Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Proč je X-Wing - Eskadra Rogue nejlepší? Já si obejednal všechny hrome tohohle, omg... :D
Draco: Nejlepší je X-Wing - Eskadra Rogue :)
DEmnoG: No to byla přesně moje myšlenka! A že mám co číst se synem. Jabba Huttova jeskyně je svědkem neuvěřitelných interpretací příběhu.
to Draco: Nenech si vrtat hlavu a kup je. Dnes mi prislo sedm chybejicich Star Wars Omnibusu (ty dva, co jsou out jsem si pred lety koupil). Kniha je to prakticky neznicitelna. Kdyz budes chtit, tak je za tri-ctyri roky prodas klidne za petikilo. Disney do toho slape, brand SW supporti novymi filmy a serialy. Star Wars sve kupce mit bude. Za tech v prepoctu necelych 15 USD se o SW Omnibusech da i rici, ze je to investice.

Jako nenarocnou rychlovku pred spanim, kdyz potrebujes snizit vykon hlavy, podle mne poslouzi. Otestovano vcera na Boba Fett.
aha, tak už jsem četl komentáře a vidim.... bylo mi jasný, že musel být nějaký drsnjější překlad, který k tomuhle sedí určitě líp ;)

díky za reakce ;)
Draco: Mě ty Star Wars omnibusy baví. Občas jsem si říkal, že je to blbost (hlavně Před dávnými časy 1 a 2), ale i tak mě ty příběhy nakonec chytly a bavily. Největší pecka jsou asi Letopisy rytířů Jedi 1 a 2. Pokud se dobře pamatuju, tak mě moc nebavil omnibus X-Wing - Eskadra Rogue 1.
Fimi: S tou v Damned by to snad nemělo mít nic společného, absolutně nezávislá kontinuita.

Draco: S těmi omnibusy je to složitější. Patří to Legends, ale pokrývá to období od několika tisíc let před filmy až po dobu těsně po epizodě 6. Osobně jsem četl 4, první díl letopisů, což je takový průměr, Bobu Fetta - sbírka povídek, kterou spojuje Boba, kolísavá kvalita, Stíny Impéria - 3 příběhy, první příběh je šíleně zmatený, podle všeho je mít třeba přečtenou stejnojmennou knihu, třetí příběh na něj volně navazuje, sice už není tak zmatený, ale žádné terno taky ne. Co je super je prostřední příběh o Maře Jade těsně po po smrti císaře. Celkově nejlepší mi přišel X-wing, ale zde je to bohužel jen první díl.
Ahoj, ví někdo jaké jsou zásadní rozdíly v překladu Sin City / Město hříchu #01: Drsný sbohem? Lítost, Krejčíková, dort ... ? Já teď dočetl překlad od dorta a nějaký slova typu "malér" bych nahradil třeba "průser" nebo "zmetek" za "srace" , apod., Přijde mi místy zbytečně jemný....
Mně furt vrtají hlavou ty Star Wars. Je to dobrý jako celek? Má to nějakou kontinuitu? Dozvím se z toho něco nového? Užiju si oblíbené postavy?
Jh666 je? Já myslel že není.. No vidíš takže je tam šance že by to mohlo být dobré.. A tahle harley z Black labelu je stejná harley co je v Damned?
Fimi: je to Black label a s jejíma ostatníma seriema to nemá nic společného
Lenny jak se ti líbí Ravine?
Myslim že toto není právě Black label
Na Goodreads to má hodnocení 4,6*, takže to nejspíš bude fakt dobré..
Je to Šejič = chci to
Pokud to je další kniha z edice Black Label, tak to bude fajn :)
Takže to není tak debilní jako zbytek jejích komiksů? Jakože trapnej humor, šílenosti typu,, jsem přece cool a boží harley takže dokážu cokoliv a lidi mě žerou,,?
Fimi: Za mě po dvou číslech nejlepší komiks s Harley, co existuje. Rozhodně to nejde srovnávat s jejíma knihama, co tu vychází, už jen díky tomu, že to rozhodně není komedie, ale poměrně vážně podaný origin.
Co říkáte na dnes ohlášený komiks Harleen na 2020 od Sejice? Když čtu zdejší komentáře na harley ať rebirth či new52 tak žádná sláva, je tohle diametrálně lepší?
Dočítal som RVACA. Úžasný príbeh. Ku.va teraz neviem je to podla skutočnosti? Meno hokejistu na internete je dohladatelne. Nic viac.
lantan1: Díky za odkaz. (-: To video je super. Já ty komiksy znám, ale zajímalo by mě, kdo všechno je kupuje a měl by zájem si o nich popovídat nebo se o nich něco dozvědět. V tom případě bych rád doporučil svou stránku www.spidey.cz, kde o této komiksové řadě informuji. Samozřejmě tu lze nalézt i velkou spoustu dalších informací o Spider-Manovi.
Clone: Lenny o tom dělal pěkné video. Zkus na to mrknout, třeba ti to v něčem pomůže.
http://www.youtube.com/watch?v=GFCS0d-rV00
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zda tu někdo kupuje knihy z edice Komiksový výběr Spider-Man. Co na ně říkáte?
mkw: K tomu digitálnímu komiksu ještě dodám, že 10' tablet už mi na to přijde malý, používám 13,3', díky kterému jsou v podstatě všechny americké a asijské komiksy větší než v papírové verzi. Problém je jen Evropa, tam je to mírně menší než standardní formát, o větších albech nemluvě. Comixology ale má zajímavou funkci guided view, kdy se komiks da číst i na mobilu po jednotlivých oknech. Kvůli té Evropě ale začínám přemýšlet o tom, jestli sem nějak z USA nedostat 18' tablet od Samsungu, který z pro mě nepochopitelného důvodu vyrobili jen pro americký trh.
Nevíte někdo co je s Doomsday Clock? Mělo to už před pár dny vyjít a najednou unavailable?
http://www.bookdepository.com/Doomsday-Clock-Geoff-Johns/9781401294816
mkw: ComiXology stahovani comicsu ma (rikaj tomu Backup), ale musi to povolit vydavatel. Pokud jedes hlavne DC a Marvel, tak je odpoved NE. Pokud hlavne Image, tak ANO. Format pdf a cbz.
Ale minimalne v nasledujicich nekolika letech se o ComiXology bat nemusis. Amazon ruší služby málokdy. Navíc je ComiXology leader na trhu digitalnich comicsu a i když to bude v Amazon rodine zanedbatelny psouk, určitě neprodělává. A jako u jakéhokoliv média, budoucnost patří digitalu, az nas prestane umele brzdit retail, tak bude jenom lip a Amazon to moc dobre vi.
Offline jo, formát ne - musíš mít jejich reader. Když služba krachne a nebudeš mít staženo v aplikaci, pravděpodobně přijdeš o vše - tak jako na Steamu, GOGu atd, když si to nestáhneš, tak jako na Spotify... Tak jako u ostatních služeb, na to ti nikdo záruku nedá :) Musíš se jen modlit, že to nikdy nekrachne. Ale tyhle služby nejsou pro sběratele, jak psal i Zack ;) A většinou, když tyhle služby krachují, tak dávají dopředu echo, aby sis vše zaplacené stáhnul offline než ukončí servery, takže no panic ;)
Zack, věci koupené na comixology jsou i offline v nějakém rozumném formátu? Zůstanou ti, když by se ta služba nějak měnila? Dík!
Onj jsou tu i další Slaňáci😁 Byl jsem na výstavě Saudka před 14. dny, překvapilo mě, že se originály prodávají, to snad dříve nebylo, zároveň dost drahé byli i zmenšené kopie. Prý je hodně dědiců.
Zack: musíš vzít nějakého učedníka a vychovat z něho hrdého dědice tvého odkazu:)
No já to myslel spíš ze stránky udržování, ale fajn, smrt je taky celkem nepřítel :D
Haha @chavros, presne :D
Sbirku mrdat, to at si rozeberou lidi, co budou mit zrovna pristup do bytu. Ale uz par let si rikam, ze bych mel promyslet, co s klicema od CDB, to je asi to jediny, co by me mrzelo, kdyby melo zdechnout jen proto, ze sem zdech ja.
@seneke: jj, se nejvic desim toho, ze to zena proda za tolik kolik sem ji rekl, ze sem do toho vrazil ;)
karl173: To už můžem rovnou řešit, co se s našimi sbírkami stane, až natáhnem bačkory. Jasně, někteří z nás si kvůli tomu pořídli nějakou tu drobotu. Jenže co ti, co se neplánujou množit?
Když už tu máme takové hezké a depresivní téma, řešíte třeba někdo i to, zda ty komiksy budou v dobrém stavu i třeba za 10-20 a více let? Já z toho mám například noční můru, že budu mít za pár let v knihovně jen kusy rozlepeného papíru. A nebo že když dám něco do krabice a schovám to na půdu, tak se komiksy poškodí.
Osobně pořád jedu komplety ze setrvačnosti a vždycky když někdo přijde na návštěvu tak se mu to strašně líbí v knihovně :D až mě trochu mrzí že Omnibusy a jiný velký krávy je ani tolik nenadchnou. Další faktor je že čtu jen v hardbacku a knížky z kompletů a od CC se dobře pronesou do práce kde mam možnost číst, omnibusy bych si do práce netahal :D
mkw: 10' tablet a ComiXology. Ale comicsy kupuju, comixology unlimited je lepsi, pokud rad zkousis a prvnich par booku ti staci. Ale ten u nas oficialne mit nemuzes a uprimne netusim, jestli neni Kindle Unlimited jeste nejak vic orezany. Kazdopadne ani jedno neni neni, ze platis pausal a mas pristup ke vsemu.
Tak já se snažím doma mít jen to, co si myslím, že mi udělá radost mne či synovi i někdy v budoucnu. Jinak knihovna nebo si nechám zajít chuť. Sbírat knihy, ke kterým nemám žádný vztah, mne neláká.
k té krizi: mně před časem pomohlo, když jsem si uvědomil, že NEMUSÍM. Nemusím všechno kupovat a číst v den vydání, všechno pěkně počká, až budu mít čas a náladu. Sice mi doma některé komiksy leží už pár týdnů či měsíců, některé normální knížky i více než rok, ale prostě mi neutečou. To samé teď mám u seriálů - podívám se, až bude čas. Kromě Game of Thrones a Stranger Things, ty jsem musel vidět okamžitě, abych pak mohl bez obav chodit na internet a vůbec mezi lidi :)
Dotaz mimo sběratelský kroužek. Na čem čtěte digitální komiks? Zkoušel jste někdo Kindle unlimited, comixology nebo Blitz? Jsou tam celé série nebo se musí dokupovat?

Chci to zkusit, po odklepnuti další partisicove objednávky k dětským knížkám hledám alternativu.
Lenny pro mě je Valiant celkem závislost, strašně mi sedl... Omnibusy dělá jen starým seriim první éry, nové éry dělá deluxky a teď začal compendia v tpb.. Hromada dlx je vyprodaná a shání se těžko ale občas se něco objeví, třeba cheap comics mají všechny dlx X-o manowar, tři vyprodané za pořádnou sumu...

T omnibusy jsou fajn věc, ale chtěl bych jen některé, ne všechny samozřejmě, hromada mě hlavně vůbec nezajímá
@Draco ja furt doufam, ze se dostanu do urciteho stadia naplneni a snizim frekvenci nakupu. Skoro bych rekl, ze uz se tam dostavam. Soucasne tempo asi 150 tisic rocne se mi moc drzet nechce a misto taky nemam neomezene (vlastne mam misto dost omezene).
Zack: Jo, sběratelství je porucha osobnosti, a pro sběratele s rodinou, co sbírá dlouho a už do toho hodně investoval a jak stárne a bohatne, investuje víc, tak i pěknej opruz. Já si už někdy říkám jak pěkný penzijní spoření by z toho bylo, dovolená, atakdále atakdále a prd. Zas mi zahučí přes padesát tisíc do komiksů za jediný rok.

Fimi: Já třeba zvládnu přečíst Omnibus v čj za den. Když jsem nemocná a mám na to těch cca 12 hodin volna. Anglický bych přečetla za víkend. Čtu cca 50-100 stran za hodinu, podle kresby. Třeba přečíst pro mě sérii jako je Sandman nebo Sto nábojů je pro mě tak 3-4 dny, ve chvíli kdy dělám i jiné věci než čtu. Snyderova Batmana jsem četla pět dnů a to na mě byl u série rekord. Když čtu déle, bojím se že ztratím kontext nebo dostanu chuť na něco jiného.
Každej omnibus mě musí aspoň trochu zajímat (vyložené kraviny typu MCU Omnibus přeskakuju), reálně mám ale třeba Clone Sagu úplně vespod to-read listu. Doba čtení nejde generalizovat - kvalitní moderní sérii slupnu za víkend, ukecaným retrem se můžu prokousávat sakra dlouho.

Z důvodu nedostatku místa a závislosti se bojím pořídit cokoliv od Valiantu :D
Cim vetsi kniha, tim hur se k ni dostavam. Kvuli neustalemu prisunu dalsich se spis dostavam k mensim kniham a ty velke zustavaji neprectene. Tak se mi hromadi neprectene omnibusy. Zatim jediny precteny z tech opravdu velkych je Fimiho ikona, Planetary
Lenny to já mám spíš závislost na deluxkach Valiantu a Image ale nedovedu si představit koupit komiksy s vědomím že je budu mít ale třeba si je nikdy neprectu.. Ale je pravda že mám plno neprectenych věcí, jako každý z nás, postupně to ale čtu... Alespoň se snažím
Lenny jak dlouho ti trvá přečíst jeden omnibus?
Já mám závislost na Marvel Omnibusech. Ono to v té knihovně vypadá hrozně hezky... Co na tom, že některé kousky nebudu nejspíš nikdy číst :D
Krize - celkem zajímavé téma. Určitě by z Vás měli lékaři v PNB radost. Tolik možných nových manických klientů:-)
V knižní formě kupuji komiksy pouze v čj (díky tomu stíhám i číst), a to z důvodu kapacity panelákového bytu. Letos se bude počet nových přírůstků pohybovat mezi 40 - 50 kusy a ježí se mi z toho vlasy. Příští rok budu muset přitvrdit výběr a nechat si zajít různé chutě. Naštěstí mi to současná situace na našem knižním trhu ulehčí. Předpokládám, že Argo bude mít díky poslednímu zářezu celkem problémy, BBart už problémy měl, omezil výběr a z jeho nabídky beru jen Fatale, Crew se vydává jinou cestou než je moje, série CC jsem omezil pouze na několik titulů a Vybíral - to uvidíme, pokud nebude mít Murena lepší překlad než jeho poslední vydané kusy, tak to u něj asi ukončím. Další nakladatelé vydávají v menší míře a to si člověk v klidu pohlídá. Do jiného jazyku se pouštět nechci, výjimku bych udělal pouze u povedeného artbooku nebo monografii oblíbeného kreslíře.
CDB bazar není špatný nápad, jen aby byli kupující...
Já mám taky pár stovek nepřečtených komiksů (alkohol a internetové nákupy nejsou dobrá kombinace), ale zbavovat se toho nehodlám. Hezky si to přelouskám i kdyby mě to mělo odkráglovat.