Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

esoes: Jak ten povyk u MB z mé strany (nutno dodat, že nejen z mé strany, a taky že byl plně zasloužený) souvisí s tím, o čem se vede řeč teď a tady, že jsi to nadhodil?

Nejsem strašnej komik, jsem výbornej komik! Jen proto, že vždy předpokládám, bohužel často mylně, že v publiku jsou jen samí inteligenti a žádný dement, nejsem strašným komikem. Maximálně tak naivou, co lidi přeceňuje. Podle tvých dřívejších žbleptů se umíš hezky rozepsat, tak to zkus příště, až mi budeš zase něco povídat. Klidně mi to povídání pošli do pošty. (Pane Janšto, pro vás to stále platí, stejně tak pro toho pána, co pana Janštu nahradil a myslí si, že ho nikdo nevidí ;-)). Na tu položenou otázku bych ale prosil odpověď sem do diskuze.
SlouzimStarymPsum

Tak hlavně, že sis ten povyk namátkou třeba u Mighty boys odpustil. Ty si strašnej komik ti povím, čtu občas pro moje pobavení ty tvoje komentáře tady na foru ty si strašnej případ ti povím, grafoman a pocit méněcennosti hadr.

Jinak komiks jsem objednal, vypadá to dobře. Pacientům zdar !
Hawwwran: Že se neřeší nic jiného než autoři nebo lítost se mi moc nezdá, to by musely být všechny komentáře jen o tom, což nejsou. Kromě toho ta diskuze o výměne se nevede jen zde ve Sb. klubu.

Ale k tomu povyku. Napsal jsi, že musí být hrozné, když se místo nadšení dostaví kritika s autorem nesouvisející věci a že autor žehlí. Kritika se objevila ohledně toho balení, ano, a následný postup Epochy je pak spíš chválen (sám píšeš, že nakladatelství to vyřešilo, nikde žádný zádrhel) a především je komiks hodnocen velmi pozitivně, ne-li vyloženě vynášen do nebes. Fakticky se tedy neděje, co píšeš, ale spíš pravý opak. Pak mi to, co jsi napsal, přijde vzhledem k situaci jako mnoho povyku pro nic. Tobě asi ne, fajn.
Zrovna začínám číst Nanits a netušil jsem jak aktuální téma to je :D
Nesleduju zadny povyk pro nic. Baleni se nepovedlo, lidi se ozvali, nakladatelstvi to vyresilo, nikde zadny zadrhel. To ze mi je jich a autora lito je jednoduchy fakt. Nic jineho se asi neresi, nebo jo?
Není to mnoho povyku pro nic? Knihy bez keců mění, za týden dva na to nikdo ani nevzpomene. Jak to vnímají autoři nevím, ale jako čtenář to beru tak, že díky nakladatelství jsem si ho mohl přečíst a kvůli zjeblému balení a pak bezproblémové výměně (i když, ještě komiks v pařátech nemám) mi to zážitek z komiksu rozhodně nezkazí.
Pravda, že autora Nanites mi je líto. Chudák to teď žehlí a odpovídá a ujišťuje se že to je ok. Asi to musí být hrozné když se místo nadšení dostaví kritika takové s autorem nesouvisející věci.
Deefha: Díky za ten objev.
Podle toho bitrejtu a rozlišení to vypadá, že někdo se hodně snažil, aby při sledování měl člověk pocit, že opravdu sleduje film na videokazetě :-D
Soulbringer: Po revoluci byl Akira jeden z prvních anime filmů, co dostal dabing. Na VHS dabing s omezeným množstvím dabérů to bylo vynikající. Bohužel je ale tahle verze až na pár ukázek na youtube ztracena.
@mkw ad Akira, zkoukni film, uroven je srovnatelna s predlohou.

Na margo kultu, byl docela zazitek videt Akira sekci v manga muzeu v Kyotu a (jestli stalou?) instalaci v Roppongi (Tokyo); kdo planuje cestu do JP, muzeum mangy jednoznacne doporucuji - zaujalo to i zenu, ktera komiksum neholduje a to je co rict.
@mkw ad AKIRA - pro mě to bylo první setkání s Mangou, respektive s tím, jak na východě pracují s grafickým sci-fi příběhem. A pro mě je to kult v dobrém slova smyslu. Ten komiks jsem v roce 1995 nečetl (ostatně nebylo jak), ale VIDĚL jsem to x-krát. V dobách kdy jsem měl doma VHS a existovali půjčovny, tak zrovna AKIRA byl film, který jsem si jako teenager půjčil několikrát a časem ten film znal nazpaměť. Akira vlastně je jedno z děl, které stojí za mou láskou ke komiksům. Byla to pro mě naprosto zásadní vstup do komiksového světa japonců a třeba Ghost in the Shell viděl až později. AKIRA stojí naprosto za to a v roce 1988 to byl prostě fakt přelom. Myslím, že i dnes ten film stojí fakt za to! takže klidně zkoukni a dostaneš lepší představu o sešitech.

Mrkni na tohle fan video
Fimi v pohodě.Mám rád sci fi a western.Jen jsem byl zvědavej.Až to bude ,tak to bude.
Já bych zase nepohrdnul scifi.
Ssp a F-D a co byste si představovali?
Future-Death: Horor říznutý komedií.
Fimi a nemůžeš říct jestli to bude od MB Sci fi krimi atd?
Fimi: Já vím a né nekoupil. Už jsem to měl v košíku a pak si přečetl, jak se rozhodlo, že se to kvůli přeházeným stránkám bude měnit a tak jsem to odložil na neurčito. Jestli se to do té doby vyprodá, tak asi mě to ani moc chybět nebude.
Darker koupil jsi Kaplana? Hele já taky doufám ale já nejsem MB takže nemám právo něco slibovat...
Fimi: Ano, to je to nejdůležitější, ale důležité je, i jak to vyšlo a to se doufám už nebude opakovat.
Darker to já už nevím, snad ne. Důležité je, že to nakonec vyšlo a lidem se to líbí.
Spis bych cekal ohlaseni na kveten a dodani v prosinci.
Fimi: A zase to bude na Hithitu, slíbené na prosinec a vyjde to příští rok v květnu? :)
Future death vím, ale nemůžu to říct, každopádně to bude ohlášené, neboj.
Dotaz-nevíte někdo co mají v plánu mighty boys v plánu po Přístavu Země / Zatmění?
Mně osobně se ten první díl líbil (viz můj komentář přímo u komiksu), je to slušná scifárna (z budoucnosti, kde lidi vypadají jako v 80kách, klasika :D) s paranormálními prvky, je tam i nějaký ten humor. A kresba je za mě první liga.
ad akira - dik.. a je to dobry? mango jsem cetl akorat gits, berserk a nejake horory. tohle vypada dost oldschool. argumenty na doplnene vzdelani a kult nechci :)
Marvel to ovšem nedokončil.
Hanussen: Tu 38dílnou verzi dělal Marvel (vydal to pod Epic Comics). Je to první vydání Akiry v angličtině a historicky jeden z prvních digitálně kolorovaných komiksů.

Ze začátku amíci nevěděli, jak mangu vydávat, tak to vydávali v sešitech.
V box setu je to v HC
Těch edicí je víc, vyšlo to dokonce až v 38 dílech, viz https://www.goodreads.com/series/57444-akira-6-volumes
On snad ani jiný formát neexistuje , ne?
mkw: jj, pokud je mi známo, tak v tomhle formátu by to mělo být 6 knih (kdyžtak mě někdo opravte)
SomeOne: Poslední díl se docela dost odkazuje na znalosti z předchozích knih, hlavně znalosti postav a jejich charakterů.
jak dlouha je akira? podle wiki 6 sebranych knih? Mangu nejak extra nectu, sonduju, jestli se do toho poustet.
Prvních cca 20 knížek Usagiho na sebe docela navazuje, zbytek už tolik ne.
Před dávnými časy 2 navazuje minimálně. Staré komiksy byly dělané tak, aby čtenář mohl začít odkudkoliv.
Usagi jsou spíše povídky, které se dají číst libovolně, ale občas tam navaznosti jsou, takže je lepší číst to tak jak to vycházelo od prvního dílu. Jinak Usagi je super celý.
Ahoj teprve začinam s komiksy,mam dotaz:)
1)Star wars omnibus před davnymi časy 2 (navazuje to na prvni svazek nebo jine přiběhy pač prvni svazek je již vyprodan)
2)Usagi yojimbo (navazuji svazky na sebe nebo jsou v každem jine přiběhy,pokud v každem jinem doporučil bys top 3?)
Přátelé budou pokračovat, znamená to pro ComicsDB něco?
Ze zakladaci schuze:
Když skončili Přátelé, vzniklo ComicsDB. Náhoda? Nemyslím si :D
Dik :) Jo, je to desivy...
Zack a kol.: Všecko nejlepší k narozeninám!

Tu číslovku si dovolím ve vší úctě ignorovat, protože kdyby ne, byl bych strašně starej!
Killingjoke díky za info .
Future-Death: Nevyšlo a mělo by vyjít až zítra. https://argo.cz/?post_type=book&p=153579
Český comicsový kalendář čtvrtek, 27. května -Bomba- není v aktuálně přidných comicsech.Vyšlo to?
Příspěvek k diskuzi že megaknihy mají ceny tak nízko, že mají mizerný servis. Kosmas mi měl poslat Conana a limitovaný Anthropoid. Poslali mi obyč anthropoid. Takže teď to zase budu muset řešit a to nesnáším! Napsal jsem jim na reklamace a samozřejmě to zas určitě budou chtít nějak poslat zpět, určitě mne poženou na poštu kterou mám jen ve vedlejší vesnici a bytostně jí nesnáším. Děs!jestli s tím budu muset na poštu tak je moje další objednávka celá megaknih, fakt!