Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

io9, nerdist, comic book resources
Fotnite bude mít u nás další komiks. Tentokrát se bude jednat o crossover s Marvelem. Nějak se nám ty sešitovky rozjíždí.

Jinak Toe díky za tvoje tipy. Budu rád když sem budete házet další.
Twitter, Instagram a Facebook. Pokud chceš zprávy nejrychleji, nic rychlejšího není. Musíš sledovat správné lidi / skupiny, které obvykle vydrží 2-3 roky maximálně a pak se rozhádají, zaniknou z nedostatku času a podobně a vzniknou zase nové, takže musíš občas střídat. Dobré jsou streamy na sociální sítích u stránek vyjmenovaných níže, tam máš určitou šanci, že jen tak nezmizí a neodmlčí se, pokud si zvykneš.
Jinak jsou klasika jedny z nejstarších CBR a Bleeding Cool kde máš často novinky ze zákulisí, drby, exclusivitky... A pak klasiky jako IGN (ne ta česká mutace) nebo Comic Vine, která se ale poté, co ji koupil Gamespot přeměnila hlavně na databázi, takže tam musíš na fórum nebo newsarama, která byla kdysi jedním z nejlepších zdrojů, ale taky ji koupilo něco herního a šlo to dost dolů a kde jsou v dnešní době novinky hlavně filmovo / seriálovo komiksové, což je ale v dnešní době 90 % všech informačních webů o komisech. Aby ses tak nějak udržel, musíš hold propojit tohle vše a ideálně ještě hry, kde jsou peníze, proto tyhle stránky pořád jedou i když známější stránky, které informovaly čistě o komiksech už dávno zanikly. Mediální kolosy tipu IGN pak mají často jako první trailery na komiksové filmy a tak, pokud tě zajímá tohle... Ale jejich sociální sítě jsou pořád rychlejší, než samotné weby... A pak plno menších, kde jsou zajímavé recenze, ale novinky už ne tak rychle a musíš počítat s tím, že se obvykle po čase odmlčí...
Jaké jsou vaše oblíbené informační weby o pop kultůře? Jak v češtině, tak především v angličtině, ty mě zajímají nejvíce a především ty, které přicházejí s novinkami nejdříve.
Angri: Jak píše Zack, série Můj první komiks je ideál - tam máš mix jak MARVEL tak DC pro menší.
Ty Marvels - Zázraky jak navrhuje Ter pro prvňáčka spíš ne, to je reportážní komiks ve fotorealistické kresbě pro starší, ale případně můžeš zkusit Egmont co vydává tuhle řadu knížek:
https://comicsdb.cz/serie/670/marvel-action
Případně se můžeš podívat po sešitech, které vydával, co už nejsou v běžném prodeji, ale občas se objeví na Aukru, bazarech a podobně i naráz více čísel pohromadě:
https://comicsdb.cz/serie/200/marvel-heroes
https://comicsdb.cz/serie/309/marvel-super-heroes-avengers
https://comicsdb.cz/serie/485/ultimate-spider-man-casopis
https://comicsdb.cz/serie/484/spider-man-casopis
Případně pak dělá plno věcí, kde jsou z Marvelu jen ilustrace plus krátké texty na kterých si procvičuje čtení (nebo mu je zatím někdo čte ;) ale bez komiksů, plus různé hry a luštění, pokud ho nechceš už vyloženě tlačit ke komiksu - tyhle věci schvalují maminky nejvíce :D
https://www.comicspoint.cz/spider-man-5minutove-spider-manovy-pribehy
https://www.comicspoint.cz/spider-man-cteni-s-maskou
https://www.comicspoint.cz/spider-man-spider-manuv-pribeh
https://www.comicspoint.cz/marvel-avengers-pribehy-superhrdinu
https://www.comicspoint.cz/marvel-kniha-plna-faktu
https://www.comicspoint.cz/spider-man-v-1000-teckach

Nebo pak ještě co se malým dětem hodně líbilo, zvlášť pokud měli možnost vidět Scoobyho, z konkurence Marvelu tohle: https://comicsdb.cz/comics/6256/scooby-doo-tymovka-01 nebo tuhle holčičí skvadru: https://comicsdb.cz/serie/539/dc-superhrdinky

A pokud ho chceš udržet v "mainstreamu", ale není potřeba rovnou u superhero, doporučuju od vlastníka Marvelu tohle: https://comicsdb.cz/serie/552/jak-vycvicit-draky-jezdci-z-blpu - jsou na to dobré ohlasy dětí, zvláště pokud už viděli filmy / seriály a podobných "disneyovek" je pak více, ale tohle je aktuálně nejvíc dostupné i v obchodech, je to krátké, písmenka se trochu hůře čtou, ale maminky opět rády schvalují :))
Angri: pri takých kritériách by som zrejme nehľadal komiks od Marvelu. Tam je to násilie atď v každom komikse, rovnako tak v DC. Možno by si mu mohol vybrať Marvels (Zázraky) čo je komiksová história Marvel vesmíru.
Zdarec , jsem tu prvně, tak nevím jeslit jsem v tomto vlákně správně.
Synátorovi se líbí svět Marvelu, chodí do první třídy , potřeboval bych doporučit nějaký komiks (nebo lépe celou sérii) ze světa Marvelu ve kterém není - krev , sex , drogy , alkohol (prostě všechny ty věci který normální člověk potřebuje k životu :-D )
Děkuji
Jirka
@Badboy - a na kniznim klubu je to za par korun a jeste je tam ta sleva 100 pri nakupu nad 499, tak to jde predobjednat za velice peknu korunu si myslim, akorat tam nemozu najit nic co k tomu prihodit :D
Tak to mi nějak uniklo, dík.
@BadBoy Paseka Lost Dogs už oznamovala, mají je v edičáku na duben viz https://issuu.com/knihypaseka/docs/edicni_plan_paseka_2022-2_jednostrany
Tak si tak brouzdám knížkama a komiksama na Booktoku a co jsem tam neobjevil - vyjdou Toulaví psi od Lemira: https://www.booktook.cz/p/toulavi-psi/. Ale u Paseky na webu zatím ani slovo...
BookTook už odeslal novýho Joe Sacca, well done :)
Kopíruji:
V červenci se hlavního titulu Batmana ujme Chip Zdarsky, který s ním má dlouho-trvající plány, které ovlivní i další tituly spojené s Batmanem.
Spolu s Batmanem bude Zdarsky nadále pokračovat ve psaní Daredevila (což už se v minulosti stalo několika autorům, např. Frank Miller nebo Ed Brubaker).
Pokud by někoho zajímalo, na svět vyplavaly další dva komiksy, co chce letos vydat BB Art.
V dubnu vyjde All Star Western 4. To mě dost překvapilo, protože mám za to, že o té sérii psali pár let zpátky, že v ní pokračovat nebudou.
A na podzim by měl vyjít Rorschach od Kinga.
Kolosálky - nesbírám, preferuji jednotlivé knihy. Kolosálky se mi blbě drží, tím pádem i blbě čtou, mám obavy, že se zlomí hřbet a ani se mi nelíbí, jak vypadají v knihovně, upřednostňuji ostatně nižší poličky. Vůbec mi nepřipadají jako sběratelský kousek, pro mě má punc sběratelství a exkluzivity 1. vydání anebo sešity. OStatně nemám ráda ani omnibusy. Čím je ta kniha tlustší, tím později se obvykle dostanu ke čtení, protože si nesutále představuji, kolik času si na ty stovky a tisíce stran budu muset vyšetřit. Takže Měsíční stín jsem ještě nevybalila a mám ho doma rok a čtvrt. Jediný fakt tlustý komiks, co jsem přelouskala hned, byla Luba. I tím Ňů Jorským metrem jsem ji vozila a četla.

Mimochodem, těch 12 knih Hellboye bych koupila.
ad kolosalky - vetsinou jsem bral z duvodu, ze nebyly vsechny knihy k dostani. Nebyt liny, tak bych to s dotisky postupne vymenil za mensi rozmer. Blbe se to cte, prenasi; na kochani a machrovani ok, ale na to uz nejak neni cas a nalada.
Pokud jde o kolosálky, tak spíš z praktických důvodů preferuju jednotlivé knihy. Občas udělám výjimku, když je to uzavřený příběh, jako třeba Měsíční stín nebo teďka reedice Půlnočních stínů, ale vzhledem k velikosti těch knih to omezuju, protože mám málo vysokých poliček.
Mě osobně žádné bonusy nezajímají, je logické, že od cc pokud má něco 166stran, z toho je 150 stran příběh a zbytek bonusy a těch knih je X, že kdyby se tohle vše narvalo do kolosalky, tak bude mnohem tlustší a hlavně dražší...když teď vydají ZaK znovu, hádám že další kolosalka mimo Svět artefaktů bude kompletní Grandville a budeme tohle řešit znovu.
Já si nechám svých šest knih ZaK první vydání.
soul - :D pěkný... máme to úplně stejně :) (k tomu, co píšeš klukům: já mám zas rád něco navíc, ale pozor! co jsem pochopil, tak kolosálky mají naopak o něco míň - řešil jsem conana. Malý knihy mají jiné obálky, kterou nejsou v bonusech u kolos, navíc mají malé knihy právě další bonusy navíc, které taky NEJSOU v kolos! takže někdo musí vlastně koupit obojí)

dotazy: bude to tlustý hodně, 1000 stran, neřekl bych, že rapidně ušetříš místo, nic extra to mít nebude (dle conan zkušenosti), knihy prodat můžeš a počkat, to je na tobě, kolos můžeš číst i v posteli nebo normálně v sedě, není to takovej brutus (a ty si to dáš na pohodu v knihovně na nohy), zabije ho to, pokud spadne :D
@fimi, @gmork, @kinak, @darth raelchi> Díky za rychlý a dobrý přehled. Mě se prostě potvrzuje to, o čem dlouho přemýšlím. Samozřejmě vidím v kolosálkách ty první a viditelné benefity, ale nejsem prostě úplně fanouškem toho, mít dílo jen proto, že je to rarita či sběratelská věc, že už je to vyprodaná, že má pár extra obálek a povídaní navíc - tam mám obecně problém s překupníky z aukra, ale zase žijem v kapitalismu, takže to chápu a samozřejmě nikomu neberu to, že si někdo buduje sbírku. To tady máme asi všichni. Jen pro mě je to prostě jistým způsobem málo. Proto jsme chtěl znát pokud možno celou paletu motivací, plusy i mínusy u všech kamarádů tady z fóra. Zároveň se mi potvrzuje, že ta kvalita taky lítá. I mě přijdou v rámci UI super třeba OMNIBUSY od marvelu, ale když vidím, že někdo vydává souborný věci v paperbacku, to bych asi vraždil. A teď jsem si třeba vzpomněl, jaká diskuse nad kvalitou vydání Kaplana (byť to kolosálka / omnibus v pravém slova smyslu asi taky není) - tady bych si fakt rád od dalších (a klidně znovu) vás přečetl, co považujete skutečně za kvalitní, ať už zpracováním nebo samotným obsahem. To mě zajímá asi nejvíce.

@milo_harwey mno co to tady znám (ještě než jsem začal aktivně přispívat), nebylo tu dlouho období, kdyby se o tom tu a tam nevedla diskuse :) A řeším to i proto, že mi dochází tak nějak místo v knihovně a nejsem člověk, co by se jednoduše zbavoval věcí, který by asi do světa jít mohli (moc prodávat neumím a hlavně jsem děsně lenivej...) Mno a logicky si kladu třeba takový dotazy:

- hele CC chystá kolosálku Z&K - jak moc tlustý to bude? Co tam bude navíc? Ušetřím tím hodně místa (i peněz vlastně) nebo je to zase marketing, jak ze mě 2x vytáhnout peníze za skoro tu samou věc, jen proto, že v ní bude něco extra? Mám teď zkusit prodat ty jednotlivé knihy 1-6 a pak si na to počkat?
- hele tady někdo nabízí kolosálku Hellboye - jako je to dost peněz a musel bych pak zase někomu střelit komplet knihy 1-12 ... ale bude to někdo vůbec chtít? a stojí to vůbec za to (když k tý kolosálce je teď příplatek za to, že je to dávno sold-out)?
- k dobrým věcem mám tendenci se vracet, ale budu si fakt číst komiksy u stolu? (a já si u stolu fakt moc nečtu)
- když vím, jak se to má správně skladovat, stojí mi to vůbec za to? ... a nezabije mi to synka, až to na něj spadne z knihovny? :)
Soulbringer - proč se ptáš? :)
Jinak pro mě je ideální formát US komiksu Paper Girls, které loni vydala Crew. Hodně čtení za přiměřené peníze a navíc šetří drahocenné místo na poličce. Víc takových knih.
@Soulbringer
1) postupem casu se setreni mista stava jednou z top priorit (ne neskladuji je dle doporuceni, ale mam nastojato s dalsimi bichlemi, kazdopadne na "fest" v rade, nikoliv nejak volne...)
- rozhodne se jevi jako lepsi investice nez jednotlive dily a to nejen z hlediska dotisku... (nejsem sberatel, takze treba Pekelnou kniznici 1 jsem prodal a kolosalky kupuji jen ty co me zajimaji)
- je to jednoduche, proste cim vetsi "ztratu" jsi schopen akceptovat, tim snaze prodas, ale treba u CC nesmis zapominat na black friday, takze naklady obetovane prilezitosti ;)
2) zatim jsem cetl vzdy jen jednou a asi se to v nejblizsi budoucnosti nezmeni (bohuzel neni cas), vicekrat ctu jen veci nad nimiz premyslim zda je prodat
- nevyhoda vaha/rozmer pri cteni
- vyhoda vydani vice dilu najednou, velky format, rozumna cena, super kvalita (az na Providence od Arga...)
3) bud mas pohled sberatele a pak urcite vsechny anebo pohled ctenare a tam je to ciste subjektivni dle vkusu dotycneho...
BadBoy - inu, zlobivý hochu, zhruba za kilo, koupím hellboy variantu hned ;) případně obě varianty se slevou za 150 :D
soulbringer: ad kolosálky, u mě je to jednoduché - 1.- Nekupuji si je. 2.- Žádné výhody v nich nevidím. 3.- Fakt nevím, vůbec mě nezajímají. Měl jsem pouze Kolosálního Conana a toho jsem prodal. Bude to takhle stačit.:) Žádné staré rány nevytahuješ, je to zboží jako každé jiné, všechno má svého kupce. Navíc já jsem prachobyčejný čtenář, ne sběratel.
Soulbringer já to měl jako začínající sběratel, protože je to něco unikátního a bez ohledu na obsah mi stačilo pouze slovo kolosální a koupil jsem si to...
pak jsem to vše prodal, když už jsem měl jiné priority.
Jediné, co dle mě stojí za to si nechat, je Luther.
Na druhou stranu chápu třeba Witchblade nebo Darkness, tuhle kravinu by tu nikdo po dílech nekupoval nejspíš, ale po kolosalkach lidi jdou takže ano, věřím že kdyby se vydal Spawn v kolosalce tak to bude stejně prodejné jako Witchblade. Jinak místo jsem tím ušetřil, měl jsem jak 12 hellboyů tak tři knižnice a místa víc zabraly díly..
Za kolik se tak prodává Goon 3 s normální a s hellboy obálkou? (mám obojí, tak přemýšlím, že jedno pustím)
Vím, že se to tady probírali asi tisíckráte (včetně vtípků "how to read kolosálku - use a f*cking table"), ale nedá mi to. Nechci se samozřejmě strefovat do žádného vydavatelství. ani sběratele a zřejmě každý z nás tady bojuje s tím, že knihovna není nafukovací... ale prostě my to nedá:

Proč si kupujete kolosálky a jaké VŠECHNY motivace k tomu máte?
- je to hlavně o tom, že fakticky opravdu chcete "jen" ušetřit místo? Tady k tomu asi 2 poznámky: je pro vás jednoduché rozprodat třeba předchozí sešity (čeká nás tedy záplava rozprodeje všech knih Zámku a Klíče v dalších měsících?) A skutečně - při správném skladování kolosálek - jste ušetřili místo v knihovně?
- je to hlavně o tom, že máte konečně šanci mít vše pohromadě na jednom místě?
- je to hlavně o tom, že víte, že je to bude omezený množství, že je to "unikátní" a vy víte, že máte svou "investici" pojištěnou v případě, že byste v budoucnu potřebovali střelit?
- je to hlavně o tom, že podpoříte své oblíbené nakladatelství ...

Jaké (ne)výhody a souvislosti vidíte v kolosálkách obecně?
- Vracíte se k nim stejně často jako k jiným vydáním? fakt je čtete nebo na ně padá prach?
- Berete hlavně jako marketingový počin vydavatelství jak z vás dostat větší jednorázovou investici... a nebo naopak v tom vidíte naopak super cenu/výkon?
- něco jiného?

Které kolosálky - čistě subjektivně - rozhodně stojí za to a které ne?
- u kterých jste skutečně rádi, že to máte po kupě
-... a u kterých to třeba považujte za zbytečnost, za vyhozený peníze... atd.

vřelé díky všem a omluva pokud zase vytahuju staré rány
Přesně jak píše kolega. Jde to do sbírky.
Norri: tak ono nejde ani moc o tu angličtinu, spíš aby to vypadalo stejně v knihovně...
Punisher 1 stojí na BookDepo 334,- Kč. Chápu, že ne každý umí dobře anglicky, ale trápit se pár dnů se slovníkem je podle mě lepší alternativa, než doufat v dotisk anebo to kupovat z druhé ruky za 2000,- Kč.
Punishera Max 1 bych bral. Jinak Bb art dotisky celkem jede, ale v tom jejich systému, aby se čert vyznal.
Bb art a dotisky? To spíš nové vydání, ale nečekám to...
Neví někdo, jestli se plánuje dotisk Punisher 1 a Punisher Od kolébky do hrobu?
Walome - Tenhle argument je mimo, proč potom CC vydalo kolosálky Darkness, Witchblade? To jsou stejně béčkové série z devadesátek jako Spawn, akorát mainstreamovému čtenáři ještě míň známý. Spawn nikdy nebyl nic moc velkýho, jen to mělo hype, protože začínal Image a psal to Toddfather, ale jako značka je to stoprocentně víc prodejné než Darkness nebo Witchblade, který byly meh úplně stejně jako ten Spawn, akorát neměly nikdy ten hype.

Nicméně šancemetr na nich se naplnil, stejně jako by se naplnil na Spawnovi, každý si nechal vyrobit 2-3 kousky, takže ty kolosálky z Darkness/Witchblade světa jsou tak zajímavé a prodejné tituly, že se na aukru prodávají pod tu původní cenu nebo za stejně, protože širší okruh si to zatím nenašlo. :D

Jinak p. Dort je zkušený profesionál ve svém oboru, který dokáže ve většině případů kombinovat kvalitu titulu i komerční aspekt.
Walome Spawn pořád vychází, stejně jako porad vychází Batman a je starý třikrát víc jak Spawn...prostě by tu mohl vyjít nějaký novější run Spawna, proč ne...jak starý je Conan? Sawage sword of Conan? Jinak ano, ty první věci Spawna jsou hrozné, ale je to jedno, však cc taky ne vždy vydává nějakou úplnou pecku a lidi to kupují...
Kolosalky stojej kolik? 2000-2500? To za 6 komiksu a bonusy nejsou "brutalni penize". Plus lidi to asi jako ja budou prodavat tak to par stovek vrati.

Spawna nevim proc by tu mel nekdo vydavat co tak vsude ctu tak je to dost hrozna vec. Navic je to 30 let stary, myslim, ze uz jsme se posunuli.

A smysl podnikani je vydelat. Takze "mit koule" na to vydat neprodejnej komiks je myslenka uplne mimo.
hromotlk: Napiš mail na info@comicspoint.cz a krásne ti odpovedajú buď si niečo objednáš a do poznámky dáš že chceš prebal. alebo ti ho pošlú za cenu zásielkovne. tak čakám dám vedieť :)
Milo: to je ta výhoda... Nemusíme :D
karlito - prej jsou naprosto identické ;)

radek, fimi, Matthew - preferoval bych vydání dodatečných příběhů v první kolosálce.. aby se čekalo 10 let na druhou, v níž budou dodatečné příběhy obsaženy, pokud tedy nenastane varianta, kterou všichni čekáme = CC vydá samostatné malé knihy dodatečných příběhů a poté i dalších pokračování ZaK a pak druhá kolosálka

Schirru, Havran - bohužel kolosální knihy neobsahují bonusy, co jsou v malých knihách = musíte si koupit x nechat obojí a kupovat všechno... :)
A co se toho druhého criminalu týká, máte někdo skouknuté zda jsou obě vydání opravdu totožná (krom desek a přebalu samozřejmě, myslím vnitřek)?
Denis: daj vediet ako si dopadol.
lantan1: diki skusím
Já se k ZaK ještě třeba nedostal, takže kolosálku ocením a nebude to duplikace.
Já se těším ze diky kolosálce se budu moci zbavit šesti knížek a místo toho mít jednu. Udělá mi to místo v knihovně na další dvě knihy.. možná i tři! :)
Radek: Čéče byl bych za další příběhy rád. Ale hlavní série vychazela origos ve volumkach 6 let. Vzhledem k tomu, ze to pokračování vycte mezi radky zatim jen par vyvolenych, tak mi cekani s temi doplnujicimi kratasy na dalsi kolosalku za 8-10 let nedava uplne smysl.
Denis: Napiš mail třeba na info@comicspoint.cz a pošlou ti za cenu poštovného nový originál přebal ke Criminalu 2 :)