Hawwwran:
Kolosálka - Colossal King Conan
pokračování Hellboyversa - UPVO, nějaká hellboy jednohubka, Humr 2...
Baltimore 8, Poch.kraj 7, Cerna Palice 1945, James Bond, Buffy 2, conan od Aarona 2
Sin City 4-7, obsah Kolosaniho Conana 2 v jednotlivych knihach (cislovanych 7-10)
z novinek: Manor Black, Doomboy, Král, jenž byl a bude
S reklamaci u Megaknih jsem mel zkusenost nedavno. Prejdu na to co te zajima. Poslani penez mne stalo hoooodne emailu s ruznyma lidma. Urcite se jim ozvi. Jsou schopni to nekam zasantrocit. Stejne jako zasantrocili moji vratku a dokonce moji objednavku za 7000, ktera byla zaplacena, ale zapomneli ji proste poslat.
nejakdivne: dnes chvíli po půlnoci mi psali z BookDepa, že je kniha na cestě, tak uvidím příští týden. doufám, že žádný vymahačský dopis nepřijde.
co se týče reklamací Megaknihy a Booktook, bude to počítám klasika, vždy se dalo domluvit. ale ten počet dnů je u tebe už dost, asi bych se jim ozval. jinak s Megaknihy a jejich "skladem" jsem měl velmi často zkušenost takovou, že to skladem neměli. U spousty objednávek mi pokaždé napsali něco na způsob: "čekáme ještě na dodání jedné knihy". Vždy jsem bral kolem 10 knih a je trochu podezřelé, že vždycky zrovinka jedna tak úplně skladem nebyla. Ono zřejmě to jejich skladem znamená jakous takous možnost to odněkud získat.
Viete niekto poradiť komix ktory bude tak kreslený ako je obal knihy zatmivacka cely od začiatku do konca?? Cely vytienovany a s nadhernou kresbou. Pre mna je vždy sklamanie ked obal je brutálny a obsah je uplne iný štýlovo graficky vizualne
nejakdivne: Moje nedavna zkusenost s booktook: Objednal jsem 2 knihy, Po 8 dnech napsali, ze jedna neni skladem. Tak jsem je poprosil o storno cele objenavky a do 2-3 pracovnich dnu mi byly vraceny penize. Jejich podpora odepisovala na emaily celkem rychle a vstricne, zkus jim napsat.
Co Brexit?
Prosim Vas, mate nekdo nedavnou (lednovou) zkusenost s nakupy z Anglie - s Bookdepository ci UK Amazonem? Jak to stihaji celnici? Ja zatim cekam co bude - mam na ceste zasilku z UK za >10 tis, kazdou chvili cekam vymahacsky dopis.
Mate nekdo zkusenosti s reklamacemi u megaknih a booktook?
Megaknihy - zatim cekam 24 dni na vraceni penez
Booktook - zatim cekam 22 dni na novy kus knizky ktera je udajne skladem.
Darker: Průběžně ty komiksy od Drakoo čtu a zatím se mi nejvíc líbí: Kámen chaosu, Drak a jedy, Střelkyně a Sheid. Tak snad tu bude Danthrakon slavit úspěch a příští rok se může rozjet některá další z těchto sérií. Autorská práva jsou s Drakoo vyřízena během 2-3 mailů, což je moc fajn.
Gmork: něco na tom je. Ostatně jsem tak dlouho měl Asterixe a Tintina tak mám pořád. Mně to jen nebylo jasné, proč něco v pevné a něco po částech v broži, ale ve výsledku je mi to jedno. Jde mi o obsah, a to třeba Lonesome a Čtyřka plní vrchovatě.
Na broži není nic zvláštního, v Polsku vychází hafo evropských komiksů v broži a nikdo to neřeší. Já jsem coby velký fanoušek evropského komiksu Polákům za brože moc vděčný, šetří mi tím drahocenné místo v komiksové knihovně.
Norri: Danthrakon je série vyloženě vhodná pro brožovaný sešit, jiný formát se proto ani nenabízí. Jde o to stlačit cenu co nejvíc dolů. Čtyřka se prodává dobře, možná právě proto, že je o stovku levnější. Ostatně pokud se Danthrakon chytne, jsou v plánu další podobná fantasy od nakl. Drakoo. Tyhle komiksy jsou ideální pro brožovaný sešit. Myslím, že podobné komiksy tu na zdejším trhu hodně chybí.
Darker: Danthrakon je humorná fantasy v duchu Trollů z Troy, Lanfeusta nebo Trosečníků na Ythaqu. Série má jen tři díly, všechny vyjdou v brožovaných sešitech ala Čtyřka z Baker street, koupená jsou práva na všechny díly, takže to letos vyjde celé. Přečetl jsem to komplet a bavilo mě to a to jsem Arlestonem docela nasycen. Pan Vybíral chce vyzkoušet čistě něco humorného, Čtyřka je až moc na vážno, alespoň díly 4 a 5, které se na letošek chystají.
Hawwwran: Nic o tom nevím, ale selským rozumem bych řekl, že ano. Jinak by kolem toho bylo větší haló. Prostě drželi nějaký čas peníze. Taky kolikrát na proplacení faktury čekám přes měsíc. A je jedno, že dám splatnost 14 dní...
Zkoušel jsem objednat, ale po potvrzení platby v telefonu mi web oznamil, že to provider zamítl. Tak nevím co se děje. Prošla vám někomu platba. PayPal jsem ještě nezkoušel.
Norri: No já to tak bral. I v soukromé zprávě bych nestál o to, aby mi někdo psal chyby v textu :D Navíc často o těch chybách vím. A člověk, co neví, toho asi nemá cenu tady soukromě vzdělávat :)
radek: Jo, s "anebo" dost bojuji a nepomáhá mi ani automatické zvýrazňování chyb, které mi to vždycky podtrhne, čímž mě naprosto znejistí... Ale k tématu - mi nešlo ani tak o upozorňování na chyby v diskuzi, ale spíše v soukromé zprávě.
Norri: "Protože ale i spisovná čeština umí být k lidové kreativitě velkorysá, povoluje užívání jednoslovného spojovacího výrazu anebo, psaného dohromady, který je z hlediska české syntaxe zároveň jedinou správnou variantou." "Pokud bychom místo anebo použili spojky a a nebo, vlastně bychom stavěli vedle sebe významově neslučitelné spojky. Zaměnit lze jen spojky nebo a anebo (psáno dohromady). Obě se totiž používají ve větách uvádějících alternativy."
Já bych chyby v diskuzi neřešil :)
Grammar Nazis dotaz... Dneska jsem tady zase narazil na komentáře, které mi skoro trhaly žíly. Sám se občas chybě nevyhnu. Jak k tomu přistupujete vy? Je lepší na to autora upozornit anebo je lepší to přejít a nebýt za prudiče? Má smysl upozorňovat, když ne každý má možnost editovat svůj komentář? Měla by smysl nějaká funkce pro anonymní hlášení chyb autorovi? Pokud já udělám chybu, pak jsem rád, když jsem na ni upozorněn a nejsem pro všechny další čtenáře za joudu.
Hawwwran: ona to nikdy mecenasska funkce nebyla, akorat sem si jednu chvili asi myslel, ze byla, a pak zapomnel smazat ten text. On mi to SomeOne uz pred casem psal a zase sem to zapomnel smazat, tak ted jsem mu jen psal, ze uz fakt smazano :)
mineralk: Rozklikni si svůj profil, zvol si kartu s informacemi o sbírce a tam už je možnost exportu. Nenech se zarazit tím, že tam je napsáno "jen pro mecenáše", funguje to i pro ostatní.
Ahoj, nová databáze je super. Moc se povedla. Měl bych malý dotaz. Jde v této nové verzi vyexportovat si sbírku do "csv"? Já si většinou tisknu seznam knih které nemám přečtené a postupně si je odškrtávám. Děkuji za odpověď. :) :)
Díky pánové. Tu předmluvu jsem četl před lety, teď jsem se jen kochal kresbou a praštilo mě to do hlavy. Pokud je to, jak píšete, tak v pohodě. Vím, jak to je, a to mi stačí.
Ty kapitoly byly totiž vynechány i v některých (většině, nemýlím-li se) zahraničních vydáních - byly cenzurovány, protože v nich vystupovaly postavy jako Ronald McDonald a řetězec Burger King. A dotčeným se to nelíbilo.
Mimochodem, u těchhle starých 2000AD to - vyházet polovinu kapitol - udělat docela často, a na tom, jestli chápeš příběh, to nic neměn, protože většinou jde o cestu z A do B, na kterých hrdina zažívá nějaká epizodní dobrodružství.
Pánové mám dotaz ke komiksu Soudce Dredd, spisy 01. Četl jsem to před nějakou dobou a nějak jsem to neřešil, ale dnes jsem si to náhodou procházel po kapitolách a je tam nějaký renonc. Nemám v knize náhodou chybu, když v příběhu Prokletá země chybí kapitoly 11 a 12, pak 17 a 18? Už si nepamatuji, jestli mi to dávalo smysl nebo ne, když jsem to četl, ale tak si říkám, že za A) je to chyba v číslování kapitol a na příběh to nemá žádný vliv, nebo za B) opravdu tam chybí kapitoly, potažmo za C) chybí mezi tím dané kapitoly, ale nesouvisí s příběhem Prokletá země.
Mohl by se mi prosím někdo podívat do výše zmíněné knihy, jestli to máte stejně a pokud možno, jestli si i pamatujete, že to příběhově dává smysl a nic tam tudíž nechybí. Já si to fakt nepamatuji, jestli se mi to četlo dobře nebo se mi něco nezdálo.
Děkuji
Tak minulý rok hromadu lidí vyházeli včetně autorů, co se měli prý podílet přímo na Future State. Moc šancí tomu nedávám. Očekávám dort od Pejska a Kočičky.
Jaké jsou vaše názory na Star Wars: The High Republic? Za mě je minimálně ta myšlenka zajímavá, protože toto období není moc prozkoumané ani v Legends.
Akorát se obávám, že u nás to nějakou dobu neuvidíme, vzhledem k Egmontímu šnečímu tempu vydávání Star Wars literatury.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.