Trace: Vzpomínky forenzního specialisty #01
DOBROVSKÝ s.r.o.1. vydáníduben 2024série Trace: Vzpomínky forenzního specialisty 1/3
3.4
...
...
...
...
+ 3 další ukázky
Koupit
Strhující detektivní manga z pera bývalého forenzního experta.

Reidži Mano je zkušený forenzní specialista, který pracuje v tokijské forenzní laboratoři. Přestože je tato instituce nedílnou součástí policejních složek, neslouží policii ani obětem trestných činů. Existuje s jediným cílem: zjistit pravdu, ať už je jakákoliv. Specialita Mano je svéhlavý, nespolečenský a celé dny jen tráví usilovným zkoumáním důkazů s cílem vynést pravdu na světlo… Nikdo z jeho okolí ale netuší, že v sobě skrývá temné tajemství z minulosti.

Scénář
Kei Koga
Art
Kei Koga
Obálka
Kei Koga
Lettering
Miroslav Kučera
Překlad
Igor Cima
Redakce
Kateřina Kubanová, Šárka Osuská
CdbID
10738
Žánry
detektivka, thriller
ISBN/ISSN
978-80-277-4001-7
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 16 mm
Hmotnost
200 g
Tisk
černobílý
Stran
196
Původní cena
219 Kč
Originál
Trace: Kasouken Houi Kenkyuuin no Tsuisou #01 (Coamix Inc., 2016)
Trochu méně nablblé než spinoff série Brutal, ale pořád to není žádný zázrak. Zrovna podrobnosti z forenzního se mi líbily, zato je to plné hloupých klišé, postavy mají (na tenhle typ mangy) přehnaně dramatické vnitřní monology a jsou tam dějové zvraty a twists, jen aby tam byly a ta kniha nám mohla omlátit o hlavu, jak "nikdy nic není jak se zdá".
Úvodní kriminální případy, které dostanou na starost vyšetřovatelé z forenzního oddělení, jsou celkem zdlouhavé a zacházejí až do přílišných podrobností. Odpověď na otázku, která se vine příběhem, jestli jde spáchat dokonalí zločin je ano, ale museli bychom ho spáchat my z forenzního, dává tušit, že hlavní postava nebude svatá.