Hawwwran: pěkné, netušil jsem, že máš i smysl pro humor :-)
Abych pravdu řekl, nejsem si vůbec jistý tím, že samostatný pavilon bude ku prospěchu. Máme pouze pár nakladatelů pro které jsou komiksy prioritou a snad jen Crew tam může být oprávněně. CC na veletrh nechodí; Vybíral, BBart - vydávají komiksy tak na půl; pro Argo a Paseku jsou komiksy jen zpestření edičních plánů. O statní nebudou kvůli "jedné" knize tak daleko od hlavního dění. Navíc je tu všeobecné zvýšení nákladů na prezentaci a dá se očekávat i menší návštěvnost pavilonu. Nějaký program?
No, jak vidno z obrázku, na houpačce bude místa dost...
No díval jsem se do programu a došel jsem k závěru, že letos ho po několika letech vynecháme. Nic zajímavého komiksového v něm není. Žádná výstava, žádný komiksový host, nic... Ale radši se ještě podívám, jestli něco nepřidali.
Říkal jsme si, jak to chtějí organizátoři Světa knih letos udělat na Výstavišti a on nakonec veletrh bude v jeho spodní části. A komiks dokonce bude mít, spolu s fantasy a scifi, vlastní pavilon u Křižíkových fontán. Tak doufám, že tam nebude prázdno - to by bylo dost depresivní. Mimochodem, netuší někdo, jestli jsou na Výstavišti ještě nějaké kolotoče? Člověk by si tak mohl aspoň spravit náladu:-)
Ter: Za měsíc těch pět knih udělám. Takže za rok zhruba 60 - 70 knih. Když je knížka dobrá, je hned přečtená. Teď čtu tu antologii Královny hrůzy a dobrý, jsou to spíš gotické duchařské příběhy než horory. Pak se pustím do nové Jennifer McMahon, na tu se dost těším.:) Stačí vypnout internet a ty blbosti v televizi.:)
Darker: Proč ne, ale musím tě varovat, při prohledávání knihovny jsem v sekci D (akční, politické thrillery) narazil na lidskou kostru. Až teď jsem si vzpomněl na kamaráda, který se tam kdysi vydal hledat nějaký komiks. Musel tam zabloudit, chudák, a já si říkal, že už jsem ho dlouho neviděl. Tak to ještě uvaž, každopádně doporučuji si s sebou vzít bílé oblázky, chlebové kůrky nebo alespoň křídu.:) https://www.imgup.cz/images/2019/05/29/sneni03.jpg
Je evidentní, že ten šuplík potřebuje přeorganizovat, někým jiným, kdo si všimne, že už je tam něco dvakrát. Sice nemám moc času, ale rád se obětuju :)
seneke: Si děláš srandu, ale nejsi daleko od pravdy. Za chvíli jedu do Francie, tak jsem přemýšlel, co bych si přivezl, napadl mě Strážce majáku od Francoise Deboise a první Příběhy korrigana Koc´ha. Pak mě něco osvítilo a začal jsem prohledávat hlubiny své knihovny - a bylo to tam! Přivezl jsem si to někdy před 12 lety. Bylo to v sekci E, oddělení fantasy, druhé patro, 28 řada, vůbec jsem nevěděl, že to tam je. Takové jsou hlubiny mého šuplíku - záhadné a tajuplné.:)
Milo_Harwey: Objednávky zpracovávají postupně podle data doručení mailu. Já jsem jim posílal mail na začátku dubna a už tehdy informovali, že se blíží k vyprodání nákladu. Nyní hlavně asi odesílají objednávky a k dispozici už jich moc nebude.
Kvůli podmínkám ze strany majitelů práv na Rychlé šípy musel vydavatel dělat distribuci sám. To znamená, že kniha nesměla jít přes knihkupectví ani e-shopy, aby nekonkurovala regulérním Foglarovým dílům. To znamená, že jakožto soukromá osoba byl na vyřizování objednávek úplně sám, měl jen pár dobrovolníků na balení a rozesílání. Vzhledem k tomu, že ho zhruba před měsícem čekala operace, která vyžaduje delší rekonvalescenci, a vzhledem k množství objednávek, nestačil všechny před operací vyřídit. Dopřejte mu prosím čas, s ohledem na to, jak velice férový člověk to je, určitě se vám ozve, až bude moci. Touhle dobou už by se snad měl dostat z nemocnice domů.
Bohužel, vydavatel RŠ33 tu distribuci nezvládl a zájemci ho zahltili. Myslím, že ani nemá přehled komu už co poslal a kdo ještě stále čeká. Někde jsem i zaslechl, že naklad 1000ks je už rozebran. Na aukru se to 2x prodalo po 2300, což byl extrém. Teď naposledy za 1k.
Ahoj, nemáte ještě někdo náhodou problémy s doručováním Rychlých Šípů 33? Objednal a zaplatil jsem si u nich 2 výtisky, ale dorazil jenom jeden a už více než 2 týdny nereagují na maily. Někomu jinému zase přišel jeden navíc, mají v tom bordel...
kinak Ten prodejce to vyhrál za cca 10000.- https://aukro.cz/aargh-vzacne-kousky-7009008742
a hned to prodává za přepalené ceny. Z toho co původní majitel píše, je to z nějaké knihovny.
Zajímavé, že to prý našel na půdě, ačkoli je tam i Aargh 20, který nedávno vyšel.
A co se dívám dál co prodal, než ho zablokovali, tak všechno jsou komiksy z knihovny. Žolneř 1-6, nějaký Saudek, Chlad... .Je tam uvedeno bydliště Litvínov.
Má tam nové kousky v dobrých stavech, tak počítám, že to není vyřazené ale ukradené.
Nemusi byt uplne corka, ono se toho z knihoven dost vyrazuje, a pak to koluje ledaskde. Ale knihovnou to smrdi kazdopadne. A jestli ti to nekdo nabizi k prodeji, tak bych se k tomu stavel jako k nakupu elektroniky v nadrazni hospode.
Já jen Conan a ta nová kniha ZaK, jinak nic. Což je dobře, protože vyjde spousta super comicsu od jiných vydavatelů, takže na ně zbyde mnohem více peněz :)
Tak som pozrel dokončený edičák CC na 2022 a ako ma prvá polovica roka takmer vôbec neoslovila, s tou druhou to vyzerá oveľa oveľa lepšie. Dobrý výber!
radek: ehm, nic takovýho jsem neřek :) jsem s tím naprosto v pohodě, jen to uvedlo pár věcí z minula do kontextu, to je vše :) díky za reakci a přeji klidný den.
Rajot - tak tím se mnohé vysvětluje... Jinak nevidím nic špatného na tom, když se tady napíše a diskutuje, že se někomu něco nelíbí na praktikách nebo cenové politice CC, nevím proč by za to někdo hned měl být hejtr a vznikat hejt klub. Naopak, je fajn ze tu na to zaznely i dalsi nazory, at uz souhlasne nebo nesouhlasne. Co vím, tak se tu vesele propiraji i jiní vydavatele (MB, Argo...) ale ti holt nemají tak zapálené advokáty, nebo dokážou kritiku lépe přijmout, což teda CC neumí dlouhodobe a bere jen oslavne komentáře a adoraci.
rajot: I kdybych měl něco společného s Papežem, jak to souvisí s tím, když například Fimiho upozorním na to, že tady uvádí nepravdivé informace, a Dinika, že je možné někde nakoupit celoročně se slevou 30 %, který argumentuje, že nějací lidé mají třeba problém nakupovat na konkrétním eshopu, ale zároveň tleská polskému obchodu, protože nikdo nemá zjevně problém s nákupem v Polsku. To je geniální logika ;) Jen z toho tak nějak teče zaujatost. A opravdu ne z mojí strany ;)
Tedy nejsympatičtější na tom je spíš to, že se tu zdá odkopal a projevil nějaký hejt klub. Proti tomu nic nemám, takoví lidé existují a klidně ať se takto prezentují. Je to jejich vizitka.
Já tu nikoho nepropaguji, jen jsem v diskuzi reagoval na nějaké nepravdy, které tu pár lidí šířilo. To se nesmí? Jsem nevěděl. Tak to se omlouvám. Tak klidně pokračujte v hejtování dál.
To není o podrazu na spotřebitele, ale čistě a jednoduše o tom, že půlku ceny z komiksu sežere distribuce. CC to prodává napřímo místo přes distribuci a tak ty procenta sleví. Když to do té distribuce pošlou, tak je slevit nemůžou a sleví si prodejce kolik chce.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.