Tajný život stromů
Nakladatelství Kazda1. vydáníduben 2024
0
...
...
...
...
+ 1 další ukázka
Koupit
Peter Wohlleben je nejznámějším lesníkem na světě a autorem bestselleru Tajný život stromů, který byl přeložen do více než čtyřiceti jazyků. Tato kniha je jeho příběhem. Nyní vychází v komiksovém zpracování.

Díky svému úžasnému vypravěčskému talentu nás zavede do důvěrné blízkosti stromů, až k jejich samotným kořenům. Na jednotlivých stránkách odhaluje zázračné fungování lesa: jak se k sobě stromy navzájem chovají, komunikují spolu, umí se pohybovat a bránit. Kniha Tajný život stromů nám dovolí nahlédnout do nádherného, ale křehkého světa. Chránit stromy znamená chránit celé lidstvo.

Původní vydání knihy je Das geheime Leben der Bäume. Was sie fühlen, wie sie kommunizieren - die Entdeckung einer verborgeren Welt. (Ludwig Verlag, 2015)

Scénář
Fred Bernard
Předloha
Peter Wohlleben
Art
Benjamin Flao
Překlad
Blanka Carriere
Redakce
Zuzana Klimšová, Vojtěch Zavadil
CdbID
10748
Žánry
adaptace, autobiografie, naučný, ze života, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-7670-161-8
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 228 x 19 mm
Hmotnost
500 g
Tisk
barevný
Stran
240
Původní cena
449 Kč
Originál
La vie secrète des arbres (Les Arénes, 2023)
Dílo Petera Wohllebena je velice podnětné a důležité ve snaze měnit civilizační paradigma ohledně chování se k lesům, pralesům, stromům a vlastně přírodě obecně. A jak mě bavila a oslovila jeho slavná kniha, musím říct, že se nečetla vždy úplně hladce, jako kdyby těm nesmírně zajímavým informacím a postřehům chyběla jakási šťáva. A komiksová adaptace a ještě pod taktovkou krásných tahů a barev Benjamina Flaa je asi ta správná odpověď. Když si čtete o přírodě, je normální, že chcete vidět obrázky, ilustrace, herbáře, nákresy, zelené krajinky... dejte to do povinné četby na školy.

Celkový dojem: 90%
Tohle se mi moc líbilo, krásná kresba a poučné vyprávění o lesním ekosystému a lidech.
Lepší než původní textová verze.