Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Planuji se zbavit všech (+-) za rekneme 100kc/ks, ale prave s nejakym limitem, jako 5ks minimalne. Protoze než se s tim tahat do zasilkovny po kusech, tak si to radsi necham. Burza by pomohla.
Jo, nějaká live burza by se mi taky líbila, protože jinak souhlasím s tím že kolem prodeje přes internet je až moc starostí...
Co se prodeje přečtených komiksů týká, zatím bohužel marně hledám v hlavě to nastavení, kde přepnu z módu "Nebaví mě to, znovu to číst nebudu, ale stejně si jak vocas dokoupím zbytek série, ať to mám komplet" do módu "Nebaví mě to, znovu to číst nebudu, tak to pustím dál a získám místo a peníze na něco lepšího". Už jsem si jednou i vytřídil komiksy, které nabídnu na prodej, ale v téhle fázi jsem zatím skončil...
mkw: Nefunguje na tom principu knihobot?
Mkw: ja o ty sluzbe uz uvazoval. Nejaky pravidelny svoz comicsu a bleskovy vyprodej treba jednou za kvartal. V pilotu to to delat v ramci akci, treba Crweconu. Ale pak do toho hodil covid vidle, znate to.
Nemluvě o tom, že než ten oser začne, musí někdo ty komiksy taky chtít. V mém případě nemohu kolikrát prodat ani když jdu s cenou dolů o 70%.
Mkw: presne, je s tim oser.
Ja bych to klidne poslal dal, kdyz by s tim nebyl takovy oser - inzerce, domluva, zabalit, poslat. Mohla by na to byt sluzba - nekdo by to vyzvednul a zpracoval, dal bych procenta z ceny :))
Já se naučil přijmout fakt že jsou to jen věci a pokud někdo nabídne dobrou cenu, klidně prodám, pokud je to sračka, klidně prodám, pokud to doma nechci, vím že podruhé to číst nebudu, klidně prodám.. Prodal jsem i srdcovky takže tak...
Hanussen: právě to taky mám tak :D a zena mi furt rika at neco prodam ze uz to stejne nebudu cist , ale nejak to nejde :D
Já jsem bohudík/bohužel knižní hoarder, takže se nedokážu zbavit téměř ničeho.
ArmadOon: Tento mamon jsem taky měl, dokud jsem měl kam komiksy dávat. Volné místo si ale nepřičaruju, takže jsem začal prodávat co už číst podruhé nechci. A je to zvláštně osvobozující pocit :)) A pomůže to vlastně 2x - volné místo + peníze na nové komiksy :)
Jaký mate vztah ke komiksum ktere prectete? Nechavate si je? Prodavate nebo vymenujete? Já se nezbavim jedineho :,D ma nekdo podobny mamon?
Someone : Je to tak , ale zase z knihovny si půjčuju věci , které si myslím , že nestojí za to mít doma ( ne tedy že bych doma neměl spoustu blbostí ). Takže když mě něco mile překvapí , tak to i koupím do sbírky , ale moc často se to nestává . Teď si půjčuju různé ty manhwy co tu vyšly a to je fakt dost utrpení , tam mě ještě v dobrém nepřekvapilo nic .
SomeOne: Trochu i jo, ale zase se moc nebojím posílat věci z domu, takže když už je to fakt špatné, tak nepomůže ani, že jsem za to vyhodil peníze oknem :D
Zack: Hehe, super!

SomeOne: Hehe, super teorie! :)
SomeOne: Nó, něco na tom je :D
Když hodnotím nějaký komiks, který mám půjčený z knihovny, přijde mi, že bývám více kritický než u komiksů, které jsem si koupil, protože pak bych měl pocit zbytečně vyhozených peněz. Máte to někdo taky takhle?
Zack: Adekvátní reakce :-D
Sledování sportu a dění kolem toho všeho jde zcela mimo mě.
Zas těch lidí co se tu bavěj o kopané tolik není . 3 ? 4 ? Já viděl teprve první zápas našich , takže to nečtu ani se nezúčastnuji debaty .
SSP - mně by to asi bylo i sumak, jen mi přijde, že jsi fotbal téma začal díky nějakým kecum od SOS jak rypes nebo co a na tvou povahu, tak jsi trapně z ničeho nic rozjel fotbal... Abys jakože řešil i neco jinýho než MB nebo kecy na někoho/něco. Je to detinsky... opět můj názor. :) Asi i proto mě to irituje, což jsem chtěl vyjádřit i s vysvetlenim, takže jsem uspokojen a už je mi to sumak. :) hezky se bavte... pá

Ja bych radsi kdyby ty bylo min fotbalovych nadsencu, but that's just me :-)
Milo: Protože to tu je obecný pokec o čemkoliv a kdyby fotbal nebyl povolen nebo vítán, jako třeba politika, tak mi to Zack dá jistě dříve nebo později vědět. To neudělal, tak s pár lidma plkáme dál.

Matthew: Vůbec nevím, proč jsem napsal Bořil :-D Jasně, Dočkal. Asi jsem chtěl napsat Bořek Dočkal a prdnul jsem tam Bořila. Jako sešívka si ty dva fakt nepletu ;-)

Mikei: Taky jsem natěšen. Už jsem viděl článek o tom, že Niozemci by mohli odejít ze hřiště, kdyby se začalo s rasismem (nebo si ho v něčem našli), tak jsem fakt zvědav, co se bude dít, když Nizozemci hodlají hrát s duhovou páskou a v Maďarsku na to asi mají mnozí jasný, odlišný názor.

kinak: Já spíš hledám důvody, proč by to mohlo vyjít, a fakt si myslím, že šance je, i když menší. Další věc, která by mohla hrát roli a já nezmínil, je domácí prostředí. Nizozemci hráli doma (stejně jako Dánové) a teď poprvé budou hrát jinde. Může je to trošku rozhodit, doteď si jeli svou rutinu, teď to musí změnit. Čeští hráči jsou na to už zvyklí. A Maďaři budou fandit nám jako outsiderům a dost možná ty pásky vyhodnotí jako "provokaci." Před Belgií (kvalifikace) jsem byl taky posratý až za ušima a nakonec jsem viděl jeden z nejlepších zápasů za hodně dlouhou dobu. Třeba to vyjde i v neděli.
No mě spíše překvapuje kolik je obecně mezi fanoušky optimistu co se tyce našeho zapasu s tulipany. Rad bych se mýlil, ale dost se obavám jejich ofenzivní síly. Stejně tak si nemyslím, ze tahle část pavouka je nějak extra snadná, když jsem videl jak Dánové prejeli rusaky… ihned jsem si vzpomenul na Island v době jeho největší slávy:)
Jsem vážně rád, že je mezi komiksákama tolik fotbalových nadšenců. :)
Zack - svuj názor jsem řekl.
SSP: Bohužel jak říkáš, nemáme. I když právě třeba "brilantýna" Dočkal by tu pozici dokázal zastat. Ale jsem rád, že nakonec nejel, ať už by to s ním byl lepší nebo horší.
Jak jsi říkal, že to může být i horší; úplně mám před očima fotbal, který produkovala reprezentace za éry Bílka a jsem rád za to, co je teď. Važme si toho a této generace, ač to samozřejmě není TOP.

Němce nikdy jako soupeře. :D To je pohárový manšaft, který přes veškerá klopýtnutí může ME vyhrát. Řekl bych, že Anglii porazí a dál se uvidí.

A stejně věřím v postup, že to naši zvládnou. Těším se i na tu skvělou atmosféru v Budapešti. ♥ No, rozhodně to pro nás bude svátek.
SSP předpokládám že tím Bořilem si myslel Bořka "Flusance" Dočkala?!
Bořil tam totiž hraje.
Forum na CDB neni primarne comicsove forum. Je to forum pro lidi, co chodi na CDB. Fotbal v Pindarne je naprosto v poradku.
SSP - vůbec nechápu, proč sem tak tlacis fotbal... Přijde mi ujetý rvát do komiks pindarny euro, ač ho sleduju a zajímá mě. :P
faster86: Křídový papír. Myslím, že většinou lesklý, matný výjimečně. Gramáž neznám. Jestli se teda ptáš na tohle a ne na nějaké extra detaily.

K fotbalu ještě: Nizozemci zatím hráli s Makedonci, to je při vší úctě podprůměr, s Rakušany, kteří jsou přece jen o kousek níž než my a s Ukrajinci, kteří se jevili v prvním zápase docela nadějně, ale v tom zbytku už to žádná sláva nebyla, zvlášť s Rakušany to byla dost bída. Myslím, že Skotsko by v té jejich skupině šlo dál a u nás to byl nejhorší tým, výsledkově. Tohle by mohlo hrát pro nás, my víme, kde nás tlačí bota, už jsme byli prověřeni, Nizozemci nikoliv a zatím si nemuseli moc hrábnout.
V tomhle systému zatím na všech turnajích byl jeden tým, co postoupil ze třetího místa a pak to dotáhl minimálně do semifinále. MS 86 - Belgie, 4. místo. MS 90 - Argentina, finále. MS 94 - Itálie, finále. ME 16 - Portugalsko, vítěz. Letos tam je Portugalsko zase, ale taky ČR. No a to semifinále by po výhře nad Nizozemci nebylo vůbec nereálné... :-)
čus, víte někdo co za papír se používá na komiksy? třeba jak je znovuzrození nebo klasicke barevne pb co ma crew a bbart?
Mikei: Byl to děs, hlavně druhý poločas. Kreativní hráče typu Rosický apod. nemáme už delší dobu, ale mně to až tak nevadí, i s tím běháním a umakaným fotbalem se na Anglii doma a hlavně na Belgii krásně koukalo. Za posledních deset let jsem si fotbal aspoň trošku užíval dvakrát. V první půlce kvalifikace na ME 2016 pod Vrbou (plus poslední zápas s Nizozemcema u nich) a v některých zápasech pod Šilhavým, tak jsem i za občasnou bídu vystřídanou hezkým fotbalem, a hlavně dobrým výsledkem, rád.
Teď se řeší, že by tomu pomohl Bořil, ale tomu nevěřím, ten má nejlepší roky za sebou. A kdyby ho tam vzal a dal do zápasu a ono to nevyšlo, tak se bude vyčítat, že se dávno ví, že Bořil na to nemá a že ho tam neměl vůbec brát. Podle mě Šilhavý pracuje s tím, co má, a i když by to asi mohlo být lepší, tak minulost ukázala, že bohužel i horší. A když to náhodou vyjde proti Nizozemcům, tak pak mi bude všechno jedno, protože šmiknout je jako asi největšího favorita na finále v té naší části pavouka je sen.

Němce bych si snad i přál, oni asi nejsou úplně v pohodě. Ale je fakt, že Nizozemci mají v hlavách, že na ně umíme, zmiňovaná kvalda pod Vrbou to ukázala. Neměli jsme lepší hráče a dvakrát s náma prohráli. Hrají dobře, asi mají formu, ale nijak dobrá Ukrajina ukázala, že jsou hratelní. Bojím se ale toho, co píšeš, aby se tam vzadu párkrát Nizozemci neprohnali a nebylo to po půl hodině hotové. Už teď se těším, na podobně důležitý zápas jsme čekali devět let od čtvrtfinále s Portugalskem na ME 2012.

GWB: Švédsko tipuju na překvapení, podle mě půjdou přes Ukrajinu i přes Anglii nebo Německo. Ale před začátkem ME jsem na překvapení tipoval právě Poláky, takže dost dobře možná poletí hned po Ukrajině domů :-D
Já jsem včera brečel u Polsko - Švédsko. Ano, jsem zaujatý, ale doufám, že ten švédský antifotbal někdo brzy vyřadí ze hry... a málem nepostupivší Němci byli taky vtipní.
SSP: Tak co jsi na to říkal v úterý? Bylo extrémně vidět, jak v záloze máme samé běhače, bořiče, ale skoro nulovou kreativitu. Anglie byla také bídná a celkově to bylo takové nekoukatelné. Nevím, jestli tam u obou bylo v hlavách to, že už prakticky o nic nešlo, čímž ale ten výkon a celkově tu kvalitu zápasu nechci omlouvat.
Co se týče Nizozemska, tak nakonec bych řekl, že nejschůdnější los; i z hlediska historie. Španělsko ani Německo nechceš dostat, dle mého názoru.
Štvou mě ale výkony některých jedinců; Bořil je žalostný; stopeři a jejich rozehrávka, to je kapitola sama pro sebe; Jankto se nepotkal s formou; Král je hrozivý ve všech aspektech. Zní to jako šílený hejt a asi i je, ale i tak budu doufat v postup. Následný pavouk není vůbec zlý…
Nevím zda se rýsuje, zkus prozatím neco kratsiho, oblivion song, Outcast třeba
Dočetl jsem Živí Mrtví od Kirkmana a bylo to skvělý, skvělý. Nevíte, jestli se rýsuje Invincible, že by vyšlo u nás?
Čtyři body a snad hotovo. Na všech turnajích, kde se hrálo tímhle systémem, zatím výhra a plichta stačila z třetího místa na postup, tak snad to bude stačit i zde. Hra našich se mi líbila. Chorvati mě neoslnili, hrají takový ten španělský chodící fotbal, ale pořád jsou to Chorvati, takže ten bod zadarmo není. Proti Skotsku bych na jejich výhru nevsadil.
Jestli měl Král nakročeno do West Hamu, tak už nejspíš nemá a už bych byl radši, kdyby nenastoupil. Hložek přemotivovaný a u Kalase jsem pokaždé, když měl na vlastní polovině míč, trnul, co se stane. Coufalovo uklouznutí fajn, máme posichrovanýho někoho ze slovenské skupiny, bral bych Švédy. Kromě supertěžkých vah (Belgie, Itálie, Francie) a těžkých vah (Anglie, Nizozemsko, Portugalsko, asi i Německo, Španěly tam neřadím, zatím) podle mě mohou postoupit přes každého.
SSP: Jo, to sázení proti Čechům je osvědčená psychologická metoda:)
Mikei: Když už sázím na české zápasy, tak zásadně proti. Kdy pak svou prohru beru jako koupení si české výhry a když to nevyjde, tak mám aspoň nápast v podobě peněz. Ale sázím jen pro zábavu, těch peněz nelituji. Kdyby mi šlo o výhru, tak nesázím vůbec.

ME 2004 a celé to období od poloviny 90. let sportovní fanda bral jako normu. Dařilo se v hokeji, ve fotbale, člověk myslel, že to tak bude pořád a on přišel pravý opak. Aspoň ve fotbale v rámci ME patříme stále mezi elitu, pokud jde o postupy. Snad jen pět nebo šest zemí včetně nás se dostaly na všechna Eura od rozšíření na 16 týmů. Anglie nebo Nizoemci v té skupině nejsou. I to se počítá.

Koukám na Belgii a podezíral jsem je z pokusu o úmyslné vypuštění, aby se případně dostali na druhé fleka a šli do jiné části pavouka. Tak asi ne. Ten první gól byl fantastický.
SSP: Je pravdou, že držet se objektivity u nás moc nejde. Ale zase v rámci fanouškovství tam na pátek na nás jednorázově hodit dvojku musím. :)
Deschamps si je pohlídá a ukočíruje tu plejádu hvězd. Nepřišlo mi, že by v tom týmu byl někde problém, jak se spekuluje; notabene když jsem potom viděl, jak slavili ten posléze neuznaný gól Benzemy. Ale uvidíme.
Doufejme, že bude mít šťastnou ruku. Byl bych rád, kdyby udělal nějaký překvapivý tah, který by mu vyšel.
btw. před letošním ME jsem si pustil klasiku v podobě Česko - Nizozemsko z ME 2004; to se neomrzí. Neskutečný tým, neskutečný fotbal; radost pohledět. A abych nezapomněl, dost to tam onehdá prokaučoval Advocaat, když stáhnul Robbena. :)
Mikei: Vůbec. Nevím, co od nich čekat, k tomu jim fandím, takže nejsem objektivní a ten systém, kdy postup ze třetího místa ovlivňuje dění v ostatních skupinách taky moc u takových týmů odhadu nepomáhá. U Francie je možná zaděláno na nějaký problém, tak mi ty jejich tradiční hádky možná všechno podělají. Belgická skupina je rozjetá na 9-3-3-3 nebo 9-4-3-1, čím víc tříbodových na 3. místě bude, tím lépe pro nás. Franco musí Krále nahradit, ten je úplně z formy. Zrovna čtu s trenérem rozhovor v GÓÓÓLu (příloha Sportu, vychází jednou za měsíc) a píše tam, že Brückner se často rozhodoval intuicí a nepředvídatelně sem tam někoho před zápasem vyměnil, on to jako asisten sledoval, tak by do toho mohl taky sáhnout. Blbý sice je, že ono není moc kde brát, ale o moc horší to být nemůže.
SSP: 3. tiket je můj favorit. :) Nás v nějakém nemáš?

Obrana je hrozivá, bohužel. Naštěstí v tom zápase bylo vidět, jak obrovsky jim pomáhal Souček + výjimečný Vaclík. Jinak by to dopadlo hůře.
Je to ale těžký, když máš neohrabané stopery + špatného Bořila a k tomu trojčlenou záložní formaci, kde hraješ prakticky bez Krále, který je úplně mimo. Budu rád, když se budou jen zlepšovat.
Škoda, že Franco je taková konzerva a nebude šahat do vítězný sestavy. Holeš s Hložkem by byli ku prospěchu…
SSP : Bosáka mívají často rádi lidé , jimž je jinak fotbal šumák , často třeba ženy v takzvaně středním věku , proč to nevím .
yogi: Tak zrovna těm nejdůležitějším informacím jako výsledky českého týmu nebo kdo získal medaile se lze asi těžko vyhnout, i když je cíleně člověk nevyhledává. Při MS 2010 jsem to kvůli nedostatku času dělal tak, že jsem si vybral jeden odpolední nebo večerní zápas denně, o víkendu pak kouknul zpětně na to, co podle ohlasů slibovalo dobrý fotbal a zbytek nechal plavat, jen jsem se podíval na sestřihy a na góly. V play-off je už to tempo pomalejší a jsou volné dny, tak se dá vše dokoukat. Když tu bude diskuze k ME pokračovat, tak budu na méďu myslet a hlavním spoilerům, včetně toho, že ME vyhrálo Finsko, se vyhnu. Bosáka jsem míval rád, teď už moc ne.

Mikei: Abych si sledování trošku připepřil, dal jsem tři tikety:
1. Itálie - vítěz, Belgie do osmičky a Francie do čtyřky. Kurz 22,95, sázka za 440.
2. Belgie - vítěz, Itálie do osmičky a Franice do čtyřky. Kurz 19,6, sázka za 520.
3. Francie - vítěz, Itálie do osmičky, Belgie do osmičky. Kurz 10, sázka 1040.

Koukal jsem znovu na náš zápas se Skoty a ta obrana je mnohem děsivější, než se jak se jevila při zápasu naživo. Snad mi kluci český v pátek svým výkonem vytřou bulvy.

Toe: Moc to nezakecávej, je to Kanál kreativních kreatur, takže KKK!
Já sleduji Euro i světový šampionát vždycky všechny zápasy chronologicky , většinou tak zápas až dva denně max. , takže jsem vždy pár dní pozadu a finále jsem mnohdy sledoval až když lidi popíjeli vánoční punče na náměstí . Snažím se tedy vyhýbat všem spoilerům i když úplně se tomu zabránit nedá a nějaké informace se ke mně vždy dostanou . Letos tedy nově budu muset opatrně našlapovat i tady .
Tzv . Bosákovo perlení snáším jen s největším sebezapřením , koncem Eura už budu zřejmě sledovat zápasy bez zvuku , jeho popularitu jsem nikdy nechápal .
Dneska se můžete ptát autorů NANITS na streamu KK (napovím, že se nejedná o české křídlo KKK)
https://kreativnikreatury.cz/streamy/jak-vytvorit-svetovy-komiks-v-cechach-aneb-vydani-nanits-chronicles