Tintin se svými přáteli znovu vydává na dalekou cestu – tentokrát až do Austrálie. Jejich cesta je bohužel přerušena – letadlo je uneseno zloduchem, který Tintinovi už nejednou upláchl, milionářem Rastapopoulosem. V příběhu, který si v ničem nezadá s tajemným pátráním filmového Indiana Jonese, nachází Tintin na Zemi stopy po působení mimozemšťanů.

Tato vydání mají na hřbetu dole malé číslo pořadí v sérii. Oproti 2. vydání je toto vydání v šířce i výšce o cca 2 mm kratší, mimo upravené tiráže je jinak zdá se totožné.

Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Lettering
TypoText, s. r. o.
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Petra Jasovská, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-06292-1 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
260 g
Stran
64
Cena
199 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #22: Vol 714 pour Sydney (Casterman, 1968)
Varianty
Tintinova dobrodružství #22: Let 714 do Sydney (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #22: Let 714 do Sydney (2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #22: Let 714 do Sydney (2011)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.1.2020 20:41Tintinova dobrodružství #22: Let 714 do Sydney
    Tak skvělý začátek a slibný thriller, než se to zvrhlo do nějakých blbin o telepatii. Celé se to pak shodilo a najednou už to přestalo být vážné. Vše šlo do kopru, přitom zápletka a hlavní myšlenka děje super. Szpim zase dostal málo prostoru a pár nesrovnalostí tam bylo po následném útěku z vězení. Jinak ale příjemné dobrodružství. Pořád Tintin jak má být.
  • kaylin
    Hergé vytvořil napínavý, akční příběh, kde nechybí silné emoce, skvělý smysl pro humor a samozřejmě i zmiňované výdobytky technologie skutečné i pouze fantaskní. Realita se zde spojuje s naprostou fikcí v zajímavém příběhu, který může trochu zklamat tím, že se nesnaží vysvětlovat. Na jednu stranu je to škoda, na stranu druhou i v Tintinových příbězích tak mohou být nějaká ta tajemství, která zůstanou nerozluštěna. Zase příběh, který jsem si užíval od začátku do koncem, i když druhá polovina má přece jen větší grády. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/07/214-tintinova-dobrodruzstvi-22-let-714.html
  • Fry
    Právě jsem dočetl tohoto Tintina a jsem překvapen tou zápletkou.
    Ano, mí oblíbení padouši Allan a Rastapopulos mi udělali radost, ale je tu pár zvláštních věcí. Velice se povedlo vykreslování letadla a postava Spaldinga také potěšila, ale postava Crreidase byla velice otravná! Ale největší zahadou pro mě bylo jak všichni vylezli ze sopky (i z Krollselem), ale potom do toho létajícího talíře nenastoupil. A zpráva v televizi pak řekla že bloudil někde v Novém Dillí. Ale jinak to bylo jako vždy povedené ( na závěr cituji Gina ,,Mama mia!'')
  • Dorcus
    Velmi vzláštní Tintin zdálo se mi že to ani nenapsal Hergé.Ale i tak,jako vždy kvalita
  • royan
    Zprvu klasická tintinovská zápletka, ovšem tentokrát s novým vskutku danikenovským vyústěním.
1692