Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Ještě před příšerami a mafií, ještě před zkázou Lonely Street a dokonce i před událostmi v čínské čtvrti musel Goon čelit neštěstím. Když ho gangster Labrazio připravil o jedinou blízkou bytost, kterou měl, přivedla pomsta Goona na cestu zločinu, která ho svedla dohromady s upovídaným Frankym a společně vyrostli v nejobávanější vymahače ve městě.

Obsahuje sešity série The Goon #1-4 (červen - prosinec 2003)

Scénář
Eric Powell
Art
Eric Powell
Obálka
Eric Powell
Překlad
Václav Dort, Martin Trojan
Redakce
Václav Dort
Žánry
akční, horor, humorný
ISBN/ISSN
978-80-86839-68-4 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
510 g
Stran
136
Cena
499 Kč
Originál
The Goon #02: My Murderous Childhood (and other Grievous Yarns) (Dark Horse Comics, 2010)
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 12:02Goon #02: Mé vražedné dětství
    Mě se tento díl líbil víc, než předchozí. Po přečtení jsem měl pocit, že v něm bylo vše. Příběhy z dětství, ale i krátké příběhy, trhlé. Příběh se záporňákem, který chce jen pomáhat ostatním, ale trochu se mu to vymyká z rukou. A také pár vtipných reklam a jeden takový krátký spot, kterak si pořídit vlastního debila. Scéna, kde zombík matlá výkaly po stěně a malá holčička to komentuje slovy: ,,Broskvička Valentýn je hovínkový umělec!", mě dostala. Eric Powell je ujetej magor, ale kdyby nebyl, nevyšla by asi tahle zábavná šílenost.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.2.2021 00:55Goon #02: Mé vražedné dětství
    Další dávka krásně švihlých povídek plných nesmyslného násilí. Nemůžu tomu nic vytknout :)
  • karl173
    karl173 mecenáš19.4.2020 21:32Goon #02: Mé vražedné dětství
    Za mě je druhý díl o něco lepší než ten předchozí. Za prvé příběhy jsou více rozmanité a nápaditější, ale hlavně jsem se více dozvěděl o hlavních postavách a příběh z dětství mě jednoznačně bavil nejvíc. Sice to stále není na plný počet, ale já byl spokojený a těším se na další díly. Jo a kresba je čím dál lepší a začínám si jí vychutnávat.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš10.11.2017 14:28Goon #02: Mé vražedné dětství
    Tak oproti jednotke sa tu hrá na dosť vážnu notu, vtípkov je veľmi málo a tých vydarených ešte menej. Z jednotky som tiež nebol na prvé čítanie nejak odvarený a v sérii som pokračovať nechcel, po rokoch som sa k tomu vrátil a bavilo ma to veľmi, preto som si objednal pokračovanie. Z dvojky Som však sklamaný a necítim tu žiadny potenciál na zlepšenie ani do budúcna. Veľmi uvažujem, či ísť do ďalšej časti.
  • trudoš
    trudoš editor23.8.2017 23:01Goon #02: Mé vražedné dětství
    Stejně příjemně svérázné, jako předchozí Nic než utrpení. Navíc je album dějově trochu sevřenější, neodkazující se tolik na události, jež neznáme, díky čemuž se to čte dvakrát tak lépe. Rychle pak člověk propadne Goonovu kouzlu, jeho přístupu k životu a jiným zombíkům. Občasné úlety od jakékoliv reality jsou vtipné a bezchybné, přesně vystihující nepříčetnost autorovy mysli, což prostě nelze nemilovat. Znáte to, bláznům se odporovat nemá. A samozřejmě že největší šéf je Franky, protože kdo by řek něco jiného, riskuje židlí do oka.
    V čem je ovšem Eric Powell skutečný borec nad borce, je umělecké pojetí komiksu. U scénáře je znát, že ještě stále hledá sám sebe, ale stran výtvarného zpracování má až jeden pocit, že ho je pro tohle podřadné umění škoda. Teda dokud si neuvědomí, že žádné lepší umění vlastně není. Kromě vlastní imaginace okouzlí jak kresbou, tak malbou a prakticky každé jedno okénko by si zasloužilo vystavit. Nezbývá než doufat, že tahle všestrannost vydrží tvůrci co nejdéle.
  • 3DD!3
    A už jsou tady odpovědi. Goonovo dětství, původ i začátek onoho velkého kamarádství. Origin story na jedničku. Pořád je to stejně zvrhlé a ujeté. Doktor Slitina je na scéně... chci víc.
  • Kapis
    Kapis mecenáš18.3.2016 07:01Goon #02: Mé vražedné dětství
    Kdo by řekl, že mě taková ztřeštěnost bude tak moc bavit. Nejlepší jsou příběhy hlavní linie s páterem a jeho povedeným gangem, ale i menší bokovky stojí za to. Stejně jako všechny vedlejší postavy. Myslím, že Eric Powell by to byl schopen celé rozjet v mnohem děsivějším a drsnějším (vulgárnějším) stylu, ale drží tomu ten povedený retro jakože "slušňácký" styl, říznutý nevinnýma brutalitama. ,,Broskvička Valentýn je hovínkový umělec!", je taková špička, kdy to trochu překročil a dík za to, tahle krátká vtipná parodie s Archiovými se vskutku nadmíru povedla. Autor nám karty ukazuje jen pomalu a ta kresba, juj, ta kresba, to je fantazie. Každý drobný detail je geniální. Ta pozadí s trubkama a rozpadlýma barákama mne přivádějí do menších extází.

    Jediné, co mi to trochu kazí jsou ceny. Nenaskočil jsem včas, abych si Goona kupoval "na přání", ale i tak se mi povedlo nakoupit 1. díl u CC za 399, OK, další dva díly od jednoho komiksového kolegy za 500, bomba - ale další díly už jen za 499 přímo u CC (a jinde ještě dráž) a to se mi zdá kapku moc, přece jen, nejsou to žádné bichle, luxusní vydání je sice fajn, ale asi bych z něho slevil, ani ta záložka zde není úplně nutností. Kdyby stál díl 350 - to mi přijde jako akurátní cena. Holt asi budu muset vyčkávat, abych to někde koupil z druhé ruky a další díly si předobjednat (tento styl mi ve finále nevadí, když to zaručí vydání dalších dílů).

    Jinak jsem ale z Goona v rámci jeho oddechového žánru nadšen...ne až na pět hvězd, ale na maximální počet v rozsahu čtyřky.
  • S4TW
    Druhé pokračování drsného rabiána Goona je ještě lepší, nežli to první. Autor se postupně rozepisuje a dostává se do toho. Humor je zde kvalitnější a kontroverznější, akce jsou povedenější, příšery jsou zvrhlejší a úchylnější, prostě to, co dělá tenhle komiks zajímavým, se zde ještě o chlup zlepšilo, takže pokud se vám líbila první kniha, druhá bude ještě víc. Je to svižné, zábavné a bláznivé. Já musím opět smeknout klobouk před Powellovou kresbou, ta je vážně úžasná a navíc je doplněná skvělými barvami, které krásně korespondují s tou nadsázkou, která je v komiksu. Dále se mi líbilo, že se konečně podíváme trochu hlouběji na charaktery postav a do jejich nitra, respektive jsou zde trochu více rozebrány charakteristické vlastnosti, pocity a důvody chování jednotlivých postav. Prostě se autor konečně zaměřil trochu i na psychologii aktérů, za což jsem rád. Svět, který tu Powell vytváří je opravdu zajímavý, netradiční a dosti dekadentní, je to takový velký kotel plný nejrůznějších zvrhlíků a podivínů. Ovšem pořád mi zde trochu chybí nějaká hlavní příběhová linii, něco, kam by to celé směřovalo. Kniha je totiž opět složená z jednotlivých povídek, které sice na sebe místy navazují (dokonce i na první knihu), ale stále jsou to spíše takové střípky. Snad to přijde s dalšími pokračováními. Jednoduše, je to o něco lepší než první díl, je to zábavnější, drsnější, akčnější, kontroverznější, psychologičtější a jako celek to lépe funguje, ale pořád mi něco chybí k dokonalé spokojenosti, ale věřím, že to brzo přijde a budu moct konečně dát plný počet hvězd (nechtěl bych totiž, aby mi v noci na dveře klepal někdo hasákem).
  • luky.kuky10
    luky.kuky1020.12.2015 12:51Goon #02: Mé vražedné dětství
    Druhy Goon je jeste lepsi jako jednicka. Nejvic se mi libil pribeh, jak Goon potkal Frankyho. Kazda kapitola ma hodne vtipnych momentu. 4*
  • Final
    Final mecenáš1.2.2015 15:14Goon #02: Mé vražedné dětství
    Za cenu kolem 200kc v paperbacku bych o koupi mozna uvazoval, takhle je to ale predrazeny pulp, u ktereho se parkrat zasměju. Většina humoru těžící z americké historie mě kompletně minula. 60%.
  • koudy
    koudy mecenáš22.8.2014 13:18Goon #02: Mé vražedné dětství
    Po dobrém rozjezdu je tu o stupínek lepší 2, ještě to není na plný počet hvězd, ale přibližuje se. (1. goon byl podle mého spíš 3,5 a kousek *)

    Některé příběhy doplní a vysvětlí jak to vlastně bylo.
    Zjistíme že Goon je nejen rváč, který láme trámy jako párátka, ale že má taky pod čepicí.
    Samozřejmě se nemusíte bát, že by byl komix nějaký mírný, slušný, nebo nedej bože intelektuální. (ač se rád ponořím do něčeho hloubavějšího, jsou chvíle kdy se člověk s chutí zasměje umělěcky zaražené sekeře mezi oči)
  • Schramm
    Příjemná jednohubka s příběhy nevyrovnané úrovně (hlavní příběh dobrý, kratší vycpávky jedním okem tam, druhým ven), které drží sympatické postavy Goona a Frankyho a hlavně peckovní kresba. Druhá kniha je ovšem o něco lepší (sevřenější) a Goonův příběh se zajímavě rozvíjí. K debatám o prodejnosti: můj názor je, že CC se bohužel samo chytilo do pasti těch pevných vazeb, která jen zvedají cenu. Sám mám raději komiks v paperbacku, pevnou vazbu oceňuju jen ve výjimečných případech (velikost formátu, obsáhlost). Podle mě je Goon prostě jen zábavovka (nemyslím to pejoratovně), pevná vazba je proto zbytečná. V paperbacku by mohl stát o kilo míň a třeba by to prodejům pomohlo. Konkurence holt je veliká a nikdo nemůže ufinancovat všechno.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.5.2014 20:19Goon #02: Mé vražedné dětství
    Goon je bezva pulpová zábava, nic víc, nic míň. V podstatě jediné čím komiks trpí, je formát, konkrétně poměr cena/výkon. Nedostat ho darem, druhý díl si už prostě nekoupím. Komiks tohohle typu přečtu za zhruba 30-40 minut a pětibába v tahu. Zlatý drogy. Navíc to není nic, k čemu bych se chtěl vyloženě často vracet. Tuzemští vydavatelé by se už mohli naučit, že ne každý trash je nutné vydávat v luxusním provedení, byť se může jednat o, v rámci žánru, špičku.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.2.2014 12:54Goon #02: Mé vražedné dětství
    Druhej díl nezklamal. Vtipnej, možná víc jak jednička, čtivej. A navrch sem tam vtipnej inzerátek...
  • sedw
    Po trošku slabším prvním díle je toto vážně pecka! Všechny příběhy výborné, kresba dokonalá, humor velmi specifiký, dosti nekorektní, ale o to, alespoň pro mě, zajímavější. Rozhodně jeden z nejlepších komiksů, které jsem měl tu čest číst. Pevně doufám v další díly, protože stopnout tuto sérii by byl hřích!
  • kaylin
    Eric Powell mě napodruhé naplno přesvědčil, že jeho autorská série rozhodně stojí za pozornost většiny komiksových fandů. I když je zombíků trochu méně, rozhodně o ně nepřijdeme, a já si jsem jistý, že třetí díl (předpokládám a doufám, že vyjde) nás nadchne stejně, jako tyto dva aktuální. Jakékoli ocenění pro tuhle specifickou a vyloženě autorskou sérii je na místě. Mimochodem, Eric Powell si hodně nedovolí pouze po slovní stránce, ale myslím, že budete překvapeni i tím, jak dokáže pojmout kresbu a jaké prvky do panelů vkládá. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/260-goon-2-me-vrazedne-detstvi-90.html
  • Azalin
    Azalin mecenáš21.8.2013 07:43Goon #02: Mé vražedné dětství
    Na příkladu UKK je jasně vidět, že se dá vydávat komiksy v pevné vazbě za 2 kila. Jasně, možná je to dotované, ale tyhle komiksy si kupují i lidi, kteří si normálně komiksy nekupují, protože jsou moc drahé.
  • Ogre
    Walome: nediv sa, keby to CC vydalo v paperbacku za 299, tak by sa to predavalo lepsie
    Ale oni trpia maniou, ze v pevnej vazbe je to umelecke dielo ;-)
  • Shpeckk
    A pokud se vám to nelíbilo, tak se pak nedivte, až vás v temný uličce zastaví Francis a pomoci olověné trubky vám pomůže přehodnotin názor :-)
  • Shpeckk
    Goona sem si načetl už kdysi díky kocogelu a to že u nás začal vycházet pro mě bylo velice milým překavapením. Takže už mi zabírá místo v poličce vedle Goona 1 (a Gona 1, kterého u nás bohužel víc nevyšlo :-/).
  • Walome
    Walome mecenáš10.6.2013 15:26Goon #02: Mé vražedné dětství
    Slabší, než předchozí díl, ale pořád silný NADPRŮMĚR. Bohužel Goonovi hrozí stopka, protože se i přes kampaň a kladné recenze prostě neprodává. To by byla velká, velká škoda.
  • Fry
    Fry admin21.5.2013 17:13Goon #02: Mé vražedné dětství
    Druhý díl je podle mě určitě povedenější, než první, protože zde už to máme takové uvolněnější - známe postavy, poznáme minulost, víme, jak se co stalo. A o čem to tedy přesně je? V prvním příběhu (Goon a hrobníci), se vydáme ve stopách historie, aby jsme odhalili Goonovo dětství a také, jak si žil jeden hrobník, který doplatil na své činy PS: Za zmínku také stojí vybuchující opice :D. V druhém příběhu (Goon ve spárech ďábelského Dr. Slitiny) se setkáme s Dr. Slitinou, kterého nejspíše nevidíme na posled (Podle Erica Powella), a také uvidíme jeho pokus o záchranu lidstva pomocí Bruna. Ve třetí kapitole (Zapomenutý příběh Goona) zjistíme, jak se seznámil s Frankym a jak poprvé vyřídil jeden kšeft. A ve čtvrté kapitole (Goon + 3 napínavé příběhy) zjistíme, jak si dávat pozor na mořské potvory (Mořská Čarodějnice), zjistíme, proč je nebezpečné jíst koláče (Odporný Buby) a také, že okrádat Mafii se nemá (Goon potkává Bratry Bahňáky)!

    Na závěr i nějaké bonusy, takže podle mě si tato kniha zaslouží 4*, oproti knize první, kdy se to teprve rozjíždí! :3
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.5.2013 09:57Goon #02: Mé vražedné dětství
    Děj je trochu rozplizlejší, ale furt je to celkem dobrá zábava - aneb zombíci trochu jinak než třeba v Živí mrtví:))

    Celkový dojem: 80%
  • flipflop
    flipflop11.5.2013 22:35Goon #02: Mé vražedné dětství
    Parádní bláznivá vtipná drsňácká jízda! Kresbu jsem si hned zamiloval. První díl jsem zatím nečetl, takže se díky předchozím komentářům už nemůžu dočkat.
  • Kabukiman
    Kabukiman14.3.2013 19:12Goon #02: Mé vražedné dětství
    Trošku hellboy, trošku Marv...Goon je neuvěřitelná podivnost a já do teď nevím, jestli je to taková kravina a nebo pecka...
  • krvinka56
    krvinka5613.3.2013 14:23Goon #02: Mé vražedné dětství
    Tak po nadšeném čtení prvního dílu přichází mírné ochlazení. Ale i tak se jedná o velmi povedený kus. Mohlo by se zdát že další nápady nemůžou přijít ale i tak se sou tu nové postavy a opravdu šílené zvraty. Sice autor trochu povolil na sešláplém plynu ale dokázal posunout a zapracovat na jakémsi tom příběhu. I když to je pořád založeno na bitkách a šílených postavách. Autor někdy opravdu pořádně tlačí na pilu příkladem budiž příběh z Goonova děství fakt masakr.

    Nekorektní ale sadisticky zábavná série kterou by si měl přečíst naprosto každý.
  • erik
    Tak nám Goon pokračuje ďalej. Bitky s príšerkami, nejakými zombíkmi, hrobníkmi, robotmi, nepochopenými šialenými vedcami a pod., striedajú priamočiaro vulgárne i nekorektné vtípky a to je asi tak všetko. Kresba je ľúbivá, zrodenie Goona zbytočne obyčajné, uberá kus tajomnej atmosféry, čo ma trošku mrzí. A na chvíľku sa vráti Krkavec. Rozhodne ma tento komiks baví.
4166154
Četl/a (146)
123peta, 3DD!3, 81splinter, adevr, AlmightyMates , alois13, andro_animal, anka, BadBoy, batoo, ben_bella, bierce, binnmode, borknagar1, calvin10, Černá Krysa, charvos, chcita, cobe, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Davidos402, DEmnoG, Dezodoo, Django, Draco nobilis, duri, emanek, erik, Faix, farnhajt, figis, filemon, Filip123, filmator, Fives, flipflop, flynander, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., guseppe, Hades, Hanussen, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, James, japes, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Khagrael, Killingjoke, Kocour, Kokuun, Komediant1842, koudak89, koudy, Librarian, Light, Lobok257, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, Mamut12, mart.in, Mercurio, mgeralt, mozzu, Mrtvejbazen, mstefl, mutattoo, namdnas, NecRoman, nejakdivne, Noci, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, parado, pearlxjam, pechna, perak, Petrisko911 , Pizza Guy, plema, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, Rezet, robert.hladil, robertsedmik, rockyt, RudyRod, S4TW, Saint of Killers, Schramm, sedw, SHORTY, Shpeckk, Sikk, start05, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, Walome, Zavulon, zbynek, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(276)
123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Alfi, AlmightyMates , alois13, andik007, anka, Azbest, BadBoy, Baffman, batoo, bboorreekk, BeeSee, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, Bubsy, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, chcita, cobe, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, daniel.cermak, Darker, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, disclose, Django, doophy, Draco nobilis, duri, dvoracekpetr1, ebbe_voe, Einstain666 , emanek, erik, farnhajt, faster86, felis, Fida, fifas, figis, filemon, Filip123, filosh, Fives, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, Galupus, Georgíno J., gezic, Glumal, gongon44, goodspeed, Grebenda, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hades, Hamichal, Hanussen, Hebled, herbert, Holmwood, Honzin, horaczhlinska, hromotlk, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jak, James, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, keNNoslaw, Keno, kinobuta, Knuckless, Kocour, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, koniklec, koudak89, krvinka56, kucik, Kunden, Lamahe, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, lopik, luky.kuky10, maara, macomix, Mamut12, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, matrosh, MB, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, mikina, Miriyak, Mitak, mkolar, monty.cl, MP, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Noci, noMster, Norri, o2t2, oleav, Olesh, padre_negro, pajo1919, Paldini, parado, pata, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Pjenkus, plema, POLAKST, porculan, Poseidon1978, puolpm, Qee, Quintana, Radek Blacksad, RadimNemec, radiohead99, Radkos, raenius, Raijin, rajot, RaptoR, Rety, Ricarderon, Rich, robert.hladil, robertsedmik, rockyt, RodRoder, RR, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saiffer, Saint of Killers, Saran, SASAN_KING, Satyricon, Schramm, sedw, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, sleepless, slothest, SmoothNCool, smrtihlav7, Son-Goku, spot, StanleyHu, start05, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, timek, Tomasino79, tomasko33, tomastrejbal, Tombal, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, Valis, Velkej šéf, Viking, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, willis, Wiruss, xai, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (16)
Askalon, Benji, Blair, Braindead, DAN478, deadpool, FatMonster, jakouback, lucmartincova, massilia, Maty48, mikki.maser, MonsterGyre, Nightmare, nx, Zajda
Shání (5)
Al0f0k, FatMonster, husakpetr93, lucmartincova, Nightmare
Nabízí (2)
MB, raimi