Koupit
Prázdniny nezačaly pro Správnou pětku právě příjemně. Všichni totiž dostali domácí vězení a nesmějí ven, a to kvůli špatným známkám ve škole. Kvůli tomu jim strýc sehnal i na prázdniny soukromého učitele, který je… dost přísný. Naši čtyři dobrodruzi a jejich pes Tim ale mají trochu jiné plány, především proto, že právě pod domem objevili… tajnou chodbu!

Francouzský originál je adaptovaný podle anglické předlohy Five Go Adventuring Again. Číslo dílu je uvedeno na hřbetě.
Na internetu se pohybuje chybný náhled obálky, na kterém není uveden překlad od Richarda Podaného - zde v databázi je správný náhled.


Scénář
Nataël
Předloha
Enid Blyton
Art
Béja
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Kateřina Eliášová, Adéla Lapáčková, Iveta Poláčková
Žánry
dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-276-0687-0 (Slovart)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
166 x 208 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
72
Cena
249 Kč
Originál
Le club des cinq #02: Le Club des cinq et le passage secret (Hachette Comics (Hachette), 2020)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2023 17:33Správná pětka 2: Správná pětka opět v akci
    Trochu slabší než předchozí díl, ale pořád zábavné a zajímavé. Občas jsem se ztrácel, oč vlastně jde. Postava restaurátora mě jaksi minula a z velmi zajímavé postavy, která vypadala dost antagonisticky, nakonec nebylo nic a objevil se až na konci. NA druho ustranu se zase více poodhalilo z Georginina panství. Postavy se více sbližují a tohle zase můžu, jen mi to místy přišlo roztříštěné, jako by se tam odehrávalo více dějových linek v krítkém čase, které ale na tak malém prostoru nestihli autoři pořádně rozehrát a tudíž to museli rychle utnout. I když, kdo ví, co bude dál. Co jsem četl, tak příběhů je docela dost a možná budou provázané jako Čtyřka z Baker Street. Jediné věci, které opravdu nerozumím, je rozbití klasického albového formátu, aby se to nakonec u nás vydalo jako knížečka s upravenou paneláží na více stran (většinou 2). Nepochopil jsem, proč nemohl Slovart zůstat u alba o 32 stranách. Nicméně se budu zase těšit na další díl, tak doufám, že to bude brzy.