Nejnovější kniha francouzského ilustrátora, grafika a autora originálních komiksů a obrazových knih Blexbolexe vypráví rytířský příběh o lupičích, únosu princezny, válce rozpoutané zlou čarodějnicí a chrabrém cizinci. Hrdinou knihy je však čtenář, který příběh čte a domýšlí po svém. Téměř tři sta stran obrazů, krajin, snů a dějů pro nekonečné prohlížení pro malé i velké děti a jejich romantické rodiče.

Scénář
Blexbolex
Art
Blexbolex
Překlad
Tereza Horváthová
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-87060-76-6 (Baobab)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
135 x 180 mm
Tisk
barevný
Stran
286
Cena
350 Kč
  • trudoš
    trudoš editor29.4.2021 08:42Romance
    Ideální titul, když chcete zaměstnat fantazii, případně podrobit zkoušce schopnost dát cizím obrázkům svůj příběh. Díky tomu, že Romance přibližně do poloviny nevypráví nic úplně konkrétního, dává šanci mnoha různým výkladům. Jistá dějová osa sice přítomna je, ale průběžně jí přebíjejí nesourodé výjevy, u kterých si pořádně nemůžete být jisti, jak je vysvětlit. Teprve v poslední třetině nabydou události jasných kontur a člověk se má konečně čeho chytit, přitom ovšem zdaleka nic není zobrazeno s jediným konkrétním podtextem či vysvětlením. Tenhle druh komiksu si můžete vyložit tak či onak, přičemž jakmile jej dostane do ruky někdo další, můžete se nechat překvapit jeho individuálním uchopením. Nemluvě o tom, že francouzský umělec Bernard Granger (alias Blexbolex) dává celému dílu nezaměnitelný design, který lze interpretovat jako dětský kýč i jako umělecký horor. Právě proto mám jeho práce tak rád, třebaže to druhé přičítám vlastní představivosti, než že by šlo o tvůrčí záměr autora.
  • karel
    karel mecenáš28.4.2014 12:04Romance
    zajímavá divočina pro děcka. krásné provedení, ale na první čtení sem se dost lek oč v to vlastně jde. Jak jsem si našel způsob čtení tak to bylo dobrý. no vlastně je to obrázková knížka spíš než komix
21