No díval jsem se do programu a došel jsem k závěru, že letos ho po několika letech vynecháme. Nic zajímavého komiksového v něm není. Žádná výstava, žádný komiksový host, nic... Ale radši se ještě podívám, jestli něco nepřidali.
Říkal jsme si, jak to chtějí organizátoři Světa knih letos udělat na Výstavišti a on nakonec veletrh bude v jeho spodní části. A komiks dokonce bude mít, spolu s fantasy a scifi, vlastní pavilon u Křižíkových fontán. Tak doufám, že tam nebude prázdno - to by bylo dost depresivní. Mimochodem, netuší někdo, jestli jsou na Výstavišti ještě nějaké kolotoče? Člověk by si tak mohl aspoň spravit náladu:-)
Ter: Za měsíc těch pět knih udělám. Takže za rok zhruba 60 - 70 knih. Když je knížka dobrá, je hned přečtená. Teď čtu tu antologii Královny hrůzy a dobrý, jsou to spíš gotické duchařské příběhy než horory. Pak se pustím do nové Jennifer McMahon, na tu se dost těším.:) Stačí vypnout internet a ty blbosti v televizi.:)
Darker: Proč ne, ale musím tě varovat, při prohledávání knihovny jsem v sekci D (akční, politické thrillery) narazil na lidskou kostru. Až teď jsem si vzpomněl na kamaráda, který se tam kdysi vydal hledat nějaký komiks. Musel tam zabloudit, chudák, a já si říkal, že už jsem ho dlouho neviděl. Tak to ještě uvaž, každopádně doporučuji si s sebou vzít bílé oblázky, chlebové kůrky nebo alespoň křídu.:) https://www.imgup.cz/images/2019/05/29/sneni03.jpg
Je evidentní, že ten šuplík potřebuje přeorganizovat, někým jiným, kdo si všimne, že už je tam něco dvakrát. Sice nemám moc času, ale rád se obětuju :)
seneke: Si děláš srandu, ale nejsi daleko od pravdy. Za chvíli jedu do Francie, tak jsem přemýšlel, co bych si přivezl, napadl mě Strážce majáku od Francoise Deboise a první Příběhy korrigana Koc´ha. Pak mě něco osvítilo a začal jsem prohledávat hlubiny své knihovny - a bylo to tam! Přivezl jsem si to někdy před 12 lety. Bylo to v sekci E, oddělení fantasy, druhé patro, 28 řada, vůbec jsem nevěděl, že to tam je. Takové jsou hlubiny mého šuplíku - záhadné a tajuplné.:)
Milo_Harwey: Objednávky zpracovávají postupně podle data doručení mailu. Já jsem jim posílal mail na začátku dubna a už tehdy informovali, že se blíží k vyprodání nákladu. Nyní hlavně asi odesílají objednávky a k dispozici už jich moc nebude.
Kvůli podmínkám ze strany majitelů práv na Rychlé šípy musel vydavatel dělat distribuci sám. To znamená, že kniha nesměla jít přes knihkupectví ani e-shopy, aby nekonkurovala regulérním Foglarovým dílům. To znamená, že jakožto soukromá osoba byl na vyřizování objednávek úplně sám, měl jen pár dobrovolníků na balení a rozesílání. Vzhledem k tomu, že ho zhruba před měsícem čekala operace, která vyžaduje delší rekonvalescenci, a vzhledem k množství objednávek, nestačil všechny před operací vyřídit. Dopřejte mu prosím čas, s ohledem na to, jak velice férový člověk to je, určitě se vám ozve, až bude moci. Touhle dobou už by se snad měl dostat z nemocnice domů.
Bohužel, vydavatel RŠ33 tu distribuci nezvládl a zájemci ho zahltili. Myslím, že ani nemá přehled komu už co poslal a kdo ještě stále čeká. Někde jsem i zaslechl, že naklad 1000ks je už rozebran. Na aukru se to 2x prodalo po 2300, což byl extrém. Teď naposledy za 1k.
Ahoj, nemáte ještě někdo náhodou problémy s doručováním Rychlých Šípů 33? Objednal a zaplatil jsem si u nich 2 výtisky, ale dorazil jenom jeden a už více než 2 týdny nereagují na maily. Někomu jinému zase přišel jeden navíc, mají v tom bordel...
kinak Ten prodejce to vyhrál za cca 10000.- https://aukro.cz/aargh-vzacne-kousky-7009008742
a hned to prodává za přepalené ceny. Z toho co původní majitel píše, je to z nějaké knihovny.
Zajímavé, že to prý našel na půdě, ačkoli je tam i Aargh 20, který nedávno vyšel.
A co se dívám dál co prodal, než ho zablokovali, tak všechno jsou komiksy z knihovny. Žolneř 1-6, nějaký Saudek, Chlad... .Je tam uvedeno bydliště Litvínov.
Má tam nové kousky v dobrých stavech, tak počítám, že to není vyřazené ale ukradené.
Nemusi byt uplne corka, ono se toho z knihoven dost vyrazuje, a pak to koluje ledaskde. Ale knihovnou to smrdi kazdopadne. A jestli ti to nekdo nabizi k prodeji, tak bych se k tomu stavel jako k nakupu elektroniky v nadrazni hospode.
Já jen Conan a ta nová kniha ZaK, jinak nic. Což je dobře, protože vyjde spousta super comicsu od jiných vydavatelů, takže na ně zbyde mnohem více peněz :)
Tak som pozrel dokončený edičák CC na 2022 a ako ma prvá polovica roka takmer vôbec neoslovila, s tou druhou to vyzerá oveľa oveľa lepšie. Dobrý výber!
radek: ehm, nic takovýho jsem neřek :) jsem s tím naprosto v pohodě, jen to uvedlo pár věcí z minula do kontextu, to je vše :) díky za reakci a přeji klidný den.
Rajot - tak tím se mnohé vysvětluje... Jinak nevidím nic špatného na tom, když se tady napíše a diskutuje, že se někomu něco nelíbí na praktikách nebo cenové politice CC, nevím proč by za to někdo hned měl být hejtr a vznikat hejt klub. Naopak, je fajn ze tu na to zaznely i dalsi nazory, at uz souhlasne nebo nesouhlasne. Co vím, tak se tu vesele propiraji i jiní vydavatele (MB, Argo...) ale ti holt nemají tak zapálené advokáty, nebo dokážou kritiku lépe přijmout, což teda CC neumí dlouhodobe a bere jen oslavne komentáře a adoraci.
rajot: I kdybych měl něco společného s Papežem, jak to souvisí s tím, když například Fimiho upozorním na to, že tady uvádí nepravdivé informace, a Dinika, že je možné někde nakoupit celoročně se slevou 30 %, který argumentuje, že nějací lidé mají třeba problém nakupovat na konkrétním eshopu, ale zároveň tleská polskému obchodu, protože nikdo nemá zjevně problém s nákupem v Polsku. To je geniální logika ;) Jen z toho tak nějak teče zaujatost. A opravdu ne z mojí strany ;)
Tedy nejsympatičtější na tom je spíš to, že se tu zdá odkopal a projevil nějaký hejt klub. Proti tomu nic nemám, takoví lidé existují a klidně ať se takto prezentují. Je to jejich vizitka.
Já tu nikoho nepropaguji, jen jsem v diskuzi reagoval na nějaké nepravdy, které tu pár lidí šířilo. To se nesmí? Jsem nevěděl. Tak to se omlouvám. Tak klidně pokračujte v hejtování dál.
To není o podrazu na spotřebitele, ale čistě a jednoduše o tom, že půlku ceny z komiksu sežere distribuce. CC to prodává napřímo místo přes distribuci a tak ty procenta sleví. Když to do té distribuce pošlou, tak je slevit nemůžou a sleví si prodejce kolik chce.
Slýples, Radek, dinik a spol - shodneme se na tom, že ta základní cena je hodně nadnesená a ze ta sleva je mýtus? Protože teprve se slevou je to "normální" konkurenční cena a případná Black friday cena je třeba vlastně jen 10% slevy z "normální" ceny, ale na lidi to působí samozrjeme o moc lépe, když vidí 50% a zároveň nutí koupit přímo od CC, což s sebou taky nese určit výhody... btw. Mám dojem, že to je ekonomicky pojmenovaný jev, a to "podraz na spotřebitele" :D
Ale jak kdo co nastaví, je jeho věc, stejně jako kdo co koupi. To je velká Radkova pravda.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.