seneke: Přesné termíny mangy od Crwe jsou na leden / únor na jejich facebooku, zbytek je čistě orientační (obzvláště co se týká věcí zařazených na poslední den v měsíci)
Tak mi trvalo tři dny pročíst těch dvacet stran, co se nastřídaly za dobu, kdy jsem tu nebyla, protože se mi nechtělo chodit na cdb z mobilu - to jsem přehodnotila. Mobil se u kojení mnohem líp drží!
Taaaakže...
Proč mám teď chuť číst mangu naveliko?
Hezký knihovny kluci, ale až na tu od GWB celkem nuda.
Kdo je sakra esoes?!
Ten popisek v Pindárně psal Fry?
SlouzimStarymPsum: Co jsem udělala, že sis mě všiml?!
Seneke: Holt! Holt! Za posledních dvacet stran dvakrát hold ve významu holt! Ty sis povzdechl, ty jsi nevzdával hold!
Tak to je ono, ve starem agent zacina az od 21. Tak tomu rikam tvrda akademicka prace tohle... to by si uz zaslouzilo nejaky grant myslim! Posli mi pls fotku tiraze nekam, at to pridam i na CDB, kdyz jsme si to tak krasne vyzkoumali :)
Tak oni Angláni spoustu věcí přímo převzali z francouzštiny (Díky ti, Vildo veliký). Když se člověk protluče tou výslovností a získá ten správný přízvuk, tak pak to jde v poho.
Spíše je tu ten druhý a mnohem horší problém pro komiksáky. Příliv nového čtiva. Ze začátku to nevypadá blbě, ale pak se to nasčítá.
Základy z učebnic, pak hodně TV seriály, Walking dead, Hra o trůny, Deadwood, Z nation, Black Sails... tohle všechno znám jen s fr titulky, i dnes v tom pokračuji. Teď zrovna Jeho temné esence 2 nebo Fear Walking dead. No taky jsem uměl anglicky, to už máš napůl vyhráno. Ty jazyky jsou si hodně podobné, i když se to nezdá. No a taky hodně komiksy. Jestli to chceš prubnout, tak jako první učebnici doporučuji Francouzská gramatika v kostce od Leda. Ta knížka má jen 200 stran a pochopíš z ní, jak fránina jako taková funguje.
RadimNemec: Je to čistě fans záležitost. Takové Snění bych si koupil klidně i v anglině, ale je beznadějně vyprodané, čili si ho takhle udělám rovnou v češtině. Jinak většinu těch věcí mám doma ve francouzských originálech, ale podle mě jim to moc sluší i v češtině, viz. Mortepierre, Zloději Říší, Kluci z bobří hlídky, Elfové, Ange-Marie... a taky je fakt, že některé komiksy se tu ani při nejlepší vůli vydat nedají, třeba Kluci z bobří hlídky nebo Elfové. No a taky jsem si u nich vypiloval fráninu.:)
Gmork: jde-li všechno vydat (bez milionu důvodů), tak bych nějaké věci koupil. Cena?
Jinak parádní práce, smekám. Nicméně to chápu jako fan-art, bez řešení autorských práv apod. + bez potřeby generovat zisk. Tímto vysvětluji a snad i omlouvám své úvodní rýpnutí...
SSP: Tak zatím se můžeme kochat podobou té speciální obálky. Jo vlastně, nemůžeme. Sice se kniha už někdy teď měla tisknout, ale podoba knihy zatím zůstává tajemstvím.
radek, země, ve které včera znemaná zítra. Nebo to bylo naopak? To je tak, když se lidé tak šíleně upínají ke stromečkům. Kdyby vzali za vděk jolkou, tak se to sice taky nestihne, ale aspoň by žila naděje.
Pavel75, z vyjádření je zřejmé, že oni vinu nenesou a obviňování druhých nebo špinění něčí práce (ti, kteří měli přijít, nepřišli?) není jejich stylem, tak pomalu s tím konkretizováním ;-)
Vyvážím ten trošek negativismu, jak se ode mě očekává. A to hned třikrát!
Vzhledem k tomu, že na párstránkové ukázce, která měla být zveřejněna začátkem týdne a byla nakonec zveřejněna skoro ve čtvrtek, se dělalo déle než týden, tak mi ten skluz pár týdnů přijde jako malý zázrak. A po dlouhé době o sobě dala nějak vědět Draco... Draco žije! Ostatní nakladatelé vydávájí komiksy vesele dál, jako by se necovidovalo, tak si můžete pod stromeček nadělit komiksy i tak. A místo sběratelské obálky zkuste třeba ponožky.
P. S. Tohle je, jestli se nepletu, druhá Kaplanova vlna. Vlny vždy chodí po třech, praví jedno staré švédské rčení. Tak uvidíme, jestli na tom je něco pravdy a kdy případně ta třetí vlna přijde. A hlavně, jak bude silná... ;-)
Neví někdo, co se stalo s nakladatelstvím Sýpka? Vydávali fajn věci, ale na facebooku poslední post v roce 2013, stránky nefungujou... asi skončilo, co? :-(
Karlito_69: Děkuju, dneska to všechno sepíšu a kamarádce pošlu. Myslím, že ten široký výběr možností ji potěší. Ostatně Morgavsa a Morgana by potěšila i mě. :D
Nemáte info, jestli BBart dovydá Habíbí a pokud ano zda to bude dotisk, nebo i nový překlad apod.? Mám pocit, že jsem někde před rokem četl, že by to mělo být letos,
Já mám holku 6 a půl a kluka 3 a půl. Jedeme Hildu, která tu už zazněla, ale ještě bych přidal Morgavsu a Morganu, ta je taky supr. Je to sice více pro holky, ale není to problém, Eda na to taky rád kouká.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.