Mně osobně se ten první díl líbil (viz můj komentář přímo u komiksu), je to slušná scifárna (z budoucnosti, kde lidi vypadají jako v 80kách, klasika :D) s paranormálními prvky, je tam i nějaký ten humor. A kresba je za mě první liga.
ad akira - dik.. a je to dobry? mango jsem cetl akorat gits, berserk a nejake horory. tohle vypada dost oldschool. argumenty na doplnene vzdelani a kult nechci :)
Hanussen: Tu 38dílnou verzi dělal Marvel (vydal to pod Epic Comics). Je to první vydání Akiry v angličtině a historicky jeden z prvních digitálně kolorovaných komiksů.
Ze začátku amíci nevěděli, jak mangu vydávat, tak to vydávali v sešitech.
Usagi jsou spíše povídky, které se dají číst libovolně, ale občas tam navaznosti jsou, takže je lepší číst to tak jak to vycházelo od prvního dílu. Jinak Usagi je super celý.
Ahoj teprve začinam s komiksy,mam dotaz:)
1)Star wars omnibus před davnymi časy 2 (navazuje to na prvni svazek nebo jine přiběhy pač prvni svazek je již vyprodan)
2)Usagi yojimbo (navazuji svazky na sebe nebo jsou v každem jine přiběhy,pokud v každem jinem doporučil bys top 3?)
Příspěvek k diskuzi že megaknihy mají ceny tak nízko, že mají mizerný servis. Kosmas mi měl poslat Conana a limitovaný Anthropoid. Poslali mi obyč anthropoid. Takže teď to zase budu muset řešit a to nesnáším! Napsal jsem jim na reklamace a samozřejmě to zas určitě budou chtít nějak poslat zpět, určitě mne poženou na poštu kterou mám jen ve vedlejší vesnici a bytostně jí nesnáším. Děs!jestli s tím budu muset na poštu tak je moje další objednávka celá megaknih, fakt!
rooty - Nie je to na 100%, ale Pavlovský sa k tomu raz vyjadril, že o tom uvažujú, samozrejme to nič negarantuje a vždy je tu ešte aj možnosť, že to vydá Vybíral. Uvidíme :)
rooty: Jop, Aslak známe a je ve hře, však jsem ho taky amatérsky překládal. Les Indes Fourbes, tam byly nějaké potíže u jednání o licenci. S Delcourtem je to vyjednávání na levačku.
Gmork - Ano, na Siegrieda se těším hodně. Ten Aslak je taky v hledáčku Vybírala? A jaká je šance na Les Indes Fourbes, viděl jsem pár stránek a vypadá to moc dobře, Guarnido je skvělý!
deefha: myslela jsem tím, že na tvých fotkách je to navíc zrcadlově obrácené k tomu, na co koukám já ve svém vydání, ale teď jsem si z tvé poslední fotky uvědomila, že tady má Akira vydání originální (P-L), kdežto jám mám US vydání (L-P) :D ale i tak, pořadí barevných stránek je stejně nějaké podivné (tedy z logiky v opačném pořadí, než by mělo být)
nejakdivne: nic nového pod sluncem, já mám v originálu někde za půlkou dva archy posunutý asi o 0,5 cm, takže dole ořez až k číslu stránky a nahoře - "odděl si listy sám doma" :D
deefha: Jednoznacne prehazene, ty stranky takhle ani vizualne nenavazuji.. Jestli to zkompletovali takhle blbe s celym nakladem, je to docela nestesti.
Plus takhle tam je videt i kus spadavky vc orezovych znacek, myslel jsem ze na nasem trhu ma na tohle exkluzivitu Egmont. ;)
Prace chvatna..
deefha: a navíc koukám zrcadlově obrácený sklad listů (mám v ruce originál, ta satelitní fotka má červené části k sobě (do vazby), strejně tak u těch výbuchů)
rooty: Tak to se těš na Siegfrieda, to je skvělá věc. Seveřany od Wooda mám koupené a přečtené ve francouzštině, některé příběhy jsou tam hodně dobré, třeba Vdova moru, některé jsou slabší. Jinak z Evropy znám ještě tři série s vikingy, určitě nejlepší je Aslak. https://imgup.cz/images/2021/05/08/joe.jpg
Fimi - ne, v angličtině čtu už pouze Brubakera, na složitější věci potřebuji slovník a to mě nebaví. Z jmenovaných by mě stejně asi zajímal jen ten Northlanders.
Gmork - jinak jsem rád, že se Vybíralovi daří, doufám, že to pomůže k vydávaní více titulů ročně. Včera mi psal, že plánuje na září anketu, tak jsem zvědavý, co tam bude :-))
Vikingů není nikdy dost :-) Vybíral je u mě aktuálně nr1 mezi vydavateli. Mám všechno a zatím nemůžu říct, že by mě něco zklamalo. Doufám, že udrží formu ve výběru. Poslední Orlové Říma i Texaský Jack opět skvělé! Ještě by mohl vydat něco ve stylu Dlouhého Johna Silvera, kterého doufám v budoucnu vydá znovu, protože ten komiks si zaslouží jeho úpravu.
Z distribuce se ještě stáhlo posledních 30 kusů Až do posledního, tak jestli to ještě někdo nemá, ať dlouho neotálí. A krátí se náklad i u Sykese, u pana Vybírala je nějakých 70 výtisků.
Sága Valty od tandemu Dufaux/Aouamri se u pana Vybírala vyprodala, něco ještě zbývá na e-shopech. Nezbývá než poděkovat všem, kteří si knihu koupili a umožnili tak i vydání Siegfrieda. Je fajn, že severská mytologie a vikingové jsou v oblibě (vyprodaný Asgard). V hledáčku je další vikingská série, stejně kvalitní jako Sága a Asgard, tak snad to klapne.
Spíš bych na to nevsázel...uvidíme jak to vyřeší, protože trojka vyšla už jenom s novou obálkou, ten původní vzhled prvních dvou neměla no...ale stejně předbíháme, dokud to neuvidíme přímo od BB můžeme jenom doufat :)
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.