v pevné za DPC 599
Fimi: Teď zrovna čtu od Powella ten pátý omnibus Goona a dobrý. Jsem v pokušení, že těch šest knih od CC prodám a pořídím si to komplet v těch omnibusech. Je to úplně jiný level.
Na které komiksové knihy se letos nejvíc těším, takhle z hlavy - od polského Egmontu na třetí omnibus Hellblazer - Jamie Delano, protože je to kult, od Mucha Comics na Monsters: Barry Windsor-Smith, protože už na první pohled to vypadá maximálně zajímavě, od Non Stop Comics na 47 Cordes od Timothé Le Bouchera, protože tenhle scénárista má za ušima a je to studnice originálních zápletek. U nás od Arga na Frankensteina od Besse, tam především kvůli kresbě, od CC na Podivná dobrodružství Rafana Mendoncy a poslíčka s pizzou, protože tohle vypadá na odvázanou jízdu, od J. Vybírala na podzimní fantasy ultra bichli, která je teď u pana Podaného na překladu a bude mít zcela kulervoucí obálku. Od Crwe na dalšího Velkého Vezíra, hlavně kvůli překladu. U mangy samozřejmě na další díly u 20th Century Boys, Vinlandu od Hanami a Eden 5 a Blade of the Immortal od Kotori. No, to snad pro začátek stačí.:)
Alfi: Já mám dojem, že u nás tehdy Meander dohnal původní sebrané Macanudo, a proto to přestalo. Ale koukám-li se nyní na internet, vypadá to, že nějaké svazky od té doby ještě vyšly. A jakkoli mně taková Jindřiška bavila, další Macanudo bych si dopřál rád.
A řekl bych, že sice knižní produkce Meanderu směřuje hlavně na děti, ale v té komiksové už to je minimálně půl na půl pro dospělejší věci: de Crécy, Guibert... Jen vydávají skoro stejnou rychlostí jako Fryovo Trystero - za sebe ale musím říci, že se mě to i přes mou slabost vůči de Crécymu až tolik nedotýká, protože trpím stejným komplexem jako Draco, GWB a jiní, totiž že komínky nepřečtených knih dohánějí komínky těch přečtených.
draco: Snažím se o nich nepindat, ale číst je!:)) A ano, také strašně nestíhám. Jsem si sem na polskou stáž přivezl autem asi deset komiksů, jsem pod plánem...
Draco: Meander, Labyrint, Lipnik atď vydávajú pár kníh do roka, na tom fanúšika nevychováš. Navyše špecifická tvorba - Meander detské knihy, Lipnik - underground kresba a pod zaujmú len špecifické publikum.
Mňa osobne mrzí, že Meander prestal vydávať Macanuda.
P.G.: Zasraná výchova dětí. A to se nekoukám doma ani na filmy a seriály. Vlastně jestli vidím deset klipů na youtube týdně, je to moc audiovizuálu. Díky ti lidstvo za audioknihy a podcasty a rádio!
Ostatně, kdyby se vydavatelé laskavě omezili stropem cca 200 stran, četlo by se mi s miminem v posteli snáz a přečetla bych toho víc. Někdy mám pocit, že se k těm mega bichlím o velkých rozměrech a počtu stran už nikdy nesdostanu...
Asi prichazi goscinny-vlna. Jodo vlna asi skoncila, moorovlna uz davno, lemirovlna porad jede. Zatim dobry, goscinnyho muzu, iznougud me vaznd zajima, jak se vyvijel v dalsich albech. Lucky Luke poprve vyzkousim. Parada.
Darth Raelchi: Tak mi to nedalo a ty Marvels TPE jsem vytáhla z knihovny :) Do strany 208 je komiks, od 209 do 226 jsou články, rozhovory a komentáře, od 227 do 290 kompletní scénáře k #1 až #4, včetně skic, rozpracovaných ilustrací, finálních artů a komentářů (Busiek, Ross), od 291 do 302 "novinové články" z Marvels, od 303 do 310 artistic process (Ross), od 311 do 315 behind the scene (různé poznámky a vysvětlivky ke konkrétním artům) a nakonec od 316 do konce (511) velký artbook Rosse. Ano, tohle vydání je nadbichle, velká a těžká, ale je to parádní komiks + artbook v jednom. Na koukání asi to nejlepší, co jsem zatím měla v rukou.
Darth Raelchi: Aha, díky za info. Tak snad se v červnu dočkám. :)
Na svém FB ještě Argo kromě Perramuse avizovalo vikingský komiks Psanec a pak jakýsi ukrajinský cyberpunk a taky ukrajinský deník nebo tak něco. Psance beru určitě.
Od CC mě podle toho seznamu zaujala jen ta Balada pro Sofii. Ale šel bych do toho, jen jestli to vyjde v normálním formátu a CC udrží své zvětšovací choutky na uzdě (no ale bojím).
Od Crwe bohužel vůbec nic.
Na Modrou Crew bych málem zapomněl, Universal War One vypadá velmi dobře, na to se fakt těším, Elric uvidím, James Cawthorn to sice není, ale třeba i ta Francie zaujme.
Perramus je taky povedené. Celkově by si Argentina u nás zasloužila větší pozornost. Breccia, Oesterheld a Solano Lopez jsou fakt vynikající tvůrci. Doteď vzpomínám na The Eternaut, jeden z mých nejoblíbenějších komiksů, 69 verze je slabší, ale zase nabídne zajímavý Brecciův art. Mort Cinder mám rozečtený a taky nádhera.
Killingjoke: tady se domnívám, ale z toho co jsem vypozoroval, tak teď se asi soustředí na finalizaci Alias Omnibusu. Chystají se Mumínci v omnibusu (viz edičák) a podle mě je pro Argo ten hlavní trh na Světu knihy, takže se lze domnívat, že si spoustu věcí nechají až tam. Jak tomu třeba bylo se Severskou mytologií.
Marvels vyšly v poměrně slušné edici v roce 2020, tzv. 25th Anniversary Annotated Edition, která má oversized issue velikost (v podstatě jako omnibusy od Marvelu nebo DC). Tahle edice má i Epilog, který vyšel hodně let po, a tunu bonusů, od scénáře přes komentáře a poznámky k jednotlivým panelům až po různé obálky, doslovy, eseje apod. Má to taky 504 stran, ale říkám si, že tohle asi CRWáci nevydají. Nedovedu si představit, že to běžný fanoušek / čtenář ocení natolik, aby to neocenil jen znalostí, ale i koupí. Tohle kdyby vyšlo, panečku, to by bylo. Si myslím, že tohle je asi nejlepší edice poměr cena / výkon. Viděl jsem i tu supersized v krabici a to je děs. Velký jak kráva, je to větší než ty velké knihy od Taschenu a to je co říct a pokud mě paměť nešálí, když jsem to viděl v Budget Books, tak to nemá žádné bonusy, ani nevím, jestli tam je Epilog. Naprostá zbytečnost.
Ale tohle je fakt luxus: https://www.goodreads.com/book/show/44286877-marvels-25th-anniversary?from_search=true&from_srp=true&qid=dHquxysogR&rank=1
A o Argu nevíte nikdo nic? Vloni tu někdo psal, že připravují pokračování Bouncera a nějaké vydání Corto Maltese a Blueberryho. No a zatím ticho po pěšině :(
Norri: Ďakujem pekne... Sa čudujem že bude Superman, keď vždy sa hovorí, že není záujem o neho,ale som rád. Zisťujem teraz niečo o zvyšných veciach,ten Marvels je od Busiek/Ross? Niesom si istý, že mám správnu vec. Neorientujem sa v týchto veciach.
faster86: Na Trojku se fakt těš. Nemůžu zacházet do detailů proč, ale jo, těš se - tedy těšte se.
Milouš: O tom právě mluvím, nějak mi nesedí ty počty, ale to je fuk, jen mě to tak zdravě trklo. Conan, stejně jako Hellboy, jsou mimo mě. Ratata bum éru mám už za sebou
Qvestor, Fimi, Dinik, faster86: taky se čím dál víc rozcházím s edičáky, ale když už kupuji, tak je to jak ve vlnách, někdy víc Vybíral, někdy víc Argo, někdy víc BBart a CREW. Výjimečně něco vyplodí CC, Albatros+, Zanir, Paseka nebo ty menší. Čím dál víc beru zlomek, ale když můžu, podpořím naše počínání. Třeba to Alias mě vyloženě potěšilo.
Superman: For All Seasons je skvělý komiks a jestli Zázraci budou v tom obřím vydání, s poznámkami, tak by to byla paráda. Nepřijde mi pravděpodobné, že by Crew vydala něco stejně, co tu vyšlo už dvakrát, tak bych si na to obří vydání vsadil.
Faster crew občas něco vydá dospělého ale toho Parkera je fakt škoda, ale máme tu série jako skalpy, mezi řádky, Lucifer, Sweet tooth...takže něco málo dělají ale jasně, primárně cílí jinam ale to jim rozhodně nemůže mít nikdo za zlé. Za mě mají všehochuť.
Hele má to 128 stran a doba je zlá a papír je ten nejlepší v celé galaxii takže na těch 599 minimálně to fakt bude...tedy pokud to nebude v obřím rozměru za 1800 ..
Každopádně za Keanua jsem nesmírně rád, to mě cc velmi příjemně překvapili a nejspíš do toho jdu....to překvapení by mohlo být Sixth gun
Dinik- rozjeli hodne superhero a mang a jodorovskeho a mne nebavi ani jedno. ono mi prijde ze ta crew jde spis na mladsi lidi protoze asi kupuji vic, pak vydaji mdek kde jsou pro me naprosto nezajimave veci :-D. ja hold patrim mezi skupinu lidi co chtel parkera a nas je proste malo. Jinak za me je pulka veci od cc, brubaker od bbart, jinak asi ani nic :-D argo umi prekvapit (psanec, alias) vybiral jde skoro uplne bokem me, letos jen shi... ale mighty boys zatim dobry, oba komiksy mam, treti objednani, stopro vemu trojku.
Dinik já tedy v češtině nekupuji už téměř nic...sem tam něco od Crwe a Bb artu, ale teď se mi trefují do vkusu Vybíral, MB a Argo. Ovšem cc jde mimo mě už poslední snad tři roky... každopádně jsem zvědav, kolik bude stát ten Keanu
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.