ME 88 vyhrálo Nizozemsko. ME 92 Dánsko. ME 96 (konalo se v Anglii) Německo. ME 2020 vyhrála Francie. Ve finále byla Itálie. ME se konalo v Belgii (a v Nizozemsku). Jestli nevíte, kam směřuju, tak se koukněte na pavouka letošního ME ;-)
A další zajímavost. Výsledky ČR na ME. 96 - finále. 2000 - skupina. 04 - semifinále. 08 - skupina. 12 - čtvrtfinále. 16 - skupina. Finále, skupina, semifinále, skupina, čtvrtfinále, skupina, letos zase postup. Finále už bylo, semifinále taky, čtvrtfinále taky. Chybí dva výsledky. Jeden z nich, osmifinále, to už letos být nemůže.
Mikei: Coufal překvapivě sem tam udělal chybu, chyboval snad nejvíc z celého našeho týmu . Taky doufám, že Franco do sestavy nesáhne a nechá stejnou na Dánsko. V týdnu se na ten zápas podívám ještě minimálně dvakrát. Už začala klasická trenérská přestřelka, kdy si navzájem chválí týmy a pasují se když ne do role outsidera, tak týmu, který nemá nic jisté :-D Dánsko je asi o třicet míst výš v žebříčku, favority jsou oni a můžou to okecávat jak chtějí. A z hlavy si ty dva poslední výsledky a kanonády prostě nevymažou. Podvědomě nás podcení a to bude jen a jen dobře.
SSP: Slušný porovnání. :D To nemůže být náhoda.
Jinak včerejší zápas byl boží. Nedovedu si představit lepší skalp Nizozemců, než po takovém průběhu. Kluci tomu šli naproti a vyhráli zaslouženě. Mile mě potěšilo, jak se s tím porvali nováčci; ať už Barák, což vedlo konečně k tomu, že na hřišti byl někdo, kdo umí kopnout roh a nekope ho od brány a samozřejmě to podstatný; dokáže podržet a rozdat balon. Nevyvaroval se chyb( ta neproměněná šance byla zlá), ale byl rozhodně víc cítit oproti Daridovi. To samé Ševčík s Kadeřábkem. Vůbec Kadeř si to odehrál skvěle na to, jak dlouhou pauzu od posledního zápasu měl. Dumfries není žádný nazdárek. Jen také škoda té tutovky. :) Celkově to bylo famózní a potěšili mě i stopeři, ke kterým jsem spíše negativní. Celkově paráda a věřím, že s takovouto pílí, přístupem, jsme schopni porazit i Dány. A tentokrát doufám, že zůstane sestava, jako hrála včera. Byla mnohem více konstruktivnější a fotbalovější. A stačí k tomu, v uvozovkách, tak málo. :)
Pobavil mě včera Coufal a jeho zahrávání přímáku, ze kterého posléze z protiútoku dostal žlutou. :D Teď se tomu směju, ale bědoval jsem.
SlouzimStarymPsum: Fajn porovnání a historický vhled, díky! Těch náhod je neskutečně moc.
Tak snad v tom letos nebude hrát roli záměna soboty za neděli a postoupíme! ;)
Na ČT ve studiu po zápase Belgičanů říkali, že to je přesně 17 let od našeho čtvrtfinále s Dánskem, a taky byla neděle :-D Já přidám, že v tom roce (2004) vyhrála Stanley Cup Tampa a porazila Calgary, kanadský tým. Po deseti letech se tam kanadský tým dostal, když předtím se do finále naposledy dostal Vancouver v roce 1994. Letos je ve finále kdo? Tampa. Kdo ten druhý? Montreal. Kanadský tým. Po kolika letech? Po deseti! Kdo tam byl před těmi deseti? Vancouver! Hrát se bude zase od šesti, zase ve městě na B, zase o víkendu (jen místo neděle sobota). A jak jsem zmiňoval cestování, že by mohlo hrát roli, tak Dánové sice museli na osmifinále letět jinam, ale bylo to jen za roh, do Amsterdamu, ta první pořádná štreka je čeká až teď, stejně jako čekala Nizozemce. Kteří předtím hráli v Amsterdamu, stejně jako Dánové. Hele, tohle nemůžou být náhody!
De Bruyne končí, Belgie s Itálii podle mě též. Bude moc chybět a Itálie znovu nezaváhá a půjde dál. Jestli teda Belgie vůbec postoupí, od toho zranění to je od nich slabší.
Toho Vaclíka jsem naštěstí neviděl, protože jsem na jednom ze svých hafanů zmerčil klíště a musel jsem zasáhnout podobně jako Vaclík :-D Když jsem pak pijáka likvidoval, tak byla ta šance a viděl jsem to až z opakovačky. Nervy by klíštěti jistě poděkovaly. Krásně se na ten fotbalo koukalo, Nizozemci byli favority na medaili, možná na finále.
V komentáři níž mělo být "Po 17 letech". Pletu si hráče, neumím počítat, k tomu ta zahořklost, mindráky, nenávistné komentáře, měl bych se sebou začít něco dělat.Třeba se stát prezidentem.
Prvních dvacet minut nás Holanďani tlačili, ale naši odolali a poté už byli po zbytek poločasu vyrovnaným mužstvem. Myslím si, že klíčovým momentem byl Vaclíkův fantastický zákrok a po té zasloužené červené už kluci zápas kontrolovali. Kéž by tak chtěli porazit i nevyzpytatelné Dány a přivézt navzdory všem předpokladům medaili. Každopádně za dnešní výkon klobouk dolů. Už si ani nepamatuju, kdy jsem byl takhle spokojený s výkonem české fotbalové reprezentace.
A rád bych dodal, že si myslím, že fotbal do Pindárny patří i na stránce, která se věnuje komiksům.
Po 15 letech konečně zápas na velké akci, na který se bude vzpomínat. Už bylo na čase. Posledně to byli hlavně Nizozemci a pak Dánové, takže... :-) Kromě toho, že je výsledek z říše snů, tak fotbal samotný byl dobrý a hra našich fantastická. Uděluji pět hvězd z pěti.
Ke komiksům, které překáží: Dávám je do sklepa, suchého, a ještě je dobře balím. Minimálně jednou si je ještě přečtu a pak rozhodnu, jestli je tam nechám nebo si je dám do knihovny. Jednou je někomu chci dát, ale ne nějakým vychcánkům, co to pak obratem budou nabízet za prachy. Takže dětem, do knihovny a podobně. Mám tři starší Saudky ve výborném stavu, to půjde na aukro, až si založím účet. Ale cena nejspíš poroste, tak není kam spěchat.
Milo: A nepřijde ti ujetý rvát do komiks pindárny EURO? (Přijde mi ujetý rvát do komiks pindarny euro) ;-)
Čekal jsem překvápko v podobě dvou útočníků (tipoval jsem Vydru) a ono ne , Ševčík bude hrát. Tak uvidíme.
Strašně chybí Kúdela a s Provodem by to bylo ještě veselejší. Věřím v další jedinečný výkon jako proti Anglii v kvaldě nebo proti Belgii v další kvaldě a v postup. Strašně to těm underdogům přeju.
:D teď jsme teda ve stavu, kdy učitel bouchne do stolu a všichni mlcime... :D
Co dneska fotbal , hosi? Kdo vyhraje : my x Nizozemci? Belgie x Portugalci? :))))
Včera mi nevyšel tiket (více tiketu, bohužel) díky Itálii, čekal jsem od nich mnohem víc ;)
Zack - já myslel, že jsi říkal, že nikoho nebanujes :D sám víš, že kecy tohoto typu jsou na chatech, apod. odnepaměti... Jsou to trapny kecy, nedělal bych z toho drama, ale chápu, že dáváš najevo, že se ti to trošku nelíbí :) a je fakt, že zde takovou výhrůžku vidím prvně...
Na jak dlouho má ban? Dal jsi mu nějaký varování? Nebo zprávu?
A dost. Esoes ma ban a pujde za nim kazdy s podobnyma osobnima utokama nebo dokonce recma o nejakym cekani na zimaku. Specialne to nechavam, aby bylo jasny, jak teda ne, pratele.
Tak to je nad slunce jasný, že starej pes, nebo jak si to stvoření tady říká to zaspamoval dětinsky fotbalem. Co bys od takovýho mindráka taky čekal viď. Stačí vidět obsah těch jeho všemožných reakcí tady na foru a člověk do něj vidí, jak do vylitý vázy. Zahořklej člověk , co si léčí svoje mindráky na jiných, nic víc.
Obdobnej žolik plísnil na jednom našem hokejovým forum, až jsme si na něj jednou počkali na zimáku to byl kopec srandy v tu ránu zapřel i vlastní mámu.
Taky teda plánuju poslat pár věcí dál (aktuálně asi 5, ale možná časem ještě něco přibyde). Akorát musím nejdřív sehnat něco, do čeho bych to zabalil :D
Burza zní dobře , něco takového už ale na Crweconu fungovalo a je to taky docela oser . Obzvášť pokud nejste z Prahy . Táhnu se s tím v batohu vlakem přes půl republiky , myslím bůhvíjak dobré ceny za kvalitní kousky nechci a stejně toho půlku táhnu zase zpátky . Je to docela řehole , pročistit sbírku , proto se mi do toho nechce a stále to odsouvám .
Na Comiconu nam to asi neprojde, ale na Crweconu za rok by to urcite slo domlouvit a kdyz se slozime na dva brigadniky, co u toho budou cely den stat a obsluhovat, tak by to mohlo mit i vyrazne efektivnejsi pomer nez co nabizi knihobot.
A nebo fakt devadesatkovou burzu, pronajmout vetsi hospodu, kazdy stat u svyho stolku s comicsama.
Planuji se zbavit všech (+-) za rekneme 100kc/ks, ale prave s nejakym limitem, jako 5ks minimalne. Protoze než se s tim tahat do zasilkovny po kusech, tak si to radsi necham. Burza by pomohla.
Co se prodeje přečtených komiksů týká, zatím bohužel marně hledám v hlavě to nastavení, kde přepnu z módu "Nebaví mě to, znovu to číst nebudu, ale stejně si jak vocas dokoupím zbytek série, ať to mám komplet" do módu "Nebaví mě to, znovu to číst nebudu, tak to pustím dál a získám místo a peníze na něco lepšího". Už jsem si jednou i vytřídil komiksy, které nabídnu na prodej, ale v téhle fázi jsem zatím skončil...
Mkw: ja o ty sluzbe uz uvazoval. Nejaky pravidelny svoz comicsu a bleskovy vyprodej treba jednou za kvartal. V pilotu to to delat v ramci akci, treba Crweconu. Ale pak do toho hodil covid vidle, znate to.
Ja bych to klidne poslal dal, kdyz by s tim nebyl takovy oser - inzerce, domluva, zabalit, poslat. Mohla by na to byt sluzba - nekdo by to vyzvednul a zpracoval, dal bych procenta z ceny :))
Já se naučil přijmout fakt že jsou to jen věci a pokud někdo nabídne dobrou cenu, klidně prodám, pokud je to sračka, klidně prodám, pokud to doma nechci, vím že podruhé to číst nebudu, klidně prodám.. Prodal jsem i srdcovky takže tak...
ArmadOon: Tento mamon jsem taky měl, dokud jsem měl kam komiksy dávat. Volné místo si ale nepřičaruju, takže jsem začal prodávat co už číst podruhé nechci. A je to zvláštně osvobozující pocit :)) A pomůže to vlastně 2x - volné místo + peníze na nové komiksy :)
Someone : Je to tak , ale zase z knihovny si půjčuju věci , které si myslím , že nestojí za to mít doma ( ne tedy že bych doma neměl spoustu blbostí ). Takže když mě něco mile překvapí , tak to i koupím do sbírky , ale moc často se to nestává . Teď si půjčuju různé ty manhwy co tu vyšly a to je fakt dost utrpení , tam mě ještě v dobrém nepřekvapilo nic .
SomeOne: Trochu i jo, ale zase se moc nebojím posílat věci z domu, takže když už je to fakt špatné, tak nepomůže ani, že jsem za to vyhodil peníze oknem :D
Když hodnotím nějaký komiks, který mám půjčený z knihovny, přijde mi, že bývám více kritický než u komiksů, které jsem si koupil, protože pak bych měl pocit zbytečně vyhozených peněz. Máte to někdo taky takhle?
SSP - mně by to asi bylo i sumak, jen mi přijde, že jsi fotbal téma začal díky nějakým kecum od SOS jak rypes nebo co a na tvou povahu, tak jsi trapně z ničeho nic rozjel fotbal... Abys jakože řešil i neco jinýho než MB nebo kecy na někoho/něco. Je to detinsky... opět můj názor. :) Asi i proto mě to irituje, což jsem chtěl vyjádřit i s vysvetlenim, takže jsem uspokojen a už je mi to sumak. :) hezky se bavte... pá
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.