Ukázka
Tintin se svými přáteli znovu vydává na dalekou cestu – tentokrát až do Austrálie. Jejich cesta je bohužel přerušena – letadlo je uneseno zloduchem, který Tintinovi už nejednou upláchl, milionářem Rastapopoulosem. V příběhu, který si v ničem nezadá s tajemným pátráním filmového Indiana Jonese, nachází Tintin na Zemi stopy po působení mimozemšťanů.

Druhé vydání v roce 2017

Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Lubomír Kuba, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-02716-6 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
64
Cena
159 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #22: Vol 714 pour Sydney (Casterman, 1968)
Varianty
Tintinova dobrodružství #22: Let 714 do Sydney (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #22: Let 714 do Sydney (2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #22: Let 714 do Sydney (2011)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.1.2020 20:41Tintinova dobrodružství #22: Let 714 do Sydney
    Tak skvělý začátek a slibný thriller, než se to zvrhlo do nějakých blbin o telepatii. Celé se to pak shodilo a najednou už to přestalo být vážné. Vše šlo do kopru, přitom zápletka a hlavní myšlenka děje super. Szpim zase dostal málo prostoru a pár nesrovnalostí tam bylo po následném útěku z vězení. Jinak ale příjemné dobrodružství. Pořád Tintin jak má být.
  • kaylin
    Hergé vytvořil napínavý, akční příběh, kde nechybí silné emoce, skvělý smysl pro humor a samozřejmě i zmiňované výdobytky technologie skutečné i pouze fantaskní. Realita se zde spojuje s naprostou fikcí v zajímavém příběhu, který může trochu zklamat tím, že se nesnaží vysvětlovat. Na jednu stranu je to škoda, na stranu druhou i v Tintinových příbězích tak mohou být nějaká ta tajemství, která zůstanou nerozluštěna. Zase příběh, který jsem si užíval od začátku do koncem, i když druhá polovina má přece jen větší grády. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/07/214-tintinova-dobrodruzstvi-22-let-714.html
  • Fry
    Právě jsem dočetl tohoto Tintina a jsem překvapen tou zápletkou.
    Ano, mí oblíbení padouši Allan a Rastapopulos mi udělali radost, ale je tu pár zvláštních věcí. Velice se povedlo vykreslování letadla a postava Spaldinga také potěšila, ale postava Crreidase byla velice otravná! Ale největší zahadou pro mě bylo jak všichni vylezli ze sopky (i z Krollselem), ale potom do toho létajícího talíře nenastoupil. A zpráva v televizi pak řekla že bloudil někde v Novém Dillí. Ale jinak to bylo jako vždy povedené ( na závěr cituji Gina ,,Mama mia!'')
  • Dorcus
    Velmi vzláštní Tintin zdálo se mi že to ani nenapsal Hergé.Ale i tak,jako vždy kvalita
  • royan
    Zprvu klasická tintinovská zápletka, ovšem tentokrát s novým vskutku danikenovským vyústěním.
1692