Gmork - Ano, na Siegrieda se těším hodně. Ten Aslak je taky v hledáčku Vybírala? A jaká je šance na Les Indes Fourbes, viděl jsem pár stránek a vypadá to moc dobře, Guarnido je skvělý!
deefha: myslela jsem tím, že na tvých fotkách je to navíc zrcadlově obrácené k tomu, na co koukám já ve svém vydání, ale teď jsem si z tvé poslední fotky uvědomila, že tady má Akira vydání originální (P-L), kdežto jám mám US vydání (L-P) :D ale i tak, pořadí barevných stránek je stejně nějaké podivné (tedy z logiky v opačném pořadí, než by mělo být)
nejakdivne: nic nového pod sluncem, já mám v originálu někde za půlkou dva archy posunutý asi o 0,5 cm, takže dole ořez až k číslu stránky a nahoře - "odděl si listy sám doma" :D
deefha: Jednoznacne prehazene, ty stranky takhle ani vizualne nenavazuji.. Jestli to zkompletovali takhle blbe s celym nakladem, je to docela nestesti.
Plus takhle tam je videt i kus spadavky vc orezovych znacek, myslel jsem ze na nasem trhu ma na tohle exkluzivitu Egmont. ;)
Prace chvatna..
deefha: a navíc koukám zrcadlově obrácený sklad listů (mám v ruce originál, ta satelitní fotka má červené části k sobě (do vazby), strejně tak u těch výbuchů)
rooty: Tak to se těš na Siegfrieda, to je skvělá věc. Seveřany od Wooda mám koupené a přečtené ve francouzštině, některé příběhy jsou tam hodně dobré, třeba Vdova moru, některé jsou slabší. Jinak z Evropy znám ještě tři série s vikingy, určitě nejlepší je Aslak. https://imgup.cz/images/2021/05/08/joe.jpg
Fimi - ne, v angličtině čtu už pouze Brubakera, na složitější věci potřebuji slovník a to mě nebaví. Z jmenovaných by mě stejně asi zajímal jen ten Northlanders.
Gmork - jinak jsem rád, že se Vybíralovi daří, doufám, že to pomůže k vydávaní více titulů ročně. Včera mi psal, že plánuje na září anketu, tak jsem zvědavý, co tam bude :-))
Vikingů není nikdy dost :-) Vybíral je u mě aktuálně nr1 mezi vydavateli. Mám všechno a zatím nemůžu říct, že by mě něco zklamalo. Doufám, že udrží formu ve výběru. Poslední Orlové Říma i Texaský Jack opět skvělé! Ještě by mohl vydat něco ve stylu Dlouhého Johna Silvera, kterého doufám v budoucnu vydá znovu, protože ten komiks si zaslouží jeho úpravu.
Z distribuce se ještě stáhlo posledních 30 kusů Až do posledního, tak jestli to ještě někdo nemá, ať dlouho neotálí. A krátí se náklad i u Sykese, u pana Vybírala je nějakých 70 výtisků.
Sága Valty od tandemu Dufaux/Aouamri se u pana Vybírala vyprodala, něco ještě zbývá na e-shopech. Nezbývá než poděkovat všem, kteří si knihu koupili a umožnili tak i vydání Siegfrieda. Je fajn, že severská mytologie a vikingové jsou v oblibě (vyprodaný Asgard). V hledáčku je další vikingská série, stejně kvalitní jako Sága a Asgard, tak snad to klapne.
Spíš bych na to nevsázel...uvidíme jak to vyřeší, protože trojka vyšla už jenom s novou obálkou, ten původní vzhled prvních dvou neměla no...ale stejně předbíháme, dokud to neuvidíme přímo od BB můžeme jenom doufat :)
Mikei, Nezbi: ad Criminal jsem zvedav jestli pak znovu vydaji i jednicku a dvojku, aby k te trojce "sedli" vizualne.
Barevna verze Z pekla je moc pekna, urcite je se na co tesit.
Nezbi: já to mám podobně; i když tedy na Criminal se těším, stejně tak i na tu barevnou verzi Z pekla a Paying the Land. Z pláštěnek přemýšlím asi jen o Secret Empire. Jaké to podle Vás je?
Norri: tak u ALS (New 52) je problém pouze v posledních dvou sešitech, které jsou částí 'Trinity War', nicméně ten začátek můžeš přečíst klidně před/po JL Trinity War ... :)
Fry: Díky! Já jsem si před časem dohledával reading order, protože se do toho chci konečně pustit, a tam byla Americká liga spravedlnosti vol.1 zařazená mezi JL3 a JL4. Teď jsem ale našel jiný reading order, kde je to tak, jak to máš ty. Čert aby se v tom vyznal. Budu věřit Tobě :-)
Norri: Americká liga spravedlnosti je samostatná série a Věčné zlo stojí tak nějak mimo, ale jsem ochoten dát Věčné zlo jak k Lize spravedlnosti (52) tak i Americké lize spravedlnosti (52) - dohromady bych ale tyhle dvě série nemíchal ...
Norri: system zvlada jak vic serii, tak si Fry pred casem vymohl administraci razeni, takze i reading order muze byt. Priprav k tomu podklady a domluv se s Fryem, neni problem.
Mikei: Většina z toho mě naprosto a zcela míjí, ale nový Sacco mi dělá vážně radost. Už jsem tak nějak žil s tím, že se od něj ničeho dalšího nedočkáme a pokukoval po jeho novince spolu s několika staršími věcmi v zahraničí, ale takhle si určitě rád počkám na češtinu.
Z pekla mi stačí ve dvou vydáních v původně zamýšlené černobílé. Takže kromě Sacca popřemýšlím jen o Criminalu, ale i tak jsem vlastně více než spokojený.
SomeOne: Ta už tam zařazená je: https://comicsdb.cz/serie/380/liga-spravedlnosti-new-52
Chtělo by to ty reading ordery, ale je mi jasné, že samo se to neudělá. Pokud by byl zájem, tak bych nějaké seznamy (toho co u nás vyšlo) mohl dát dohromady...
Se spatne odpovida, kdyt sam nevis co presne chces :) Si presne ujasni, co ma ta serie podle tebe obsahovat, hod to do Pripominek a Fry se toho urcite rad chopi, pokud to nebude uplna kravina :)
Info, co má připravené BB/art k vydání, až dostane zelenou:
Batman: Detective Comics Vol. 7: Batmen Eternal Batman: Detective Comics 7: Batmeni navěky Suicide Squad Vol. 6: The Secret History of Task Force X Sebevražedný oddíl 6: Tajná historie operační skupiny X Mera: Queen of Atlantis Mera: Královna Atlantidy Harley Quinn Vol. 6: Black, White and Red All Over Harley Quinn 6: Černá, bílá a rudá až za ušima Justice League of America Vol. 2: Survivors of Evil Americká liga spravedlnosti 2: Následky zla Aquaman Vol. 6: Kingslayer Aquaman 6: Smrt krále Harley Quinn Vol. 1: Harley vs. Apokolips Suicide Squad Vol. 5: Walled In Sebevražedný oddíl 5: V pasti Doomsday Clock vol. 2 Hodiny posledního soudu 2 Secret Empire #0-6 Tajné impérium 1 Secret Empire #7-10 + Secret Empire Omega Tajné impérium 2
Navíc - Joe Sacco: Paying the Land, barevné Z pekla, Criminal 3
Zdravim, i když sem už moc nechodím, tak jelikož jsem v pindárně, tak snad nikoho neurazí pokud sem napíši, že jsem vydal knihu v pdf. Koho to zajímá tak: https://www.monstrazmlhy.cz/ Přinejhorším tenhle příspěvěk zmízí v záplavě dalších... Kdyby něco, vždy může zasáhnout admin .o) Peace!
Miura Berserk začal, když trpěl těžkými depresemi. V průběhu let se mu povedlo dát se dohromady, jenže to zpomalilo proces. Aby mohl mangu kreslit, tak potřeboval být v určitém stavu mysli, tedy v brutální depresi. To v kombinaci s velice detailní kresbou a jeho zdravotními problémy, vedlo k tak pomalému vydávání. Tvořit ten komiks byl doslova hazard se zdravím.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.