Desky
Desky zadní
Přebal zadní

+ 11 dalších ukázek

Koupit
Souborné vydání třídílné série Avatar: Temný svět do komiksové podoby adaptovala úspěšná scenáristka Sherri L. Smithová (The Toymaker’s Apprentice, Orleans) podle původního filmového scénáře režiséra Jamese Camerona (Avatar, Titanic, Vetřelci, Terminátor ad.), jenž se nedočkal své realizace, a namísto něj nakonec vznikl celovečerní snímek Avatar: The Way of Water.

Děj se odehrává více než deset let poté, kdy byli lidé nuceni opustit planetu Pandora. Jake Sully se usadil a spolu s Nejtiri založil rodinu. Nyní se ale Pozemšťané vracejí – a tentokrát s celou flotilou těžce vyzbrojených vesmírných lodí. Při případném střetu tentokrát Jake nebude riskovat pouze vlastní život, tak jako tomu bylo před lety, když se postavil mocné pozemské korporaci RDA, ale také životy svých dětí. Jake tušil, že tento den může jednou nastat, a tak spolu s na’vijskými válečníky připravil plán, jenž by měl případnému útoku lidí zabránit... Pokud ovšem vyjde.

Obsahuje sešity série Avatar: The High Ground #1-3 (prosinec 2022)

Scénář
Sherri L. Smith
Předloha
James Cameron
Art
Guilherme Balbi, Diego Galindo, Gabriel Guzman, Agustin Padilla, George Quadros, Miguel Ángel Ruiz
Barvy
DC Alonso, Michael Atiyeh, Wes Dzioba
Obálka
Douglas Wheatley (Doug Wheatley)
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Eliška Hanzlíčková (Eli), Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7652-132-2 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem (s matným přebalem a parciálním lakem)
Formát
158 x 239 x 27 mm
Tisk
barevný
Váha
775 g
Stran
272
Cena
899 Kč
Originál
Avatar: The High Ground (Dark Horse Comics, 2023)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.12.2023 06:55Avatar: Temný svět
    Asi jsem cekal vetsi narez, at uz co se epicnosti tyce, nebo vypravnosti. Tohle bylo takove probublani temi hluchymi roky, kterymi na nas Cameron "kaslal". Neni to hloupa idea takhle to premostit, ale ve sve podstate zbytecna. Par hezkych momentu, jenze vse vlastne predvidatelne. Jak jinak to mohlo po jednicce skoncit nez dalsim bojem a tady se mohli tvurci rozsoupnout, resp. Cameron. On vypravi pribeh, on si jede svoje, proc zase boj, proc zase to same. Mohl si delat, co chtel. Bud jak bud, da se to, je to docela dobre a mile. Komiks vas neurazi, ale velky rusivy element vidim ve stridajici se kresbe. Tento typ nekonzistentnosti uz po letech nedavam a nevidim v tom zadnou pridamou hodjotu udelat jeden pribeh s dopredu nasmlouvanymi tremi kresliri. Pak zmenseni formatu zde jedine uskodilo, a nechapu, proc se na zacatku pise, jake strany delal ten ci onen kreslir a pritom cely komiks nema cislovani ani predely mezi kapitolami (sesity).
26