Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Nepřečtené comicsy mám oddělené "v čekárně" (většinou se tam díkybohu dlouho neohřejí) a všechny přečtené vyřádkované v knihovně, společně série a vydavatelství, resp. žánr (superhrdinové, komplety apod.) Bohužel, místa není nikdy dost...
Komiksové knihovny si nechávám dělat přesně na míru - evropský komiks 33 cm, US komiks 28 cm, manga 22 cm... apod. To samé beletrie, CD, DVD, člověk takhle ušetří hafo místa. Hloubka 30 cm, pěkně do dvou řad, když je nejhůř.:)

http://imgup.cz/images/2020/04/20/komiksy.jpg

http://imgup.cz/images/2020/04/20/komiksy02.jpg
Já to Teda takhle netridim.. Mám to podle vydavatelů a sérií
Hawwwran: neprectene mam vedle postele a prectene v knihovne ;) ted uz mi tam lezi jen green blood a xmeni :(
Ono kvůli uspoře místa je dobré dávat k sobě věci,které jsou alespoň podobně vysoké. Když mám potom třeba Lemirea ve čtyřech různých velikostech, tak je to peklo, protože nevím co s tím :-D
Tohle jsem nikdy neřešil. Jeden čas jsem si vždycky připravoval co budu číst příště, ale pak jsem zjistil, že mě to zbytečně omezovalo. Jinak seřazuji pouze série a snažím se k sobě dávat podobné věci či autory, ale také je to dle velikosti komiksu. Například věci od Comics Centra se snažím dávat všechny k sobě.
Kolik metru ctverecnich knihovny mate k dispozici?
Hawwwran: Po gruntování obýváku jsem vysomroval volnej regál, kde jsem si vyskládal část nepřečtených komiksů (ne všecko se tam vejde na výšku). Vzhledem k svému nynějšímu tempu čtení to takhle budu asi mít rozdělený po zbytek života. :D
Hawwwran: Já jsem to jednu dobu řešil (tuším kolem roku 2015), ale jak těch nepřečtených přibývalo, tak jsem to přestal řešit a dával si série normálně k sobě :)
Hawwwran: Snažím se držet rozdělení dle nakladatelů a v rámci nich série u sebe. Ne vždy to ale jde. Nepřečtené neřeším, je jich málo 😉
Řešíte nějak oddělení nepřečtených a přečtených knih? Nyní nemám knihovnu a tak mám v dočasných regálech vyskládané jen nepřečtené knihy a přečtené jsou dočasně ve skříni. Už se mi blíží knihovna a přemýšlím jak to do ní budu organizovat. Rozdělení přečtených a nepřečtených mi vyhovuje, ale dělí mi to série. Jak to děláte vy?
Křehké dívčí romantiky. XD
A pro milovníky křehké dívčí romantiky el. verze zdarma k nakoukani na http://www.fakku.net/unlimited
Jojo, u Arga se někdy obálky jen dotknete a je odřená:-)
Já čtu komiksy v posteli, mně se nic neošoupe, nanejvýš prstíček má varhánky.
Přesně tak, ty papírové obálky arga jsou zlo. Kdyby byly desky z materiálu jak třeba právě Bouncer, tak zde máme ultimátní komiksy, jako třeba od Vybírala. Ale to jejich ošoupávání je prostě shit.
Mě se rozpadl jeden Bouncer, ale nevinil bych z toho Argo, tyhle věci se prostě stávají. Navíc nebyl problém s výměnou. Co mě ale štve už od začátku, jsou ty "papírové" hřbety, protože ať to člověk čte, jak chce, hrozně rychle se sedrolí. Nechápu, proč není lak po celém hřbetu vážně. Vizuálně to možná působí hezky, ale jeden aby kolem toho málem chodil obloukem.
Mě už to možná natržené i přišlo. Ale jistý si nejsem. Pamatuju si, že mě to tenkrát štvalo. Když jsem se na to dneska díval, tak to není tak hrozné :-)
No já nechci nic říkat, ale já jsem si Esmerou listoval několikrát a nic se mi ani s obálkou ani s vazbou nestalo :)
Norri: presne tam v ohybe dosiek sa to roztrhlo aj mne :/ ceny ma Argo oproti ostatnym nizke, ale podpisuje sa to na slabej kvalite spracovania. Maximalne som spokojny so spracovanim komiksov od Vybirala, CC, Crew... u nich je ta kvalita na o dost vyssom leveli
Fimi: Esmera ma vsak velmi nestastnu volbu spracovania obalky oproti Mjollnimu napr.
Já od nich mám jen Mjolnir a Cromwella a max spokojenost
Ter: Mě se u Esmery natrhla ta obálka nahoře v ohybu desek. Zepředu i zezadu. Není to velké, ale je to tam - asi 3mm.
Mne se treba totalne rozlepila obálka u Sveta Edeny. A to jsem precetl dvacet stranek. Tolik ke kvalite Arga.
Za me vede pevna vazba knih u CC a bbartu. Vnitrek ma argo dobry, ale desky se droli a osoupavaji hned po prvnim cteni, a ta esmera je dost nestastne provedena, strasne se mi krci a ohyba pri listovani.
DN: jedenkrat precitana a zalozena do police...dnes pri prekladani kni pozeram, ze obalka sa zhora v strede rozpada. Vazba mozno ok, ale spracovanie samotnych obalok je mizerne...na vsetkych ich komiksoch su dobite zodrane rohy
Argo zrovná má jedny z nejlepších vazeb, ale záleží samozřejmě na použití knihy. Pokud byla součástí výpůjčního fondu klubu mladých masturbátorů, není se co divit, že se pod náporem hamtavých prstíků rozpadla...
Hawwwran: Harleen je fajn. Wolviho zrozeni tiez. Kralovska krev 2 must have.
Som jediny smoliar, ktoremu sa komiks Esmera od Arga doslova rozpada pred ocami?!? Uz davnejsie som Argu pripomienkoval nekvalitne spracovanie obalok ich komiksov, ale vydavatel moj dotaz akoze nahodou odignoroval. Mile Argo, predavajte Vase komiksy kludne drahsie, ale nech su kvalitne spracovane, aby vydrzali viac, nez jedno prelistovanie (!) Lebo darmo urobite cosi lacno, ked to mam po jednom pouziti hodit rozbite do kosa.
to maco: V kontextu to možná zaniklo, ale to co tady vyšlo je jen část toho, co má vydat CC. To plánuje kompletní řadu, protože jednotlivých alb už se nedočkáme.
Maco: ale na goodreads ma cela kolekce slusne hodnoceni a lidi se o ni vyjadruji vic kladne nez u nas.
Vďaka. Nevedel som ze to tu uz bolo vydane.
Maco: přečti si názory a komentáře ke dvou dílům, co tu vyšly samostatně. Vycházející hvězdy
Zrodili sa hviezdy. Teraz to je v predobjednavke na CC. Chcem sa opýtať. O com to je. Je to dobre? Oplatí sa zainvesztovat? Viete mi povedať detily? Ma ju niekto v inom jazyku?
Radsi at udela dalsi spellsword, ten ma velky potencial. To me fakt pobavilo a uz se i kreslirsky hodne posunul.
Sv1hl1k: jestli se ptas na dalsi dil, tak uz nebude, Nikkarinovi se k tomu uz nechce vracet.
nevíte někdo kdy bude 130?
Žoldnéře a Americké bohy už z prvního pololetí stáhli. Tak snad ve druhém - tedy pokud nebude na podzim druhé jaro...
Prisel mi dalsi balicek od Crwe, s katalogem leden - červen. Docela dost bych si vybral, tak snad to vyjde.
Silver Surfer: Podobenství
Wolverine: Zrození (možná)
Harleen (možná. Co si o tom myslíte?)
Stranger things: Šestka
Rick a Morty 4 a 5
Timo (možná)
Kůstek
Orange (pravděpodobně)
Královská krev 2
Žoldnéř (!)
Krásná temnota (uvidím podle vydání, mám originál)
Caravaggio (už mám předobjednáno)
Američtí bohové 3

S každou objednávkou si teď doplňuji nekompletního Sandmana a Walking Dead.
Metabaron
Doporučuji od ně ještě Fourth Power a Starr Conspiracy. Krása. Odpočívejte v pokoji mistře.
Na jeho pocest jsem konecne otevrel metabarony. Fakt to vypada dobre.
Ještě přidám svůj komiksový začátek. U mě to odstartovaly tyto sešity: Thorgal: Dítě hvězd, Funky Koval, pak ještě Čtyřlístek a kouzelná lampa, Ztracený svět: Jurský park #1, Pocahontas adaptace, Méďa Pusík, Mickey Mouse, Kačer Donald, Ábíčko a sem tam nějaká Mateřídouška a Ohníček. Pak na to navázaly Rychlé šípy a Svorní gambusíni a průběžně jsem si v knihovně půjčoval Želvy ninja, Asterixe, Tintina a další sešitovky co vycházely: Akta X, Spider-man a od Semicu. Takhle jsem si s tím nějak vystačil a dokompletovával Tintina a Asterixe a sem tam jsem četl nějakého Batmana, než přišel 3 a 4 ročník na gymplu, kdy jsem začal pokukovat po něčem jiném. Pak přišly Strážci a Návrat Temného rytíře, ABC speciál s Tomanem a omnibusy od BBartu a v průběhu jsem pak bral další Batmany: Rok jedna, 10 nocí KGBeasta a Dlouhý Halloween a sem tam jsem něco někde objevil, třeba magazín Crew, Modrá Crew, Thorgal, Sláine a další. Závěr mého rozšíření zavinila kniha Comics: Stručné dějiny. To mě hodně nakoplo. To jsem začal brát komiks úplně jinak a můj zájem o něj už přestal byl nadšenecký, ale jaksi profesionální. Už jsem to začal brát vážně a hodně jsem nabral z různých koutů světa. Poslední střípek mozaiky už mi pak dalo přestěhování se do Prahy, tady to komiksově mnohem více žije než u nás. Holt jsem doma. Díky Karlovi za možnost se vyjádřit.
RD:Bublinky jsem měl 2 čísla, v jednom z nich byl kreslený plakát Conana
Myslím že předloni a vezl jsem to do Brna, měl jsem to cestou čili osobní předání
Fimi: za takovou cenu bych si to pred zavrzenim i nechal projit hlavou😁Kdy a kde si to prodaval?
Ja som vyrastal na komiksu Bublinky. Československý komiksový magazín, ktorý tu vychádzal od roku 1990 do roku 1992 a predával sa po tisíckach. Vznikal aj u nás doma, môj otec bol vyhlásený za najobľúbenejšieho autora a môj učiteľ výtvarnej František Mráz skončil druhý a prispieval viackrát aj do komiksu Aargh! Postupne ho sem popridávam. Už viackrát som sa čudoval, že tu chýba.
Já prodal všechny tři dohromady za 14 000
tutak: co občas nekdo nabídne v nějakém bazaru na fb tak 1. díl už je za míň než 15k málokdy. Ty zbylé 2 mezi 10k a 13k. Nevím jestli se to za to prodá, ale ty ceny už jsou takové asi rok.