Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Caryn Delacroixová, žijící v oblačníku vznášejícím se vysoko nad vetřelci zamořenou Zemí, nemůže usnout. Do jejího privilegovaného bezpečného světa, do jejích mírumilovných snů se vkrádají děsivé vize o pronásledování, znetvoření a krvavé smrti. Jsou to však jenom noční můry… nebo ne? Nádherná trofejní manželka korporátního magnáta Luciena Delacroixe brzy zjistí, že se noční můry mohou naplnit a že existuje osud horší než smrt – když se na scéně objeví predátor.
Ve druhé knize omnibusu najdete mimořádně úspěšný epický příběh Nejnebezpečnější ze všech druhů z pera komiksové superstar Chrise Claremonta a další napínavé příběhy vytvořené řadou špičkových komiksových tvůrců.
Vítejte ve válečné zóně. Na jedné straně mimozemská morová nákaza zvaná Vetřelci, na druhé straně krutí vesmírní lovci jménem Predátoři. Vaše šance na přežití: nulová.
Dříve než přišla filmová série, dříve než se objevily počítačové hry, před tím vším tu byla komiksová řada. Ta proti sobě jako první postavila dvě nejslavnější filmová monstra a rozjela epickou ságu, táhnoucí se přes celou galaxii.
V rukou držíte už druhou knihu z řady Vetřelci vs. Predátor. A v ní vás čeká jeden opravdu monumentální příběh z pera Chrise Claremonta, tvůrce moderních X-Menů. V událostech, které volně navazují na první vetřelčí omnibus, byla Země zbavena mimozemské nákazy, ale přesto je stále ještě nebezpečná a výstrahy před kontaminací visí na každém rohu. Proto většina bohatších lidí žije na luxusním oblačníku, vznášejícím se vysoko nad krajinou. Jsou tu v bezpečí… alespoň dokud sem nedorazí predátor. Ale nejde lovit. Někoho tu hledá.
Za příběhem Nejnebezpečnější ze všech druhů už následují kratší epizody z novějšího období. Tyto příběhy se dívají na souboje Vetřelců a Predátorů ze všech možných stran… a dokážou nám, že i vetřelci jsou schopni vývoje.
Což ale není moc dobrá zpráva.

Příběhy:
Nejnebezpečnější ze všech druhů
Kořist
Neústupní
Štvanice
Levákova pomsta
Připoután k životu a smrti

Obsahuje sešity sérií Aliens vs. Predator: Deadliest of the Species #1-12 (1993-95), Aliens vs. Predator: Booty (Diamond's Previews, Vol. 5 #2-Vol. 6 #2) (1995-96), Aliens vs. Predator: Hell-Bent (Aliens vs. Predator: Annual #1), Aliens vs. Predator: Pursuit (Aliens vs. Predator: Annual #1), Aliens vs. Predator: Lefty's Revenge (Aliens vs. Predator: Annual #1), Aliens vs. Predator: Chained to Life and Death (Aliens vs. Predator: Annual #1) (všechny 1999)

Scénář
Chris Claremont, Ian Edginton, Barbara Kesel, Brian McDonald, David H. Ross (Dave), Mark Schultz
Art
Eduardo Barreto, Tom Biondolillo, Jackson Guice (Butch), Pop Mhan, Ron Randall, David H. Ross (Dave), Mel Rubi
Ink
Eduardo Barreto, John Beatty, Tom Biondolillo, Rob Hunter, Norman Lee, Mark Lipka, Ron Randall
Barvy
Chris Chalenor, Lee Loughridge, Guy Major, Dave Stewart, Gregory Wright
Obálka
John Bolton
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7381-781-7 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-781-7 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1049 g
Stran
368
Náklad
2000ks
Cena
899 Kč
Originál
Aliens vs. Predator Omnibus: Volume 2 (Dark Horse Comics, 2007)
  • mAGiic
    mAGiic editor11.4.2021 15:21Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    Nejnebezpečnější ze všech druhů - je hlavním dvanáctisešitovým příběhem tohoto Omnibusu. Scénář psal Chris Claremont, první tři sešity kreslil Jackson Guice a #4-12 Eduardo Barreto, kresebně typické early 90's. Námět tohohle příběhu není vůbec zlý, ale jeho provedení v podobě Claremonta pokulhává, příběh je zmatený a dost překombinovaný, je zde několik příběhových rovin (realita, virtuální realita, vzpomínky, sny) a tyto roviny nejsou nijak ohraničené, takže se v tom hlavně v závěru čtenář ztrácí. Základní premisou příběhu je souboj člověka a umělé inteligence, ve které je existenciální přesah (stejně jako ve filmech Prometheus a Alien: Covenant) o tom, zda je správné, aby A. I. měla pouze sloužit člověku nebo být sama svým pánem. Vetřelci s Predátory tu hrají vcelku druhé housle a spíš slouží jako nástroje. Je zde tedy i motiv křížení druhů, ale nebudu víc spoilovat. Problém Claremontova příběhu je rozuzlení, které je mindfuckem a sice částečně smysl dává, ale vyvolává zároveň mnoho otázek, na jejichž vysvětlení se Claremont vykašlal a v CZ kotlině na ně nikde odpověď nenajdete, takže diskuzi nad příběhem musíte hledat někde na Redditu, což byl i můj případ. Mě osobně závěr zklamal a myslím si, že je to škoda, protože mohlo jít o výborný příběh. Na přebalu knihy sice distributor zmiňuje, že jde o epický příběh, což byla pravda někdy v mid 90's, ale to bylo dáno hlavně dobovým hypem, že to píše Claremont, jinak na příběhu nic moc epického není a v rámci AvP univerza najdete určitě výrazně lepší kousky (Aliens: Outbreak, Aliens: Nightmare Asylum, Aliens: Female War, Predator: Concrete Jungle, AvP: Eternal). Velké zklamání. 2*
    Kořist - je one shot z pera Barbary Kesel nakreslený Ronem Randallem (Predator: Concrete Jungle, Predator: Cold War, Predator: Dark River) pojednávající o tom, že se nevyplácí na palubě vesmírné lodi převážet královnu Xenomorfů, když vás kdykoliv mohou napadnout Predátoři. Not great, not terrible. 3*
    Neústupní - je další kraťas o jednom zapomenutém dolu v okrajovém světě, zamořeném vetřelci. Scénář i kresbu obstaral David Ross. Generický meh příběh s vetřelci. 2*
    Štvanice - je opět one-shot a druhý příběh v tomto Omnibusu zabývající se myšlenkou křížení druhů a vznikem hybrida. Scénář napsal zkušený scénárista AvP světa Ian Edginton (Predator: Rite of Passage, Aliens: Rogue nebo AvP: Eternal a příběh nakreslil Mel Rubi. 2*
    Levákova pomsta - stejně jako přechozí kraťasy, je i tento z Aliens vs. Predator: Annual #1, scénář napsal Brian McDonald (Predator: Strange Roux) a kreslířem byl Pop Mhan a bohužel i tento je podprůměr. Čtenáři líčí určité "spojenectví" mezi Predátorem a nějakou holkou, které není hlouběji vysvětleno. Opět meh. 2*
    Připoután k životu a smrti - poslední kraťas čtenáři lehce odhalí kodex rasy Yauntja a jejich posedlost lovem vetřelců. Napsal ho Mark Schultz (Predator: Hell & Hot Water a nakreslil Tom Biondolillo. Poslední povídka je nejlepší ze všech příběhů v této knize. 3*
    Celkově nejslabší Omnibus z AvP světa. 2*
  • Joker189
    Joker18928.8.2020 08:37Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    První příběh je podle mě velmi slabý a bohužel zabírá skoro celou knihu. Ostatní jsou příjemné jednohubky. Dle mého názoro nejlepší příběhy bych vyzvedl Neústupní a Kořist. Ale jak jsem již řekl většínu knihy zabírá velmi slábí příběh a nějákých 40 stran jednohubek to nemůže zachránit. Za mě tři hvězdy a to díky těmhle dvou příběhům, které mě velmi zaujali.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2018 19:49Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    Kvalitou jde tato sbírka už opět trochu dolů, ale není to až tak markantní. Celé to zachraňuje 12-ti sešitový příběhový opus od komiksových matadorů. Jediná nevýhoda celého příběhu je jeho rozsáhlost / obsáhlost a existenciálně-filosofický přesah. Na první přečtení to spíš člověka může odradit a nabízí se pak otázka, bylo to vlastně o vetřelci a predátorovi... Nakonec při druhém přečtení, už mám naprosto jasno, že se jedná o velmi nadčasový a žánry přesahující příběh. Klobouk dolů. Zbytek příběhů už je jen zajímavá ochutnávka, poměrně slušná a kvalitní. 4 z 5.
  • farb
    Ten velký příběh je hodně fajn, konec mě sice neuspokojil, ale jinak dobrý.
  • autokineton
    autokineton2.4.2017 14:13Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    Epický hlavní příběh je skvělý. Zbytek potom jednohubková vata....
  • trudoš
    trudoš editor6.2.2017 23:14Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    Vetřelce i predátory můžu v jakékoliv podobě, ovšem tentokrát jsem si vážně naběhl. Druhý omnibus crossoverů těchto dvou mimozemských ras byl totiž docela boj dočíst, a to říkám jako člověk, kterému se líbil i filmový snímek Vetřelci vs. Predátor 2. Což mě v podstatě staví do pozice lovného cíle všech ostřílených fandů. Především třísetstránkový příběh Nejnebezpečnější ze všech druhů, který zabírá takřka osmdesát procent celé publikace, byl poměrně tvrdou zkouškou mé trpělivosti. Neskutečně nudný, neskutečně ukecaný, neskutečně chaotický, neskutečně natvrdlý, neskutečně překombinovaný, neskutečně únavný. Prostě klasický Chris Claremont, a bohužel to nezachránila ani stylová devadesátková kresba.
    Zbylých pět komiksů, které se nacházejí na posledních šedesáti stránkách, naštěstí celkový dojem výrazně zlepšilo - sice nejsou nijak zázračné, ale občas mají nápad, nebo jsou alespoň zajímavě výtvarně pojaté. Bez těchto kraťasů by však kniha skončila se 40 %, a to ještě s odřenýma ušima.
  • Luigim
    Tak na to mohu říci jediné slovo: KRAVINA. Tak děsný a zmatený příběh to se jen tak nevidí. Knize Omnibus 1 nesahá ani po čárový kód. Mám rád universum Vetřelců a Predátorů. Ale toto je kravina na entou. Mohu však doporučit jiný komiks, který bohužel v CZ není a nadchlo mne to. Od stejného vydavatele Dark Horse série Prometheus Fire and Stone, Aliens Fire and Stone, Predators Fire and Stone a Aliens vs predators Fire and stone. Takto to má vypadat!!!!! Zakoupil jsem celý bundle jako Ebook. A ne jako tato tragédie omnibus 2. Ještě, že jsem jí koupil v akci jinak by mne kleplo. Jestli se vám líbil Prométheus tak se podívejte na tu EN edici Fire and Stone co jsem napsal. Je vynikající!
  • kaylin
    Tenhle omnibus musím celkově hodnotit jako nadprůměrný, protože nejvíce prostoru zabírá jeden příběh, který zároveň hodnotím jako jeden z těch lepších. Jenže to ostatní je bohužel slabá vata, která těch posledních 60 stran degraduje. No, jsem docela rád, že už to mám za sebou. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/03/1134-vetrelci-vs-predator-omnibus-2-60.html
  • kadas97
    kadas976.10.2015 14:03Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    Pokračovanie votrelcovskopredátorovského masakru pokračuje vo veľkom štýle a nezostáva za svojim predchodcom ani o krok pozadu. Výborné vizuálne spracovanie dopĺňa skvelo napísaný scenár. Škoda, že sa niektorého z týchto scenárov nedržali tvorcovia AvP filmov. Celej knihe uberá na kráse dosť nezáživný prvý príbeh, ale to sa odpúšťa.
  • MrKulda
    Ach jo,mohla to být dobrá knížka :/ Abych to ale vzal popořadě,v době kdy jsem četl hlavní příběh,jsem si i četl recenze tady.Moc jsem nechápal negativní komentáře...ano,na komiks je to zbytečně ukecané a dlouhé,ale mě se to líbilo.Líbila se mi kresba,výprava,atmosféra,prostě všechno....to se změnilo ve chvíli,kdy jsem se dostal na WTF konec.Kdyby nebyla tahle stránka,řekl bych,že jsem asi jediný,kdo to nepochopil,ale jak vidím tak nejsem...Absolutně jsem nechápal kdo je teda sakra mrtvý a živý,kdo je s kým,co je iluze a co virtuální realita,a hlavně (a to mě nejvíc štve) jsem se ani pořádně nedozvěděl, kdo je sakra ta Caryn a.k.a. Ash Parnalová (jestli je to tedy jedna a ta samá osoba,fakt jsem to nepochopil)!!!!! Btw,ten konec mi silně připomínal konec filmu Já,robot (zákony robotiky,co byly porušeny hlavním programem atd atd ....).Kdybych tedy měl hodnotit jenom hlavní příběh pohnojený svým vlastním koncem,dal bych 2*,ostatní příběhy,byť nezabírají ani polovinu knihy,to dotahují na 3*.
  • louza
    Zvučné jméno a pěkná kresba (na poměry omnibusů) pentlí k neuvěření zmatečný příběh o ... těžko vlastně říct o čem. Potenciál by tu přitom vcelku byl, ale Chris brutálně překombinoval co mohl a z potenciálního Ačkového díla udělal totální slátaninu na hranici čitelnosti. Je skoro na zvážení jestli knihu nedoporučit k přečtení, protože větší scénáristický průser v českých luzích a hájích budete hledat jen těžko (dokud nevyjde druhý temný rytíř). Bonusové povídky jsou vcelku čitelné, ale těch pár příčetných stránek už bohužel knihu nezachrání.
  • koudy
    koudy mecenáš28.10.2014 14:03Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    PROČ??? Proč takové dílo vůbec vzniklo?
    Ze začátku to bylo tak nudné, že jsem šel dokonce uklízet! Ke konci to pro změnu bylo tak strašně nepřehledné, že jsem netušil kdo s kým a proti komu.
    Možná by pomohlo, kdybych četl pozorněji, ale to by se tu nesměly vyskytovat takové perličky jako "Máti se zjevně rozhodla, že když své děti nemůže zachránit, bude lepší když zemřou." No jasně, že jim asi nič jiného nezbývá. Já vím, že to není až tak hrozná věta, ale takových krásných slovních spojení je tu více...
    Kresba... No aspoň tu bych nemusel tolik pomlouvat, jenže ona je stejně nepřehledná jako příběh. Občas si člověk řekne proč se sakra vetřelec objímá s predátorem?

    V jednom obrazu postava říká "Kop do čéšky podpatkem není..." a na obrazu je jak ho kope do krku.
    Končím "oslavnou" ódu na tuto skvělou věc, je mi líto, že jsem to přečetl, mohl jsem ten čas strávit zábavněji, třeba v kómatu :)
    Alespoň jednu hvězdu si to zaslouží za tech pár příběhů na konci, které nejsou takový paskvil a za to, že to v comicspointu bylo ve slevě.
  • Indy
    Hlavní příběh mě bohužel podobně jako ostatní recenzenty vůbec nechytil. Pro mě příliš zmatené a celkově divné.
  • GORERATED
    GORERATED5.2.2011 07:55Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    hlavni pribeh byl dost zmateny a i s kresbou to bylo na prd. dale si myslim, ze neni adekvatni, davat tam dva dily ktere uz byli v crwi, a urcite si je mnoho lidi precetlo jiz davno.takze to zachranovali, spise ty ostatni mensi pribehy, ale ten hlavni byl opravdu jeden velky zmateny FAIL.
  • kubanec13
    kubanec139.1.2011 19:33Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    Já vám nevím, mě tady ten díl omnibusu vcelku bavil:) Rozhodně bych ho neřadil k nejhorším, ba co naopak já jsem s ním byl spokojený a bavil jsem se dobře.
  • punisher
    punisher8.1.2011 10:40Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    Souhlasím s ostatními,celé to bylo nějaké zmatené.
  • erik
    Musím súhlasiť s ostatnými. Toto je zmätočná blbosť, kde sa pol knihy vôbec nič nedeje a potom sa toho deje veľa, len škoda, že tak akosi nezávisle od celku. Akoby to písalo sto ľudí, každý dve stránky a nikto im nepovedal, čo bolo predtým. V závere knihy je pár krátkych príbehov, čo to nevytrhnú. Prvý omnibus bol skvelý, tento...
  • BlackDragon
    BlackDragon17.12.2010 18:13Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    zmatene a zbytocne, ziadne velke rozuzlenie sa ani nekona, respektivne kona sa tolkokrat, ze je to az nudne a chyba tomu atmosfera, este horsi omnibus ako Terminator a z minipribehov na konci je pribeh o Levakovi snad najstupidnejsim zo vsetkych omnibusov
    tento diel sa kludne mohol volat Rambo a hubicky
  • Kabukiman
    Kabukiman12.12.2010 20:14Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    Napsal bych asi to samé co napsal flipflop. Snad jen s tím rozdílem,že nějak vlastně ani nevím jak do sebe ta skládačka zapadla,protože jsem to už dočítal jen proto,že jsem do toho narval tolik peněz a vlastně mi už tak nějak při čtení bylo jedno jak to dopadne,protože jsem se u tohoto příběhu parádně nudil... A ty kraťasy pak.... no dobrý...no...dalo se,ale už jsem byl tak otrávenej z toho dlouhého příběhu,že jsem je taky nějak pročetl a založil knihu do knihovny... k omnibusům jsem vždy nekritický a chválím a chválím...tentokrát to udělat prostě nemůžu. Mám ho v knihovně,neprodám ho,ale jestli ho někdy ještě budu číst,to fakt nevím...
  • flipflop
    flipflop7.11.2010 00:40Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    Kresba a barvy jsou parádní, ale hlavní příběh se mi zdál dost zmatenej. Ničím neohrazené přeskakování mezi sny, vzpomínkami a realitou k plynulosti četby moc nepřispívá. Děj je často useknut a příběh najednou pokračuje o kus dál a člověk si musí domýšlet, co se to stalo. (to mi občas přišlo fajn). Skládačka do sebe nakonec postupně, (dost kostrbatě) zapadne, ale nečekejte žádnou převratnou myšlenku. Knihu pak zachrání posledních pár nezávislých příběhů, které jsou jednoznačně super.
  • doophy
    doophy30.10.2010 20:53Vetřelci vs. Predator Omnibus 2
    Slušná zábava, za velké peníze....
51313106
Četl/a (62)
2scha, 81splinter, adevr, Anton Whatever, autokineton, calvin10, Cinema Ranger, ConanVJ, Darth Raelchi, deefha, DEmnoG, Doctorow, emanek, erik, figis, flipflop, Fox01, gumidekmedvidek, gwen666, house192, hypermlok, Jabba, James, Jimbeam90, Joker189, kadas97, kallenved, kaylin, Kocour, koudy, lantan1, Librarian, mAGiic, Mamut12, mart.in, Matthew, MEGA, mineralk, monte walsh, Mr.Filch, NecRoman, Olesh, pbabinec, pearlxjam, Petrisko911 , Piros0013, punisher, raenius, RaptoR, Sagikkun, seneke, Spike, the.kasztan, TheDoctor, Tomzany, trudoš, Velkej šéf, vranakx, WEAPONE, yogi, zdennanek, zlejzmrd
(229)
2scha, 81splinter, adam.ra, adevr, Alfi, Anton Whatever, Ashek, autokineton, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, BlackDragon, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Braindead, bronxik, burzum, calvin10, Cassidy, Charlie1203, charvos, ConanVJ, Corteg, Corvus, CSE_AC/DC, deefha, DEmnoG, Devilek, Deyw, Dinik, disclose, DKoscik, Doctorow, Doncek4321, doophy, DracoAn, dracula, dvoracekpetr1, emanek, Eodeon, erik, farb, farnhajt, fel68, felis, Fida, figis, filemon, firesnake, Flash, folkemon77, Fos4, Fox01, Fréza, Fry, Geralt, gobers, goodspeed, GORERATED, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, herbert, Holmwood, holubdema, Houbař, house192, Ho_Reese, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Indy, invape, IV, Jabba, James, jardoom, Jestrab2, Jimbeam90, jirin, jjjirik, Joker189, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, kapicka, Kapis, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, keyko, Kocour, komik.sx, koniklec, konous, krvinka56, kubanec13, kucik, lantan1, lemon_zobak, Lenny, listr, Lobok257, Lord_Arthas, luky.kuky10, lutrix, m.abrams, maara, mAGiic, mainman, Mamut12, Mankin, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Masinfira, Matthew, Mauzr, mcezik, meffis, MEGA, merhyx, Michal Opitz, mikado, MIKER65, mikina, Milda, mimo_provoz, mineralk, miuanek, monte walsh, monty.cl, MP, mr.des, Mr.Filch, MrKulda, NecRoman, nester, Netorack, Nightmare, noMster, Odal , OldaB, Olesh, pavel, pbabinec, pearlxjam, pechna, Pepares, Petrisko911 , Piros0013, pk123x, Poseidon1978, psramek, punisher, QuickQuackery, Quintana, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, razielus, Remi LeBo, Ricarderon, Rowan, Sagikkun, Saiffer, Salien, Saran, SASAN_KING, seneke, Sick666, Skot, sleepless, songoku, Spike, stanleystar, Stara.kryta, stepan.tichy, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, Till, Toe, Tombal, Tominos, tomned, tomntp, Tomzany, Toren, Trevelyan, trudoš, tulipstros, VasaX, Velkej šéf, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, WEAPONE, Whoossain, xai, Xeelee, xintax, xixoxf, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (17)
-spacilost-, Azik2586, deadpool, delsemela, EvilvsGod, fusnix, Grebenda, Jack, kybl, Maty48, Miriyak, namdnas, nixtreme, numikk, Premek, Slaine, tonda
Shání (1)
delsemela
Nabízí (3)
BadBoy, Fox01, Kreatik