Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Naučte se svět vidět jinak.
Spoluzakladatel společnosti Apple, Steve Jobs (1955 - 2011), měl neuvěřitelný vliv na tolik lidí, že se kolem jeho života objevila řada mýtů. Za velkou částí jeho úspěchu stojí spolupráce s designéry, inženýry a mysliteli. Tato kniha vypráví příběh Jobsova vztahu s jedním z takových lidí. Jeho jméno je Kobun Chino Otogawa.
Kobun byl duchovním zen buddhismu, jenž v 70. letech minulého století emigroval z Japonska do USA. Byl to inovátor neuznávající pravidla s vášní pro umění a design. Kobun byl zapálený do buddhismu asi stejně tak jako Jobs do počítačového byznysu: byl odpadlíkem a nekonformní osobností. Brzy se oba stali přáteli - tento vztah však neměl trvat dlouho.
Komiks vykresluje přátelství dvou silných osobností. V příběhu se prolíná současnost a minulost, a to od 70. let minulého století až po rok 2011. Hlavní zájem se však soustředí na Jobsův odchod z Applu v roce 1985, kdy začal intenzivně studovat s Kobunem. Tato doba měla zásadní význam pro vše, co se později v Applu událo v oblasti jejich produktového designu a obchodní strategie.
Kniha odhaluje, jak studiem východního náboženství Jobs zdokonalil své estetické myšlení a jak si z něj nakonec vzal jen to, co opravdu potřeboval.

Scénář
Caleb Melby
Art
JESS3
Obálka
JESS3
Překlad
Ondřej Doseděl
Žánry
autobiografie, ze života
ISBN/ISSN
978-80-251-3821-2 (Computer Press (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
175 x 255 mm
Tisk
černobílý
Stran
80
Cena
199 Kč
Originál
The Zen of Steve Jobs ()
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.12.2017 01:25Steve Jobs: Konfigurace vnitřního já
    Dověděl jsem něco málo, co jsem nevěděl (o Jobsovi nevím téměř nic). A to vždy kvituji s plusem.

    Celkový dojem: 50%
  • kaylin
    Adorace Jobse je zde ještě na snesitelné úrovni a je fakt, že komiks o jedné části jeho života má aspoň trochu co říct. Nenadchne to, nezmění to nejspíš váš postoj k Jobsovi, ale třeba se trochu začnete zajímat o zen. Některé ty myšlenky nejsou špatné, ale celkové vyznění je takové jednoduché, i když se snaží o zdůraznění osudovosti. Pochybuji ale, že si na komiks v budoucnu někdy vzpomenete. A myslím, že za to bude moct i ta kresba, která se velmi rychle vykouří z paměti. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/515-steve-jobs-konfigurace-vnitrniho-ja.html

1421