Nepište mi na email, nekontroluju ho, používám ho pouze na spam :)
  • koudy
    koudy mecenáš30.12.2014 15:20Lucifer #07: Exodus
    Chytlo mě to hned od prvního dílu a stále drží, ten svět je pěkně postavený a nebojím se říct, že se to blíží úrovni Sandmana.

    Snovač snů je výborné vyplnění pár stránek a i když tohle asi nebude mít na pokračování příběhu vliv, opravdu jsem se u toho bavil/něčím mě to příjemně oslovilo.
    Jsem zvědav na to, kam Lucifera zavedou jeho intriky, protože u něj to nikdy není jednoduché a hlavně jsem zvědav - (spojler!) Mazikeen a její matka??? (spojler!)
  • koudy
    koudy mecenáš30.12.2014 13:23Kasta metabaronů (pevná vazba)
    Hutné sci-fi, které vtáhne do děje.

    Najdete zde všechno co by jste od tohoto žánru čekaly - vybuchující vesmírné lodě, planety, hvězdy a bůh ví kam až to pokračuje...
    Zvláštní vynálezy, šílená náboženství a zajímavě zapletený příběh, aby nás napínal až do konce.

    Bohužel je i zde Jar Jar Binks, vlastně 2 - 2 roboti, kteří nás provázejí příběhem, občas tak napínají, že doufám, že už je někdo zabije a nebudou přerušovat :)
    Až to budu číst podruhé, tak budu určitě poctivější, teď jsem občas jejich dialogy jen projel očima.

    Stejně tak jsem se úplně nevěnoval kresbě, která je dobrá, ale příběh byl důležitější...
    Možná by si to zasloužilo větší formát, ale to by pak byla bichle, která by se vešla jedině vedle Kurva Velkýho Sin City a cena by byla asi podobná, možná větší...
  • koudy
    Příběhově nic zvláštního, ale jako upoutávka na cestovku "Wakanda" to není špatné.
  • koudy
    koudy mecenáš25.12.2014 12:48Usagi Yojimbo #02: Samuraj
    S citem líčený příběh Usagiho učení a cesty k tomu stát se samurajem.
    Ach jo, tak zas další série co mě nejspíš chytne, to zas bude útrata :)
  • koudy
    Taková jednohubka - většinou dá Hulk někomu jednou do huby a je po všem :)
    Žádná hluboká zápletka, ale jako zakončení Hulkovy planety, to dostává 4. hvězdu, kdyby to nebylo součástí předchozího příběhu, bylo by to asi za 3.
  • koudy
    koudy mecenáš16.12.2014 14:30Hej, Buddy!
    Dnes jsem to dočítal z rána na záchodě, tak je možný že jsem byl za a) rozespalej, za b) nasr*nej že musím do práce, za c) jsem se v tom poznal a to mě vytočilo...
    Asi to bude průnik všech 3. možností.
    V podstatě jsem se u čtení bavil, neříkám že ne.

    Celkem mě na tom ale vytáčely hádky na celou 2-stránku kvůli 3,1415-čovinám, které stejně nemají žádné řešení a většinou ani velký vliv na příběh. (pár stránek v závěru je přesně ten případ)
    I když musím uznat že i v těchto hádkách jsem občas zvedl koutek nad "odpálením" nějakého argumentu, jen to prostě není hra se slovy, nad kterou by má duše zapěla hosana a posunula se tak do nové dimense bytí...
    Na druhou stranu, kdyby Buddy začal citovat Shakespeara, asi bych mu to nežral! - Ty lidi dneska nevědí co chtěj! :)
  • koudy
    koudy mecenáš12.12.2014 11:06World of Warcraft #02
    Pro lidi co hrají wow to může být zajímavé, pokud jste trošku seznámeni s příběhem a dáváte pozor kudy cestujete, dostaví se takový ten pocit - tudy jsem kráčel na své výpravě za záchranou králíčka Azurita, tenhle dung jsem šel a těchhle příšer jsem pozabíjel stovky :)
    Sešit je na přelomu 2-3 hvězdy, (naštěstí to nebylo tak ukecané jako 1. díl) třeba až dočtu 3. díl, vrátím se a ještě hvězdu přidám.

    Pro ty co nehráli nikdy WoW je to asi zbytečné vyhazování - příběh celého warcraftu je neuvěřitelně propracovaný, ale pouze v komiksu se vše nevysvětlí, ani nemůže - pro představu kolik knih/komiksů je http://wow.gamepedia.com/Novel_guide .

    Blizzard plánuje film o WoW - kdo viděl upoutávky na Starcraft, nebo jakýkoliv úvod do WoW datadisku tuší že film by mohl být dobrý. (aspoň doufám, ono je něco jiného udělat 5 minutovou upoutávku a něco jiného celovečerní film)
  • koudy
    koudy mecenáš2.12.2014 13:46Wolverine a Hulk
    Jojo tohle mi sedlo :)
    Nečekejte běžnou "hrdinovku", ani příliš běžný příběh.
    Ten je celkem zajímavý a zakončení je ... no prostě správné :)

    Kresba je zvláštní, ne úplně vždy mi sedí, ALE ... u čeho jsem se neuvěřitelně bavil, jsou výrazy postav.
    Nevím jak to Sam Kieth dělá, ale tím jak staví naše hrdiny do ne úplně běžných pozic, z toho dělá velmi zábavné dílko.
  • koudy
    koudy mecenáš30.11.2014 11:14Kůstek #07: Koruna z rohů
    Kůstek je vždycky milé pohlazení po duši a toto je poslední díl, takže dost nostalgie :)
    Nevíte proč u nás vyšlo "The Great Cow Race" a "Old man's cave" jako součást jiných sešitů? (ne že by mi to vadilo, alespoň jsem utratil méně)

    Nebudu příliš prozrazovat příběh, vězte, že je napínavý, smutný a zároveň vtipný - potkáme zde všechny staré známé a pokud s Vámi konec ani trošku nepohne, měly by jste si zkontrolovat puls ;)
    Dojde k velkým bojům, což se dalo čekat, nějakým nálezům a nějakým ztrátám, které sebou válka přináší. (i když těch ztrát bývá ve válce většinou o poznání víc)
    S babčou Ben budeme bránit město, vymyslíme pár lstí a s Trnkou a Ferdou půjdeme hledat korunu.
    Sice tu je jedno takové velké COŽE??? místo, ale jsem ochotný to přehlédnout v rámci příběhu.

    Jeff Smith dokáže odvyprávět čistě pomocí kresby velký kus příběhu (i to co je tak říkajíc za oponou), není to nijak přeplácané, na druhou stranu kresbě nic nechybí a vždy doplňuje a spíše rozvíjí příběh. (já rád trošku šílenou kresbu, ale tady mi to skvěle sedí s příběhem a nedokážu si představit že by byl kůstek něco na způsob Adventure Time)

    Stále nechápu, jak může nakreslit na pytli chlupů(krysák) emoci tak, že ji nejen poznáte, ale často se tomu výrazu navíc zasmějete a občas s těma příšerama i soucítíte. (ne moc, jsou to přeci jen příšery!)
    (!spoiler!)Když už jsme u těch krysáků, konečně soudruzi ochutnají ZAPÉKÁNKY - čekám na to celou dobu! Když pak vidíte ty spokojené výrazy, tak jim to i přejete. :) (!spoiler!)
    No a když jsme u těch spoilerů - Draci!
  • koudy
    koudy mecenáš28.11.2014 15:39Gantz #04
    Jednička mne zaujala, i když jsem si říkal, že trošku lacině využívají té pěkné slečny :) aby to bylo prodejnější, ale přiznám se, že jsem o ni taky zavadil pohledem, takže to funguje :)

    2. byla nudná a nic, 3. se trošku zlepšila, ale že by to někam příliš pohnulo s příběhem, to ne.
    No a teď tohle - nic nového jsme se vlastně ani nedozvěděl.
    Jak jsem první sešit zhltal, tak jsem tento stěží dočetl. Je to škoda, mohl z toho být výborný příběh.
    Samozřejmě že nás sympatické děvče provádí všemi díly, ale na to abych si koupil další mi to nestačí.
  • koudy
    koudy mecenáš27.11.2014 21:33Candide #01: Král Bulharů
    Chtěl jsem pět chválu na příběh, ale pánové přede mnou mne předběhly - teď si navíc musím přečíst Voltaira! :)

    Kresba je příjemně švihlá, přesto detailní a možná proto umí vykreslit hrůzy války. alá "Sire, nesmíte si revoluci příliš idealizovat"
    Líbí se mi i zpracování knihy, pevné desky za tuhle cenu? Smekám!
    Nechci tlačit na pokračování, ale PROSÍM :) Jsem zvědavý jak to bude dál!
  • koudy
    koudy mecenáš27.11.2014 15:04Lobo: Bullíkův případ a další příběhy
    Jak už bylo napsáno níže, za své peníze dostanete přesně to co čekáte - násilí, drsný hlášky, Loba a spoře oděné ženštiny :)

    Rozhodně tedy nečekejte hluboký příběh s množstvím zvratů.
    Oproti tomu zde narazíme na spousty vyvrácených kloubů, převrácených aut a sem tam i některého navráceného občana do rukou "spravedlnosti".
    Je otázka zda je co navracet, když chudák občan strávil víc jak milisekundu s Lobem, ale tím je na druhou stranu zajištěna zábava pro nás, kteří jsme od Loba odděleni stránkami sešitu.

    Jediné co bych vytkl je zpracování - mám pocit jako bych šmatlal Lobovy až do lebky - bylo by dobré, kdyby ten sešit měl alespoň nějaký okraj i nahoře a dole - nevím proč, ale působí to celkem rušivě.
  • koudy
    koudy mecenáš27.11.2014 14:22Usagi Yojimbo #01: Ronin
    Skvělé seznámení s kulturou středověkého Japonska, bushido kodexu a vlastně i způsobu přemýšlení, který nám může být v něčem vzdálen.
    Kresba je příjemně sladěna s příběhem a i když občas dojde k nějakému tomu vyvraždění vesnice, nebo alespoň padne pár samurajů rukou Usagiho, nikdy ta kresba není drastická.
    Myslím si že tady (asi jedinkrát) budu obhajovat že je lepší když příběhem neprostupují hektolitry krve, k tomuto způsobu vyprávění by mi to silně nesedělo.
    Z celé knihy dýchá klid samuraje, těsně před tím, než udělá 2 pohyby a tím vám usekne obě ruce ;)
    Moc příjemně se to čte.

    Po zjištění kolik sešitů to má, jsem se tomu vyhýbal, ale bohužel, teď to asi budu muset přečíst celé. :)
    Možná přeháním a po pár sešitech to odložím, ale podle chvály kterou tu ostatní na tuto sérii pějí a proto, že mě to také celkem zaujalo už v prvním sešitě, si myslím, že u Usagiho vydržím.

    Může mi pouze prosím někdo vysvětlit co je to s těma dinosaurama? :)
    Nechápejte mě špatně - ti dinosauři se mi moc líbí, jen se ptám, aby mi neutekl nějaký hlubší podtext. (nebo to jsou ještěrky? No stejně - Proc? :) )
  • koudy
    koudy mecenáš6.11.2014 11:17Ultimátní komiksový komplet #045: Věční
    Gaiman a super- (a v tomto případě i hyper-) hrdinové... No není to úplně ono. Možná proto, že se Neil snaží vyhnout takovým těm kýčovitým věcem "Už po 50 zachraňuju planetu a úplně náhodou jsem při tom zachránil i vesmír" (neberte mě špatně, u Tajných válek jsem si opravdu bavil)
    I když abych nekecal, na konci to vypadá, že to k něčemu takovému směřuje, po pravdě mě konec docela zaujal a láká mě co bude dál.

    Chtěl jsem dát i 5. * ale protože jsem nedávno (opět a určitě ne naposled) dočetl celého Sandmana, musím říct že tohle mi k mistrovy pera :) úplně nejde.
    Gaimanovy podle mého víc vyhovuje když nemá šablony, žádné hranice ve kterých by měl fungovat, což u hrdinů úplně nejde.
    Není úplně běžná komixovka, nedá se říct, že by mě to neoslovilo.

    Kresba je příjemná, i když to není úplně můj šálek piva, ale k tomuto žánru se to hodí.
  • koudy
    koudy mecenáš5.11.2014 21:19Transmetropolitan #10: Naposled
    Yeah. Byla to kurva jízda! Nebudu prozrazovat závěr, stojí za to, užijte si ho!
    Řeknu jen, že se dočkáte běžné dávky černého, sexuálního a sexistického humoru. Když píšu běžné tak tím myslím pro Spidera, takže všudypřítomné, na každé stránce a občas i mimo ně.
    Je tu ale cítit i jistý morální rozměr (to že je pořád sjetej s tím nemá nic společnýho) ... Občas sice přes hledí střevního trhače, ale je to taková ta morálka na které se většina z nás (aspoň doufám) shodne - není rozumné zabíjet lidi, zotročovat je (ať už fyzicky, nebo psychicky) a podobně, ale když je zotročujete a ubližujete jim, je v pořádku, že Vám někdo vymrdá díru do... no vlastně všude.

    Nemůžu nezmínit výtvarnou stránku - já to prostě žeru! Nádherná, propracovaná a ÚPLNĚ ujetá.

    Na závěr snad jen dodám "Pamatujte děti - nikdy nedopusťte aby se příšerák Houžev udělal bez pytlíku!"
  • koudy
    Hlavní důvod k opatření byl Dr. Manhattan ... a nezklamal :)
    Zajímavě vyprávěný příběh, pro každého kdo se tak jako já ztrácí v částicové fyzice. (ukažte mi někoho kdo tomu doopravdy rozumí a já vám ukážu mimozemšťana) :)
    Schrödinger by jistě souhlasil.

    Sůva i Moloch příjemně překvapily - asi proto že jsem od nich příliš nečekal, ale to byla chyba, tyhle příběhy jsou drsné, výborně strukturované a zaujmou.
    Sůva se pěkně uvedl - nikdy mě moc nezajímal, ale po přečtení tohoto tak nějak začal.

    Moloch - Tohle mě opravdu chytlo. Je super se podívat na druhou stranu barikády a dojít k tomu, proč se z něj vlastně stal zločinec.
    Vyprávěné tak, že ho dokážete pochopit.

    Tak všeobecně se mi na Strážcích líbí, že to jsou lidi se svými problémy a ty postavy jsou uvěřitelné.
  • koudy
    koudy mecenáš28.10.2014 14:03Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    PROČ??? Proč takové dílo vůbec vzniklo?
    Ze začátku to bylo tak nudné, že jsem šel dokonce uklízet! Ke konci to pro změnu bylo tak strašně nepřehledné, že jsem netušil kdo s kým a proti komu.
    Možná by pomohlo, kdybych četl pozorněji, ale to by se tu nesměly vyskytovat takové perličky jako "Máti se zjevně rozhodla, že když své děti nemůže zachránit, bude lepší když zemřou." No jasně, že jim asi nič jiného nezbývá. Já vím, že to není až tak hrozná věta, ale takových krásných slovních spojení je tu více...
    Kresba... No aspoň tu bych nemusel tolik pomlouvat, jenže ona je stejně nepřehledná jako příběh. Občas si člověk řekne proč se sakra vetřelec objímá s predátorem?

    V jednom obrazu postava říká "Kop do čéšky podpatkem není..." a na obrazu je jak ho kope do krku.
    Končím "oslavnou" ódu na tuto skvělou věc, je mi líto, že jsem to přečetl, mohl jsem ten čas strávit zábavněji, třeba v kómatu :)
    Alespoň jednu hvězdu si to zaslouží za tech pár příběhů na konci, které nejsou takový paskvil a za to, že to v comicspointu bylo ve slevě.
  • koudy
    koudy mecenáš28.10.2014 10:15World of Warcraft #01
    Začátek dost pomalej, asi to musí být, aby nás to uvedlo do prostředí, ale nevím zda by to četl kdokoli kdo by nepřičichl k WoW.
    Je to strašně ukecané (po "přečtení" MY3 mi to přijde naprosto zbytečné :) ) - takového textu na některých stránkách by vydalo na menší příběh samo o sobě. (myslím na každé stránce samostatně, dohromady by z toho bylo Temno i s pokračováním)
    Díky tomu, že to rozvádí trošku příběh WoW a dozvěděl jsem se něco nového, tak jsem ochotný dát, hvězdu a za to, že mě to ke konci začalo i bavit, dám další.
    Pokud jste nikdy nehráli warcrafty vůbec, uberte si asi ještě hvězdu.

    Ke kresbě - nic co by vyrazilo dech, žádný krvárny (škoda, mohlo to být ponurejší, ale to by pak cílilo asi na jinou skupinu kupujících, než bylo zamýšleno)
    A ještě, ačkoli riskuju že budu nařknut z toho, že jsem se na to zaměřoval, ale prsa se nekreslí podle kružítka! Mno vlastně ve WoW možná ano :)
  • koudy
    koudy mecenáš23.10.2014 12:55Mýty #06: Domovina
    Jackova Hollywoodská vsuvka na začátku sešitu příběhu neublížila, ale zatím ho neposunula dál, i když to bude mít pravděpodobně dozvuk dále, no uvidíme, ale tady mi přijde spíš jen jako vyplnění příběhu, nebýt toho, byl by to plný počet *.

    Konečně jsme se pustili do křížku s Ním. Říkat, že jsem Ho tam nečekal by byl kec, už od minulého sešitu to k tomu téměř navádělo a kdyby tu autor použil nějaký senzační obrat a dosadil za Císaře kohokoliv jiného, asi bych mu to nevěřil a měl bych problém pokračovat dál ve čtení.
    Modrák je zde jako udatný rek na bílém koni, který jde zachránit svou vyvolenou a při tom zabije na co přijde (to není spojler, to muselo být jasné :) )
    Jak to dopadne nebudu prozrazovat, i když zas takové překvapení to není, ale vidím to jako velmi dobrý nášlap k dalším napínavým dílům.

    Když už jsem u těch věcí, které si nenechat ujít.
    Pokud hrajete hry a máte rádi Mýty, doporučuju http://www.telltalegames.com/thewolfamongus/ pěkně vyprávěné a ještě lépe animované a pokud Vám stejně jako mě v tomto díle chyběl Wolfi, tak v této hře si ho užijete dosytosti.
  • koudy
    koudy mecenáš21.10.2014 14:40Ultimátní komiksový komplet #027: 1602
    Příběh výborný, docela dlouho jsem nevěděl co se bude dít i když ke konci to jde už odhadnout.
    Je dobré trošku znát historii, (ne, že se to stalo v ten a ten den, ale spíše souvislosti) protože se pak budete bavit a chápat příběh ještě o trošku lépe.
    Mě by se ještě hodilo znát trošku více pláštíkáře, většinou jsem se chytal, ale občas jsem si musel najít nějakou věc u které jsem si nebyl jistý, nebo mi došlo o koho se jedná až po pár stránkách.

    Chtěl jsem to alespoň trošku pomluvit, najít si na tom něco, co se mi nezdálo, aby mě tu někdo nenařkl že žeru Gaimana. (ne že by si to nezasloužil a ano, žeru ho :) )
    Raději bych byl za 1802, protože steampunkově laděné by se mi to líbilo víc, ale to je jediné co bych MOHL vytknout, jenže to bych zas nemohl půlku příběhu přemýšlet nad tím, kdo je sakra ten velkej skandinávskej indián (ano, já vím že to bylo jasný hned od začátku, jen mi vrtá hlavou to jméno) :)

    Kresba dokresluje příběh takovým nádherně ponurým způsobem, že si musím ještě jednou zaplakat, že to není o těch 200 let déle, protože kdyby "Magneto" roztrhal útočící tripod, tak bych musel dát asi i 6. hvězdu :)
  • koudy
    koudy mecenáš16.10.2014 11:03Sandman #05: Hra o tebe
    Příběhově slabší (nebo že by to bylo jen proto, že tu není skoro vůbec Morpheus), což v podání Mistra Gaimana znamená pouze to, že vás to chytne, ale budete si moct odskočit alespoň pro pití a něco k jídlu. Přečíst celé Nikdykde bylo dost náročné, hlavně na to vzpomenout si, že mám žížeň/hlad...

    Trošku drsnější než předchozí díly, musím říct, že uříznutou tvář bych čekal spíše u Loba :)
    Celým sešitem nás provází mrazení "něco je špatně a někdo to musí napravit". (spojler)Což se taky nakonec stane a kdo jiný by to mohl napravit, než Sandman.(/spojler)

    Kresba.. Ach ta kresba, u Sandmana se s tím stále peru, některé stránky se mi líbí tak, že bych si to nechal zvětšit a dát na stěnu jako obraz a jindy zas málem nechápu co to má znázorňovat (nejhorší je, když nechápu co to je a zároveň se mi to velmi líbí) krása je přeci jen subjektivní pojem a nemusíme ji pokaždé rozumět :)
  • koudy
    koudy mecenáš15.10.2014 23:41Banda #02: Nakládačka
    Oproti prvnímu dílu bych řekl že si to tu 4. hězdu zaslouží bez "odřených" uší.
    2. díl sice ubral na "full frontal nudity" (ten výraz se mi od Monty Pythonů strašně líbí :) ) zato přidal trošičku na hloubce a asi i promyšlenosti vtipů.
    Je fakt, že oproti té mělčince co předvedl 1. díl je hlubší i náprstek, takže se nebojte 20 stránkových rozhovorů o životě Barmského účetního na penzi, spíš občas takový náznak, že by mohl být svět i jiný než jak ho vidím JÁ.

    Některé vtipy/narážky dojdou až po pár stránkách a zakončení u obou příběhů je ... dost překvapující.
    Někde jsem tvrdil že nemám rád detektivky, ale takovéhle bych číst zvládl. Trošku mi to laděním připomíná Škvár od Bukowskeho...a mě se to líbí!
  • koudy
    koudy mecenáš14.10.2014 14:52Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Něco mi tu úplně nesedělo. Trošku mi to přišlo, jako by Ennis hledal jak to má postavit a do jaké polohy to celé směřovat.

    Jako, že se celou dobu u čtení bavíte, dokonce vás chytne i příběh a to tak že vás opravdu zajímá co bude dál, ale...
    Nějaké ale někde vzadu v hlavě hlodá jako krumpáč vstupující jedním uchem dovnitř a druhým ven.
    Kdybych právě nezačínal 2. díl, kde tenhle pocit není, nebo pokud je, tak jen vzdálený a spíš jako připomínka z prvního dílu, dal bych 3 hvězdy, ale s tím následujícím dílem to na ty 4* s odřenýma ušima je.

    Ke kresbě nemám moc co vytknout, propracované postavy, výrazy i pozadí, prostě nádhera :)

    @Vojtěch 393: Já si myslím, že to bude důležitá část hlavního příběhu, takže bych nečekal že by kecal, ale uvidíme (až po vydání dalších 2 sešitů tahle věta zmizí, tak je jasný že jsem neměl pravdu... A že nemám rád, když nemám pravdu :) )

    UPDATE:
    Tak jsem pořídil všech 12 sešitů v PDF a v angličtině (já vím omlouvám se všem skalním :) ale normálně to nešlo jednoduše sehnat a navíc byly ve slevě)
    To co Ennis rozjel ve zbylých sešitech se snad nedá popsat jinak než jako epický příběh plný zvratů, úchyláren, krve a částí těl létajících vzduchem.
    Mohlo by se zdát, že to je jen řežba, ale ono to má dost hluboký příběh, který není úplně jasně černobílý.
    Joo a (spoiler) měl jsem pravdu s jeho ženou. A je to dost drsný...(/spoiler)
    Takže kdy vyjde další díl v CZ?!?!
  • koudy
    koudy mecenáš18.9.2014 13:58Kick-Ass: Nářez
    Po přečtení budete mít kompletně nový náhled na hrdiny. Někteří možná už po přečtení prvních 2 stránek :)

    !Spojler pro lidi co viděli film/přečetli si 1. ukázku zde
    Hrozně mě potěšilo a pobavilo, že to začíná stejně jako film, protože tahle kniha přesně takové intro potřebuje a jasně vás naladí na to co bude následovat.
    !Konec spojleru

    Velice dobrá parodie na namachrované macho (což mohou být paradoxně i ženy) super hrdiny, kteří i po tom co dostanou barákem, nebo lokomotivou přes hubu mají pramínek vlasů nad obočím zakroucený stále stejně, jako by právě vyšly od holiče.
    Tady se ničeho takového nedočkáte!
    Hlavní hrdina dostane pár dobrých (pro něj určitě ne, ale rozumíme si) nakládaček, skončí v nemocnici, ale možná právě tohle "od-suprování" vás s hrdinou ještě více sblíží.
    Rozhodně mě to nalákalo podívat se na 2. díl.

    Jediné co působilo trošku rušivě byl překlad... JMÉNA a MÍSTNÍ NÁZVY se nepřekládají! (abych byl spravedlivý, překladatel komixu za to nemůže, když už to takto zprasil překladatel filmu, je jasné že kdyby to překládal v komiksu jinak, někteří by se nechytali)

    Pro příklad proč nepřekládat jména:
    Jak by to asi vypadalo, kdyby Petr Slídil bojoval s Doktorem Chobotnicí (měl jsem chuť ho přeložit jako Osmi kočku - octo pus, ale ještě by se toho mohl někdo chytit) na Imperiálně státní budově? (a teď si jdu dát facku, že jsem byl schopen vůbec něco takového napsat)
  • koudy
    koudy mecenáš8.9.2014 12:28MY3
    Věc jednoho-otevření, ne nebojte, není to tak krátké, ale chytne to.
    S hrdiny se z nějakého důvodu sžijete až tak, že máte chuť jim jít pomoci...

    Králík je drsňák!
    Nevěřím že by se našel někdo kdo by se na králíky po tomhle díval stejně. (pes a kočka jsou samozřejmě taky výborný, ale od králíka to tak nějak nečekáte) :)

    Pěkně zpracované, překladatel asi neměl příliš mnoho práce, ale to co je zde vyjádřeno 3 slovy, pochopíte a nepotřebujete opis na 2 stránky.

    Mám raději trošku "divnější" kresbu, takže tady vychvalovat do nebes nemůžu, ale na druhou stranu nemám co bych vytkl - v ničem neruší (jako že by nebylo jasné kdo koho mlátí, nebo kdo se s kým baví) a "oko diváka" si přijde na své. (prostě to jen nejsou orgie šílenosti jako Transmetropolitan nebo Drsná škola)
  • koudy
    koudy mecenáš26.8.2014 18:47Transmetropolitan #02: Život je pes
    Po vynikajícím rozjezdu je tu pokračování, které neztrácí na intenzitě, ani krásně šílené kresbě.
    Dozvíte se zde, jak se vyhýbat lidem kteří vás chtějí zabít, proč nemáte vytáčet frantíky a taky, že se nechat zmrazit pro budoucnost nemusí být až taková výhra.

    Nejvíce mě pobavila scéna se Spiderem vykukujícím z veřejného záchodku a hádajícího se proč by mu jeho manželka neměla být u p**ele.
    Jedno velké plus je tu v podobě zvýšení sebevědomí mužské populace, protože takhle blbě a tolikrát jsme nemohl být nikdo odmítnut. ;)
  • koudy
    koudy mecenáš22.8.2014 13:18Goon #02: Mé vražedné dětství
    Po dobrém rozjezdu je tu o stupínek lepší 2, ještě to není na plný počet hvězd, ale přibližuje se. (1. goon byl podle mého spíš 3,5 a kousek *)

    Některé příběhy doplní a vysvětlí jak to vlastně bylo.
    Zjistíme že Goon je nejen rváč, který láme trámy jako párátka, ale že má taky pod čepicí.
    Samozřejmě se nemusíte bát, že by byl komix nějaký mírný, slušný, nebo nedej bože intelektuální. (ač se rád ponořím do něčeho hloubavějšího, jsou chvíle kdy se člověk s chutí zasměje umělěcky zaražené sekeře mezi oči)
  • koudy
    koudy mecenáš19.8.2014 12:21V kůži Woodyho Allena
    Občas jsem si říkal, tak jako u některých Alenových filmů - to znám (ze svého života) :) - teď jen nevím jestli ten smajlík neměl bejt spíš :(
    Jde o "klasického" Woodyho, občas zaběhne do metafyziky, občas do kvantové fyziky, ale také rád zamíří k ženám a do toho přimíchá dění na dálném východě.

    Musím dát za pravdu GWB níže, z té knihy na vás padne taková "krásná" deprese - nevím jak bych to lépe popsal asi:
    Občas život stojí za hovno, ale přesto si to stále užíváte, protože víte, že ty jiné chvíle to stojí za to přetrpět.
    No a v těch chvílích kdy to stojí za hromádku výkalů vám přijde k dobru tento humor/filosofie.

    Ti kteří nemají (vůbec) rádi Woodyho a jeho filmy/knihy, nechť uberou jednu (možná i 2) hvězdy.
  • koudy
    koudy mecenáš17.8.2014 13:13Drsná škola
    Předloha P.K.Dick (opravdu mistr v oboru, neudělal někdo comics na motivy Scanner Darkly?) už to je téměř jistá záruka kvality, ale abych byl upřímnej, příběh není to hlavní (možná ani to vedlejší) , proč si tento skvost pořídit.
    Nechci samozřejmě podceňovat Franka Millera, jistě odvedl kus práce, ale v té grafické orgii příběh tak nějak automaticky plyne a vy si uvědomíte o čem to bylo až když zavíráte poslední stránku a pro jistotu si to necháte někde po ruce, protože na první, druhé a pravděpodobně ani desáté přečtení si nevšimnete ani poloviny šíleností zakomponovaných do "přirozeného" prostředí a musíte to otevřít znovu a opět a zase... :)
  • koudy
    koudy mecenáš17.8.2014 12:51Goon #01: Nic než utrpení
    Mě až zas tak nevyvážené jednotlivé příběhy nepřišli. I když ten hlavní je opravdu o "stupínek" lepší než ty ostatní, ale zrovna třeba u Vánočního příběhu jsem se bavil... Například jsem v něm konečně zjistil, proč jsem nikdy nedostal nic od Santy. (stejně jako Frank)
    Když se řekne zombie, tak alespoň mě napadne, šourající se hora masa, ne sborový zpěv, ale právě taková vybočení z "normálu" jsou hodně vtipná ;)
    Ke kresbě nemám žádnou připomínku i když si občas pomůže postavou ve stínu, aby ji nemusel kreslit celou, ale nakreslit tunového vlka krčícího se za stromem tak aby vypadal jako zpráskaná čivava, to taky každý nedokáže...
  • koudy
    koudy mecenáš15.8.2014 13:43Divočina (paperback)
    Po přečtení prologu mě tahle věc vtáhla a na konci sem nadával proč je to tak krátký...
    Teda ono to zas tak krátký není, ale ten konec by si zasloužil rozepsat a klidně bych bral i pokračování.
    Líbil se mi takový ten pocit "příroda si vžycky nějak poradí" prodchnutý celým comicsem.
    Fanouškům, kteří rádi sci-fi, kde nejde jen o lasery a vesmírné lodě, mohu vřele doporučit. (ještě navíc za tu cenu ;) )
  • koudy
    koudy mecenáš12.8.2014 16:52Smax
    Lehké, úsměvné a ujeté.
    Nic extrémně hlubokomyslného nečekejte, nicméně tak příjemnou oddechovku jsem už dlouho nečet.

    Musím říct že jsem se u tohoto dílka bavil, někdy více, někdy méně, ale nemyslím si, že bych se za celý sešit nudil.
    Nebo dokonce, jako u některých jiných komixů, že bych to odložil na dočtení na "později".
    (až jednou dočtu zámek a klíč, nebo vránu ... ne proto že by mě to nebavilo, ale musí být ta správná nálada)
  • koudy
    koudy mecenáš30.7.2014 11:03Transmetropolitan #01: Zpátky v ulicích
    Nejdřív jsem se tomuto skvostu vyhýbal, pak jsem dlouho přemýšlel, jestli se do něj pustit....ale byla to chyba a přesvědčilo mě o tom už prvních pár stránek!

    Ellis do vás nas*re hned od začátku obraz světa, ve kterým se vám chce vzít střevní trhač, jít městem a střílet.
    Jak se postupně seznamujete se Spiderem i s Městem, zjišťujete že až na hybridní aliení jeptišky, je to obraz dnešní společnosti a všeho, za co by zasloužil někdo pověsit za koule do průvanu. Přes to mám po přečtení spíš pozitivní pocit, jemně schizofrenický, dosti šílený, ale i tak pozitivní :)
    Škoda že dnes takových Spiderů moc není. Jsou to spíš psavci na zakázku, kteří se bojí aby nešlápli někomu na kuří oko, Spider by si obul okovaný boty a zatančil ještě dupáka.
    Tomu se říká novinařina, ne zvířátko na konec, nebo že voda, pokud ji necháte na mrazu, zmrzne...

    Kresba se k příběhu hodí a je tak šílená jak jen může být, občas prostě jen otevřu nějakou dvou-stránku a čumím, jak propracovaná, detailní a psychedelická ta stránka je a na chvíli zapomenu, že chci číst...
  • koudy
    Mám jistou averzi k detektivkám všeobecně, proto mé hodnocení asi nebude úplně nestranné. (no dobře death note není až tak strašné a 1. Mýty jsou super, ale proto že tam nejde v první řadě o vyšetřování, ale o uvedení do světa)
    Musím říct, že první příběh mne zaujal (nápad a trošku i zápletka), ale pak už to bylo dost podobné.

    [spoiler] Předposlednímu příběhu jsem měl velký problém uvěřit že by tak někdo uvažoval, ukažte mi někoho kdo by ji po pár prvních stránkách neodstřelil a s "asta la vista bejby" neodešel do tmy zapalujíce si doutník?[spoiler]
  • koudy
    Kdo rád Davida X. Cohena a Matta Greoninga, pro toho je tato záležitost nutností.
    Navíc teď když ohlásili crossover i pro TV. (obávám se, že to bude dost podobné tomuto comicsu)
    UPDATE - televizní crossover je úplně o něčem jiném! (26. série 6. díl Simpsorama) takže teď doporučuji ještě víc tuto knihu přečíst.

    Připravte se na propracovanou a při tom "jednoduchou" kresbu - kdo otevře na nějaké 2-stranně, bude vědět o čem mluvím.
    Hlavně si však připravte mozek a bránice, protože se dočkáte klasických Simpsonovských vtipů, u kterých musíte občas zapojit mozek, své znalosti ze světa a někdy i matematické tabulky ;)

  • koudy
    koudy mecenáš29.7.2014 14:11Vetřelci vs. Predator Omnibus 1
    Musím se přiznat, že jsem se vetřelčí/predátoří tématice v comicsech dlouho bránil.
    Pak jsem si řek, že to teda s těma xenomorfama a vytuněnýma E.T. zkusím, zda se zakousnou a vyskočí až z břicha a musím říct, že mě dostaly.

    První příběh byl trošku rozvláčný, ale pak se rozjel a v podstatě jsem celý omnibus stáhl během pár otevření.
    Takže hlavně vydržte začátek, pak Vás kniha odmění napínavými přiběhy a létajícími kousky těl, krve a kyseliny.
  • koudy
    koudy mecenáš22.7.2014 14:47Lucifer #06: Domy ticha
    Celou ságu jsem sledoval s napětím od doby, kdy Lucifer vzplál jako Jitřní kníže v Sandmanovy a musím říct, že mě každý další díl nalákal a napnul ještě víc, jak to s tím ďábelským archandělem dopadne!
    Na některé obrazy by neměl žaludek pravděpodbně ani Hieronymus Bosch, ale kresba přesně podtrhuje a doplňuje příběh.
    Ať už vás autor provází depresivním prostředím pekla, nebo až téměř "sterilním" nebem (na můj vkus až příliš :) ).

    Hezké "zakončení" jedné části příběhu, jsem zvědav co bude dál... Stačí jen dodat "vydávejte to sakra rychleji" :)

    rooty to zhodnotil jednoduše a musím s ním souhlasit, já jsem vždycky trošku ukecanější...
  • koudy
    koudy mecenáš14.2.2015 10:29Candide #01: Král Bulharů
    GWB: Tak originál dočten (teda ne originál, jako že ve francouzštině :) ), sice ne za 2 večery, ale je to skvělý román, dobře jsem se bavil...
    Těším se na pokračování komixu!
  • koudy
    koudy mecenáš1.12.2014 09:49Kůstek #07: Koruna z rohů
    Scarface: Děkuji za rychlou reakci a DĚKUJI za vydání tohoto skvostu! Ta otázka byla spíše ze zvědavosti a v podstatě mi to sedí, tak jak jste to vydali.
    Musím se přiznat, že "nalákání" zafungovalo opravdu dobře, příběh mě chytl hned po první knize :)
  • koudy
    koudy mecenáš28.11.2014 15:49Usagi Yojimbo #01: Ronin
    Díky za vysvětlení - líbí se mi jak jsou kreslený - poznáte na nich jednotlivé emoce celkem dobře (nejlepší jsou, když jsou vyděšený nebo zmatený :) )
    Taky bych si domů takového mazlíčka vzal.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 139 (cca 57401 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0