Jelikož je tato stránka má jediná "soc.síť " kterou používám, tak se chci zeptat zda jsem něco nepřehlédl. Respektive, všiml jsem si, že se Stan Sakai pohybuje v blízkém okolí.
Dotaz zní: "Nebude mít Stan/Crew v příštích dnech nějakou akci v ČR?"
RadimNemec: Nepleteš se, Crying Freeman skutečně dělal on.
Na druhou stranu dožil se úctyhodného věku, což v japonském komiksovém průmyslu (hernajs v komiksovém průmyslu obecně) je dost zázrak.
Kazuo Koike, autor hnutí gekiga a autor slavné série Lone Wolf and Cub zemřel ve středu na zápal plic. Bylo mu 82 let. http://myanimelist.net/news/57440273
V angličtině myslím těžko, tohle je frankofonní série (i když mixlá s Kanadou, ale tou francouzskou :), ti nemají rádi angličtinu... Jestli se nemýlím, vyšly kdysi jen některé počáteční díly a jak už to u evropských sérií v angličtině bývá, po prvních číslech už více nevyšlo...
Prosím vas mate nejaký tip kde by sa dali pupiky integral 1-7 kupit v anglickom jazyku? Sestre by som rad a nemam skusenosti so zahranicim. Neviem kde vyhodne kupit a aby som sa nesekol na postovnom.
Jedná se o adaptaci stejnojmenné knihy (1968) od Petera S. Beaglea. Sám Beagle napsal k této filmové verzi scénář. Zaplaceno ale dostal až v roce 2011. Animace se zhostilo americké studio Rankin/Bass Productions a japonské studio Topcraft. Film byl uveden do kin v roce 1982. Českoslovenští diváci si ale museli počkat další dva roky.
A o čem vlastně tato kultovní fantasy klasika je? V jednom dalekém lese žije bezstarostným životem jednorožec ženského pohlaví (jednorožka?). Jednoho dne uslyší rozhovor dvou lovců o tom, jak všichni ostatní jednorožci záhadně zmizeli. Neochotna uvěřit, že je posledním svého druhu, vydá se naše milá čtyřnohá dáma na výpravu. Ta ji zavede do království, kterému vládne král Moran. Shodou náhod je hlavní hrdinka proměněna v lidskou ženu a musí přijmout jméno lady Amalthea. Zvládne naše, tentokrát dvounohá, hrdinka najít ztracené jednorožce a jak si poradí s nově získanými lidskými emocemi způsobenými její novou podobou?
Film je kultovní klasikou. Velmi tomu napomohlo výborné obsazení postav. Například Sir Christopher Lee se do své role krále Morana tak vžil, že do dabingového studia přinesl svoji kopii knihy, v které měl podtrhnuté dialogy, jež podle něho musí být za každou cenu ve filmu.
Výborný pohádkový příběh, který udělá radost všem. Rodiče si akorát musí dát pozor na určité scény (viz. legendární scéna s harpyjí).
Hawwwran: Film má dvě verze, z nichž je jedna cenzurovaná. Není to vyloženě horor, ale počítej spíše s pohádkou ve stylu bratří Grimů než s Disneyovkou.
Ještě k BB Artu, odpověď z FB
"Předně - vyřizujeme práva, takže můžeme zatím jen tvrdit, že plánujeme na podzim 2019: Suicide Squad 3, Batman DC 7, Harley Quinn 4 a Forever Evil z NEW 52."
Zásadní dílo fantasy literatury a také klasický animovaný film. Dokonce jsem o něm napsal příspěvek do filmového klubu (objednávka od Draco Nobilis), TAKŽE MI SAKRA VYSVĚTLETE, JAK TO, ŽE HO NEZNÁTE?!
Diky za tip na pupiky omnibus. Perfektná knižka. Mrzelo by ma keby som to prepasol. Aj to prevedenie je perfektne, odolne, kvalitne. Kto este nema môžem len doporucit. Dúfam ze po 14 diely sa dočkáme ďalšieho omnibusu.
Další střípek z nekonečné skládačky edičního plánu BB Artu, v září vyjde Harley Quinn: Cal to Arms a v říjnu Batman - Detective Comics: Anarky (oboje New52).
Fimi : hm, Marvel asi ne. Tam byla tehdy (jako by to bylo včera) kauza kolem Zázraků, ještě když CC fungovalo pod jménem Calibre. Vydavatelství tenkrát zmástrovalo původní podklady a když to viděl Marvel ve schvalovačce, chtěl po nich ať jim ty podklady pošlou. Oni jim to ale nechtěli jen tak dát, ale chtěli to odprodat zpátky. Asi se nedohodli, protože od tý doby byl pohádky marvelu konec. Ne že by to nějak vadilo...
všiml jsem si, ale neřikej mi že kdyby se jim náhodou líbilo něco jiného, že to prostě nebudou chtít vydat jen proto že to není DH...jinak samozřejmě vím, že vydávají z většiny jen DH
Fimi tyvole :D to sis nikdy nevšim, že CC vydává jen dakrhorse (případně jiné malé nakaldatele)? Před sto lety vydali jednu Marvelovku, jinak jedou jen tohle.
Jo jeho Punisher je výbornej, tedy mně se rozhodně líbí, i ten Thor je celkem zábavný...jo jo že je dobrej na válečné komiksy je pravda ale i DMZ je výborné
Já teďka dočetl od Ennise druhý díl Bitevního Pole v angličtině. Ty tři příběhy byly stejně jako v první knize různé, co do kvality, tak i stylu, ale dva z nich měli skvělé nápady i kresba ušla. Rozhodně v komiksech o válce nemá Ennis konkurenci. Mě Ennis baví, aspoň to, co u nás vyšlo v češtině, tak to stojí za to. Punishera mám rád jen díky jeho řadě Max, to je pro mě "ten pravý" Punisher.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.