Chtěl jsem si ověřit, co všechno už mám z jedný série ve sbírce, a při pohledu na Sbírku mě polil studenej pot. Všechno je pryč, zůstaly jen dvě hodnocení z října :-O Že to půjde vrátit zpátky? Znovu všechno zapisovat a hodnotit už asi nebudu...
pro editory: Chybička se vloudila. Album "Liga spravedlnosti #06: Lid versus Liga spravedlnosti" obsahuje čísla 34 až 38, ne 34 až 39. Je to tak uvedeno i v anotaci na přebalu. S tím pak souvisí také výmaz výtvarníka Iana Churchilla, který se podílel právě až na čísle 39.
Tak jsem se všemi těmi rozměry u druhých a třetích vydáních Sin City prohrabal, projel jsem i oficiální podklady od Comics Centra a upravil jsem na stejné rozměry:
- 159 x 235 mm (pevná vazba, 2. a 3. vydání)
- 154 x 230 mm (paperback, 2. vydání)
- 158 x 235 mm - tyto rozměry by mělo mít nové 4. vydání dle nakladatele
Házím to raději do dvou různých komentářů, abych v těch vydáních nedělal bordel a bylo to přehlednější.
Pokud jde o 1. vydání v broži, která začala Crew a pak pokračovala v CC, tak na databázi jsou u všech uvedeny stejné rozměry, stejné je to i v reálu, takže tam je vše v pořádku. To kdyby někoho zajímalo nebo chtěl mít jistotu, že je to o. k.
pro editory: K albu "Batman #07: Svatba" - ten příběh z DC Nation (konkrétně "Your Big Day", v češtině "Tvůj velký den") je z druhého volumka. Viz http://dc.fandom.com/wiki/DC_Nation_Vol_2_0
Comicsové legendy #01: Barbar Conan #01
obsah:
- Conan the Barbarian 1: The Coming of Conan (Conanův příchod)
- Conan the Barbarian 2: Lair of the Beast-Men (Doupě běsích mužů)
- Conan the Barbarian 3: The Twilight of the Grim Grey God (Soumrak šedivého boha)
- Conan the Barbarian 4: The Tower of the Elephant (Věž slona)
- Conan the Barbarian 5: Zukala's Daughter (Zukulova dcera)
- Conan the Barbarian 6: Devil-Wings Over Shadizar (Ďábelská křídla nad Shadizarem)
- Conan the Barbarian 7: The Lurker Within (Skrytý ve stínu)
- Conan the Barbarian 8: The Keepers of the Crypt (Strážci krypty)
Comicsové legendy #05: Barbar Conan #02
obsah:
- Conan the Barbarian 9: The Garden of Fear (Zahrada strachu)
- Conan the Barbarian 10: Beware the Wrath of Anu! (Střez se hněvu Anuova!)
- Conan the Barbarian 11: Rogues in the House (Darebáci v domě)
- Conan the Barbarian 12: The Dweller in the Dark (Obyvatel temnot)
- Conan the Barbarian 12: The Blood of the Dragon (Dračí krev)
- Conan the Barbarian 13: Web of the Spider-God (Síť pavoučího boha)
- Conan the Barbarian 14: A Sword Called Stormbringer! (Meč zvaný Stormbringer!)
- Conan the Barbarian 15: The Green Empress of Melniboné (Zelená císařovna z Melniboné)
- Conan the Barbarian 16: The Frost Giant's Daughter (Dcera pána mrazu)
- Conan the Barbarian 16: The Sword and the Sorcerers (Meč a magie)
Comicsové legendy #15: Conan #03
obsah:
- Conan the Barbarian 17: The Gods of Bal-Sagoth (Bohové Bal-Sagothu)
- Conan the Barbarian 18: The Thing in the Temple! (Věc v chrámu!)
- Conan the Barbarian 19: Hawks from the Sea (Jestřábi moře)
- Conan the Barbarian 20: The Black Hound of Vengeance! (Černý pes pomsty!)
- Conan the Barbarian 21: The Monster of the Monoliths! (Netvor z monolitů!)
- Conan the Barbarian 23: The Shadow of the Vulture! (Stín supa!)
- Conan the Barbarian 24: The Song of Red Sonja (Rudá Sonja)
- Conan the Barbarian 25: The Mirrors of Kharam Akkad (Zrcadla Kharam-Akkada)
číslo 22 v albu není, jestli jsem to dobře pochopil, v originále šlo o reprint jedničky - viz. http://conan.fandom.com/wiki/Conan_the_Barbarian_22
Comicsové legendy #19: Conan #04
obsah:
- Savage Tales 1: The Frost Giant's Daughter (Dcera Pána mrazu)
- Savage Tales 2: Red Nails (Rudé hřeby)
- Savage Tales 3: The Lurker from the Catacombs (Plíživá hrůza z katakomb)
- Savage Tales 3: He Comes from the Dark (Ten, který vystoupil z temnot)
- Savage Tales 4: Night of the Dark God (Noc Temného boha)
- Savage Tales 4: The Dweller in the Dark (Obyvatel temnot)
- Savage Tales 5: The Secret of Skull River (Tajemství Řeky lebek)
- The Savage Sword of Conan 1: Curse of the Undead-Man (Kletba nemrtvého muže)
- The Savage Sword of Conan 2: Black Colossus (Černý kolos)
Comicsové legendy #20: Conan #05
obsah:
- The Savage Sword of Conan 3: At the Mountain of the Moon-God (Na Hoře měsíčního boha)
- The Savage Sword of Conan 3: Demons of the Summit (Démoni na vrcholku)
- The Savage Sword of Conan 4: Iron Shadows in the Moon (Stíny měsíční záře)
- The Savage Sword of Conan 5: A Witch Shall Be Bor (A zrodí se čarodějka)
- The Savage Sword of Conan 6: The Sleeper Beneath the Sands (Spáč pod pískem)
- The Savage Sword of Conan 6: People of the Dark (Lidé z temnot)
Comicsové legendy #21: Conan #06
obsah:
- The Savage Sword of Conan 7: The Citadel at the Center of Time (Citadela uprostřed času)
- The Savage Sword of Conan 8: The Forever Phial (Lahvička věčnosti)
- The Savage Sword of Conan 8: Corsairs Against Stygia (Korzáři proti Stygii)
- The Savage Sword of Conan 8: Death-Song of Conan the Cimmerian (Poslední píseň Conana Cimmeřana)
- The Savage Sword of Conan 9: The Curse of the Cat-Goddess (Kletba kočičí bohyně)
- The Savage Sword of Conan 10: Conan the Conqueror (Conan dobyvatel)
Realne, neda. Az si to budou udrzovat nakladatele, mozna. Jinak je to ciste komunitou udrzovany seznam drbu, o kterych ty treba nevidis nikde zminku, ale v ruznych diskuzich (vcetne tady u Providence :) tim zila komunita tyden :) A pak to Argo zarizlo. Takze dik za pripomenuti, z kalendare to zatim smazu.
Dá sa do kalendára o nasledujúcich vydaniach doplniť aj info o vydavateľovi, prípadne web stránku odkiaľ sa informácia o vydaní zobrala? 22.10. má vyjsť Providence v druhom vydaní a nikde som o tom nevidel zmienku..
pro editory: Album "Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno" neobsahuje sešit "Peter Parker, Spider-Man (Vol. 1) #146" jak je uvedeno na obálce, ale "Spectacular Spider-Man (Vol. 1) 146". Uvnitř knihy už to mají správně.
Nova verze by mela byt do konce roku. Z tech hlavnich oblasti chybi uz jen sbirka, kde sem se ted trochu zasek nad tim, jak to vlastne udelat, protoze jak je to ted, s tim filtrovanim, je to zbytecne slozity. Ale jinak jsem vcelku realisticky presvedceny, ze to do konce roku bude.
trudos: romita, 43ku pryc jsem opravil, u toho dne navic mi prijde, ze to tam v poznamce vidim i kdyz bez podtitulu, tak to necham na Frye nebo Toea, at to pripadne s tebou doladi. Diky moc.
K Ultimátní komiksový komplet #063: Marvel Knights Spider-Man: Dolů mezi mrtvé:
Má uvedeno 160 stran, stejně jako Komiksový výběr Spider-Man #014: Dolů mezi mrtvé, ve kterém jsou ale o dvě čísla víc. I v komentářích někdo píše, že to 160 stran určitě nemá. Viděl bych to na stejný počet stránek jako Ultimátní komiksový komplet #064: Marvel Knights - Spider-man: Jed - 112 stran.
pro adminy: A dnes naposledy, album "Komiksový výběr Spider-Man #025: Jen o den víc" obsahuje ještě příběhy:
- The Amazing Spider-Man 42: Zrození superhrdiny!
- The Amazing Spider-Man 43: Rhinovo řádění!
- Untold Tales of Spider-Man 16: Kluk od vedle
pro adminy: A ještě jedna chybka - u alba "Ultimátní komiksový komplet #090: The Amazing Spider-Man: Konec Spider-Mana" je milně uvedeno v obsahu číslo Amazing Spider-Man 43. Kniha ve skutečnosti obsahuje sešity 44-50, přičemž tak je to uvedeno i na obálce.
pro adminy: Chybička se vloudila. John Romita mezi kreslíři u alba "Komiksový výběr Spider-Man #025: Jen o den" víc je ten starší, ne mladší. Jde o autora Amazing Spider-Man 42 a 43.