Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Taky jsem musel hodne premyslet co koupit. Mam vsechno co chci co na ceske scene vyslo. Od ledna jsem moc po nicem netouzil a koupil sotva za 2k. Alespon jsem ted koupil i adolfa.
Za mě klidně ať vydají všechny Conany co kdy vyšli :)
Ja mysle darkhorse porad: conan the avenger, conan the slayer a conan: road of kings, vse ma 25 sesitu
Marvel má těch Conanů hafo, o výběr bych se nebál. Jen toho crossoveru s Avengers se u CC nejspíš nedočkáme :D
Jeste je jeden omnibus s conanem, the conan reader. Navic neni vyloucene ze nevydaji conana v kolosalce z dalsich rad, conan slayer, road of kings, conan avenger. Nerikam ze to bude, treba to budou vydavat jenom v klasickych knizkach, ale nevyloucil bych to, hellboy kniznice 1 je taky slozena ze dvou library edition. Cc si umi vyjednat podminky, ale stejne by to bylo za dlouho. Po conan serii vydaji aaronova conana a pak jsem zvedavy jake budou dalsi knihy.
SNUFKIN: Jako kolosálního Conana myslím tohle: http://www.darkhorse.com/Books/3003-826/The-Colossal-King-Conan-HC
Je to pokračévání těch dvou kolosálek co už vyšly.
Ale Aaronova Conana mají taky v edičáku někdy na podzim myslím.
Jinak a o na rising stars se taky těším.. To bude parádní
Hawwwwran taky bych objednal kdybych měl co.. Zatím snem pořídil jen živí mrtví a Green blood.. Zato v aj jsem nakoupil už asi za 20k od nového roku
Na rising stars se tesim... Je treba vydavatele podporit. Objednal jsem u crwe za 5k. I'm doing my part.
lantan1: Myslíš Aaronova Conana? To by bylo super...
Hlavně příští rok dle mě že světa witchblade bude Artifacts.. Na druhou stranu mohou jít cestou Tomb Rideru, obří knihu velkého rozměru ale ne edice kolosální knihy.. No a nevidím důvod, když očividně frčí kolosálky a to i nalestena hovna typu witchblade a darkness, aby udělali tři kolosálky ročně... Mdek zvedly také crew na čtyři ročně
Tohle bude cenově podobné spíš jako Tomb Raider podle mě.
Aha, takže víc stran... Sakra :D
Jonathan Arbuckle: Na kolosální zámek a klíč si možná ještě pěkně počkáš ... Vzhledem k tomu, že CC vydává jen 2 kolosální knihy ročně. Přičemž ta vánoční je vždy Darkness/Witchblade a letní je letos Rising Stars a příští rok bych si tipl posledního Conana od DarkHorse.
Pro mě bude ta cena rozhodující minulý, integrál stál 2200 a měl 656 stran a tohle má 1008 a navíc bude colobarevná narozdil od integralu. Ale pevně věřím že bude někdy kolosální zámek a klíč, na ten čekám už 3 rokem, že ho ohlásí 😅
Nedovydala... Dvě knihy ze tří, pokud to chápu dobře, což je skoda. Ale tohle nebude zřejmě klasicka kolosální kniha. Bude mít min stran. Jsem zvedavej na cenu.
Aha, takže defacto to bude převedené compendium s nějakým bonusy do češtiny. Asi tady není nikdo kdo to dočetl až do konce? Jo a omlouvám se za mystifikacu myslel jsem tím, že to CREW nedovydávala
Vyjde to teď celý. Crew kdysi vydala jen 2 díly (16 sešitů z 24, hlavní příběh byl ale +- uzavřený)
Plno super věci se u nás nevydalo CELÝCH, DMZ, americký upír, Parker, planetary...
Já myslel, že to vyjde celý a že je to super a dovydana série...tohle nezní moc dobře.
Z marvelu jsem toho stejně moc nečetl, na poměry ostatních a z DC new52 Batmana a DCUKK 60 a pár dalších věcí. Spíše mi jde o to, že v recenzích jsem se dozvěděl, že to bylo utnute, taky z toho důvodu, že prý už druhá část je nějaká divná a ani se nedovydávala. Tak právě nevím 🤷‍♂️
JA: bez do toho, je to straczynski se svou poetikou, spis nez marvel a dc si radeji precti Krajinu pulnocnich stinu nebo Ten grand. Ano jsou tam lide se schopnostmi, ale je to specificke. Z nize vyjmenovanych je hvezdam blizsi palice, ale je to jine. Hlavne CC to vyda komplet a za slusnou cenu.
Ahojte, když už je to vydání Rising stars za dveřmi, tak bych se chtěl zeptat, má cenu do toho jít? Díly které tady vyšly jsem nečetl. Dá se to k něčemu přirovnat? Snaží se to být, jako marvel nebo DC, nebo je to něco ve stylu Černé palice?
jh666: Ne, Berseker :))

Berserk vydá Crew.
Fimi: Ano, Berserk
Potvrzeno překvápko u CC. Na Facebooku je video.
A kde byl Joker rok? Když byl pryč... Víte?
Pravdou je, že se chtěl dostat do televize a vystoupit ve svém oblíbeném pořadu, který uváděl Robert de Niro. ;)
Mám dotaz ohledně koketa, zřejmě od doby new52 ... Si Joker nebo někdo jinej jemu odřezal xicht, kterej byl pak nějak někde v láhvi, on si ho vzal a připnul zpátky k hlavě jako staronovej obličej nejakyma pripinakama. A pak teda nějak prodělal asi plastiku s tím bývalým obličejem nebo jiným a nosil pracovní oděv s jmenovkou Joe. Zajímá mě vysvětlení, proč to udelal, v jakým komiksu, jakou to mělo dohru nebo jakej byl smysl a příběh ohledně tohoto zvráceného činu. Ví to někdo?
Norri no jo, pravda.. Asi jako když pod dlouhé době někdo vydá něco a my už to máme dávno v omnibusu nebo dlx.. Ale náš je menšina
Darth Raelchi: No jo, to jsou ty jejich překvapení a já už to mám mezitím na cestě z UK...
Norri: bavil jsem se s panem Dortem na Black Friday, a plánují to prý vydat. Kdy, to už neříkal, ale fanoušci asi tuší.
Darth Raelchi: Ta informace o Berserkerovi Unbound u CC je odkud?
Rozumím, ale toho se u nás nedočkáš :(
Lenny - jo to vím, mám ho, ale barva je barva. A navíc my, fanoušci Conana, bychom uvítali vydání jako je tohle - http://www.youtube.com/watch?v=KZKkGBvZ3YQ&t=20s. Jak říkám, snad se Crom ustrne a pomůže k vydání :-)
Snuff - mně naopak přijde, že čb jenom dost lepší a savage je super, komiks legendy 4-6 + Barlow jsou top ;)
Ja si ted pořídil dva omnibusy Conana od Roye Thomase, prvni zacina sesitem Conan the Barbarian 27, coz je zacatek barevnych Conanu, a v navaznem omnibusu mam i par pribehu, ktere vysly kdysi v Semicu. Je to sice oldschool, ale super a hlavne barevny... Me ten cernobily popravde moc nikdy nebavil.
V Barlow je Savage Sword. Původní Conan je pouze Semic a Legendy 1-3 (4-6 je opět Savage).
Matio, Lenny: a pak ještě u Barlow Comics: http://comicsdb.cz/comics/559/conan
(jen na doplnění)
Matio: On tu vyšel v comicsových legendách
Díky za tip, předám to i dalším Conanošílencům. Každopádně toho původního Conana od Marvelu se vzdát nechci, asi budu otravovat tak dlouho, dokud někoho nenalomím, aby to vydal :-)
Matio: zkus ten savage sword, mne to prijde lepsi nez conan the barbarian. Jinak ma vyit u CC berserker unbound, to by mohlo uspokojit tve choutky 😉
V Comics centru už jsem se ptal na toho původního Conana od Marvelu, ale prý ne. Příběhy jsou prý špatné a tak nějak celkově se jim to prý nelíbí. Crew mi napsala, že mají tušení, že to tu někdo má vydávat. Já bych ho bral hned i za vyšší cenu. Semic tu kdysi vydal 18 dílů, ale to bylo dost punkové, porevoluční vydání. Každopádně jsme z toho byli naprosto paf. Pláštěnkářů, ofounů, super mega laser robo hrdinů je teď hodně a já bych uvítal zase někoho, kdo umí s mečem a prostě spoléhá na sílu paží a ne nadpřirozené schopnosti a je bez bázně a hany sráží hlavy. Ten Conan od CC není špatný, na podzim tuším vydají restart od Marvelu, ale ten původní, jó, to by byla pecka. PS: Letos už to budou 2 roky, co nás opustil pan Kantůrek.
Ja zas takovej conanofil nejsem. Knizky a povidky me nebavi, jen almuric, ale to neni conan. Komiksy ctu protoze se mi libi vytvarna stranka a styl provedeni cele serie od darkhorse. Ale kdyz uz jinak nedas, tak jsem clenem dalsiho kultu 😆.
DR a Mario,: s tím Conanem mi děláte radost... Jsme barbarský klan. :) DR ty budeš šaman kmene, já ten velkej silnej blbej, co jde dopředu jako štít :D
Matio: není vůbec zač. Mě to také zajímalo a tak jsem se ptal všude možně. Lenny o tom ví hodně. Jinak, nevím, jak jsi na tom, zda-li to poctivě všechno čteš, nebo zběžně a když už to vychází takhle pěkně, tak proč to nemít komplet i obrázkem. To je samozřejmě tvoje věc, ale pokud to čteš, tak mi věř, že za nějakou dobu se ti to přejí. Měl jsem to taky komplet (UKK), a nakonec jsem si jich nechal jen 15 a to je ještě obměním za anglické verze, klidně v paperbacku. Ono toho je zkrátka moc a čím víc čtu, tím víc mi dochází, kolik je v kompletech vaty a pitomých příběhů, na které tu nesčetněkrát padlo, proč jsou vůbec vybrány do kompletu. I KVS, které má zatím dobrý rozjezd půjde dřív nebo později svou kvalitou dolů (a nebo taky ne :-) ).
Conan myslím si, že vychází v Polsku. O dalších zemích, nevím, nepátral jsem. Každopádně na Conana v kompletech si u nás nějakou dobu ještě počkáme. CC vydává velmi dobrého Conana a to širšímu spektru, které to kupuje, stačí. Některým do klína přistála i francouzská verze a jsou spokojeni, fanoušci si dokompletují Comicsové legendy - vyšly tam dobré příběhy. Pokud u nás bude Conan komplet, tak to bude ten původní od Marvelu a to spíš Conan the Barbarian, zda-li by se to prodávalo... toť otázka. Savage Sword of Conan je o něco lepší, ale je určen pro starší publikum a vycházel černobíle, do toho všeho vycházel nějakých 20 let a to by teprve chtělo nafukovací knihovnu :-). Já mám zase omnibus volume 1 The Savage Sword of Conan, krásná kolekce.
Darth Raelchi: díky moc za osvětlení situace. Já jsem za komplety rád, ptal jsem se hlavně z důvodu velikosti. Knihovna není nafukovací a už takhle mi ty komplety zabírají docela dost místa a teď se chystám na čistku, tak abych věděl kolik místa si mám přibližně nechat (evidentně asi budu muset nechat udělat extraknihovnu jen na komplety). Tak ještě aby se někdo odhodlal a vydal u nás Conan the Barbarian: The Original Marvel Years Omnibus a budu spokojený jako pánbůh ve Frankreichu :-).
Matio: ono to ani není o tom, do čeho se pustit, vybírat si nemůžeme. Je stanovený plán, a jediné změny jsou pro dané oblasti, v USA třeba vyšlo Days of Future Past, ale pro náš trh a některé další země vyšlo místo toho X-Men Season One. V té anglické wiki jsou vidět i mezinárodní edice (kam patří i náš trh), takže to co tam je, vyjde, a jestli i u nás, patrně závisí na smluvních podmínkách mezi námi a jimi, a patrně to bude i ovlivněné prodejností. Vzhledem k tomu, že se UKK zdražily ze 199 na 249 kč, NHM a KVS mají stejnou cenu, DCKK se zdražilo ze 229 na 269 kč, tak si myslím, že se to prodávat bude. Z CP to vidím dnes a denně, kvalitní nebo zajímavý komiks za nějakých 500-700 kč abys horko těžko prodal, ale pak ti přijde zákazník s komplety a že za to dá ve finále 1500-1750 měsíčně, už jim nepřijde a argument, že toho mají hodně na čtení, je velmi irelevantní a podružný. Je tam spousta průměru i podprůměru. Ergo, prodává se to a zákazníci (fanoušci, čtenáři, apod.) by se měli připravit i na to, že se to protáhne a protahovat nejspíš bude. Osobně proti kompletům nic nemám a tajně doufám, že když už komplety, tak ať se ta nabídka rozšíří i na jiná vydavatelství. Touto formou lze lidem předat i kvalitní nebo zajímavé kousky za velmi přijatelnou cenu. V Polsku vychází Rosiński, v Německu Star Wars, v Anglii jsem viděl Transformers, Star Trek, 2000AD a k tomu každý komplet ještě nabízí hafo speciálních knih. Čili, když se bude prodávat to, co je teď v kompletech, nabídka se jistě prodlouží a snad i rozšíří o další.
PS: náklady jsou pevně dané, proto je ta garance ceny. Nevím už jak se náklady řeší, ale jistě je to podle demografie dané země. Navíc, co mám info, tak tento business je pro Marvel a DC prodělečný a prý ho dotují, jenomže mimo nás, to v cizině nastartovalo i prodej dodatečných knih, které jsou např. v doporučení na konci knihy. Čechům obecně vadí, když má volume 1 z DCKK a k tomu si má dokoupit volume 2 třeba od CRWE. Není to jednotné, hřbet nesedí a k tomu se liší i vazba nebo formát. Běžným lidem u nás zase vyhovuje obrázek ze hřbetu a nemusí se o nic starat. V cizině to prý ale tak není a tam to běžní lidé kupují, protože to chtějí, hřbet ne-hřbet, prostě první díl je kompletový, druhý zase tpb, třetí delxuka, tam je to spotřební zboží. Je dost běžné, že třeba kravaťáci jdou po práci kolem 6. do komiksového obchodu s kufříkem a odnesou si hafo nových sešitovek a kompletů.