* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Ne, myslel jsem ty čísla. Nenapadlo, že se trefím zrovna takhle :)
Já to zrovna nahodil a editoval - jsem nečekal, že si toho někdo během 5-ti minut všimne - poučení pro příště, že jsem neustále sledován! :)
Teda pokud nemyslíš popis, ten je u všech čísel v téhle řadě stejný...
U Marvel Origins #008: Thor 2 (1963) máte obsah z Iron Mana
seneke: Dík, opraveno - a my ne, to internet ;)
V popisu u 1. dílu Proti Přírodě máte v 2. odstavci: "Sní o jiném živote."
Zack: ano ma, co jsem uvedł je z tiraze anglicke verze.
Jestli to ma jiny isbn, tak to bude mit svoji kartu urcite.
Rád bych se jen zeptal, zda-li budete přidávat Afterpunk anglickou verzi? Je o ní zmínka v české s odkazem, to je super, ale včera jsem ji na podpisovce kupoval a rovněž ji vydala v nákladu asi 200 ks CREW. 1984 od Dobrovského tu je taky v obou verzích...

Asi bude třeba doplnit pár věcí k anotaci:
přidat
překlad: John Riley

odebrat
Korektura

změnit
ISBN: 978-80-7679-524-2

Díky
Seznam neni v planu, ale vypichnu nejaky zasadni zmeny, az se stanou. Navrhnout muzes kdykoliv.
Zack: těšení veliké.
Je prosím někde přehled všech zamýšlených úprav? A do kdy by bylo možné případně poprosit / navrhnout nové funkce či úpravu stávající verze?
Zack: Kdy tu novou verzi chceš spouštět?
valon: tohle chapu, to je tim jednim radkem v prehledu serie a tooltip se zjevne nedokaze rozhodnout, jestli ma byt nahore nebo dole. Si to dejte do sbirky jinde :) (v novy verzi je to ok)
valon: jo, mám to v Chromu stejně
seneke: mám to stejně
Zack: když si najedu na ikonky pro sbírku, tak si kurzor hraje na problikávací záchvat a nejde žádná z ikonek zakliknout, funguju v Edgi, na počítači
Když si otevřu Blue Lock jako sérii v přehledu, tak nemůžu zmáčknout žádnou z ikonek a bliká mi ten rámeček (neustále se zavírá a otevírá) kde se píše mám, chci atd.

Když si to otevřu jinak, tak to funguje bez problému.
Ja teda vubec netusim, o cem mluvis, ale kazdopadne na tom linku nic neblika.
Hele, blbne taky někomu jinému přidávání u Blue Lock? Když to otevřu jako sérii, tak mě to nenechá nic zmáčknout a jen to bliká.

https://comicsdb.cz/serie/832/blue-lock
u časopisu Pot #01 chybí náklad, který je uveden přímo v něm - 500 ks, prosím o doplnění. díky
Pro novou verzi staronové pořádky: 3 se 4
soulbringer: ja sem se svoji nenavisti vuci uzivatelum docela szitej, ted si jeste budete muset zvyknout vy ;)
soulbringer: Jaké písmeno ze svého vulgarismu jsi tou hvězdičkou cenzuroval? :)

Ale abych nebyl OT a ač nejsem sběratel, tak čistě esteticky a designově se mi líbí nejvíc 1.
(na druhou stranu na nyxu na mobilu taky vždy strašně pátrám jaký piktogram znamená jaký oddíl a jakou záložku)
Zack: to je z podstaty poslani zdejsi komunity - ja myslel, ze uz sis davno zvykl, ze te hlavne ser*eme :) Delame to samozrejme radi a s nasazenim.
Ale k veci: Nechal bych to jak to je, pripadne dopiloval jednicku (klidne do nejaky dalsi verze nebo bych se na to vykaslal), ale zkratky / pismenka, jez nejsou a) stejne dlouha (CH je proste peklo), b) nebo tam neni cely text, c) kde kazdej chlivecek je ruzne velikej, jsou naprosty zlo a moje OCD by to neprezilo. Dekuji tedy za kladne vyrizeni! :)
Me trochu serete, protoze zacinam mit pocit, ze bych to mel udelat vsechno a prepinaci v nastaveni. Do 6.0 nechat verzi 4 (na tu jste zvykly a uz ji hlavne mam hotovou ;), a pak casem pridelat dalsi varianty.
asi budu sám, ale je mi to šumák, smartfoun nemám ani neplánuju mít a tak jak to je teď je za mě v klidu
Asi budu sám, ale mně vyhovuje 2.
Sme asi hodně velký konzervy...
Za me 1 nebo 4
piktogramy jsou spravna cesta! :) stejná velikost a jednoduchost imho drti ty textove varianty.

1 - cenim, ze je to v cervene barve webu, ackoli i kdyby neoznacene ikonky zůstaly sede a plna cervena by byla az po kliku, tak taky cajk (je to prkotina a spise přemýšlím nahlas). Obecne ale plna varianta jde lepe videt na prvni dobou lip a rychleji. Ikonky jsou orisek, hlavne pro "MAM" (tam bych klidne dal fajfku, ale rozumim ze by to stale uzivatele mohlo mast) - ale asi celkove mirny vitez.

4. - stavajici lehká úprava taky uplne cajk, (jak ve forme dosavadnich kolecek, tak i tohle by mohly mozna byt cihlicky - myslim, ze nikde jinde na webu kulate piktogramy nenajdu).
1, jednoznačně. Jen ikonky 2 a 3 bych asi vybral jiný, na první pohled mi neevokují "Mám" a "Chci"
Zkusil jsem pár variant, tak si schválně zahlasujte (zezhora 1,2,3,4):
Dotaz na adminy: planuje se pridani nove publikace od SNJF "Správný kluk Jestřáb a Svorní gambusíni"? Je tam cela puvodni verze komiksu Svorni gambusini. Dekuji
Ja to nemyslel nijak zle, jen ze to zatim nema takhle konkretni podobu. Nicmene nejak zasadne jiny nez jak si psal to nebude, leda bych to natruc chtel udelat nejak nesmyslne. Jen to urcite nebude vsechno najednou a prvni bude rozsireni bazaru, pokud se to chytne, lidi to budou pouzivat a plnit, tak muzu resit dalsi veci jako pruniky dat, kde vsude to ma byt videt a byt provazany apod.
Zack: a jo, to je pravda, ty data jsou krapítek oříšek (to jsem si vůbec neuvědomil) ... a za tu halucinaci se omlouvám, respektive měli jsem nějakou diskusi, ale hledat určitý druh konverzace ve fórech s mou pamětí, je hell - ale obecně jsem se snažil popsat systém, který by se mi pro další verzi asi nejvíce zamlouvat (byť ano, vím, je tady bazar, který poměrně dobře funguje,)
Kliknout a odkliknout ti uplne rozmrda datum updatu, to neni opruz jen UX, ale nici to i data.

PS: no trochu sis zas vyhalucinoval konkretni detaily, ale vlastne jo, do v6 planuju vic propojit sbirku a bazar/trziste, proto ty prejmenovani, ale zatim jsem na tom nedelal, tak ti nereknu.
Zack: Asi půjdu proti proudu, ale zvykl jsem si na piktogramy s mouse-overem. Na desktopu to krásně funguje a netřeba měnit. Ano, na mobilu to může být mírně matoucí, ale asi tak pro lidi, co jsou tady dva, tři dny - a když si člověk náhodou nebyl jistej na mobilu, stačí na tu ikonku kliknout, a hned ji zase odkliknout a nepřijde mi to až takový UX opruz.

PS: Spíše se těším na tu funkci, že když zakliknu nabízím nebo koupím a dopíšu tam taky i cenu, že by to mohl systém automaticky matchovat se zdejším trhem, tedy uživateli, jež to tam taky zaklikli a vyplnili. A pak tedy najdu v přehledu / u daného titulu jednoduchý seznam od nabídek/poptávek, které nejvíce odpovídají / blíží se tomu, co jsem zadal... respektive pamatuji si dobře, že to v nové verzi bude něco podobného, že jo?