Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Tak mi dorazil Alias a za 1279 s poštovným zdarma je to docela pěkný špalek.
Kapis:
Ta otázka nedává smysl, respektive je formulovaná nesmyslně (až chybně). Vrchol křivky bude na hodnotě podle toho, v jakém rozsahu ta křivka bude, což neuvádíš, takže může být na hodnotě 5000° C, ale i na hodnoě 1000 ° C. Distribuce (jak ta křivka "vypadá") je jedna věc, vynesení (jaké budou hodnoty) druhá. Protože píšeš, že ta hodnota nemá být taková, jaká v reálu je, tak vrchol může být teoreticky kdekoliv.
Pokud jde o ty jiné vlnové délky, tak z toho není jasné, zda ti jde o druh záření, nebo o jinovou vlnovou délku, protože i při stejném druhu záření může být ta délka vyšší či nižší (tedy jiná), takže vlatně není jasné, na co se ptáš.

Planckův vyzařovací zákon (kdy křivka pak znázorňuje infračervené rozložení, sama nic nikam neposunuje) vyjadřuje závislost záření na určité frekvenci a popisuje, jak elektromagentické pole předává svou energii a jak jsou zastoupeny vlnové délky, nikoliv na jakých frekvencích je ta energie předávána. Kdy pak ten vrchol křivky, o kterém píšeš, je odvislý od teploty tělesa, kdy při teplotě lze určit i množství vyzařované energie. Svou otázkou jsi patrně chtěl dospět k odpovědi, že by množství vyzařované energie bylo vzhledem k těm vyšším frekvencim nulové, tím pádem na Zemi nejspíš žádný život nebyl, ale k tomu by ses musel ptát na něco jiného a jinak.
Draco Nobilis: Vzal jsem kamaráda během pauzy na Meteonome na Crwecon a když to v neděli hodnotil,tak nejlepší co v sobotu viděl, byli Underworld a "ta kočka v kočičím vohozu v Crossu". Jasný sukces....
Deefha: ja jsem hornak a mam doma vyssi hory :D
@draco nobilis: Nejsem vskuktu rád být tady za nostiele nedobrých zpráv a otázek - ale divíš se snad? :)
Ostatně považ:
- jedna rozmazaná fotka jen těžko prorazí v konkurenci tisíce stránek, na kterých komiksové hrdinky - jež samozřejmě také oplývají bujným poprsím - kosí jednoho padoucha za druhým. Jejich příběhy naši imaginaci roztančí do daleko více směrů.
- tebe bychom mohli na srazu potkat na živo... ale řekni mi, kdo to chce? Ty hrdinky (psal jsem už o tom, že většina z nich má vykreslené tělo ve formátu 90-60-90, nemluvě o sporém oddění?) ... tak tedy ty hrdinky hovoří jen skrze bubliny, nikdy neodmlouvaj a nepocintaj nás pivem na srazu. Navíc žádná by nám neřekla, že tady řešíme pi****
- jak chceš na fóru vyhrát argumentační a názorovou válku proti kozám - obecně s s tímhle dost hádat neumíme. Pro většinu z nás drží dycky hruď ultimativní pravdu (je tam přece srdce, viď). To je ultimativní argument. To se nedá.
- ale hlavně to ODSAZENÍ! To ODSAZENÍ, prosím! Jako myslím, že pokud se najde ještě něco podobného, tak vezmu pochodeň a centrálu CC nečeká samozřejmě klidná noc!

PS: jo a stejně za tou škrabouškou může být kdokoli, takže prostě to nestálo ani za komentář ;)
Soulbringer: Pravdu díš. Moje kozy vydaly na kolik? Tři příspěvky? Je vidět, co je důležité a že ještě někdo drží pochodeň subjektivní pravdy a všeobecné nenávisti!
Milo: A napadlo tě, že by bez té maximální péče bylo těch chyb víc (včetně těch, o kterých píšeš, že jsou všude, ač u komiksů CC téměř nikdy), ta kniha by nevypadala tak dobře a celkově by šlo o běžný komiks? Ta maximální péče znamená, že dostaneš i díky ní něco, co je provedením nadstandard. Což nejen tahle kolosálka je, ač je tam chyba, která se ovšem s max. péčí nevylučuje. Kromě toho je to samozřejmě marektingový kec, který se hezky čte a poslouchá, ale těžko to může kdokoliv Comics Centru omlátit o hlavu, když ty jejich komiksy vypadají dobře a ta chybovost je minimální. Teď se blbost našla, tak se toho někdo chytil. Shodou okolností to byl někdo, kdo do CC šil už minulosti, kdo tu chybu viděl u kamaráda, kdy kamarádovi, který za komiks zaplatil, ta chyba za akci ale nestála, kdežto tomu, kdo nekoupil, ano... ;-)

Podobně nesmyslné záminky ke kritice se objevují i na webu Crwe, kde jsou někteří schopni fabulovat a vymýšlet si, nebo hleda problém v posunutí loga na hřbetu o tři milimetry, aby měli záminku do Crwe šít.

karl173: Tak já to mám za ty prachy v popisu práce, takže to dělat musím... ;-)
(Jak šťastná a blažená země to vskutku je, v níž se seriozně hloubá nad mírou vady jedné chyby s odsazením na jedné straně z 1.000, nad tím, že se opozdilo dodání o několik dnů u zboží, které se nekazí... miluju to tady)
GWB: tak když jsi u toho sluníčka, tak v "Záhadách kvantového světa" stále visí otázka, na kterou zatím nikdo nereagoval, ty bys to moh dát, ne?
tak o kolko ste u vydavatela preplatili vy? ja o 15€...

https://www.megaknihy.sk/dalsie-knihy/3489322-alias.html
Pokud by někoho zajímalo, Albatros kupuje Garamond. V DB už je poznámka...
SSP: No jo, Žabka trochu kecá. V tom 1. dílu TV seriálu je v úvodu několik scének, převzatých z komiksů, které mají sloužit jako rychlé seznámení diváka s Rychlými šípy. Je tam převzatá skoro celá epizoda se sáňkováním, divadlem, bobříkem odvahy ve sklepě a taky skoro celá se Samoletkou. Stejně tak je Samoletka využitá na konci filmu Záhada hlavolamu (1993). Ale celkem je toho 6 minut, tedy jen asi čtvrtina prvního dílu, a ty epizody jsou zakomponované do celku prvního dílu a samostatně by nefungovaly.
Viz. https://youtu.be/gkUUORmpgG8?t=20
První díl seriálu Záhada hlavolamu je přibližně z poloviny natočen podle několika příběhů z Rychlých šípů od Fischera. Je to jen část seriálu, který je podle románů, ty klasické komiksy už tak částečně natočené ale byly.
To jsou výtvarné návrhy od Karla Jerieho pro seriál, který se bude točit také v České televizi. Budou to Rychlé šípy a bude to poprvé podle komiksů, která je napsal Jaroslav Foglar a Jan Fischer je ilustroval. Je to výzva. Nikdy si na to netroufl, vždycky se točily jenom hrané věci podle románů Jaroslava Foglara. Zase si na tom můžu vylámat zuby, anebo naopak to může dopadnout dobře a budu mít nehynoucí slávu (smích),uzavírá animátor Michal Žabka.
bbart posunul zabij nebo budeš zabit 2 na 27.6.2022
Co za comicsy budu v knihe 25let Crew? Je niekde nejaky zoznam? Dik.
@deefha V Arkhamu je to po slevě 20% (DP 599 Kč) za 479 Kč - https://www.seqoy.cz/index.php?zobraz=detail&ref=moto&id=37500. Na eshopu Crew podle slevy uživatele, já mám jen těch 20% za 631 Kč, což je z doporučené ceny 789 Kč...
To je docela divne, ze doporucena cena na Arkhamu je 599 a primo v eshopu u Crwe 789...to je docela podstatny rozdil v cene
Milo: 2000 Crew , perverzního paprdu a samozřejmě Castaku jsem objednával přes Arkham (zajímavá cena, jukni) s vyzvednutím na Crweconu... Jak psal Someone, můžeš to mít o pár dní dříve...
Milo: Všechno normálně vyjde, na Crweconu to ale budu s párdenním předstihem.
Hoši, jak má vyjít ze ta kniha 25 let crew s prvními komiksy z krvi... Ta vyjde jen na crewconu nebo i ofiko?

Bude tam něco , co vyjde jen tam?
Darth Raelchi: Ale no tak. Disney vlastní pouhých 34% filmového průmyslu. To není skoro nic.
By mozna neuskodilo spis psat co marvel (disney) vydavat nebude, takhle budeme mit vetsi prehled co se kde sustne :D.
Norris: Taky tomu dám šanci.A pokud zaúřaduje leprikón mohla by klapnout i ta cena..
Mě zaujal Corto Maltese. Balada o slaném moři od Egmontu se mi líbila a tak jsem zvědavý i na Benátskou báji. Celkově mě překvapuje, že do toho Argo jde, když se Balada o slaném moři prodávala i za 29,- Kč.
Válka světů a Stroj času, možná :/
Nic mě tam v podstatě nezaujalo. Navíc po tom omnibusu Providence budu dvakrát obracet každou korunu, než si od nich něco koupim.
argo ma edicak do konce roku https://argo.cz/edicni-plany/
no penize dostanou jiní
soulbringer: Já se chystám taky, i kdyby to mělo být nasvícené svíčkama. :D Tahle nízká úroveň osvětlení je běžná ve všech světových galeriích u děl, která to kvůli své světlocitlivosti vyžadují. Takže vlastně nezbývá než s povděkem kvitovat, že je o originály odborně postaráno. A po tom textu teď aspoň budu moct mít dobrý pocit, že za své těžce vydělané prachy přispívám na dobrou věc. :)
baatcha: mě ta reakce přijde v pohodě a jsem rád, že ji napsala. Jasno samozřejmě nemám a proto jsem se původně ptal - jestli už někdo nešel. Ostatně neodpověděla na úplně všechny výtky, ale obrázek si nakonec udělám asi až osobně :)
soulbringer: Já jsem za to vyjádření rád, protože Veselovského člověk automaticky bere jako autoritu a rodinu Saudkových hlavně jako ty, co z Kájových prací těží akorát těžké prachy. Čili jsem hned "měl jasno," na čí straně je chyba. Jsem rád, že paní Berenika takhle slušně a věcně zareagovala, a že díky tomu, jak poodhalila zákulisí celé správy Saudkova díla, dostal někdo možnost opravit si i svoje předsudky. :)
baatcha: jj, četl jsem (až poté, co jsem tady dal právě z FB Veselovského ty jeho postřehy). Vlastně tak nějak chápu obě strany.
soulbringer:

Berenika Saudková na FB v reakci na M. Veselovského:
Vážený pane Veselovský,
dovolte mi nejprve poděkovat Vám za návštěvu naší výstavy a za to, že Vám stála za veřejnou reakci – je to pro mě důkazem, že Vám dílo mého otce (a snad i má – naše péče o něj) není lhostejné, a toho si nesmírně cením.
Pokud se Vám výstava opravdu nelíbila, je mi velice líto, ale bohužel nevím jak bych Vám, a vlastně i sobě, mohla nejlépe vyhovět. Originály komiksu Muriel a andělé jsou přes 50 let staré, a jsou nakreslené na čtvrtce anilínovými barvami. Nesmí tedy na světlo (anilinové barvy na světle rychle slepnou, papír postupně žloutne).Takovéto vystavení ve velmi střídmém osvětlení (s nízkým světelným tokem) je proto nezbytné pro zachování díla. Přišlo mi, že po chvilce oči docela přivyknou přítmí a tím pádem mi to nepřijde až tak zásadní problém.
Galerie Tančící dům nám právě proto nabídla trezorový prostor a zakoupila právě pro tyto účely speciální osvětlení, které nám teď umožňuje dílo konečně vystavit a ukázat široké veřejnosti. Jelikož však problémem není (pouze) UV záření slunečního světla, ale intenzita světelného toku jako taková, ani speciální osvětlení nemůže být dlouhodobě příliš intenzivní.. Po skončení výstavy každopádně musí celý komiks zpátky do sejfu v bance, kde bude čekat i několik let na další potemnělé vystavení. Nevím, jak jinak se k této situaci postavit a přitom dílo zachovat v dobrém stavu.
Jsem nicméně trochu v patové situaci: část návštěvníků (jako zřejmě i Vy) chce na kresby dobře vidět, jiní by nás ale velmi kritizovali za to, že světlem vystavujeme toto jedinečné (a jedinečně zachovalé) dílo nebezpečí zkázy. Po přečtení Vašeho názoru nicméně přemýšlím také o další možnosti: o několika vybraných dnech osvětlení mírně zesílit, aby fajnšmekři mohli prohlídku absolvovat při lepší viditelnosti. Musím to ale ještě probrat s odborníky (kunsthistoriky a restaurátory, kteří právě tu aktuální variantu navrhli s tím, že je to v takových případech běžná praxe a diváci se v přítmí rozkoukají). Pokud by to bylo realizovatelné budeme o tom Vás i veřejnost informovat. (...)

Pokračuje to, je to dost osvěcující čtení, ale dlouhé. Celé je to k nalezení na FB Fan Klub Káji Saudka https://www.facebook.com/groups/407948786212654
Oh dear, oh dear... Martin Veselovský na svých sockách:

Výstava K.Saudka v pražském Tančícím domě
Pokud chcete vidět hlavně dlouhé roky nedostupné originální panely k "Muriel a andělé", proč ne....
Jestli už jste od Saudka sem tam něco viděli, radši ty peníze vražte do famózní knihy od Heleny Diesing.
Protože:
- to nejzajímavější je na výstavě v nejmizerněji nasvícených sklepních místnostech, takže detaily psané Saudkovou rukou nejsou dobře vidět.
- výběr vystavených kreseb je zmatečný a nemá žádnou strukturu.
- téměř u žádných z vystavených ilustrací, plakátů a kreseb nenajdete popisky.
- ty asi dvě popisky, které najdete, jsou zavádějící, protože u reprodukcí panelů z "Muriel a oranžová smrt" opakovaně uvádějí "Muriel a andělé".
- popisky jsou vytištěné na A4 kancelářského papíru a ledabyle přilepené na zdi.
- z výstavy dýchá jen snaha prodat co nejvíc reprodukcí...
Je to škoda...

Byl už někdo a máte z toho podobný pocit / recenzi?
Chystal jsem se, ale tohle mi tak nějak kazí chuť a motivaci k výletu do tančícího domu.
perak: Aha, no já to klasicky ještě nečetl jako většinu věcí co mám doma , dík za info, tím se to pro mě vyřešilo. Nechám si tedy toho trpaslíka bez nohy aka Providence.
Argo nabízí tu slevu oproti tomu, že si s knížkou přijdete na centrálu. Tam to nedokážu chápat jinak než že to bude z plné ceny, protože tam nebudou vydávat e-shop objednávky. A kdyby to tak mysleli, tak to velmi rychle napíšou, aby zastavili na facebooku tu vlnu komentářů, co jim to za tuhle neslevu dali sežrat :)
yogi: Vnitroblok byl součástí Neonomiconu, takže kupovat celé znovu netřeba.
Ale Češi milují festivaly, tak Argo přišlo se svým vlastním.
Mě celkově přijde situace kolem Arga jako neskutečná trapárna. Courtyard+Neonomicon jsem si koupil na amazonu jako originální komiks v angličtině za £7.02, bez problémů dorazil, přečetl jsem jej, byla spokojenost. Providence tam koupíte za +- 500 Kč. A kupodivu se to úplně obejde bez toho festivalu nekvality a předražené debility, který tu Argo předvádí.
Mě osobně spíš štve, že bych měl znovu kupovat něco, co už mám doma, kvůli Vnitrobloku. Tak nějak bych čekal ,že vydají nejdřív všechny knihy samostatně a potom tedy vcelku pro případné zájemce. Na Knižním klubu momentálně za 1499 bez štemplu.
Souhlas s yogi, ale také bych odhadoval, že Argo mínilo 25% slevu z plné maloobchodní ceny 1998 Kč (na Kosmasu dostanete v základu 10% slevu). Každopádně na razítko jsem nečekal, využil jsem cenu na booktook.cz za 1459 Kč v předobjednávce, následný den už zvedli cenu na 1618 Kč. Teď si jen počkat na dodání a tolik obávaný stav výtisku :)
Milo_Harwey : Myslím, že kdyby to bylo jak píšeš, tedy nejdřív sleva 25 % a pak z této ceny ještě 25% dolů , tak by celková sleva dělala 40% , ale čertví jak to mysleli , tipoval bych že spíš ta sleva 25% s razítkem bude z plné ceny , ale jak říkám , nic o tom nevím.
Abych se ještě lehce vrátil k předešlému tématu...

Matthew - :D zkoušel jsem najít dle klíčových slov, dál tomu 10 sekund, nevyšlo, tak jsem to vzdal, ale mám ho určitě uloženej v textaku, doma se podívám, což bude za 5 dní cca ;)

Chápu to dobře, že můžu predobjednat o 25% levněji a pak si ještě dojít pro 25% slevu za razítko? - takže 50% dolů? :)

Aspoň se trochu chytli za rypák jak píše SSP, takže uznali svoji chybu... A je fakt, že tak dobře, aby to vedlo k dalším prodejům. :D tomu se říká byznys, na vojebu ještě vydělat, tzv. Dabl vojeb :D

Bylo by super, kdyby v tom omnibusu bylo zas něco špatně, počkalo by se na vyprodání a pak to vydali ještě nějak jinak + za 2 razítka 33% sleva... Triple kill + headshot :D
@zack - ja YA taky moc nesleduji, ale obecně jsme moc rád, že dnes v ČR/SR existuje fakt daleko daleko lepší výběr (jako já dospíval na přelomu režimů a byl jsem rád za cokoli, že jo). A je taky fajn, že ačkoli se řeší banality, vztahový věci, indentita - že vlastně maj i toho Naruta a podobný hrdiny, s kterými se můžou klidně i ztotožnit. Jen ty srdcerváči mě teď překvapili (nemyslím kvůli nějakým kulturním nebo mezi generačním válkám) - pač jsem měl za to, že to možná někdo hodí na plátno... nicméně orientuju se v tom stejně jako ty :) Nicméně bottom line je ta - že to je jen dobře, že široká paleta autorů, titulů je taky jen ku prospěchu a že i pro GenZ má tenhle web svý opodstatnění.
Takže cimrmanovsky: knihovnice (muž)
GWB: knihovnice jako zdravotni sestra. Ze to delaj i muzi se stane, ale nemenil bych kvuli tomu terminologii. Ja sem taky ucetni!
soulbringer: my jsme ve vyhledavacich tak zahrabany za vsemi obchody a masokombinaty jako databazeknih, ze tech klicovych slov neni zas tolik a je spis nahoda, ze nekdo narazi na nas pokud nema mezi nima "comicsdb". Ze stejnyho duvodu ty cisla moc nesleduju, jen teda jednou mesicne mi posila nevim proc Google nejaky rychly prehled, kde jsou prvni tri a vetsinou to neni moc zajimavy, historicky to vetsinou byl nejaky milionty osmy dil nejaky mangy.

Imho YA obecne ted kraluje tim, ze konecne maj pubertaci generaci autoru, co jim rozumi a pisou pro ne (oni taky dost casto jsou jen o par let starsi), na nic si to vetsinou nehraje, deji se tam vetsinou naprosto banalni veci, ale je to takovy ze zivota a to zjevne tyhle generaci ctenaru sedi. Vubec je nezajimaj nejaky fanstasmagorie s nadlidma nebo powerfantasy. Mam i trochu pocit, ze stejne jako za nas byla cool depka a kostkovana kosile, tak ted frci sexualni hledani se, do cehoz tyhle slice of life hodne dobre zapadaj. Ale jen tak placam, do tohohle mam ja vhled asi jako do obtizi menstruace.